Şimdi Ara

YENİ OPEL ASTRA J 1.4 140HP (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
3
Favori
62.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 2012 model Astra J kasa Navimaster navigasyonlu aracımızda bir navigasyon sorunumuz vardı, harita olarak sadece Kıbrıs'ı görebiliyorduk. Önce yazılım güncellemesi yaptık olmadı, sonra Kıbrıs harita dosyalarını silmek geldi aklıma navigasyondan çıkıp SD kartı öyle çıkartalım dedik ama "Uygulamadan çıkmak istiyor musunuz" sorusuna Evet dediğimizde cihaz dondu öylece de kaldı. Şu anda teybi falan kullanabilsek de multimedya ekranı açılmıyor. Radyoyu, çalan şarkıyı görebiliyoruz ama ekranın kendisi hiç açılmıyor.
    Ne yapmalıyız sorun nedir?
    İlginize teşekkürler.
  • Merhaba, bende 2013 Model Opel Astra 1.4 Turbo Otomatik Veya Manuel almayı düşünüyorum. 50000 km ye kadar olan olabildiğince temiz arabalara bakıyorum. 58000-62000 TL aralığında fiyatlar var. Yakıt tüketiminden dolayı kesinlikle LPG taktırmayı düşünüyorum. Otomatik vites sorunsuz mudur, önerirmisiniz, bakımları düzgün olursa uzun süreler götürürmü? Bu endişemden dolayı manuel mi alsam diyorum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ay önce 2011 model otomatik sport paket astra sw aldım.aracıma brc lpg sistemi taktırdım.performansından,lpg deki yakıt tüketiminden çok memnunum.vites geçişleri iyi,konfor fazlasıyla yeterli.peugeot 407 sw 1.6 turbo dizel aracımı satıp aldım.dizeldeki performansı aratmadığı gibi,daha da iyi performans sunuyo.
  • headhuntergs H kullanıcısına yanıt
    LPG taktiracaksan 1.3 dizel al hocam arabayı boşuna talan etme
    Edit puahaha temmuz 17 imiş yanıt 18 sandım sorry bu Astra başlığı niye bu kadar ölü ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosunaokuma21karakter -- 5 Temmuz 2018; 3:21:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s.a arkadaşlar bende 2011 1.4t enjoy plus aldım. ilk fırsatta lavoto obd2 taktırmayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taktırdınızmı hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    2013 Model 1.4 T Sport 25.000 KM HB sadece sağ arka çamurluk boyalı. 73.500 TL. Büyük bir bayiden.

    Sizce nasıl. Bu kadar ederi var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moon Star Turkey

    Merhaba,

    2013 Model 1.4 T Sport 25.000 KM HB sadece sağ arka çamurluk boyalı. 73.500 TL. Büyük bir bayiden.

    Sizce nasıl. Bu kadar ederi var mı ?
    Fiyatlar aşağı yukarı öyle..Bende alacağım Hyundai i20 mi sattım ondan binip buna binince sanırım herşeyi güzel gelecek bana

    sport almayı düşünüyorum bir tek tuşlu el freni hoşuma gitmedi
  • Moon Star Turkey kullanıcısına yanıt
    ilk sahibinden 2015 Model 1.4 T Sport 23.000 KM HB hatasız tramersiz beyaz otomatik 76500'e anlaşacak gibiyiz ama bence 3 bin 2 model farkediyorsa bir de boyalı bence pahalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 29 Temmuz 2018; 18:24:29 >
  • İyi aksamlar. 2017 model edition plus aldım. Lastik ölçüleri 205/60/16, bunların yerine 205/55/16 taksak sıkıntı olurmu kullanan varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astra 1.4 turbo 2012-2015 arası 60.000 km yi geçmemiş hasarsiz sayilabilecek bir araca kaç para verilir ?

    astra 1.6 klimada gitmiyordu sattim... 2012 59.000 km de 50.000 tl ye verdim.
    1.4 turbo performans olarak nasildir ?

    Edit birkaç sorum var,

    astra 1.4t 140 hp araç klimada gidişi nasıl ?
    turbo ilk kalkışta etkili oluyor mu ?
    1.4 turbolu astra, düz kaç motor denk geliyor ? 1.9 gibi mi oluyor ?
    1.6 düz motor astra mı daha performanslıdır, yoksa 1.4 turbo mu ?
    yokuş yukarı giderken araç ivmeleniyor mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet1907turkuz -- 6 Ağustos 2018; 2:37:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet1907turkuz

    astra 1.4 turbo 2012-2015 arası 60.000 km yi geçmemiş hasarsiz sayilabilecek bir araca kaç para verilir ?

    astra 1.6 klimada gitmiyordu sattim... 2012 59.000 km de 50.000 tl ye verdim.
    1.4 turbo performans olarak nasildir ?

    Edit birkaç sorum var,

    astra 1.4t 140 hp araç klimada gidişi nasıl ?
    turbo ilk kalkışta etkili oluyor mu ?
    1.4 turbolu astra, düz kaç motor denk geliyor ? 1.9 gibi mi oluyor ?
    1.6 düz motor astra mı daha performanslıdır, yoksa 1.4 turbo mu ?
    yokuş yukarı giderken araç ivmeleniyor mu ?
    yeni aldım belki hepsine doyurucu cevaplar veremem ama klimada yardırdık biz bana mısın demiyor ama motor %101 çıktı bende adam motoru perişan edip satar ona dikkat etmeniz lazım.turbonun kalkışta değil de 1500 devirde falan devreye girmesi lazım ama otomatik manuelde belki devir farklı oluyordur.1.4 turbodan iyi olmaz atmosferik 1.6 diye düşünüyorum.konya'da yokuş diye bir şey olsaydı son dediğinizi de denerdim. performans diye takılmayın o konuda sıkıntısı dile getirilen bir model değil tek konuşulan çok yakması ki o da 9-10-11 ortalama kişiye trafiğe göre.volvo da çok yakıyor kimse de çıkıp çok yakıyor bu alınmaz demiyor işte bi bu modelde nedense kusur diye gösteriliyor ama performans istiyorsanız dikenine katlanacaksınız.K kasa daha hafif ama motor sorunu falan dediler yanaşmadım J olsun dedim oturaklı olması benim için kötü bir şey değil.




  • Merhaba arkadaşlar,
    p0420 katalizör karışım oranı eşik değerin altında.
    bu arıza kodu ile karşılaşan oldu mu? Çözümü nedir?
    teşekkkürler.
  • Merhaba arkadaşlar,

    2. el Astra 1.4 Turbo, Edition Plus araç satın aldım. Araç Ekim 2017 trafiğe çıkışlı ve henüz bir yıllık garantisi devam ediyor. Aracın ilk sahibi yetkili serviste Necvox New Black Edition multimedya sistem taktırmış. Navigasyon ve geri görüş kamerası var. Maalesef Necvox'un android versiyonu gibi olmadığından telefonlarla entegrasyon konusunda çok yetersiz. Sadece bluetooth bağlantısını başarabildim. Görüntü aktarmak mümkün olmadı. Bu aracın arka kapılarında hoparlör yeri var ama hoparlör yok. Size sormak istediğim; bu aracın arka kısmına hoparlör taktırırsam garantisi bozulur mu? Daha doğrusu aracın neresine müdahale edersem araç garanti dışı kalır, bu konu hakkında bilgim yok.

    Garanti şu açından önemli; araçta değişen parça yok, çizik bile yok. 3700 km'de aldım. Benim göremediğim bir donanımsal sorun varsa garanti kapsamındayken ortaya çıkarsa iyi olur.




  • siz de yetkili servisinde hoparlör taktırabilirsiniz.3700 km arabada bir şey olmaz ama bir ustaya expere falan gösterebilirsiniz motor performansı falan baksınlar ya da yıllık bakıma soktuğunuzda servisinde yine bakabilirler.garanti kapsamını öğrenin servisinden bazen şu marka benzin olacak bile diyorlarmış ben de yeni aldım ama konya'da tek bu vardı 2017 yoktu K kasa mı oluyor kaça aldınız?piston problemi var dediler K kasa için çok da yanaşmamıştım ama 2017 J varsa orasını bilmiyorum J daha ağır 200 kilo o kadarını biliyorum.
  • Ekim'de bakım için götüreceğim. O zaman servise sorup, benim alacağım bir markayı taktırabilir miyim diye sorarım.

    Opel Astra J serisi. 1400 civarı kilosu var, gerçekten ağır. 140 beygir olduğundan yokuşlarda pek sorun yaşamadım. 30 yıldır manuel şansımanlı araç kullandım ancak bu araç otomatik. Yokuş başlarına geldiğimde veya hız kesip tekrar hızlanmak istediğimde aracın vites değişimleri can sıkıcı, durmadan vites değiştirmekle vakit kaybediyor. Sanırım gaza basmayı beceremiyorum veya otomatik vites geçişleri hantal. Manuel vites konumu da var. Galiba bir süre sonra onu kullanmaya başlayacağım.
  • hocam ben de ekimde götüreceğim 24 bin bakımına.haberleşelim ben önce gidersem sorarım buraya yazarım ya da siz giderseniz deneyimlerinizi yazabilirsiniz ben hiç gitmedim servise ilk arabam bana yasaktı bu yaşıma kadar halbuki ehliyet 95.gaz işine alışılır bence gerek yok manuel moda.benim bildiğim bu model sürekli vites değiştirmezmiş vites aralıkları genişmiş gazla alakalıdır sıkıntı olmaz.manuel onun bunun arabasını çok sürdüm bana güzel geldi bu otomatik hiç geçiş hissettirmiyor.2017 J varsa biraz üzüldüm ama muhtemelen bizi aşardı bunu bile hikaye gibi aldık konya'da tekti ve şehir dışından taliplisi varmış bir ton.noterde masada oturuyoruz adama hala wp'den mesaj geliyor sattınız mı diye.ben milli eğitimde memurum satıcı da öğretmen olunca söz verdim satmam demiş bir hafta falan da oyaladık adamı yani kısmet.sizinkinde de vardır bir hayır bence hemen vazgeçmeyin güzel araç ki sizinki daha iyidir.




  • Servise gittiğimde bir çok sorum var, onların yanıtını alıp buraya yazarım.

    Forumdaki Astra J yorumları okudum. Çoğunluğu arabayı eleştirmiş, işe yaramaz gözüyle bakıyor. Bu aracı almadan önce de 11 yıl Astra kullandım. Tercih yaparken de öncelikle fiyat, sonra diğer konular önemliydi. 2000 Ekim'de Seat Ibiza 1.6 100hp araç aldım; 7 yıl kullandım. Daha sonra 2007'de Opel Astra 1.6 100hp Classic II Sport paket aldım. Sport paket ile gelenler: 15" jant, deri direksiyon ve ön sis farları. Açıkçası o dönem Astra'nın yeni kasaları da vardı ama içi boş olduğundan aynı fiyata Classic II'yi tercih ettim. Classic II, Astra'nın 2000 model kasası ancak motor TwinPort olmuş. 11 yıl kullandım. Ibiza'yla Astra Classic arasında çok fark gördüm. Yoğun trafikte ve uzun yollarda Astra Ibiza'dan çok daha konforlu. Ancak Ibiza'nın yol tutuşu ve virajlardaki kabiliyeti Astra'dan iyiydi. Bunu virajlarda çok tecrübe ettim: Ibiza'yla 80-90'la girdiğim virajlara Astra'yla 70'le girebiliyordum. Bu nedenle Astra'yı aldıktan bir yıl sonra aracın yol tutuşu artsın diye Monroe suspansiyon taktırdım. Bu suspansiyon değişiminin bir nedeni de şu: Ibiza'yla her Pazar gittiğim Belgrad yollarında sorun yaşamamışken, Astra'yla giderken bir yerde Astra'nın altı vurdu. Kartel koruması da olmadığından motor yağını akıtmışım, bu nedenle kartel koruması taktırdım. Açıkçası Ibiza 7 yılda çoğu yerinden iflas ederken, Astra 11 yılda halen sorunsuzdu. Ibiza'nın en önemli yanı daha 2000 yılında çok büyük ekranlı yol bilgisayarı olmasıydı. 2000'de neredeyse hiç bir araçta böyle bir ekran yoktu. Sadece yol bilgisayarı değil, bir çok özelliği üst model araçlarda bulunabiliyordu. Bu arada 2011'den 2015'e kadar şirket aracı olarak Kia Rio dizel kullandım. Uzun yol konforu Astra'nın çok gerisinde. İstanbul-Ankara yolculuklarımda adeta yolculuğu yorgun argın bitiriyordum. Ama performansı Astra'dan iyiydi doğal olarak. Astra J 1.4 Turbo 140hp alırken de ilk aklımda olan konfor oldu. Yakıt tüketimi yüksek. Benden önce kullanan şahıs 1630 km'de 8.1 litre/100 km yakmış (ortalama hız 34 km/s). Bu fena değil, benim önceki Astra'nın da ortalaması bu şekilde. Belki performans tuning yaptırarak yakıt tüketimini biraz daha azaltmayı düşünebilirim ama LPG olmaz, çünkü bagajı yoğun şekilde kullanıyorum.




  • bilgiler için teşekkürler ama şuna takıldım:

    Benden önce kullanan şahıs 1630 km'de 8.1 litre/100 km yakmış (ortalama hız 34 km/s)

    yavaş gidersen daha çok yakar dediler bana.34 baya düşük.benden önceki şahısın ortalaması 10.5 litre ben neredeyse kullanmadım ama ortalama hızı kaç bakmadım.LPG takıp motoru öldürmeye gerek yok bence.
  • Konuyu hortlatma vakti

    Edition Plus
    Design
    Business
    Sport
    Cosmo donanımları var.


    2014-2015 Sport almaya niyetlendim aklımdan Sedan geçiyor ama denk gelirse HB de alabilirm. Malum sitede vatandaşlar kim ne tutturursa şeklinde fiyat yazmış.

    Mantıklı bir yorum ile fiyat paylaşabilecek kimse var mı?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.