Şimdi Ara

Yeni Mitsubishi ASX Sahipleri Buraya....

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.633
Cevap
40
Favori
177.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Artık bu otomobilin de adam akıllı bir başlığı olsun.

    İlk test benden gelsin.


    Test ettiğimiz araç ASX'in 1.6 Invite modeliydi..Şu an ki kullandığım araç Lancer olduğundan bana yabancı gelmeyen bir araçtı.
    Otomobilin kapısını açıp içeri oturduğunuz ferah ve sade bir kokpit sizi karşılıyor. Kapıyı kapattığınızda içi boş teneke sesi yerine o meşhur tok sesini çok şükür duydum. Göstergeler çok kullanışlıydı, renkli ekran yol bilgisyarı da keza öyle. Gösterge ışıkları daha gösterişli olabilirdi.. Araçta (sanırım test aracına özel) navigasyon sistemi bulunuyordu tabi ki aynı zamanda bu alet ile tüm multimedia (resim, müzik, video) imkanlarını size sunuyor. (2.150 liralık ek ücret ile serviste taktırmak mümkün). Aracın hiç bir kısmında ferah alan sıkıntısı yok. Ne arka koltuklarda, ne sürücü ne de yolcu koltuğunda sıkış pıkış olmadan rahat rahat gidebilirsiniz. Aracın çamurlukları da yumuşacık bir malzemeden imal edilmiş ( yaya güvenliği meselesi ve içine göçtüğü anda kolayca düzeltilebilen bir madde). Bagajı zaten yeter de artar bile..Arka baş mesafesi (boyum 1.85) yeterli geldi (qq dan iyi olduğunu düşünüyorum)

    Aracın motoru hafif bir titreme ile çalışıyor, rölatide ya da ışıklarda dururken titreşim çok az olabiliyor o da sadece soğuk motorda beklerken. Merak etmeyin aracı stop ettirdiğinizi sanıp tekrar anahtarı çevirseniz bile marş basmıyor..Dinamoyu yakmazsınız Yüksek devirlerde (bunu Mitsu kullananların %80'i söyler) kışkırtıcı bir sesi var. Gerçi Haluk abi 3.000 devirlerde biraz uğultulu bulde ve sevmedi ama ne yapalım motorun doğasında var Vitese geçişleri biraz kemikli fakat aralıkları kısa. 1. vitese taktığınız anda ne ileri doğru fırlama ne de hantal olan bir kalkışla hareket ediyorsunuz. Neden 6 ileri değil??? Çünkü vites aralıkları bu kadar uzun olsaydı performans törpülendirdi...Eeee peki yakıt ekonomisi? Zaten AS&Go ve başarılı bir Mitsubishi motoru var. Yakıt benim aracımda da sorun değil ASX'te de.. Direksiyonu bir Fluence kadar olmasa da tek parmakla çevirebilecek kadar hafif ve kullanışlı. Müzik sistemi kontrol ve Cruise Control düğmelerine erişim çok rahat her ikisi de baş parmaklarınızın altında. Pedallar inanılmaz güzel tepki veriyor. Sanki ayağınızın altında yağ gibi kayıyor.

    Test sürüşünün bir kısmını asfalt bir kısmını da stabilize yolda yaptık.
    Asfalt yolda giderken:

    -Tüm mitsubishi araçlarının klasik özelliği gereğince yol tutuş konusunda sınıfında zirveye oynayacağını düşünüyorum. ASTC açmadan bile bu performansa şaşırabilirsiniz.

    -Tipik MIVEC motor yani; alt devirler ekonomi 4.500-5.000 sonrası güç için tasarlanan motor nitekim test sonunda 6.3 lt/100 km yakıt tüketimi vardı.

    -AS&Go mükemmel çalışıyor..Aracı boşa alıp frene biraz sert basıyorsunuz. Ekranda yeşil renkli bir yazıyla uyarılıyorsunuz. Motor kapandığı anda direksiyon hidroliği, klima, radyo, elektrikli camlar ve aydınlatma kesintiye uğramadan çalışıyor. Debriyaja tekrar bastığınızda ise hiç bir şey olmamış gibi yola deva ediyorsunuz.

    -Aracın içine ses aldığını söyleyen arkadaşların kulakları steteskop gibi herhalde. Haluk Abi arkaya oturdu yol sesi gelmiş mi bir ona sorun.. Uzun yollardaki o tırtıklı asfaltta biraz ses duymak mümkün ancak şehir içinde ses duyamayıp, aracın çalışıp çalışmadığın karıştıracağınıza yemin bile edebilirim.

    -Motor performansı konusunda buradaki yazıları okuyunca çok korktum hantal bir araç diye fakat gayet güzel de kaçıyor. 1.5 dci qashqai 0-100'e 12.2 saniyede çıkıyor, ASX 11.4 saniyede. Zaten bu konu çok ironik bir durum girersek karışabilir. Gel gör ki forumda ki izlenim qashqai performans konusunda ASX'ten ötede...

    -Virajlara nasıl girerseniz girin savrulmayı geçtim savrulma eğilimi bile yok.

    Stabilize Yolda giderken:

    -Yine kesinlikle taşlardan, çukulardan geçerken araç içinde tık ses yok. Amortisörlerden kapılardan konsoldan ses falan gelmiyor.

    -Stabilize yolda bile stabil gidiyor.

    -Patinaj çekemezsiniz zaten ASTC var. Denedim olmadı.

    -Hillholder yine özellikle bayanların sevdiği bir özellik, aracı gerektiği gibi yokuşta kaymadan tutuyor.

    Sonuç: 50.000 liraya daha iyi bir crossover bulamazsınız. Standart donanımları içinde hiç bir güvenlik paketi vs. yok çünkü 7 hava yastığı, ABS, ASTC ( ESP ve diğer çekiş kontrol sistemlerini sağlayan sistemlerin Mitsubishi'deki karşılığı) araçta zaten standart olarak geliyor. (ESP ve hava yastıklarını opsiyonel koyan firmalara tekrar koca bir Mitsubishi'ye de tebrik lütfen)

    Not: Aracım Mitsubishi olduğu için beğendiğimi düşünmeyin, zaten Lancer'ı da Mitsubishi olduğu için değil gerçekten iyi bir araç olduğu için almıştım umarım yanlış anlaşılma olmaz


     Yeni Mitsubishi ASX Sahipleri Buraya....


    Donanım ve Teknik özellikler için güzel hazırlanmış bir site:


    http://www.simdiasxzamani.com/









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 4 Haziran 2011; 11:21:23 >







  • ASX için 50.000 tl demişsiniz.Ben Hatayda bu gün fiyat aldım.Alt model için 52000 dediler.Üst versiyon ise(deri koltuklu olan) 60 000tl.....Fiyat konusunda yardımcı olabilirmisiniz?Sizce nasıl fiyat ?
  • Eğer size 52.000 lira dedilerse aslında normal olan fiyat bu fakat biraz daha indirim isteyebilirsiniz..Eğer indirimi de vermiyorlarsa mutlaka hediye isteyin Ankara'da Azizoğlu bayisinde şu an 50.000 küsürata bırakıyorlardı bana...

    Şöyle söyleyeyim Cam tavanlı, işte deri koltuklu üst model için 57.000-58.000 aralığında bir fiyata kaçırılmaz. Hayırlısıyla alırsınız inşallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 4 Haziran 2011; 23:58:49 >
  • Görkem, testi okurken insan otomobil dergisi okurmuş gibi bir hisse kapılıyor, gerçekten keyifli olmuş. Konu ASX olunca katılmamak olmaz. İlk sahiplerinden biri benim ASX'in. Yakıt tüketimi düşük, güvenli, keyifli ve sorunsuz bir otomobil ile geçen yaklaşık 10.000 km sonunda açıkça söyleyebilirim ki dostlara tavsiye edilecek bir otomobil ASX.
  • Neye niyet, neye kısmet!

    2 Ay önce bu konuya mesaj yazmıştım, tam hatırlayamıyorum ama o zaman KIA SPORTAGE için el sıkışmıştık sanırım. Kısmet forumda yazdığım ve TEMSA'nın ithal edip sattığı MITSUBISHI ASX'i yolda görmek ve öyle almak nasipmiş. Araçtan çok memnunum, eşim de alıştı sayılır. AS&G sistemini de artık devreye alıyoruz, kırmızı ışıkta motoru kapatıp çalıştıran sistem ve tasarruflu kullanımla ortalama 6.2 litreye düştü, şehiriçinde!

    Araç için orjinal kauçuk paspas almıştım, biraz pahalı ama şiddetle tavsiye ederim. Bugün de tavan rayı sipariş edeceğim ama fiyatını bilmiyorum. 200-250 TL'ye kadar yolu var, orjinal olması benim için önemli. Arka ve yan eşik takmayı düşünmüyorum fakat eBay'de ASX için kaliteli tozluk satanı gördüm, ilgilenmeyi düşünüyorum.

    Şimdi AŞK Zamanı - Şimdi ASX Zamanı jingle müziğini MP3 olarak masaüstüne indirdim, oradan da BlueTooth'la cep telefonuma gönderdim.

    Kullanım Kılavuzu:
    http://www.mitsubishi-motors.com.tr/kullanim_kilavuzlari/pdf/asx.pdf

    Broşür
    http://www.mitsubishi-motors.com.tr/asx/asxbrosur.pdf

    Jingle / Reklam Filmi / Duvar Kağıtları
    http://www.simdiasxzamani.com/default3.html → Galeri


    ASX 1.6 INVITE MT 53.993 TL
    ASX 1.6 INTENSE MT 61.684 TL


    Web sitesindeki reklam için de epey çaba gösterilmiş, isteyene erkek, isteyene kadın sunucu. Fon müziği, jingle müziği, flash plug-in vb. oldukça etkileyici olmuş. Siteyi ziyaret etmenizi öneririm.

     Yeni Mitsubishi ASX Sahipleri Buraya....




  • MITSUBISHI ASX'E LPG TAKIYORUM....

    Eşim taktırmaya gitti!!!

    3 hafta önce bayiden sıfır aldığım 2011 model MITSUBISHI ASX 1.6 INVITE model ve daha 300 km'deki aracımıza aşağıdaki konu ile de ikna olduğum için Adana POLAT OTOGAZ'da BRC marka sıralı LPG sistemi taktırmak için eşim birazdan aracı dönüşüm istasyonuna götürecek. Kendisi ile telefonda görüştüğüm Mehmet Polat bey bu araca daha önce uyguladıklarını, pipo tabir edilen adaptörü kullandıklarını, aracın LPG dönüşümünün akşama kadar hazır olacağını söylediler.

    http://www.mitsubishiclubturkey.com/viewtopic.php?f=48&t=2388&sid=bc105ed360ca4e9550694dd99dfe90c5&start=20

    Kaldı ki fabrika çıkşılı LPG'li MITSUBISHI ASX de Avrupa'da satılıyor (!)

    http://www.carnewsreviews.com/lpg-version-for-the-mitsubishi-asx/

    The Italian range of crossover Japan has been enriched by the Bi-Fuel version that supports the gasoline and diesel.

    MORE ONLY IN EURO 1300 – The Mitsubishi ASX is now also available with LPG engine 1.6 MIVEC from 117 hp. The premium over the petrol version amounts to 1300 euro, in fact, the ASX LPG is priced at € 20,550 in setting information, while the versions in the fitting Invite and Intense with Panoramic sunroof cost 22,800 € and 25,000 € respectively.

    LESS EMISSIONS, MORE AUTONOMY – The GPL version of the Mitsubishi ASX is equipped with Stop & Go: The house is noted that when the engine is at temperature and again after an automatic shutdown during a stop in traffic, it is powered directly from the GPL and not before from petrol and LPG as it does when moving from the engine cold. The house says that the emissions are lower than the petrol version only (127 g / km CO2), while the benefits remain unchanged. In addition, the Japanese crossover is equipped with 50-liter tank toroidal provided by the BRC, which increases the autonomy of 500 km of the car. The Mitsubishi also announced that Italy ASX GPL version can be approved as a truck N1.




  • sonuçları merakla bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    MITSUBISHI ASX'E LPG TAKIYORUM....

    Eşim taktırmaya gitti!!!

    3 hafta önce bayiden sıfır aldığım 2011 model MITSUBISHI ASX 1.6 INVITE model ve daha 300 km'deki aracımıza aşağıdaki konu ile de ikna olduğum için Adana POLAT OTOGAZ'da BRC marka sıralı LPG sistemi taktırmak için eşim birazdan aracı dönüşüm istasyonuna götürecek. Kendisi ile telefonda görüştüğüm Mehmet Polat bey bu araca daha önce uyguladıklarını, pipo tabir edilen adaptörü kullandıklarını, aracın LPG dönüşümünün akşama kadar hazır olacağını söylediler.

    http://www.mitsubishiclubturkey.com/viewtopic.php?f=48&t=2388&sid=bc105ed360ca4e9550694dd99dfe90c5&start=20

    Kaldı ki fabrika çıkşılı LPG'li MITSUBISHI ASX de Avrupa'da satılıyor (!)

    http://www.carnewsreviews.com/lpg-version-for-the-mitsubishi-asx/

    The Italian range of crossover Japan has been enriched by the Bi-Fuel version that supports the gasoline and diesel.

    MORE ONLY IN EURO 1300 – The Mitsubishi ASX is now also available with LPG engine 1.6 MIVEC from 117 hp. The premium over the petrol version amounts to 1300 euro, in fact, the ASX LPG is priced at € 20,550 in setting information, while the versions in the fitting Invite and Intense with Panoramic sunroof cost 22,800 € and 25,000 € respectively.

    LESS EMISSIONS, MORE AUTONOMY – The GPL version of the Mitsubishi ASX is equipped with Stop & Go: The house is noted that when the engine is at temperature and again after an automatic shutdown during a stop in traffic, it is powered directly from the GPL and not before from petrol and LPG as it does when moving from the engine cold. The house says that the emissions are lower than the petrol version only (127 g / km CO2), while the benefits remain unchanged. In addition, the Japanese crossover is equipped with 50-liter tank toroidal provided by the BRC, which increases the autonomy of 500 km of the car. The Mitsubishi also announced that Italy ASX GPL version can be approved as a truck N1.



    Bence çok iyi bir seçim yapmışsınız, güle güle , kazasız belasız kullanın..
    Taner bey servis lpg takılınca garanti konusunda ne der???




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asdfg112

    sonuçları merakla bekliyorum


    Burada taktıran başka bir arkadaşımız mevcut, bilgi sahibi olabilirsiniz...

    http://www.mitsubishiclubturkey.com/viewtopic.php?f=48&t=2388
  • bir dostuma suv araç alacağız, benden yardım istedi kia ile mitsu arasında kalmış araçların ikisini de çok beğenmiş ama karar verememiş, son kararı vermemi istiyor,bütün gün bilgi toplamaya çalıştım ama kafam karman çorman oldu. sportage yerine neden asx tercih ettiniz? artıları veya eksileri nedir kısaca iki aracı karşılaştırırsanız çok makbule geçer. arkadaşıma karşı mahçup olmamak adına değerli bilgilerinize ihtiyacım var.

    ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.
  • daha önceden de teşekkür etmiştim ama, tekrar teşekkürü borç bilirim.
  • Rica ederiz:)) Neden ASX? Daha az yakıt tüketimi daha iyi fren ve yol tutuş daha iyi mekanik aksam ve özgün tasarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kimiferhat

    bir dostuma suv araç alacağız, benden yardım istedi kia ile mitsu arasında kalmış araçların ikisini de çok beğenmiş ama karar verememiş, son kararı vermemi istiyor,bütün gün bilgi toplamaya çalıştım ama kafam karman çorman oldu. sportage yerine neden asx tercih ettiniz? artıları veya eksileri nedir kısaca iki aracı karşılaştırırsanız çok makbule geçer. arkadaşıma karşı mahçup olmamak adına değerli bilgilerinize ihtiyacım var.

    ilgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.

    Ferhat bey biri japon diğeri kore malı, emin ol bu çok fark yaratır.
  • Merhaba arkadaslar;
    Bende Asx ailesine yeni katıldım. Yorumlarınız ilgimi çekti. Bende azda olsa tecrubemi paylaşmak istedim. Dediğiniz gibi yok tutuş, fren,yakıt tasarrufu harika. LPG tanrıdan arkadas ayda ne kadar yok yapıyor bilemiyorum ama ben yeni aracın orjinalliginin
    Bozulmamasindan yanayım. Dün İzmit e gittim. Evet sehir icinde düşük hızda ses gelmiyor ama otobanda 120 den sonra ses baya hissediliyor. Gerçi bir çok yüksek arabada bu durum soz konusu.
    Ama sorun deyil bence. 100 km nin altına hiç düşmedim. 160 ı da gecmedim. Ağırlıkla 120-140 arasında gittim. Ortalama 6,3 lt.benzin harcamışım. Bu oran neredeyse dizellerle kafa kafaya bir oran. Eminimki 120 sabit hızla 5.5 in bile altına iner. Bu arada aracımız yeni olduğu için bazı özelliklerini kesfedemedim. Mesela; cruise kontrol.. 100 km nin uzerindeyken direksiyondaki cruise on/of tuşuna bastım ekrandada cruise yeşil ışık yandı ama ayağım gazda devriyende ya da frende olmadıgı halde devreye girmedi. Bir şeyi eksik yapiyorumdur diye düşünüyorum. Bilen arkadaslar paylaşırsa sevinirim. Ayrıca yağmur ve far sensorlerinin devreye girmesi için auto konumunda mı olmaları gerekiyor? Bu konuyuda tam olarak anlamış değilim. Çünkü her ikiside auto konumunda ama sanki devreye girmedi.. Bu ve kullanımla ilgili diğer ilginçlikleri paylaşırsanız sevinirim.




  • hayırlı olsun güle güle kullanın, cruise controlde aracın gitmesini istediğiniz hıza getirdikten sonra on düğmesine basıp cost set ti sanırım o düğmenin ismi ona basıyorsunuz ve hızınız sabitlenmiş oluyor, araba o hızda seyrine devam eder, eğer tuşlarla hızınızı artırıp azaltmak isterseniz yüne üstteki tuş artırır alttaki azaltr, tabi isterseniz eğer gaz pedalı ile de hızınızı artırabilirsiniz cruise control acıkken, gaz pedalı ile artırırsanız eğer tekrar cost set düğmesi ile yine hızınızı sabitler ve yolunuza devam edersiniz, burada işin esprisi hızınızı sabit tutmak istediğiniz hıza getirdikten sonra cost set düğmesi ile hızın kurulumunu yapmanız, bi kere çözerseniz iş biter
  • Teşekkürler en kısa zamanda otobana çıkınca deneyecem.İstanbul trafiğinde pek mümkün olan bir şey değil çünkü...
    Ayrıca far ve yağmur sensörleride zannedersem auto da kaldığı sürece aktif durumda oluyor herhalde.
    Bu arada aracı eşime aldığım için pak fazla tatbik edememedende kaynaklanıyor bu bilgisizlik(acemilik)...
  • yağmur sensörü silecek kolunu bi kademe aşagı indirdiğinizde aktif olur, yağmurun hızına görede ayrıca çalışma ayarı yapılabilir, far sensörü far kolunu auto ya alıında calısır, bi kere auto ya alıp oylece bırakabilirsiniz,
  • Arkadaşlar 3 model arasında kaldım karar vermekte zorlanıyorum ve hep araştırıyorum.

    1-Nissan Qashqai:Bundan önceki arabam Nissan Primera idi ve memnun kalmıştım.
    2-Hyundai ix35 :tip ve donanım (araçta yok yok)olarak en çok beyendiğim araba ama biraz fazla yakıyor diğerlerine göre.
    3-ASX : aracın ölçüleri garajıma çok uygun,yakıt olarak diğerlerine göre en az yakan bu.Fakat daha önce alan bir arkadaş kaportasından şikayet etmiş üzerine düşen kestaneden bile iz kaldığını yazmış,Birde avan vurmasıyla ilgili şikayet var.

    Yorum yapacaklara şimdiden teşekkür ederim.Saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darcany

    Arkadaşlar 3 model arasında kaldım karar vermekte zorlanıyorum ve hep araştırıyorum.

    1-Nissan Qashqai:Bundan önceki arabam Nissan Primera idi ve memnun kalmıştım.
    2-Hyundai ix35 :tip ve donanım (araçta yok yok)olarak en çok beyendiğim araba ama biraz fazla yakıyor diğerlerine göre.
    3-ASX : aracın ölçüleri garajıma çok uygun,yakıt olarak diğerlerine göre en az yakan bu.Fakat daha önce alan bir arkadaş kaportasından şikayet etmiş üzerine düşen kestaneden bile iz kaldığını yazmış,Birde avan vurmasıyla ilgili şikayet var.

    Yorum yapacaklara şimdiden teşekkür ederim.Saygılar...

    Bu mesajı bu sitedeki ilgili markaların başlıklarına attım.Bakalım yorumlar nasıl olacak.
  • Dikkatimi çekti Mitsubishi sitesinde 2012 model ASX sadece 1.8 4x4 fiyatı var.
    ASX 1.6 2011 fiyatları var.
    Bunu tam anlayamadım 2012 model sadece 1.8 motor mu satılacak?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.