Şimdi Ara

Yeni Mazda 6'nın fiyatı ve Türkiye'ye geliş tarihi belli oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
8.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    Aradan 1 sene geçmiş ve 2017 model S90 almışım demek ki. Galiba sende de Volvo hayranlığı var. Merak ediyorsan arabayı verip test sürüşün için benzini karşılarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ohol Oula

    Ben o anlamda demedim. Bu merakım yüzünden mali anlamda kaybım olmaz yani araba satışı dışında oluşacak zararımı karşılayacak kaynağım var.
    O zaman şimdiden hayırlı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • parezer kullanıcısına yanıt
    Sağolun teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nikony kullanıcısına yanıt
    Normalde yorum yapmam ama sizi ve beğenen 25 kişiyi aydınlatmak gerek. Adamlar bizim gibi vergi sistemi olan numunelik bir ülkeyi düşünerek teknoloji üretmiyor. ABD'de 2.5 turbosu var güçlü model olarak. Fındık motorları aşırı besleme ile 250 beygire bile çıkarabilirsin ama sonra VW rezaleti, doğuş oto rezaleti diye ortada duyarız, duyuyoruz da. Eski kafa dediğiniz adamlar Skyactiv-x ile muhteşem bir teknoloji geliştirdiler şase ve motorun bütününü içeren. Eleştirmeniz gereken 10 yıldan fazladır küçük motorları aşırı besleme ile donatıp kullan-at araba üretenler.
  • 2017 kasası 205 binlira 2018 271 bin istemek nedir araba fiyatları piyasası iyice sapıttı zamanında 2.4 accorda binerken 2013 de yani mazda 6 tanıtılıdı çıkış fiyatı 117 bindi sanırım cok dedik fiyata satamaz dedik bir kaç yıl sonra ikinic elini 90 binlere alırız dedik hale bak o paraya ikinci el mazda 3 alamaz olduk bugun neredeyse bu vergilerle bu kurla böyle gitmez ev fiyatına araba olmaz arkadaş

  • Uzaktan bakmakta yetiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Söylediklerine katılmakla birlikte ufak bi ayrıntıya değinmek istiyorum. 1.4 Turbo motor da silindir hacmi olarak küçük olsa da benzer güçleri kaldırması gerektiğinden o kadar hafif olamıyor. Üstelik yanında turbosu onun soğutma ve yağlama gereksinimi de var. Hatta tsi gibi Turbo çalışana kadar kompresör desteği alan araçta ekstradan bir parça daha mevcut. Turbo devreye girdiğinde kompresörü devre dışı bırakıyorsa eğer onun için bi parça daha lazım.



    Genel yorum ;

    Otomobil sadece bg den ibaret değil. Hepimiz bg seviyoruz o ayrı. Ama sevdiğimiz başka şeyler de var. Ben tasarım ve teknolojiye önem veririm. Teknoloji derken farklı ve zekice çözümler... Şu anda bunları mazda da görüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya emisyon diyor biz hacim diyoruz. Sonuç ortada. Ben turbo keyifsiz araç istemiyorum. Atmosferik candır, sorunsuzdur. Adam tsi alıyor 2 sene binmeden satıp başka tsi alıyor. tsi süper ama 5 yıl binilmez diyor :) O nasıl süperse artık. İphone bile 5 yıl kullanıyorum adam arabaya 5 sene binemiyor. Golf full olmuş 185, bence hiç bir araba o kadar etmez. sonuç olarak seneye bu fiyatlara da bulamayacağız :)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: KobraAbiniz

    Normalde yorum yapmam ama sizi ve beğenen 25 kişiyi aydınlatmak gerek. Adamlar bizim gibi vergi sistemi olan numunelik bir ülkeyi düşünerek teknoloji üretmiyor. ABD'de 2.5 turbosu var güçlü model olarak. Fındık motorları aşırı besleme ile 250 beygire bile çıkarabilirsin ama sonra VW rezaleti, doğuş oto rezaleti diye ortada duyarız, duyuyoruz da. Eski kafa dediğiniz adamlar Skyactiv-x ile muhteşem bir teknoloji geliştirdiler şase ve motorun bütününü içeren. Eleştirmeniz gereken 10 yıldan fazladır küçük motorları aşırı besleme ile donatıp kullan-at araba üretenler.
    Cevabınız bana değildi ama ben de şöyle bir ekleme yapmak istiyorum.

    Atmosferik motor, Mazda'nın bu motordaki teknolojileri, tasarımı vs mükemmel olabilir. Hiç itirazım yok. Ama iki noktada eleştirim var;

    1- Her ne kadar yalancı, haram beygir falan dense de bugün Turbo teknolojisi öyle hale geldi ki artık 1.500-2.000 devir aralığında maksimum gücü ayağının altına verebiliyor. Turbo doldu dolacak derdi kalmadı. 1.4-1.6 litre hacimlerde 300 beygirlere kadar güç elde edilmeye başlandı. Dolayısıyla 2.0 litre motordan 165 beygir almak neresinden bakarsanız bakın kötü görünüyor.

    2- Doğrudur. Mazda sadece vergilendirme sistemi bizdeki gibi olan ülkeler için üretim yapmıyor. Zaten Mazda'yı da bu konuda eleştirmiyorum. Dediğiniz gibi daha büyük hacimli daha güçlü modeller alınabilir. Benim eleştirdiğim Mazda Türkiye'dir. 271.000 TL ye bu arabayı kime satacaksın arkadaş? Hedef kitlen kim? Bir arkadaş herhalde geyiğine bir açıklama yazmış Mazda Türkiye'den.. Durum o derece kötü olabilir yani.




  • Erasmus78 kullanıcısına yanıt
    Atladığınız konu verimlilik. Tüketim-emisyon performans dengesini atlayıp, doğrudan ne kadar hacimden ne kadar güç çıkmış mantığı ile günlük araca yaklaşmanın bize doğrudan bir faydası yok. Arabaya binip kapıyı kapattığımız zaman acaba litre başına ne kadar güçle yürüyoruz diye düşünmüyoruz, düşündüğümüz şey ne kadar performans, sürüş keyfi aldığımız ve bunun karşılığından yaptığımız tüketim ve (avrupa için) saldığımız emisyondur. Verimlilik amaçlayan üretici bunu ister küçük hacimli turbolu motorla başarır, isteyen yüksek hacim atmosferikle, isteyen hybrid elektrikli vs, gelişmiş ülkelerde böyle olur tercih üreticiye bırakılır, adamlar sonuca bakarlar. Türkiye'de millet 1.6 dizel motor 160hp olunca yukarıdaki eleman gibi halay çekiyor ki, aslında bunu Opel de, Renault'da, Honda'da tek blokta bir çok farklı güç seviyesi elde ederek maliyeti aşağı çekmek için yapıyorlar, 1.6lt hacmi zorluyorlar. Konu dağılıyor ama örnek veriyorum VW bilmiyor mu 1.6 TDI'dan 160hp almayı? Adamların 2.0lt dizeli var, son derece karlılar, daha üst sınıf araçları iyi satıyor ve ayrı bir 2.0lt dizel üretmenin maliyetinin altına girebiliyorlar, neden 1.6lt'nin canını alsınlar? VW hacmi zorlama işini 2.0lt'de yapıyor, çünkü 2.0lt 240hp 4 silindir motorla, 3.0lt V6 240hp dizeli ikame etmenin gerçekten mantığı var.

    Üstte değindiğim gibi downsizing'in asıl kendini gösterdiği nokta silindir sayısının azaldığı türlerdedir. 3.0lt V6'dan 2.0lt turbo 4 silindire geçince bir sürü hareketli parça azalması, sürtünme kayıplarının düşmesi, motor ağırlığının düşmesi, alan kazanımı ve ısıl verimliliğin artması gibi önemli "teorik" kazanımlar elde ediliyor. Fakat 2.0 4 silindir atmosferikten 1.6 4 silindir turboya geçince dünyan değişmiyor, motorun kalibrasyonuna veya genel yapısına turbosuna göre performans artışı elde edebilirsin ama bu performansı deneyimlerken de tüketim olarak karşılığını ödersin. Bizde ise hemen herkes 2000lerde kullandığı 1.6 karadüzen sabit subaplı atmosferiklerden 1.4-1.6 modern direkt enjeksiyon turbolara geçtiği için, birden dünyası değişti aklını yitirdi. Ben yıllarca ne kullanmışım ya, lanet olsun atmosferiğe falan diye ağlamaya başladı ki haksız da değil. Haksız olduğu nokta motor hacmini tamamen denklemden çıkarması. Türkiye için atmosferik motor=1.6lt. Fakat dünyanın geri kalanı için böyle değil, adam 2.5lt atmosferik 190hp Mazda 3 kullansa belki bayılacak ama böyle bir olasılığı olmadığı için elinde ne varsa onu konuşabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 24 Temmuz 2018; 12:36:5 >




  • Eleştirmeden önce iyi okuyun,sonra test sürüşü yapın.

    Mazda kullanılmadan anlaşılmaz,

  • Kalite fiskirsa ne yazar. Ds7 premium bi arac 252 bin fiyat biciliyor. Mazda6 ya 270 istiyorlar oldu canim

  • O fiyata ikinci el volvo s90 alırım

  • Kuzenim bir kaç ay önce 2014 model mazda 6 aldı 20.000 km de 113.000 tl ye. Arabada çizik yok. Sıfır araç fiyatlarına baktığımda bu aracın alınması gayet mantıklı geldi bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba işi biraz zevkler renkler tarzı seçimdir.

    Ben Mazda 6 ya o parayı verirdim doğrusu.. fiyatın çok yüksek olduğu distribütörün iş bilmediği falan söylenip 1,6 motorlu araçlar ile mukayese yapılıyor.. aracın fiyatı 2,0 litre motoru yani %110 ÖTV ye girmesinden sebep ülkemize özel bir şekilde yüksek.. ama oooo aynı fiyata şunu bunu alrırdım diyenler o araçların 1,6 motorlu araçlar olduklarını ve düşük ÖTV ye rağmen nasıl 2 litrelik full bir Mazda ile aynı fiyata satıldığını sorgulamıyorlar?

    yani bir tarafta bir distribütör size kazık atıyorsa o taraf Mazda değil.. burası kesin..

    kısavası alış fiyatı 2ltr motor ötv falan yapacak birşey yok ama 6 ayda bir ödenen o MTV yok mu:)
    o sebeple 2 litreden uzak duruyorum.. (vermişsin %110 ötv mtv ye mi takıldın diyexceksiniz.. evet takıntı :))



    zevk renk kısmı kişiye göre değişir ama işin teknoloji kısmı tartışılmaz gerçektir

    Tüm otomobil üreticileri Hybrid, Elektrikli motor peşinde koşarken Mazda, Benzinli motorlarda daha yapılacak büyük işler var diyerek Skyactive teknolojisini geliştirdi.

    En son versiyon Skyactive-X ise Benzinli motorlarda devrim.. daha önce hiç bir üreticinin başaramadığını yaptılar.. dizel mantığı ile benzinli motoru ateşlemek.. yakıt verimliliği aynı dizel deki oranlara çıkıyor. neredeyse dizelden daha az yakacak benzinli motor 2019 dan sonra Skyactive-X ile Mazda modellerinde olacak.

    youtube'a girip skyactive-x yazsanız dünyanın neleri konuştuğunu görürdünüz

    Kısacası MAZDA Marka olarak ülkemizde hak ettiği yerde olmayabilir ama bu onun yukarıda isimlendirilen bir çok markanın gerisinde olduğunu göstermez. Gerek teknoloji, gerek sağlamlık ve kalite olarak çok çok üst seviyede bir marka

    son olarak.. dünyada satış sonrası arıza sebebiyle servise dönüş yapan araçlar oranlamasında MAZDA markası en düşük oranla 1. sırada.. bu sıralamada Mercedes,BMW, AUDI gibi markalar MAZDA nın arkasından sıralanıyorlar.




  • Türkiye pazarından cekilmedilerine göre satışlar iyi demekki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: müdür727

    Türkiye pazarından cekilmedilerine göre satışlar iyi demekki.
    Distribütör olmadığı ve şube olarak çalıştığı için çekilme riski yok gibi. Ama zaman ne gösterir bilinmez. Mazda dünya genelinde üretmiş olduğu bütün araçlarını sorunsuz ve yüksek karlılık ile satıyor, yani satış veya pazarlama gibi sorun sıkıntısı yok.
  • Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.