Şimdi Ara

Yeni Seat Leon Full Led buğu/leke Sorunu Yaşayanlar Kulübü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
21.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkes bu farlarla alıyor bu aracı, elbet bir yerden patlak verecek bu durum... ben diyorum ki bir çözüm bulan, bunla uğraşan biri varsa ve onun girişimleri bir sonuç vermişse onun elde ettiği sonuç herkese örnek teşkil edebilir.
  • TheApproachingCurve kullanıcısına yanıt
    siz araç sahibi misiniz?

    durum leona özgü değil. ama leon da bariz. servise buğu şikayeti ile her gittiğimde farı buğulu golf,jetta, passat ve a3 gösterdiler bana.

    leon konusunda çok konuşuldu çok tartışıldı... diğer forumlarda golf ler için yazılanlar sevisin normal demesinden farksız. normal, kullanınca geçer deniyor. kullanıcı da hz. vw söylüyorsa doğrudur diyor.
  • TheApproachingCurve kullanıcısına yanıt
    Görüşde sıkıntı yok gibi , berkide havalar ısındığı için geçmiştir . Bende servise sordum Golf'lerde de var normal demişlerdi
  • ACG3 kullanıcısına yanıt
    O buğuya dışarıdan müdahale etme şansı yok mu acaba farlar hava alıyorsa dışarıdan kapaklarına silikon çekmek gibi gibi?
  • TheApproachingCurve kullanıcısına yanıt
    Servis bişey demiyor bende kurcalamak istemiyorum doğrusu .
  • TheApproachingCurve kullanıcısına yanıt
    Geçenlerde ben de yıllık bakımı için servise gittiğimde gösterdim. Ancak onlar da görüşü etkilemediği sürece müdahale etmiyoruz dediler. Benim buğu soruunu çok da fazla ileri düzeyde olmadığı için pek ses etmedim. 2.yıla kadar bekliyeyim. Daha da ilerlerse o zaman bastırırım diye düşündüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ACG3

    Buda benden


     Yeni Seat Leon Full Led buğu/leke Sorunu Yaşayanlar Kulübü

    hocam o sol attaki buğulanma demi?? bende de aynısı var naptınız siz?
  • kdr21 K kullanıcısına yanıt
    Sol altdaki buğu . Servise söyledim birşey yok dediler .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: junkerss

    hocam muayende far içi nem ağır kusur ve ben bunu müşteri hizmetleri müdürüne kadar ilettim. defalarca mailleştik. ancak bana nem sayılamayacağı ve görüşü etkilemediği bandını tekrar tekrar çaldılar dinlettiler. daha sonra mahkemeye vereceğim vs dedim. aracınızı alırız isterseniz dediler. fiyat teklifi verin dedim. bana aracımın ikinci elinin 2/3 ünü teklif ettiler... araç daha 500 km deydi..

    ne uğraşacak vaktim var ne sabrım.. boşverdim.. 1.500 tl iki far çıkmacılarda. aracın başka sorunu yok. temizinden iki far alır koyarım kenara kafam rahat... mahkemeydi bilmem neydi git gel yorul.. değmez.. araba sonuçta benle yaşayacak değil.

    ayrıca muayene de doğuş holdingte.. gitsem muayene istasyonundan kusurlu raporu istesem vermezler. 3 yıl sonra ilk muayenesinde garanti bitmişken olan olmuşken kusurlu olsa ne olur.. far satmaya çalışırlar.

    Hah iste onlarinda dayanak noktasi cesareti senin bu tavrin...
    cok semer vururlar cok...
    ben bi akumu gunlerce ugrasip garantiye sokup getirttim.arabam LPG li oldugu halde ;)
    LPG den aku garantiye girmez dedi , bana yaz ver kardesim dedim neymis LPG ile akunun ilgisi.
    ben is emrini imzalamiyorum kapatmiyorum dedim yazili vermiyorsan.
    iki gun sonra essek gibi aradi gel akunu al diye...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=seat%20leon%20headlight%20condensation
    olay global beyler ;)

    buyrun bunlarda BMW :)
    https://www.google.com.tr/search?q=seat+leon+headlight+condensation&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=kUP8U7e4B66v7Aa5vYGoCA&ved=0CAcQ_AUoAg&biw=1366&bih=667#q=bmw+headlight+condensation&tbm=isch&imgdii=_

    yazik lan adama acidim valla...
     Yeni Seat Leon Full Led buğu/leke Sorunu Yaşayanlar Kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 26 Ağustos 2014; 11:25:05 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • bu sorun resmen beni arabadan soğuttu valla. ciddi tereddüte düştüm. bu aracı alanların büyük çoğunluğu LED donanımlı olarak alıyor. bizdeki fiat fiorino'da bile böyle sorun yokken bu arabada olmasını yadırgadım açıkçası. herhalde farlar açık olan bir yerden hava alıyor. normalde tam olarak kapalı olsa böyle bir sorun olmaz.
  • Bu sorunla ilgili bir gelişme oldu mu acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erAn_

    Bu sorunla ilgili bir gelişme oldu mu acaba?
    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DogrucuMustafa -- 20 Mart 2015; 21:40:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorunla ilgili bir gelişme var mı? Bu problem farın havalandırma kanallarından giren nem/buhar durumu ile mi ilgili yoksa dışarıdan nikelaj kısmından su/nem almasıyla mı ilgili beyler?

    Birde farlar hele hele gündüz farları devamlı ışık yaydığından ve en sıcak ampül (veya LED) grubundan imal edildiğinden polikarbonat malzemesini aşındırma, dejenere etme durumu da olabilir.
  • Benim Leon 2015 farlar led değil ama özellikle arabayı basınçlı suyla yıkadığımda alt köşelerde hafif buğulanma görüyorum. Uzun sürmeden geçiyor. Bunun sebebi nemli ve sıcak bir havada farın lambasını değiştirmemdir. Basınçlı su çarptığı yüzeyi çok fazla soğutur. Bu soğuma sonucu soğuyan yüzeyde buğu olur.

     Yeni Seat Leon Full Led buğu/leke Sorunu Yaşayanlar Kulübü



    Ama led farların yandığı hizada oluşan buğulanma resmen farın plastik camının zamanla güneşte yanması gibi birşey. Eğer ki su buğusu sorununuz varsa aşağıyı okumaya devam edebilirsiniz. Su buğusu sorununuz yoksa aşağıdaki işlemlerin hiç birisini yapmayınız!

    Ne yapılabilir?

    1- Aracı sıfır alır almaz bir servise gidilip farlar söktürülüp ön camın far gövdesi ile birleşme bölgesi ve görülebilen tüm ek bölgeleri çok ince bir silikon ile geçilebilir.
    2- Farların lamba değiştirme bölgesi olan arka kapaklarını kapatırken ince bir silikon tabakası ile geçilip kapatılabilir.

    3- Özellikle far lambası değişiminden sonra soğuk havalarda hafif buğu sorunu yaşayan arkadaşların sorunu belli ki lambalarını değiştirdiği zaman ortam sıcak ve nemli bir havaya sahipmiş ve farın içersinde hapsolan hava nemliymiş. Belkide bu durum fabrikada oluşmuştur!!! Bunun çözümünü aşağıda açıklıyorum.

    Öncelikle buğu ve su taneleri bir yüzeyde neden oluşur biraz bilgilenelim.
    Hava aynen bir sünger gibidir. İçersine suyu çekme ve hapsetme özelliği vardır. Hava sıcakken sünger gibi suyu içine çekerken soğuduğunda süngeri sıktığınızı farz edin. Ne kadar soğuk o kadar sıkı bir sünger. Ne kadar sıcak o kadar gevşek bir sünger. Elbette bu süngerin bir kapasitesi var ve dolduğunda daha fazla su hapsedemez. Birebir sünger mantığı yani.

    Peki bu havaya su nerde temas ediyorda sürekli bu hava içersinde sünger gibi su taşıyor. Dünyanın 4'de 3 su ise bu soruyu sormak bile sanırım saçma. Deniz, göl, akarsular, canlıların havaya saldığı sıvılar gibi bir dünya şey sayılabilir. Kısacası etrafınızda çok fazla sıvı varsa, içersinde bulunduğunuz hava o oranda nemlidir, su taşıyordur.

    Nasıl oluyorda far içi buğulanıyor?
    Sıcak ve nemli bir havada lamba değiştirdiniz diyelim. Yani far içersinde gevşek ve muhtemelen bünyesine su çekmiş bir sünger var. Hava, lamba değiştirdiğiniz güne göre soğuyor. Far içi de farın ön camından içeriye doğru soğumaya başlıyor tabi. Yani süngeri sıkmaya başlıyoruz. İnce sıvı su tabakası farın camında beliriyor. Bu genelde farlar yanmazken gündüz vakitlerinde olur. Akşam oldu farı açtınız. 1-2 saat sonra buğu kaybolur. Neden? Farlar yanınca ısı üretir, far içi ısınır, süngeri genişletiyoruz, nerede su varsa bünyesine topluyor.

    O zaman araba farının içersine nasıl bir hava hapis edersek buğu yapmaz?
    Sıkılmış kuru bir süngeri. Yani olabildiğince soğuk ve bünyesine az su almış bir hava. Ama çok dikkat etmemiz gerekende bazı durumlar var. Yazının tamamını okumanızı öneririm.
    En ideal yapılması gereken işlem havanın en soğuk olduğu zamanda, far içersine hava ile aynı sıcaklıkta klimadan çıkan havayı üflemek(klima gazı değil). Klima havası çok kuru olduğu için en iyi sonucu alırsınız. Bir çoğunuzun klima havası üfletmek gibi bir şansı olmadığını var sayıyorum. Zaten hava ile üflenen havanında aynı sıcaklıkta olmasını sağlamak hiçte kolay değil. Ekranda yazan değerler ile üflenen hava sıcaklığı aynı olmayabilir! Dereceyle ölçüm yaparak bunu sağlamak mümkün tabi. Her neyse...

    Şimdi, kışın hava durumuna bakıyoruz ve en soğuk olan nem oranının en düşük olduğu tarihleri ve saat sabah 04:00-05:00 arasını gözümüze kestiriyoruz. Far kapağımızı açıp 15-20 dk havalandırıp kapatıyoruz. İşlem tamam gibi. Havanın nem oranını nem ölçer bir cihaz ile tahlil etmek en doğrusu olur tabi.

    DİKKAT!
    Bu işlemi yaparken far iç sıcaklığı ile hava sıcaklığı aynı olmalı. Ve kesinlikle far iç sıcaklığı dışardan daha soğuk olmamalı!!!!

    Yani gece saat 03:00'a kadar hava 3 dereceydi ve araba 3 dereceye soğuyana kadar uzun bir süre bekledi. Sonra siz arabanın yanına geldiniz saat 05:00 gibi ve oda ne hava 10 derece. 10 derece olan hava kup kuru gelmediyse (ki genelde daha sulu gelir) arabanızın üzeri şıpır şıpır su olmuştur. Aman ola bu durumda farınızı havalandırmayın. Bu duruma benzer sonuçlar yaratan tüm olaylardan kaçının. Havalandırma sırasında far içi sıcaklığıyla hava mutlaka aynı derecede olsun.

    Bu işlemi en fazla 2-3 defa yaptıktan sonra sorun çözülecektir. Aylardan kışken buğu sorunu olan arkadaşların bunu yapmasında fayda var. Yaz ayları bunu yapmak için berbat bir seçimdir. Yazın havalandırılmış bir far çok büyük bir ihtimalle kışın buğu yapacaktır!

    Bu bilgiler doğrultusunda sorun yaşayan hiç kimseye karşı sorumluluk kabul etmiyorum. Problem yaşarsanız sonuçlarını tarafıma mal etmeyiniz.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 21 Aralık 2015; 4:48:25 >
  • daha dün teslim aldığım ledli leon'da da bu sıkıntı var, dün gece iki farda da vardı şu an kontrol ettim tek farda var. sizlerde sorun sonradan mı gelişti yoksa bendeki gibi en baştan beri var mıydı
  • Bizde 1 ay olmadı leon aldık normal far oda buğ yaptı bugün
  • Atecanın LED farında da aynı sorun mevcut, özellikle far yıkama devreye girdiğinde daha çok oluşuyor.
    Yıllar önce Astra H'nin xenon farlarında bu sorun oluşurdu.Yıllar geçiyor teknoloji değişiyor ama dertler aynı.
  • Merhaba,
    2018 seat leon aracımızın farında buğulanma var, servis kullanıcı hatası olarak nitelendirmiş ise de somut kesin ve inandırıcı hiçbir delil sunamamıştır. Servisin değişim işlemini yapması için yasal yollara başvurmak istiyoruz. Bu sorunu çözebilen varsa iletişime geçebilir mi?
  •  Yeni Seat Leon Full Led buğu/leke Sorunu Yaşayanlar Kulübü
     Yeni Seat Leon Full Led buğu/leke Sorunu Yaşayanlar Kulübü
     Yeni Seat Leon Full Led buğu/leke Sorunu Yaşayanlar Kulübü

    Benim araçta artık can sıkıcı duruma geldi hafta sonu servise soracam ve görüşü etkiliyor mu etkilemiyor mu nasıl test edilecek? Bir testi VS var mı yoksa servise görmüyorum mu diyecem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.