Şimdi Ara

-YENİ NESİL TOYOTA COROLLA-Dünyanın en çok tercih edilen otomobili (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.806
Cevap
30
Favori
1.251.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • darısı başıma
    değiştiremedim şu aleti daha
    2004 model otomatik vites benzinli corollam var
    ama ben böle mütevazi bi araç kullanmadım
    otomatik olmasına ramen
    kısa mesafe sollamalar çok başarılı
    kimbilir yenisi nasıldır
  • Walla @ sanir arkadaş benden önce davranıp yazılcak herşeyi yazmış..

    Aracı öğlen saatlerinde teslim aldım arkadaşlar... daha 130 km kadar bir yol yaptım... Diğer bir başlıkta bir arkadaş bu aracın rampada kalkamadığını söylemişti fakat bunu okudum aracı almadan ve aldıkdan sonra birkaçkez test ettim.. ilk seferde pedalların benim kullandığım arabalara nazaran fazla sert olmasından dolayı başarısız oldum stop etmedi fakat baya geri kaydım.. bununla birlikete diğer denemelerimin hiçbirinde bunu yaşamadım ;) 1.4 D-4D seçeneğinde akıllı anahtar sistemi olmadığından arkadaşın ilk başta bahsetti jan jan lı olaylar bende mevcut değil.. aracın merak edilen özelliği ses yalıtımı orta seviye bir araç için bence gayet yeterli bir seviyede.. gösterge paneli çok hoşuma gitti... Seyir esnasında yol bilgisayarını kullanmayı pek tavsiye etmiyorm arkadaşlar.. beni şu an için tek üzen nokta bu oldu.. ulaşılması çok zor değil ama çok kolayda değil... aracın hızlanması benim için yeterli seviyede.. açıkcası ilk zamanlar fazla yüklenmek istemedim ve pedallar bana baya sert geldi.. şehir içi ve dışı 5.7 litre ortalamyla 130 km yol yaptım ilk rodaj süresi için gayet iyi bir rakam bence.. ve araçta neden se çok hoşuma giden bir nokta shift light.. Ona uyum sağladığınız takdirde inanılmaz farklı bir ekonomi sağlayabiliyorsunuz.. eğer oturduğunuz yerlerde bizim burda yaşanan doğal gaz kazıları gibi toz toğrak sıkıntınız yoksa koyu renkeri tercih edein aracı çok hoş ve oturaklı gösteriyor.. ŞEhir dışı yolsa (çevreyolunda) inanılmaz konforlu oluyor araç.. şimdi herhaç araç düz otobanda herzamankinden konforlu olur.. fakat ses yalıtımı ve geniş konsolu beni ayrı bir havaya soktu.. kullanımı inanın bana hiçbir araca benzemiyor ( yada ben benzetemedim :) )ayrı bir tad veriyor.. birde aklıma gelmişken ses kalitesi bence vasat.. yani biraz daha iyi olsa benim için yeterli olabilirdi.. merak ettikleriniz oldukça yazarım arkadaşlar... şu an ne yazsam uzun sürcek benim için :( ki @ sanir arakdaşımız çoşturmuş ;)

    buda aracımız fazla resim eklemek isterdim fakat yanlış anlamayın biraz bende nazar inancı var :) isediğniz bir noktası varsa aracın onunda resmini çekip koymaya çalışırım .. hepinize saygılar..
     -YENİ NESİL TOYOTA COROLLA-Dünyanın en çok tercih edilen otomobili




  • quote:

    Orjinalden alıntı: n2oforce

    Walla @ sanir arkadaş benden önce davranıp yazılcak herşeyi yazmış..

    ....


    hayırlı uğurlu olsun. annemlerin grande puntosu var, dizel 90bglik 1,3 multijet. bu arabada kilima acık iken, dizel motor devirden çok düşünce 1. veya 2. viteste iken pat diye stop ediyordu. kilima kapalı iken ve araba açıldıktan sonra bu sorun azaldı ama kilima açık iken, sehir icinde az gaz verince yine pat diye stop edebiliyor.

    toyota da böyle bir sorun var mı, pat diye stop etme durumu. kilima ile zorladınız mı şehir içinde.

    ayrıca dizel de 1. ve 2. vitesler nasıl. mesela grande punto dizelde 1. ve 2. vitesler ölüdür. 1. viteste 10 km hızı 2. de de 30km hızı geçemezsiniz motor feci bagırır. bu yüzden şehir için kullanımı yogun trafikte işkencedir, insanı cıldırdı.

    corolla'nın vites ayarları nasıl, 1. vitesten sonra hemen 2 ye hemen pesinden 3 e atıp, sonra da 2-1 yapmaktan canım cıkıyordu grande punto yu sehir icinde kullanırken. sizin arabada da öyle birsey var mı.

    70-80 kmden 130-140 a cıkısı nasıl, punto bunda iyiydi. bir yerden sonra turbo tarzı birsey devreye giriyor ve araba hızla ivmeleniyordu. toyota da nasıl merak ettim. uzun yolda 130-140 ta araba yola oturuyor mu, bu çok önemli. çünkü uzun yolun normal hızı bu oluyor.

    hep punto ile karşılaştırıyorum, kendi arabam 97 xei, toyota corolla, efsane kasa. onu seriliği ile mukayese etmeyeyim, heh heh. annemler sürekli ağlıyor onu geri ver punto'yu al diye, yemezler ama kullandığım, ciddi olarak denediğim (2000kmyi geçmiştir) tek dizel grande punto. onunla 130-140 ta sorunsuz gidersiniz uzun yolda, 160lardan sonra sallar. şu an rodajda olduğundan zorlamamanız normal. belki sonra zorlarsınız, ben 200 km yi gördüm kadranda ama gercek hız nasıl bilmiyorum.(160-200 arası hızlanması da zordu, 160 a kadar sorun yok ama)

    birde çokça resim gönderirseniz, iç dış güzel olur.

    hayırlı, uğurlu olsun. allah kazasız belasız, 200bin-300bin km kullanmayı nasip etsin.


    EDİT: bu arada arabayı alırken herhangi bir indirim yaptırabildiniz mi, forumda yazanlar oldu, arka park sensoru, tampon bandı ile beraber 1 ytl indirenler var. yapan bayiler varmış, siz yaptırabildiniz mi birseyler?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejat_80 -- 9 Mart 2007; 22:53:20 >




  • @n2oforce
    maşallah aracınız çok güzel, güle güle kullanın, allah nazardan korusun.
    aracınız şu an yeni olduğu için debriyaja alışmak lazım, daha sonra zaten çok kolay gelecektir, ayrıca aracınız yeni olduğu için ilk 2000 km çok zorlamassanız daha iyi olur, hem yakıt tasarrufu da sağlar.

    EDİT: bi de arka spoyler ve park sensörü taktırabilirseniz daha şık ve kullanılışlı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussa -- 9 Mart 2007; 21:32:52 >
  • n20force ve diğer araç alan arkadaşlar öncelikle arabanız hayırlı olsun Allah görünür görünmez kazalardan korusun.
    nejat_80 için yazıyorum. Yaklaşık 3 aydır corolla HB D4D kullanıyorum mevsim kış olduğundan klimayı fazla kullanmadım toplan 2-3 saat ancak kullanmıştırım şehir içi sıkışık trafiktede kullanmama rağmen klimadan dolayı hiç stop etmedi stop etmeyi bırakın stop eder gibi bile olmadı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serrikoc

    n20force ve diğer araç alan arkadaşlar öncelikle arabanız hayırlı olsun Allah görünür görünmez kazalardan korusun.
    nejat_80 için yazıyorum. Yaklaşık 3 aydır corolla HB D4D kullanıyorum mevsim kış olduğundan klimayı fazla kullanmadım toplan 2-3 saat ancak kullanmıştırım şehir içi sıkışık trafiktede kullanmama rağmen klimadan dolayı hiç stop etmedi stop etmeyi bırakın stop eder gibi bile olmadı.



    çok teşekkürler. ikinci bölüm için sorayım birde, 1. , 2. , 3. vites ayarları nasıl. mesela ben 1997 model corolla benzinli xei ile 1. ve 2. viteslerle rahatlıkla sıkısık trafikte idare ediyorum. 1 de veya 2 de tıkanma olmuyor.

    punto'nun dizelinde ise 1. vites olu, hemen 2 yapmanız gerekiyor ki 2 de olu sayılır, pesinden 3 e gecmek gerekiyor. ankara bahçeli 7. cadde gibi yerlerde boyle kullanmaya calısmak tam bir işkence oluyor. oysa xei de oyle birsey yok. hatta ayagınızı debriyajdan cekince gaz vermeden araba kendi kendine harekete geciyor. cok cok az gazla gidiyor.

    dizel grande punto da gaz vermedimde dunya da ilerlemiyordu, illa gaz, hatta yokus cıkarken yarım pedal gaz. ki ben 97 corolla'yı 1-2 parmak gazla kullanırım, tasarruf icin. tabi araba atak oldugundan arasıra hızlı, gazlı kullandığımda olur ama araba istendiginde çok az gazla da gidiyor.

    birazda bu cok gazlı kullanım yüzünden sogudum dizelden.




  • Arkadaşlar klimayı bugn sizler için denicem.. @mussa, nejat_80, serrikoc arkadaşlarım sağolun allah razı olsun..
    bu arada @mussa arkadaşım sensör taktırdık normalde fiyatı 250 ytl çıtalar bu ay içinde gelcek.. spoyler hiç düşünmemiştim açıkcası.. ;) avele ediyorum kusura bakmayım sabah sabah işlerim var :D daha sonra ayrıntılı cevaplar veririim merak ettikleriniz için ;)
  • @nejat_80 arkadaşım park sensör fiyatı zateb 250 ytl gibi bir fiyat yani o kadar çok değil.. yani bayilerin azda olsa indirimi oluyor.. ama eğer comfort modeli tercih edildiği taktirde indirimi dahada fazla yapıyorlar.. çünkü alt modellerde kar marj ları daha fazlaymış ;) bilginize...

    biraz önce ziebart servisi beni evimin önüne kadar bıraktı.. araca plazanın hediyesi olan koltuk koruması na ek olarak tüm iç döşme, bagaj tabanı ve halıların koruması yapılacak.. buna ek olarak boya koruma, ön kaputa özel kaplama yapılcak ( çakıllardan filan koruyan ) birde en açık cam filmi.. birde camlara özel bişi sürcez dediler.. hepsi paket fiyat 1100 ytl aldılar.. fiyat her ziebart servisinde aynı... tabi bazı yerlerde daha ucuzada olabilirmi diye düşündüm ama genede deyecek gibi vereceğim paraya...

    edit : peşinde 970 gibi fiyata düşüyordu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n2oforce -- 10 Mart 2007; 10:39:11 >
  • n2oforce
    artık şu lpg yi kaldırsan da diesel koysan daha iyi olacak :-))
  • Genel olarak, arabasına park sensörü,alarm taktıracaklar için yazıyorum.Biz arabayı aldığımız zaman(aralık 2006) borovanın kampanyası vardı park sensörü ve alarmı 300 YTL ye takıyorlardı. Ama arabayı tokullardan alınca 50 YTL lik fark için (350 YTL) boravalı'ya gitmedik. Siz siz olun buna benzer ek donanımlar taktırırken ilinizde bulunan bütün servislere sorun. Mesela forumdan bir arkadaş eski corollasının tamponlarına çıta taktıracakmış sitede görülen fiyattan çok daha düşük fiyata 25 YTL ye taktırdığını söylemişti. Ben daha önce taktırmayı düşünmüştüm ama sitedeki fiyatı görünce vazgeçmiştim.

    Nejat kardeş daha önceki iletimde yazdığın diğer sorularada cevap verecektim ama 1. ,2. vitesi değiştirdiğim zaman kaç km olduğuna hiç dikat etmedim corolam ne kadar 2007 model olsada artık eskidiğinden yanıltıcı bilgiler vermek istemedim ama yinede biraz değineyim. Daha önce hiç multijet motorlu araç kullanmadığım için yorumlarım sizin söylediklerinize ve benzinli araçlara göre olacak.

    İmzamda görülen 2007 model corolla HB D4D sahibiyim (Arabayı sahiplendim babam duymasın) bu yüzden yazdıklarımla yeni corollalar arasında fark olabilir.
    Corollanın 1 viteside ölü sayılır kalkış yapıp biraz hızlanınca 2 atmak gerekiyor. Genelde vitesleri 2500 ila 3000 devir arasında atıyorum hızlara tam olarak bakmadım ama 1 den 2 vitese 15-20 km atıyorum. 3 vitesede 35-40 km atıyorum herhalde. Hız göstergesinde 30 ve 50 km de kırmızı çizgi var bular 1. vites ve 2 vites için hız sınırıymış. Beni D4D motorun en rahatsız eden özelliği hızım çok düştüğünde tekrar hızlanmak için 1 vitese atıp daha sonra 2 atmak gerekiyor yoksa bir süre cansız kalıyor bu konuda bir benzinli motor gibi kendini toparlayamıyor.

    Puntoda gaz vermeden arabanın hiç gitmediğinden bahsetmişsiniz. diğer mltijet motor kullanan Astra da buna benzer şeyler duymuştum hatta aracın geri geri yokuş çıkmadığını söyleyen vardı. Ben birazda bunları duyunca denemek için hiç gaz vermeden gitmeye çalıştım. Gaz vermeden düz yolda hiç zorlanmadan tatlı tatlı gidiyor sıkışık trafikte çok güzel oluyor. Daha sonra az eğimli yokuşlarda denedim geri geri olsun normal düz şekilde olsun hiç zorlanmadan tırmanabiliyor. Daha dik yokuşlarda denemedim belki aramızdan deneyenler vardır ama en kısa zamanda bu konuda sınırlarını öğrenmek istiyorum. Üç aydan beri kullanıyorum arabayı bir kere stop ettirdim onda da araç dururken vitesi boşta sanıyordum ayağımı depriyajdan hızla çekince stop etti.

    Puntoda yarım gaz olmadıktan sonra yokuşları çıkamadığından bahsetmişsiniz 2000 devirde her türlü yokuşu rahatlıkla çıkıyorum. Ama arabayı ilk aldığım zaman izmir-manisa arasında giderken dik yokuşlu yolda 5 vites 2000 devirdeyken tepkisini ölçmek için gaza daha çok bastığımda öyle hemen hızlanmadı yavaş yavaş hızlanmaya başladı. Bu denemeyi yaptığım zaman araçta toplam 240 kg ağırlığa sahip üç kişi vardı araç daha 240 km de idi 4,5 bin km lerde tepkisi farklılaşırsa bir şey diyemem.

    Araç daha rodaj döneminde olduğu için fazla hız yapmadım şimdiye kadar 140km ye çıktım. Bu hıza zorlanmadan çıktı rahatsız edici motor sesi yada yol sesi yoktu. Ama bu konularda kulağım çok da hassas değildir beni rahatsız etmye ses başkalarını rahatsız edebilir. 160 km kadar çıkacaktım hava rüzgarlıydı araçta yeni olduğu için vazgeçtim.

    Yeni Corolla bölümünde eski corollayla ilglili uzun bir yazı oldu. artık kusuruma bakmayın




  • quote:

    Orjinalden alıntı: serrikoc

    ...

    Nejat kardeş daha önceki iletimde yazdığın diğer sorularada cevap verecektim ama 1. ,2. vitesi değiştirdiğim zaman kaç km olduğuna hiç dikat etmedim corolam ne kadar 2007 model olsada artık eskidiğinden yanıltıcı bilgiler vermek istemedim ama yinede biraz değineyim. Daha önce hiç multijet motorlu araç kullanmadığım için yorumlarım sizin söylediklerinize ve benzinli araçlara göre olacak.

    İmzamda görülen 2007 model corolla HB D4D sahibiyim (Arabayı sahiplendim babam duymasın) bu yüzden yazdıklarımla yeni corollalar arasında fark olabilir.
    Corollanın 1 viteside ölü sayılır kalkış yapıp biraz hızlanınca 2 atmak gerekiyor. Genelde vitesleri 2500 ila 3000 devir arasında atıyorum hızlara tam olarak bakmadım ama 1 den 2 vitese 15-20 km atıyorum. 3 vitesede 35-40 km atıyorum herhalde. Hız göstergesinde 30 ve 50 km de kırmızı çizgi var bular 1. vites ve 2 vites için hız sınırıymış. Beni D4D motorun en rahatsız eden özelliği hızım çok düştüğünde tekrar hızlanmak için 1 vitese atıp daha sonra 2 atmak gerekiyor yoksa bir süre cansız kalıyor bu konuda bir benzinli motor gibi kendini toparlayamıyor.

    Puntoda gaz vermeden arabanın hiç gitmediğinden bahsetmişsiniz. diğer mltijet motor kullanan Astra da buna benzer şeyler duymuştum hatta aracın geri geri yokuş çıkmadığını söyleyen vardı. Ben birazda bunları duyunca denemek için hiç gaz vermeden gitmeye çalıştım. Gaz vermeden düz yolda hiç zorlanmadan tatlı tatlı gidiyor sıkışık trafikte çok güzel oluyor. Daha sonra az eğimli yokuşlarda denedim geri geri olsun normal düz şekilde olsun hiç zorlanmadan tırmanabiliyor. Daha dik yokuşlarda denemedim belki aramızdan deneyenler vardır ama en kısa zamanda bu konuda sınırlarını öğrenmek istiyorum. Üç aydan beri kullanıyorum arabayı bir kere stop ettirdim onda da araç dururken vitesi boşta sanıyordum ayağımı depriyajdan hızla çekince stop etti.

    Puntoda yarım gaz olmadıktan sonra yokuşları çıkamadığından bahsetmişsiniz 2000 devirde her türlü yokuşu rahatlıkla çıkıyorum. Ama arabayı ilk aldığım zaman izmir-manisa arasında giderken dik yokuşlu yolda 5 vites 2000 devirdeyken tepkisini ölçmek için gaza daha çok bastığımda öyle hemen hızlanmadı yavaş yavaş hızlanmaya başladı. Bu denemeyi yaptığım zaman araçta toplam 240 kg ağırlığa sahip üç kişi vardı araç daha 240 km de idi 4,5 bin km lerde tepkisi farklılaşırsa bir şey diyemem.

    Araç daha rodaj döneminde olduğu için fazla hız yapmadım şimdiye kadar 140km ye çıktım. Bu hıza zorlanmadan çıktı rahatsız edici motor sesi yada yol sesi yoktu. Ama bu konularda kulağım çok da hassas değildir beni rahatsız etmye ses başkalarını rahatsız edebilir. 160 km kadar çıkacaktım hava rüzgarlıydı araçta yeni olduğu için vazgeçtim.

    Yeni Corolla bölümünde eski corollayla ilglili uzun bir yazı oldu. artık kusuruma bakmayın



    serrikoc dostum verdiğin bilgiler icin çok teşekkür ederim.

    yeni kasalar ağırlaştığından eski dizel motorun performansına dair süphelerim vardı, eski kasalarda siz simdilik memnunsunuz, çok sevindim. bir başka arkadas yeni kasa icin yakınmış onun başlıgı suradahttp://forum.donanimhaber.com/m_12829701/tm.htm.

    ben aslında toyota ya çok kızdım dizel motorunu yenilemediği icin, benzinlide yaptıkları gibi bir hacim artısı ve beygir artısı ile birlestirip, piyasanın en cekici dizelini üretebilirlerdi. ozellikle 1,6 hacimde (vergi barajını asmayan) 110-115bglik bir dizel (gonlumden 130 geciyor aslında) ile resmen piyasayı sallardı. onun yerine eski motoru yeni kasaya takıp fiyat arttırmış, ilk anda çok kızmıştım. çünkü aklımdan bizimkilerin puntosunu sattırmak ve bunu aldırtmak vardı, vazgeçmiş gibiyim şu an. annemin 97 model xei'den dizel punto'ya geçtiğinde yaşadığı hayal kırılığı gözümğün önünden gitmiyor. (gerçi 92-98 model corolla'ların yeri ayrı, efsane kasa. az ağırlık, çok güç..)

    bilgileriniz çok önemli. özellikle düz yolda gaz verilmediğinde gitmesi çok iyi, çünkü ben punto'da (90beygirlik olan) yokuş aşağı gaz vermediğimde yol bilgisayarında 2.0lt tüketim değeri görüyorum. şehir içinde çok az gazla harekete başlayıp yavaş giden ve cok hafif bayır olan yollarda dikkatli kullanımda epey bir tasarruf saglayacaktır bu ozellik.

    ""Beni D4D motorun en rahatsız eden özelliği hızım çok düştüğünde tekrar hızlanmak için 1 vitese atıp daha sonra 2 atmak gerekiyor yoksa bir süre cansız kalıyor bu konuda bir benzinli motor gibi kendini toparlayamıyor.""

    demişsiniz. bunun aynısı punto'da da var ve ilk kullandığımda bende çok rahatsız olmuştum. üstelik az gazla da gitmiyordu alet, 1-2-3, 50 metre git, 2-1-boş. sonra tekrar, trafiğin metre hesabı aktığı birden 100-200 metre hızlı gidip sonra tekrar durdugunuz yollarda feci oluyordu, üstelik motor açılmamışken, deviri çok düşürdüğünüzde araba pat diye stop ediyordu. stop edince de stop ışıkları yanmıyor ve arkadan gelen durduğunuzu anlamıyordu,

    allahtan arabanın motorunu 1500 kmlik bir antalya seyahatinde açtım ve epey rahatladı şimdi. yine 1-2-3, 3-2-1 olayı var, sizin arabada da olduğuna göre dizellerin bir klasigi bu. devir dusmesini benzinli motorlar kadar telafi edemiyorlar, alışmak lazım.

    multijetlerde tuhaf bir özellik var, mesela yokuş çıkıyorum, az gazla yokuşu cıkamıyor ama -özellikle motoru actığım uzun yoldan sonra- yarım gaz verdikten sonra araba hızlanıyor, biraz daha gaz verirsem fırlıyor. benzinlileri geciyorsunuz yokuş cıkarken ayrıca bu özelliğin benzeri uzun yolda sollamalarda ise yarıyor, 70le giderken hızla gaza basınca araba 2-3 saniye sonra ileri atılıyor. toyota da nasıl bilmiyorum.

    arabanın 140 hızında stabil olması ve yola oturması önemli, ben ilk 1000 dolar dolmaz 140 ile uzun yol donusu yaptım, çok keyifliydi, 160 tada sizin corolla yola oturuyorsa harika, punto da 160 ustu rahatsız edici olabiliyor.

    yeni corolla başlıgında eskisini tartıstık ama umarım faydalı olmuştur.




  • hiç bir araba 1. viteste 10 2. vitesde 30 u geçmekte zorlanmaz sen araba kullanmayı bilmiyorsun.biliyorsanda trafige cıkma millet 2. vitesde 100 görüyo canım sen 10 larda 20 lerdesin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dincerozer

    hiç bir araba 1. viteste 10 2. vitesde 30 u geçmekte zorlanmaz sen araba kullanmayı bilmiyorsun.biliyorsanda trafige cıkma millet 2. vitesde 100 görüyo canım sen 10 larda 20 lerdesin


    Dizel motorda 2. viteste 100'ü kim görüyormuş?? Benzinli motorlarla karıştırdın herhalde?? Maximum devri 3800, maximum hızı ise 175 km/h olan bir arabadan bahsediyoruz..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: n2oforce

    Walla @ sanir arkadaş benden önce davranıp yazılcak herşeyi yazmış..

    Aracı öğlen saatlerinde teslim aldım arkadaşlar... daha 130 km kadar bir yol yaptım... Diğer bir başlıkta bir arkadaş bu aracın rampada kalkamadığını söylemişti fakat bunu okudum aracı almadan ve aldıkdan sonra birkaçkez test ettim.. ilk seferde pedalların benim kullandığım arabalara nazaran fazla sert olmasından dolayı başarısız oldum stop etmedi fakat baya geri kaydım.. bununla birlikete diğer denemelerimin hiçbirinde bunu yaşamadım ;) 1.4 D-4D seçeneğinde akıllı anahtar sistemi olmadığından arkadaşın ilk başta bahsetti jan jan lı olaylar bende mevcut değil.. aracın merak edilen özelliği ses yalıtımı orta seviye bir araç için bence gayet yeterli bir seviyede.. gösterge paneli çok hoşuma gitti... Seyir esnasında yol bilgisayarını kullanmayı pek tavsiye etmiyorm arkadaşlar.. beni şu an için tek üzen nokta bu oldu.. ulaşılması çok zor değil ama çok kolayda değil... aracın hızlanması benim için yeterli seviyede.. açıkcası ilk zamanlar fazla yüklenmek istemedim ve pedallar bana baya sert geldi.. şehir içi ve dışı 5.7 litre ortalamyla 130 km yol yaptım ilk rodaj süresi için gayet iyi bir rakam bence.. ve araçta neden se çok hoşuma giden bir nokta shift light.. Ona uyum sağladığınız takdirde inanılmaz farklı bir ekonomi sağlayabiliyorsunuz.. eğer oturduğunuz yerlerde bizim burda yaşanan doğal gaz kazıları gibi toz toğrak sıkıntınız yoksa koyu renkeri tercih edein aracı çok hoş ve oturaklı gösteriyor.. ŞEhir dışı yolsa (çevreyolunda) inanılmaz konforlu oluyor araç.. şimdi herhaç araç düz otobanda herzamankinden konforlu olur.. fakat ses yalıtımı ve geniş konsolu beni ayrı bir havaya soktu.. kullanımı inanın bana hiçbir araca benzemiyor ( yada ben benzetemedim :) )ayrı bir tad veriyor.. birde aklıma gelmişken ses kalitesi bence vasat.. yani biraz daha iyi olsa benim için yeterli olabilirdi.. merak ettikleriniz oldukça yazarım arkadaşlar... şu an ne yazsam uzun sürcek benim için :( ki @ sanir arakdaşımız çoşturmuş ;)

    buda aracımız fazla resim eklemek isterdim fakat yanlış anlamayın biraz bende nazar inancı var :) isediğniz bir noktası varsa aracın onunda resmini çekip koymaya çalışırım .. hepinize saygılar..
     -YENİ NESİL TOYOTA COROLLA-Dünyanın en çok tercih edilen otomobili



    birisi megane2 yi, COROLLA nın yanından çeksin....




  • quote:

    Orjinalden alıntı: therapist70


    quote:

    Orjinalden alıntı: dincerozer

    hiç bir araba 1. viteste 10 2. vitesde 30 u geçmekte zorlanmaz sen araba kullanmayı bilmiyorsun.biliyorsanda trafige cıkma millet 2. vitesde 100 görüyo canım sen 10 larda 20 lerdesin


    Dizel motorda 2. viteste 100'ü kim görüyormuş?? Benzinli motorlarla karıştırdın herhalde?? Maximum devri 3800, maximum hızı ise 175 km/h olan bir arabadan bahsediyoruz..


    herhalde hiç dizel araba kullanmamış.

    fiat grande punto'da birinci ve ikinci vitesler ölüdür. 1. viteste 20-30kmyi bulabilirsin ama araba cok kotu bagırır ayrıca tuketim degeri anlık hesaplamada feci yukselir. o yuzden hemen harekete gecince 2 ye gecmek gerekir, 2 de pek canlı degildir. ancak 3 e atınca araba toparlanır.

    benzinli motorların bu kullanımla alakası yoktur. 1. viteste 50 ikincide 100km gorebilirsiniz..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: dondurmacı

    birisi megane2 yi, COROLLA nın yanından çeksin....




    hiç fark etmemiştim.. bizim o otoparkta en az 4 tane megane 2 var yaw... evet kaldırayım artık lpg yi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n2oforce -- 11 Mart 2007; 14:06:49 >
  • ARKADAŞLAR COROLLANIN COMFORT MODELİNE İSTEĞE BAĞLI ALAŞIM CANT TAKIYORLARMI,TAKIYORLARSA NEKADAR FARK İSTİYORLAR.BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR AÇIKLAMA YAPABİLİRLERMİ.TŞK.EDERİM.
  • Comfort modeline cant takılabilyor yaklaşık 6 çeşit cant seçeneği vardı sanırım fakat fiyat hakkında bilgim yok..

    quote:

    Orjinalden alıntı: emre36

    ARKADAŞLAR COROLLANIN COMFORT MODELİNE İSTEĞE BAĞLI ALAŞIM CANT TAKIYORLARMI,TAKIYORLARSA NEKADAR FARK İSTİYORLAR.BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR AÇIKLAMA YAPABİLİRLERMİ.TŞK.EDERİM.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: n2oforce

    Walla @ sanir arkadaş benden önce davranıp yazılcak herşeyi yazmış..

    Aracı öğlen saatlerinde teslim aldım arkadaşlar... daha 130 km kadar bir yol yaptım... Diğer bir başlıkta bir arkadaş bu aracın rampada kalkamadığını söylemişti fakat bunu okudum aracı almadan ve aldıkdan sonra birkaçkez test ettim.. ilk seferde pedalların benim kullandığım arabalara nazaran fazla sert olmasından dolayı başarısız oldum stop etmedi fakat baya geri kaydım.. bununla birlikete diğer denemelerimin hiçbirinde bunu yaşamadım ;) 1.4 D-4D seçeneğinde akıllı anahtar sistemi olmadığından arkadaşın ilk başta bahsetti jan jan lı olaylar bende mevcut değil.. aracın merak edilen özelliği ses yalıtımı orta seviye bir araç için bence gayet yeterli bir seviyede.. gösterge paneli çok hoşuma gitti... Seyir esnasında yol bilgisayarını kullanmayı pek tavsiye etmiyorm arkadaşlar.. beni şu an için tek üzen nokta bu oldu.. ulaşılması çok zor değil ama çok kolayda değil... aracın hızlanması benim için yeterli seviyede.. açıkcası ilk zamanlar fazla yüklenmek istemedim ve pedallar bana baya sert geldi.. şehir içi ve dışı 5.7 litre ortalamyla 130 km yol yaptım ilk rodaj süresi için gayet iyi bir rakam bence.. ve araçta neden se çok hoşuma giden bir nokta shift light.. Ona uyum sağladığınız takdirde inanılmaz farklı bir ekonomi sağlayabiliyorsunuz.. eğer oturduğunuz yerlerde bizim burda yaşanan doğal gaz kazıları gibi toz toğrak sıkıntınız yoksa koyu renkeri tercih edein aracı çok hoş ve oturaklı gösteriyor.. ŞEhir dışı yolsa (çevreyolunda) inanılmaz konforlu oluyor araç.. şimdi herhaç araç düz otobanda herzamankinden konforlu olur.. fakat ses yalıtımı ve geniş konsolu beni ayrı bir havaya soktu.. kullanımı inanın bana hiçbir araca benzemiyor ( yada ben benzetemedim :) )ayrı bir tad veriyor.. birde aklıma gelmişken ses kalitesi bence vasat.. yani biraz daha iyi olsa benim için yeterli olabilirdi.. merak ettikleriniz oldukça yazarım arkadaşlar... şu an ne yazsam uzun sürcek benim için :( ki @ sanir arakdaşımız çoşturmuş ;)

    buda aracımız fazla resim eklemek isterdim fakat yanlış anlamayın biraz bende nazar inancı var :) isediğniz bir noktası varsa aracın onunda resmini çekip koymaya çalışırım .. hepinize saygılar..
     -YENİ NESİL TOYOTA COROLLA-Dünyanın en çok tercih edilen otomobili



    o megane hâlâ COROLLA nın yanında mı duruyor ?




  • Arkadaşlar yeni araç alacaklara tavsiyem 250 USD verin ve garantinizi 5 yıla çıkartın kampanya varmış
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.