Şimdi Ara

Yeni pc'me nasıl windows kuracağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Cehaletimi mazur görün ben uzun zamandır bir macbook pro kullanıcısıyım. Fakat artık çok sıkıldıgım için hem işlerimi göreceğim hemde güzel vakit geçirebileceğim bir sistem topladım.
    Kasamı bugün teslim alacağım inşallah fakat vatanbilgisayar windows 10 pro için 700 TL istedi ( indirimli )

    Ne yapmam gerekiyor ? n11 de oem key diye birşey satıyo bircok kullanıcı orjinal windows yazmışlar 10 tl ye 15 tl ye..
    Youtubede freedos sisteme nasıl windows kurulacağını izledim fakat windowsu nasıl temin edeceğim yada deneme sürümü olarak kullanırsam nasıl fulliyeceğim. Oem key denilen şey bu işemi yarıyor ? kafamda deli sorular (:

    şimdiden teşekkürler



  • OEM key alıp kullanabilirsin , key anakarta gömülü olur anakart değiştirirsen key de onunla beraber gider.
    Microsoftun sitesinde windows 10 indirme aracı ile çok rahat bir şekilde windows 10'u indirip USB belleğe atabilirsin , pc toplama esnasında bios üzerinden 1. boot'u Windows'u yüklediğin USB belleği seçtikten sonra gerisi "next>next>next" zaten.

    Detaylı bilgiyi forumun windows 10 bölümünden edinebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GAJU

    OEM key alıp kullanabilirsin , key anakarta gömülü olur anakart değiştirirsen key de onunla beraber gider.
    Microsoftun sitesinde windows 10 indirme aracı ile çok rahat bir şekilde windows 10'u indirip USB belleğe atabilirsin , pc toplama esnasında bios üzerinden 1. boot'u Windows'u yüklediğin USB belleği seçtikten sonra gerisi "next>next>next" zaten.

    Detaylı bilgiyi forumun windows 10 bölümünden edinebilirsin.
    o zaman izlemem gereken adımlar
    1- windows 10 indir
    2-format atarken deneme sürümü olarak kur
    3- aldığın oem keyi windows kurulduktan sonra girerek windowsu aktif et

    doğrumuyum ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emclord00 -- 23 Mayıs 2018; 10:16:6 >
  • N11'den tek kullanımlık Windows 10 anahtarı alabilirsiniz. Ucuz olmalarının sebebi tek kullanımlık olmaları, bu yüzden OEM key deniyor. Bahsi geçilen key kendini anakarta hard bir şekilde kodluyor, böylece o kod bir daha başka hiçbir bilgisayarda ya da anakartta kullanılamıyor. 700 liralık olan ise çoklu lisans. Birden fazla sisteme kurabildiğiniz. Bir tür internet kafe kurmuyorsanız ya da toplu bilgisayarların olduğu kütüphane tarzı oda hazırlamayacaksanız gereksiz. :D

    Windows 10 ISO'sunu indirip bir USB'yi rufus programını ya da Windows'un kendi USB hazırlama programını kullanarak bootlanabilir hâle getirin.

    Yeni aldığınız sistemin her bileşenini sapasağlam taktığınıza emin olduysanız USB'yi takın ve bilgisayar açın. BIOS Boot ekranında USB'niz gözükecektir. Kuruluma devam edin ve kurulum yapacağınız harddiski de seçin.

    Kurulum sırasında size key sorar, aldığınız keyi girersiniz. Key almamış olsanız bile kurabilir ve bilgisayarı kullanmaya başlayabilirsiniz. Windows 10 etkinleştirmeseniz bile bilgisayarı açmama, hiçbir şekilde işe yaramama gibi boykotlarda bulunmuyor. :D Elbet tabii ayarlar üzerinde tam kontrol vermiyor. Duvar kağıdını değiştirememe gibi. Ama telaşe gerek yok çünkü kurduktan sonra da aynı şekilde OEM anahtarıyla Windowsunuzu güncelleyebilirsiniz.

    ISOya buradan ulaşabilirsiniz,

    https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10




  • Çok teşekkür ederim. Şimdiden zor gelmeye başladı umarım çabucak alışırım windows dünyasına :D

    vatanbilgisayardan kurulmuş olarak teslim alacağım bugün sistemi eve geldigimde kendim yapmaya calısacağım onlar kurmuyormuş muş ( 700 tl yi versek kesin kurarlardı )

    yapacağız bir şekilde artık isoyu indireyim ben o zaman hemen
  • emclord00 kullanıcısına yanıt
    Yok be dostum karışık bir şey yok, sen USB'yi hazırla gerisi kolay (dediğim gibi rufus adlı program ya da microsoftun usb hazırlama programıyla yapman gerek). Yani ISO yu direkt usbye koyunca okumuyor öyle :D

    Arkadaşın dediği gibi next next next

    Windows dünyası zorlukları eskidendi. Windows XP falan günlerini hatırlarım da, çok sıkıntı çıkarıyordu kurulumlar cidden. Ama artık yeni devirde çok kolaylaştırıldı arayüzler olsun, kurulum aşamaları olsun, eskisi gibi karmaşık ve kafa yorucu değil

    Kurulum ekranları bile değişti yani, artık anaokulu semineri tadında kurulum ekranları. Eskiden öyle miydi? O kurulum ekranlarının görüntüsü bile korkmak ve uzaklaşmak için yetiyordu. Koyu ve net renkler, kutu kutu ekranlar falan...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emclord00

    o zaman izlemem gereken adımlar
    1- windows 10 indir
    2-format atarken deneme sürümü olarak kur
    3- aldığın oem keyi windows kurulduktan sonra girerek windowsu aktif et

    doğrumuyum ?

    Alıntıları Göster
    Doğrudur , oem keyi daha önce edinip windows kurulumu sırasında da aktif edebilirsiniz.
  • Tamamdır arkadaşlar şuan yükleniyor iso. Şöyleki seçenek vardı usb sürücü ve iso ( dvd gerekir ) diye. Ben usb sürücüyü seçtim flashımıda taktım onu seçtim yüklüyo şuan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlisiniz var. Windows 10keyi mail adresiniz ile iliskilendirir iseniz donanim degistirdiginizde key tekrar aktif olur. Yani oem keyi tekrar kullabilirsiniz aktif ederken windows size uyari verir hangi pc de kullanmak istiyorsunuz diye.. Ben oem keyi cok Boyle kullandim. Kullaniyorum da.. Z170 m5 z270a b350mortal, B250 x370 ve suanda kullandigim laptop umda devamli kullandim sorunsuz birsekilde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78B

    Yanlisiniz var. Windows 10keyi mail adresiniz ile iliskilendirir iseniz donanim degistirdiginizde key tekrar aktif olur. Yani oem keyi tekrar kullabilirsiniz aktif ederken windows size uyari verir hangi pc de kullanmak istiyorsunuz diye.. Ben oem keyi cok Boyle kullandim. Kullaniyorum da.. Z170 m5 z270a b350mortal, B250 x370 ve suanda kullandigim laptop umda devamli kullandim sorunsuz birsekilde
    Nasıl ilişkilendiriyoruz hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.