Şimdi Ara

YENİ MAZDA CX-4 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Çok doğru söylediniz. Kültür kaynaklımıdır nedir bilmiyorum ama ne bilgi sahibiyiz ne de estetik ruha. Bindiğimiz araba içinde oturduğumuz evler için de bu böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: individual

    Konu dışı olacak ama mazda 6'ya bakınca baya iri duruyor. Sanki E sınıfı gibi ebatları.

    Cx4 de yakışıklıymış.

    boyutlarda mazda 6 zaten e sinifi gibi

    soyle diyelim.
     
    mercedes e serisi boyutlari mazda 6 boyutlari
    uzunluk 4879 mm 4870 mm
    genislik 1854 mm 1840 mm
    yukseklik 1474 mm 1450 mm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 10 Nisan 2016; 1:05:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: juke sero

    Belki bunu demek aklıma bile gelmezdi ama mazda trvye kayyum olarak Doğuş Otomotiv Grup atansin. Bu milletin sadece algı ile araç satacaginin net örneği olur.

    Bu arada ülkede yeni mazdalar hiç görünmüyor.

    doğuş satamayacağı bayinin distribütörlüğünü almaz

    Mazda Türkiye'de direk kendisi var diye biliyorum yani arada distribütör falan olmasa gerek. Adamların araba satmak gibi bir derdi yok, amerikan pazarına çalışıyorlar Türkiye pazarını sallamıyorlar suçu millette değil direk mazda'nın kendisinde arayın. Toyota'yı mı da Doğuş getiriyor? Muhtemelen bu markaların istanbulda ki bayi sayısı Mazda'nın Türkiye'de ki bayi sayısından fazladır.

    Şu anda Türkiye'de mazda almak için ağır mazda hayranı olmak gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar bu arabaların pahalı kalmasının sebebi muhtelif. AB üyesi ülkede üretilmediğinden vergisi yüksek. rakiplere göre daha kaliteli olduğundan ve niş pazara çalıştığından da maliyeti yüksek. en binilesi japon mazda bence. iddialı ve maks 1.6 litre bir motor çıkarsınlar alırım. ama bu talep dünyada pek yok. adamın uğraşmasına değmez.
  • İlk görüşte 4ŞK.

    Adamlar uğursuzluk tabularını yıkıp ilk defa 4 rakamıyla araba çıkarmışlar. Sorunca da 'bizde adı farklı olcak ki, Avrupa'ya göndercez 4 rakamıyla, orda rakiplerimize uğursuzluk getirtçek, hihi' diye gülüyorlar kısık gözleriyle. böyle tatlı böyle sevimli bir şey olamaz.

    Sabah farkettim böyle bir organizmanın varlığını ve farkettiğim andan beri videolarını, fotoğraflarını stalk'lıyorum. Videolar Çince olduğu için motor gamından bahsediliyor ama anlamıyorum, özellikle de araştırıp bakmıyorum ki en azından hayal biraz daha sürsün.

    Sonra kaçınılmaz son; araç Türkiye'ye gelse bile bütçemizin yetebileceği 1.5 1.6 motorlarla gelmeyecek. Hayvan gibi şiyapacaklar, 2.2 dizel falan olacak.

    E âşk için kavuşmamalı âşk o zaman âşk olduğuna göre? Beyler ben aşık oldum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msansertekin

    Otomatik şanzımanı cortlamayan dört çeker dizel CX-3 ün özellikle dolu paketi fiyatının, volkswagen golfün dolu paketiyle yarıştığı, buna rağmen cx-3 ün neredeyse hiç tercih edilmediği ülkede cx-86 çıkarsalar da kimse almaz. Ancak forumda gelip hacimden, iç ortam kalitesinden, konfordan dem vururlar. Samimi değiller.

    CX-3 ve CX-4 mevzusundan uzaklaşıp genele bakarsak.. Senelerdir söylüyorum, Türk halkının sevdiği arabaların çoğunu kullandığımda pişman oldum. Ruhtan yoksun arabalar. Linea, clio, symbol, megane vs. Hepsine binmişliğim var, hepsi odun gibi arabalar. Bindiğimde, ne kadar çabuk insem o kadar iyi diye bakıyorum.

    Ne zaman herkesten farklı bir seçeneği seçsem de mutlu oluyorum. Ne kadar marjinal arabaya binersem, o kadar mutlu oluyorum, o kadar kullanımı keyifli oluyor. Durup dururken bahane üretip arabayla gezesim geliyor. Aracın ruhu oluyor resmen. Bizim milletin otomotiv konusunda bilgisi eksik, bunu kabul etmemiz lazım. Herkes az biraz arabadan anladığını sanıyor ama aslında hakkıyla bilen kişi sayısı sınırlı.

    İyicde golfun rakibi cx3 değil. Mazda 3 hatchback aynı fiyatlı golften daha boş ve motor olarak zayıf bir araç.

    Bakın Mazda 3 hatchback motion 76 bin
    Golf 1.4tsi 125hp confortline 74 bin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Getirmemeleri iyi olmuş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden gelmiyor böyle araçlar ülkemize :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direk Japonya'dan ithal edilen 2 marka var; Subaru ve Mazda. %60 ek vergiye takılıyorlar ve burada fiyatları uçuyor doğal olarak.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.