Şimdi Ara

'Yeni nesil Motorola'larda stoğa yakın Android anlayışı devam edecek'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  'Yeni nesil Motorola'larda stoğa yakın Android anlayışı devam edecek'


    Hatırlayacak olursak 2011'de Google, Motorola'yı $12.5 Milyar'a satın almıştı. Bu satın alma sonrası Motorola'da firma logosu dahil pek çok değişikliğe imza atan Google daha sonra piyasaya kullanıcılar tarafından kendi isteğine göre kişiselleştirilebilen Moto X modelini sunmuş ve büyük beğeni toplamıştı. Donanım kısmında çok fazla bir şey vaat etmese de yazılım tarafında stok Android üzerine ufak dokunuşlar yapan Motorola, bu sayede telefonun o dönem piyasada bulunan pek çok amiral gemiyle aynı akıcılıkta çalışmasını sağlamıştı.

    Daha sonra ise Motorola gözünü giriş seviyesi telefonlar pazarına dikmiş ve $200'lık fiyatı nedeniyle kimileri tarafından şu ana kadar piyasaya sürülen en iyi düşük seviye akıllı telefon olarak gösterilmişti. Moto G de fiyatı itibariyle çok yüksek bir donanıma sahip değildi ancak Moto X'deki gibi bu modelde de yer alan stoğa yakın Android arayüzü sayesinde neredeyse üst seviye telefonlar kadar akıcı bir deneyim yaşatmaktaydı. Bütün bu akıcılığın haricinde arayüz üzerinde çok fazla bir değişiklik yer almadığı için Motorola Moto X ve Moto G, şu ana kadar Google'ın Nexus cihazlarından sonra yeni Android güncellemelerini ilk alan cihazlar konumunda yer aldı.

    Ancak geçtiğimiz Ocak ayında Lenovo ile Google arasındaki anlaşma sonucu Motorola $2.91 Milyar'a Google'dan Lenovo'ya geçti. Bu satın alma esnasında Lenovo, Motorola'nın farklı firma kimliğine dokunmayacaklarını açıklamıştı. Yani Motorola'nın kendi iradesinde cihazlar üretmeye devam edeceğini ima etmişti. Yine de bazı kullanıcılar Lenovo'nun Motorola'nın yazılım kimliğini değiştirebileceğinden şüphe ediyordu. Motorola'nın yazılımdan sorumlu başkan yardımcısı Punit Soni, dün yaptığı Google Hangouts toplantısında kafalardaki soru işaretlerine açıklık getirdi. Motorola'nın Moto X ve Moto G'nin yerini alacak yeni nesil cihazlarında aynı stoğa yakın arayüzü kullanmaya devam edip etmeyeceği sorusuna; stratejilerinde ilk olarak yer alan saf Android'i kullanmaya devam edeceklerini belirten Punit Soni bu sayede cihazlarında en iyi kullanıcı deneyimini sunmaya devam edeceklerini belirtiyor. Aynı yazılım anlayışının devam etmesinin yanında hızlı güncelleme desteğine de devam edeceklerini belirten Punit Soni, cihazlardaki kamera deneyimi ve resim kalitesini de arttırmayı planladıklarını sözlerine ekliyor.

    Bütün bu gelişmeler üzerine Moto X'in yerini alacağı iddia edilen Moto X+1 ve yakın zamanda piyasaya sürülmesi beklenen 6.1mm'lik inceliğiyle dikkat çeken fiyat odaklı Moto E'nin de önceki nesiller gibi akıcı bir kullanıcı deneyimi sunacağını belirtebiliriz. Motorola'nın kendi telefonlarını üretmesinin yanında yıl sonuna kadar Lenovo ile ortak olarak da bir cihaz üreteceği iddia edilirken bu cihazda stoğa yakın Anroid arayüzünün olup olmayacağını ise bekleyip hep beraber öğreneceğiz.

     'Yeni nesil Motorola'larda stoğa yakın Android anlayışı devam edecek'



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.