Şimdi Ara

YENİ OPEL ASTRA J 1.4 140HP (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
3
Favori
61.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayırlısı olsun,avantajınız beyaz 2.elde kolay satılırşaka bir yana millet bu aracın beyazını çok tutuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak ettiğim bir husus var. Sürücü koltuğu ve yolcu koltuğu altına çekmece yaptırabilir miyim? Maliyet ne olur ve illa serviste yaptırmak zorunda mıyım?

    Teşekkürler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skydivingbaris

    SAYIN ASTRA J 1.4 140 HP COSMO KULLANICILARI, SEVENLERİ VEYA SATIN ALMAK İÇİN ARAŞTIRMA YAPANLAR LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUN,

    Ben Kasım 2010 da Astra J 1.4 140 Hp COSMO aracı test ederek performansına, iç ve dış görünüm güzelliğine kapılarak satın aldım. Ancak kullandıkça aracımla ilgili sıkıntılar yaşamaya başladım. Öncelikle en büyük problemim yakıt sarfiyatı. Belirtmeliyim ki şu yakıt pahalılığında asla depoyu tam olarak dolduramadım, ancak yarım depo benzin koyabildim. Bu araç yarım depo ile şehir içi ve karışıkta yaklaşık 320-350 km yol yapabiliyor. Sattığım Peugeot 307 HDI Premium’dan sonra bunun yakıtı inanılmaz fazla. Çünkü ben 307 HDI ile 60 litre mazotla, karışıkta 1180 km, şehirlerarası yolda 1290 km yol yaptım. Yakıt masrafı olarak Astra J ve 307 HDI’yı kıyaslayınca keşke 307 mi satmasaydım diyorum.
    Yakıt masrafına ek olarak Astra j’yi aldığım günden beri ön tarafından ses geliyordu. Ben pek üzerine toz kondurmak istemedim, çünkü aracımı sıfır (0) KM almıştım ve hiçbir arızası olamazdı. Fakat gün geçtikçe ön taraftan gelen ses beni aşırı şekilde rahatsız etmeye başladı ve aracımı satın aldığım Ankara Opis'in servisine götürdüm (Aracımı oraya götürdüğümde henüz 1100 km yol yapmıştı.) Her neyse kısacası; Opis'te yapılan incelemede şüphelerimde haklı olduğumu, aracımın ön amortisörlerinin ses yaptığını ve fabrika çıkışlı olarak arızalı olduğunu ANKARA OPİS servis yetkililerden öğrendim. Kısacası OPEL GENERAL MOTORS bana ayıplı mal sattı. Opis’in, Fabrika ile yaptığı görüşmeden sonra ön amortisörlerin değiştirilmesi için onay verildi ve değiştiler. Ancak; azalmasına rağmen hala ön taraftan bir yerden, düşük süratlerde seyrederken (20-30 km hızlarda) en ufak çukurlardan bile geçince ses gelmeye devam ediyor.
    Amortisörlerimin değiştirdiği aynı gün; yine ANKARA OPEL OPİS servis tarafından aracım için bazı güncellemelerinin fabrika tarafından gönderildiğini, bu güncellemelerle fren ve debriyaj pedalı sensörlerinin değiştirileceğini ve güncel çekiş programı yükleneceği belirtilerek bahsedilenleri aracıma serviste uyguladılar. Fren ve debriyaj pedalı sensörleri değiştirilince olumlu veya olumsuz bir şey fark edemedim ancak çekiş güncellemesi yüklendikten sonra, aracımın performansının düştüğünü ve bazen 1. ve 2. vites kalkışlarında aracımın stop etmeye başladığını tespit ettim. Aracım artık eskisi kadar güçlü kalkış ve süratlenme yapmamaya başladı. Bu durumu OPİS'e bildirerek aracımı tekrar kontrol ettirdiğimde OPİS Servis Yetkilileri aracımı bilgisayara bağladıklarını ve herhangi bir arıza kaydının tespit edilemediğini bildirerek beni tam anlamıyla postaladılar. Ancak yukarıda bahsettiğim çekiş sorunlarını yaşamaya devam ediyorum.
    Başıma gelen bu olumsuz ve münferit olayda OPEL GENERAL MOTORS’un bana yapmış olduğu bu rezillik inanılır gibi değil. Kendinizi benim yerime koyun ve düşünün yıllarca çalışıp biriktirdiğiniz tüm yatırımınız ile kalan miktarı da kredi çekerek ödemek zorunda kaldığınız 50.000 TL ye mal olmuş olan 2011 model Astra J 1.4 140 Hp COSMO aracınız fabrika çıkışlı olarak size arızalı satılması ne hissettirirse benim için de kadar üzüntü verici ve onur kırıcı olmuştur.
    İlgilenen tüketiciler tarafından bilinmelidir ki; tarafıma ayıplı malı (2011 model Astra J 1.4 140 Hp COSMO) satan bu firma herkesin sandığı kadar iyi ve büyük bir firma değildir. Zannımca, OPEL ile GENERAL MOTORS yeterince büyük ve itibarını düşünen bir firma olsaydı, yaşanılan bu olumsuz durumu sektörde duyurmamaya çalışarak, ya aracımın ücretini bana geri öder yada aracımı birebir değiştirirdi. Bu yolu tercih etmeden sadece arızalı parçayı değiştirme yoluna giderek maliyetten kaçmaya çalıştılar. Acaba böyle yaparak maliyetten mi kurtuldular, yoksa itibardan mı? Ne dersiniz? Ayrıca amortisörlerimi değiştirmelerine rağmen ön taraftan ses gelmeye devam ediyor.
    Sonuç Olarak; OPEL GENERAL MOTORS gibi büyük bir firmanın ve ANKARA OPİS'in bana yaşattığı bu kötü durumun tüm OPEL sevenlere veya OPEL satın almayı düşünenlere bir ders olmasını ve bu markadan araç satın alırken yaşadıklarımı bir kez daha değerlendirmesini ve ona göre tercih yapmalarını dilerim?
    Yaşadığım tüm bu olumsuzluklara rağmen sorumlu bir tüketici olarak sizlere, satın aldığın 2011 model Astra J 1.4 140 Hp Cosmo aracımın olumlu ve olumsuz yönlerini objektif olarak değerlendirmek istedim. Aşağıda yazdıklarım sizlere Astra J ve Opel hakkında daha detaylı bilgi verebilir.

    2011 MODEL ASTRA J 1.4 140 HP COSMO

    - - - - EKSİLERİ - - - -

    1. DÜŞÜK SÜRATLERDE ÇUKURLARA GİRİNCE ÖN AMORTİSÖRLERDEN VEYA BELKİDE MOTOR BLOĞUNDAN TAKIRTI SESİ GELİYOR. ÇÜNKÜ AYNI SES SABAH İLK ÇALIŞTIRMADA MOTORDANDA DA GELİYOR.
    2. MARŞA BASTIĞIMDA MOTOR BAZEN GEÇ ÇALIŞIYOR.
    3. ÖN VE ARKA PARK YARDIMCILARININ SADECE SESLİ UYARISI VAR, ÖN KOLSOLDAKİ EKRANDA GAFİKSEL BİR DESTEĞİ YOK SADECE SESİ DİNLEMEK ZORUNDASINIZ.
    4. ÖZELLİKLE İKİ ARAÇ ARASINA PARK YAPARKEN, PARK YARDIMCISI GEÇ KALIYOR, ÖN VE ARKA SENSÖRÜN SESLERİ ÜST ÜSTE BİNİYOR VE BİRBİRİNİ ENGELLEYEREK SİZİ HATA YAPMAYA ZORLUYOR (ÖNDEKİ ARACA YANAŞIRKEN ÖTEN SESLİ İKAZ ARKADAKİ ARACA YANAŞMAYA BAŞLADIĞIMDA HALA ÖTÜYOR VE ARKA UYARI SESİNİN GEÇ ÖTMESİNE NEDEN OLUYOR. BU DURUMDA ARKADAKİ ARACA ÇOKTAN AŞIRI ŞEKİLDE YAKLAŞMIŞ OLUYORSUNUZ. BU DURUMU FARK ETMEZDE SADECE SESE KULAK VERİRSENİZ KESİN ÇARPARSINIZ).
    PARK YARDIMCISI YETERİNCE HASSAS, HIZLI VE GÜVENİLİR DEĞİL. (SATTIĞIM 2006 MODEL 307 HDI PREMIUMDA SESLİ İKAZIN YANINDA ORTA KONSOLDA GRAFİKSEL OLARAK TEHLİKENİN ARACIN HANGİ TARAFINDAN YAKLAŞTIĞINI GÖSTEREN BİR GÖRSEL YARDIMCI DA VARDI.)
    5. ÖN PARK SENSÖRÜNÜ DEVREYE SOKMAK İÇİN HER SEFERİNDE VE MUTLAKA ÖN KOLSOLDAKİ DÜĞMESİNE BASMAK GEREKİYOR. OTOMATİK OLARAK DEVREYE GİRMİYOR.
    6. EN ESKİ ARAÇTA BİLE OLDUĞU GİBİ; SÜRAT, DEVİR V.S. GÖSTERGELERİN ALT KISMINDA KM SIFIRLAMA BUTONU VAR, AMA KM SAYACI SIFIRLANMIYOR. AYRICA SIFIRLAYACAĞINIZ BİR SAYAÇDA YOK, VAR OLAN KM SAYACI SADECE ARACIN TOPLAM KM'SİNİ GÖSTERİYOR.
    7. SÜRÜŞ SIRASINDA; MOTOR VE YOL SESİ AŞIRI ŞEKİLDE ARACIN İÇERİSİNE GİRİYOR, SES YALITIMI YETERSİZ.
    8. ARKA KAPILAR İÇİN ÇOCUK EMNİYET KİLİDİ OTOMATİK DEĞİL, SADECE CAMLAR İÇİN OTOMATİK BİR DÜĞME VAR. (BU ÖZELLİK CHEVROLET'İN UCUZ MODELLERİNDE BİLE VAR)
    9. YAKIT SARFİYATI ÇOK FAZLA; 25 LİTRE BENZİN İLE EN FAZLA 350 KM YOL YAPABİLİRSİNİZ?(11 MART 2011)
    10. YOKUŞTA KALKIŞ SİSTEMİ FRENİ GEÇ BIRAKIYOR VE BAZEN BIRAKTIĞINDA ÇOK GAZ VERMİŞ OLUYORSUNUZ, BU DA ARACIN SEKMESİNE NEDEN OLABİLİYOR.
    11. RADYO KONTROL DÜĞMELERİ, HIZ SABİTLEME VE BLUETOOTH TELEFON DÜĞMELERİNİN DİREKSİYON ÜZERİNDE OLMASI MANEVRA YAPARKEN VEYA DÖNÜŞLERDE DİREKSİYONU ÇEVİRDİĞİNİZDE BU DÜĞMELERİN KONTROLÜNÜ İMKÂNSIZ HALE GETİRİYOR. DÜĞMELERİ KONTROL EDEBİLMEK İÇİN MANEVRANIN VEYA DÖNÜŞÜN BİTMESİNİ VE DİREKSİYONUN DÜZ VEYA DÜZE YAKIN KONUMA GEÇMESİNİ BEKLEMEK ZORUNDASINIZ! DÜĞMELERİ DİREKSİYON ÜZERİNE KOYMAK YERİNE DİREKSİYONUN HEMEN ALTINDA SABİT BİR YERE MONTE ETMEK VEYA DİREKSİYON GÖBEĞİNİ SABİT YAPMAK DAHA EMNİYETLİ OLABİLİRDİ.
    12. HIZ SABİTLEME SİSTEMİ (CRUISE CONTROL) YETERSİZ. ÇÜNKÜ SİSTEMİ AÇTIKTAN SONRA SABİTLEYECEĞİNİZ SÜRATİ ÖNCEDEN SEÇEMİYORSUNUZ, SABİTLEYECEĞİNİZ SÜRATE GELDİKTEN SONRA DÜĞMEYE BASARAK SABİTLİYORSUNUZ YA DA TIKLAYARAK SÜRATİ ARTTIRIYOR VEYA DÜŞÜRÜYORSUNUZ. AMA BUDA HANGİ SÜRATE AYARLADIĞINIZI SİZE GÖSTERMİYOR. HANGİ SÜRATE SABİTLEDİĞİNİZ ANLAYABİLMEK İÇİN ARACIN SÜRATİNİN SABİTLENMESİNİ BEKLEMEK ZORUNDASINIZ. ONDAN SONRA ARACIN ÖRNEĞİN 100 KM DE SABİTLENDİĞİNİ ANLAYABİLİSİNİZ. YANİ HIZI SABİTLEMEK İSTEYECEĞİNİZ BİR SAYAÇ YOK, HIZ SABİTLEYİCİYİ AÇAYIM ARACIMI 100 KM’YE SABİTLEYİM DİYEMEZSİNİZ. DENEME YANILMA YOLUYLA 100 KM SÜRATİ BULURSUNUZ VE ARACI ANCAK SABİTLERSİNZ?
    13. ARACIN YOLCU BÖLÜMÜNDE ORTA ZEMİNİNDE BULUNAN YÜKSEKLİK RAHATSIZ EDİCİ, ARKADA 3. KİŞİNİN YOLCULUK ETMESİ OLDUKÇA EZİYETLİ.
    14. ARKA CAM BÜYÜKLÜĞÜ AZ, GÖRÜŞ AÇISINI OLUMSUZ YÖNDE ETKİLİYOR.
    15. KATLANAN YAN AYNALAR TAM OLARAK KATLANMIYOR, KATLANDIĞINDA DIŞARIDAN BAKILDIĞINDA HALA KATLANMAMIŞ İZLENİMİ VERİYOR. (BU AYNALARIN INSIGNIALARDA TAM OLARAK KATLANDIĞINI GÖREBİLİRSİNİZ, YADA YİNE BENİM ARACIMDA SORUN OLABİLİR, BUNU TAM OLARAK ARAŞTIRMADIM.)
    16. ARAÇ KİŞİSELLEŞTİRME MENÜSÜ OLDUKÇA SINIRLI, SATTIĞIM ARACIMDA ARADIĞIM BAZI ÖZELLİK DEĞİŞTİRMELERİNİ BUNDA BULAMIYORUM.
    17. ARKA CAM SİLECEĞİ DÜĞMESİ ÇOK KÜÇÜK VE BAZEN NEREDE OLDUĞUNU GÖRMEK İÇİN EĞİLİP BAKMAK ZORUNDA KALIYORSUNUZ.
    18. İÇ MALZEME KALİTESİ DAHA İYİ OLABİLİRDİ.
    19. ÖN GÖSTERGE PANELİNDE BULUNAN; KAPILARIN VEYA BAGAJIN AÇIK KALMASI DURUMUNDA UYARI VEREN İKAZ GRAFİĞİ (ARABA ŞEKLİ) ÇOK KÜÇÜK. EKRANIN VE UYARI GRAFİĞİNİN BÜYÜTÜLMESİ VEYA FARKLI BİR RENKTE GRAFİKLENEREK UYARI VERİLMESİ DAHA DİKKAT ÇEKİCİ OLABİLİRDİ.
    20. ESNEK BAGAJ BÖLMESİ (FLEX FLOOR) ÇOK GEREKSİZ VE BAGAJI BOŞUNA DARALTIYOR. FLEX FLOOR’DA KULLANDIKLARI MALZEMEYİ KEŞKE BAĞAJIN ZEMİNİNE KULLANSALARDI DA BAGAJIN DAHA SERT BİR ZEMİNİ OLSAYDI.
    21. ÇİFT BÖLMELİ ELEKTRONİK KLİMANIN DIJITAL BİR GÖSTERGESİ YOK, TAMAMEN MANUEL DÜĞMEYİ TIK, TIK. ŞEKLİNDE ÇEVİRİYORSUNUZ. AYAR DÜĞMELERİNİN ÜZERİNDE HER İKİ TARAF İÇİN AYRI BİR EKRAN VEYA TEK BÜYÜK BİR EKRANLA DESTEKLESELERDİ ÇOK HOŞ GÖRÜNEBİLİRDİ.
    22. NAVİGASYON EKRANI ASLA KAPATILAMIYOR VE ŞEHİR DIŞI GECE SÜRÜŞLERİNDE ÇOK PARLAK KALIYOR. BU EKRANI SADECE KARARTMA ŞANSINIZ VAR, ANCAK BU DA KULLANIŞLI DEĞİL. BÜTÜN GÖSTERGE IŞIKLARINI KISARSANIZ ORTADA BULUNAN BÜYÜK NAVİGASYON EKRANIDA KISILIYOR, AMA RADYO VE MÜZİK ÇALARKEN ASLA TAMAMEN KARARTILAMIYOR (KAPANMIYOR) DARK MODU YOK. DÜĞMEYE BASIP RADYOYU KAPATTIĞINIZDA ORTADAKİ NAVİGASYON EKRANINDA KOCAMAN BİR OPEL AMBLEMİ YANIK KALIYOR. BEN MÜZİK DİNLEMEM NAVİGASYONU KULLANMAM DESENİZ BİLE YANIK KALAN OPEL AMBLEMİNİN IŞIĞI SÜRÜŞ SIRASINDA SİZİ RAHATSIZ EDEBİLİYOR. HEM BU SEBEPTEN, HEM DE MÜZİK SİSTEMİNİ KULLANIRKEN ORTA KONSOLDA BULUNAN BÜYÜK EKRANIN TAM KAPATILAMAMASI NEDENİYLE; GECE SÜRÜŞLERİNDE VE ÖZELLİKLE UZUN YOL SEYEHATLERİNDE GÖZÜNÜZÜN YORULMASINA VEYA YOLU TAM ANLAMIYLA GÖREMEMENİZE SEBEP OLUYOR. DOLAYISIYLA SÜRÜŞ EMNİYETİNİZİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLİYOR. KAZA YAPABİLİRSİNİZ!
    23. COSMO DONANIM SEVİYESİNDE KAPI EŞİĞİ AYDINLATMASI OLMALIYDI.
    24. ÖN KOL DAYAMA YERİ ÇOK GERİDE VE BU ÖZELLİĞİN KONMASININ HİÇ BİR ANLAMI KALMAMIŞ, KIZAĞINI ÇEKEREK KOLÇAĞI KENDİNİZE YAKLAŞTIRSANIZ DAHİ KOLUNUZU ÜZERİNE KOYAMIYORSUNUZ.
    25. KEŞKE ANAHTARSIZ ÇALIŞTIRMA VE DÜĞMEYE BASARAK ÇALIŞTIRMA SİSTEMİ DE OLSAYDI.
    26. ARKA KOLTUKLARDA ORTADA KOL DAYAMA SİSTEMİ YOK.
    27. REKLAM RESİMLERİNDE GÖSTERİLEN ÖN KONSOLUN ORTASINDA, VİTESİN TAM ARKASINDA DURAN YUVARLAK KÜLLÜK VE KOLTUK ALTI EŞYA SAKLAMA GÖZÜ YOK.

    + + + + ARTILARI + + + +

    1. ARACIMA YÜKLENEN GÜNCELLEME PROGRAMINDAN ÖNCE ÇEKİŞİ MÜKEMMELDİ. 140 BEYGİR OLDUKÇA TATMİN EDİCİYDİ. (TAVSİYEM O GÜNCELLEMEYİ YÜKLETMEYİN).
    2. AFL FAR SİSTEMİ HARİKA, VİRAJLARA GÖRE IŞIĞIN DÖNMESİ VE VİRAJ İÇİNİ AYDINLATMASI SÜPER BİR ÖZELLİK. (ANCAK HER MOTOR ÇALIŞTIRMADA FARLARIN YUKARI-AŞAĞI, SAĞA-SOLA HAREKET ETTİREREK FARLARI AYARLAMASI BENCE ÇOK SAÇMA.)
    3. BENDEKİ COSMO MODELİNDE ALARM VE BLUETOOTH ÖZELLİĞİ VAR VE BUNLAR TATMİN EDİCİ BİR ÖZELLİK.
    4. KONFOR, SÜRÜŞ ve PERFORMANS ÇOK ZEVKLİ.
    5. DİREKSİYONUN HAFİF OLMASI ÇOK HOŞUMA GİTTİ. (SATTIĞIM 307’NİN DİREKSİYONU SANKİ BİR KAMYON GİBİYDİ)
    6. VİTES GEÇİŞLERİ BAŞARILI VE HOŞ.
    7. 6 VİTES OLMASI DA AYRI BİR ZEVK.
    8. KIRMIZI İÇ MEKÂN VE KAPI İÇİ AYDINLATMASI ÇOK ŞIK.
    9. İÇ MEKÂN DİZAYNI VE ARACIN DIŞ TASARIMI HARİKA.
    10. USB BAĞLANTISI İLE İPOD KONTROL EDEBİLME VE USB BELLEKTEN MP3 ÇALABİLME,
    11. YAĞMUR SENSÖRÜ BAŞARILI ÇALIŞIYOR, (SATTIĞIM 307’DE ÇOK HASSAS VE BAŞARILI DEĞİLDİ)
    12. ELEKTRONİK PARK FRENİ ÇOK KULLANIŞLI (TABİİ KULLANDIKÇA BOZULMAZSA, ÖZELLİKLE GARANTİ SONRASI)
    13. NAVİGASYON,

    Yazdıklarımda objektif olmaya ve taraf tutmamaya çalıştım, bunda da başarılı olduğumu düşünüyorum. Unutmayın ki halen Opel yeni ASTRA J 1.4 140 HP COSMO araç sahibiyim. Kullandıkça yaşadığım problemleri, OPEL GENERAL MOTORS’un bana arızalı araç (Ayıplı Mal) sattığını, aracımın hoşuma giden-gitmeyen yanlarını Astra J ve Opel ile ilgilenenlerle paylaşmaya, OPEL GENERAL MOTORS’tan araç satın almak isteyenleri objektif olarak uyarmaya çalıştım.
    İlgilenenler için daha fazlası ve merak edilen başka konular için de yardımcı olurum.

    [size=4]
    [size=6]

    Bu ne abi daha ilk sayfadan... Ne alacagimizi sasirdik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla gman arkadaşım ben 15 gündür kullanıyorum 1.4 140 beygir edition hb astra ve gayet memnunum, aldığım karardan dolayıda sıfır pişmanlığım var, alıntı yaptığınız yazıyı bende okudum ama ona rağmen kararımdan dönmedim ve arabayı kullandıkça iyiki kararımdan dönmemişim diyorum
  • arkadaşın yazısını bende aracı alamadan önce okudum aynen bende bune ya demiştim :) 1.4 t 140 hp sport oto modelini aldım araç harika 150 km oldu aracı sürmek için can atıyorum 15 gün için vergi çıkmasın diye araca ruhsat çıkarmadık ayın sonunu bekliyoruz binemiyorum arabama okadar para öde araçla trafiğe çıkama nasıl ama :)
  • ben de 1.4 sport otomatik aldım vergi çılmasın diye ocağı bekliyorum. şeytan al diyor ama bekliyoruz. allahtan arabayı teslim almadım yoksa dayanamazdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20-25 gun kadar once 1.4 140hp astra sport aldik. Calisirken ses cikarma icerden tikirti vs hicbir sorun yasamadim hatta bahsedilen sorunlarin neredeyse hicbirini gormedim. Araba 1300kmye yaklasti. Bu araci alip 4-5 litre yakmasini beklemek bence anlamli olmaz. Agresif kullanimda 10-12litre goruyor arac.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paradisecircus -- 20 Aralık 2013; 15:23:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oldukça sakin kullanımda 80km hızı geçmeden 20kmlik mesafeyi 5.9lt/100km değerlerle gidebiliyorum. ancak nerdeyse sıfır trafikte ve ankara eskişehir yolunda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paradisecircus

    oldukça sakin kullanımda 80km hızı geçmeden 20kmlik mesafeyi 5.9lt/100km değerlerle gidebiliyorum. ancak nerdeyse sıfır trafikte ve ankara eskişehir yolunda


    Bu yaptığınız 20km sonunda yol bilgisayarında gözüken "ortalama hız" değeri nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    quote:

    Orijinalden alıntı: paradisecircus

    oldukça sakin kullanımda 80km hızı geçmeden 20kmlik mesafeyi 5.9lt/100km değerlerle gidebiliyorum. ancak nerdeyse sıfır trafikte ve ankara eskişehir yolunda


    Bu yaptığınız 20km sonunda yol bilgisayarında gözüken "ortalama hız" değeri nedir?


    hocam yol bilgisayarını sıfırlamayı unuttum dogrusu, su ana kadar gösterdigi 33km civarıydı. aynı yolu tekrar gittigimde ortalama hızı da sıfırlayarak gider forumda paylaşırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paradisecircus

    quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    quote:

    Orijinalden alıntı: paradisecircus

    oldukça sakin kullanımda 80km hızı geçmeden 20kmlik mesafeyi 5.9lt/100km değerlerle gidebiliyorum. ancak nerdeyse sıfır trafikte ve ankara eskişehir yolunda


    Bu yaptığınız 20km sonunda yol bilgisayarında gözüken "ortalama hız" değeri nedir?


    hocam yol bilgisayarını sıfırlamayı unuttum dogrusu, su ana kadar gösterdigi 33km civarıydı. aynı yolu tekrar gittigimde ortalama hızı da sıfırlayarak gider forumda paylaşırım.

    Teşekkür ederim.
    Gerçek kullanıcı verilerini merak ettiğim bir araç.



    Aslında, biraz uzun km'ler test edip sonuca ulaşmak biraz daha doğruyu verecektir.
    Örneğin; Benim şu aralar 2. araç olarak kullandığım 2.0TDCI AT Mondeo yu 610km dir gözlemliyorum ve bir konuda paylaşıyorum.
    1.000km ye kadar ölçüp "benim kullanımım ve benim şehirim ile yakıtı budur" diyebileceğim.http://forum.donanimhaber.com/m_84726506/f_//tm.htm#84726506
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    quote:

    Orijinalden alıntı: paradisecircus

    quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    quote:

    Orijinalden alıntı: paradisecircus

    oldukça sakin kullanımda 80km hızı geçmeden 20kmlik mesafeyi 5.9lt/100km değerlerle gidebiliyorum. ancak nerdeyse sıfır trafikte ve ankara eskişehir yolunda


    Bu yaptığınız 20km sonunda yol bilgisayarında gözüken "ortalama hız" değeri nedir?


    hocam yol bilgisayarını sıfırlamayı unuttum dogrusu, su ana kadar gösterdigi 33km civarıydı. aynı yolu tekrar gittigimde ortalama hızı da sıfırlayarak gider forumda paylaşırım.

    Teşekkür ederim.
    Gerçek kullanıcı verilerini merak ettiğim bir araç.



    Aslında, biraz uzun km'ler test edip sonuca ulaşmak biraz daha doğruyu verecektir.
    Örneğin; Benim şu aralar 2. araç olarak kullandığım 2.0TDCI AT Mondeo yu 610km dir gözlemliyorum ve bir konuda paylaşıyorum.
    1.000km ye kadar ölçüp "benim kullanımım ve benim şehirim ile yakıtı budur" diyebileceğim.http://forum.donanimhaber.com/m_84726506/f_//tm.htm#84726506







    çok güzel bir inceleme yapmıssınız gerçekten, elinize saglık

    ben araçtan biraz hevesimi almak için ilk 1200 km oldukca sert kullandım yakıt verileri 11.5-12 civarıydı son zamanlarda ortalama kullanıma başladım biraz yol gittikten sonra genel gözlemlerimi bende aktarmak istiyorum.
  • Bugün bayide 54.300-TL ye beyaz otomatik vitesinde anlaştık. Zaten kampanyalı diyerekten hiç indirim yapmadılar. Trafik seti, yangın söndürücü, paspas, trafik sigortası hediye ettiler. Karter koruma istedim vermediler. Satın alma işlemlerini haftaya başlatıyorlar. Ocak ayında da teslim alacağız inşallah.

    Bir de VIP paket varmış, 750-TL ye. Boya koruma, motor koruma, güvenlik güneşten koruma cam filmi, vinil varmış bu pakette. Bu paketi de ekletirim diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güle güle kullanın,hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drowen

    Bugün bayide 54.300-TL ye beyaz otomatik vitesinde anlaştık. Zaten kampanyalı diyerekten hiç indirim yapmadılar. Trafik seti, yangın söndürücü, paspas, trafik sigortası hediye ettiler. Karter koruma istedim vermediler. Satın alma işlemlerini haftaya başlatıyorlar. Ocak ayında da teslim alacağız inşallah.

    Bir de VIP paket varmış, 750-TL ye. Boya koruma, motor koruma, güvenlik güneşten koruma cam filmi, vinil varmış bu pakette. Bu paketi de ekletirim diye düşünüyorum.

    hocam 1.4 t 140 hp beyaz sport otomatik 53000 tl aldım bilginize
  • drowen kullanıcısına yanıt
    Bana da VİP paket önermişlerdi biraz araştırınca vazgeçtim. 1 Nr dahi olsa cam filmi yasak ve trafik polisinin insafına kalmış, ceza yazıp söktürtebiliyor. Motor koruma zaten çok elzem birşey değil. Sadece boya koruma yaptırsanız 250 TL ye çıkıyor. Ben de kapora verdim aracı 10 Ocak ta hazır ederiz dediler. Aralık ta bir indirim gelecek onu da yansıtırız demişlerdi ama hala o indirim olmadı. Henüz fatura etmedilerse belki bu indirim size de yansıtılabilir ,bilginiz olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartekin -- 22 Aralık 2013; 14:08:25 >
  • Hikmet_19 kullanıcısına yanıt
    Hocam siz ne zaman ve hangi bayiden aldınız? Benim anlaştığım bayi Çekmeköy Gedizler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tartekin kullanıcısına yanıt
    Filmi ön camlara mı yapıyorlar acaba? Arka camlarda fabrika çıkışlı film oluyor zannedersem. Eğer ön cama yapacaklarsa ben de sadece boya koruma isterim.

    Aralık indiriminden bana hiç bahsetmediler. Bu fiyatlar Aralık sonuna kadar geçerli dediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drowen -- 22 Aralık 2013; 15:19:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drowen kullanıcısına yanıt
    Ben Kasım sonu kapora vermiştim. Cosmo 1.4 HB Active Select Neptün Mavi ismarladım, o anda bu renk yoktu..gelen gemiden ayırttık dediler, 25 Aralık gibi gelirmiş. Ben zaten yurtdışındayım ,Ocak sonu dönüp o zaman alacağım aracı..İst.Maltepe Değer Oto dan..Bana indirim olacak demişlerdi ama galiba dövizin bu yükselişinden ötürü yapmayacaklar diye hissediyorum. Ocak ta 2013 modellere bir indirim belki yaparlar,o da artık elde hangi model renk kaldıysa ona olur.
    Filmi ön cam hariç yan camlara ve arka cama uyguluyorlar. Arka yan camlar ve arka cam serbest diye okuyorum bizim forum ve diğerlerinde..Ancak ön-yan camlar yasakmış..Sonuçta böyle parça pinçik yapılacağına kalsın diye düşündüm. Bir de polisle çekişip sinir bozmanın manası yok.150 TL ceza yazıyorlarmış deniliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartekin -- 22 Aralık 2013; 16:29:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drowen

    Hocam siz ne zaman ve hangi bayiden aldınız? Benim anlaştığım bayi Çekmeköy Gedizler.

    hocam araç10 aralık da çorum dan alındı giray oto



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hikmet_19 -- 22 Aralık 2013; 16:48:55 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.