Şimdi Ara

YENİ YASAYA GÖRE PASAPORT KAYDI NASIL YAPILIYOR ? ANLATIMI İÇERİDE... (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.051
Cevap
42
Favori
213.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pasaport kaydi icin yas siniri var mi ?
    Mesela, 8 yasindaki kizimin pasaportu uzerinden bir cep telefonu kaydi yaptirabilir miyim ?
  • eline sağlık hocam Allah razı olsun
  • Güzel bilgilendirme olmuş teşekkürler.

    Peki giriş yapalı 1 aydan fazla geçmiş ise yinede o pasaporta kayıt mümkün değil midir acaba? Ben güvenemiyorum telefonculara. Kendi hakkımı kullanmak istiyorum?
  • Selam arkadaslar. tesskurler konuyu actiginiz icin. bu hafta icinde Turkiye ye tatil icin donuyorum ve 2 adet ben 2 adet arkadasim cep tlf getirecegiz. butun yazilanlari okudum. ama bir pasaport en falza kac tlf kayit yaptira bilecegimizi goremedim. bu konuda bilgisi olan varmi acaba. kendi kullandigimiz donerken yanimizda goturecegiz ama birer tanesi Turkiye de kalacak. bu durumda yinede kayit yaptira bilirmiyiz sizce.

    diger bir soruda, gumruk gorevlilerinin ikinci tlf alma ihtimalleri varmidir?

    Saygilarimla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknofobi

    quote:

    Orijinalden alıntı: soghan

    quote:

    Orijinalden alıntı: teknofobi

    EK BİLGİ: Eskiden cihazınızı yeni pasaport kaydı yaptırdığınızda, henüz belgeler BTK'ya ulaşmamış olsa bile sorgu ekranında direk Yolcu beraberi kaydedilen cihaz, pasaport kayıtlı yazıyordu. Yeni yapılan düzenleme ile, cihazınızı yeni kayıt yaptırdıysanız BTK'nın imei sorgulama kısmından sorguladığınızda ;

    IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır şeklinde bir yazı çıkıcaktır, endişe etmeyiniz, artık yeni yapılan ve henüz evrakları BTK'ya ulaşmamış, onay bekleyen kayıtlarda sorgulama ekranında bu şekilde yazı çıkmaktadır.
    ( Bu bilgi BTK çağrı merkezinden öğrenilmiştir )


    Alınan cihazı faturasının da gerektiğini bir yerde okumuştum. Çünkü fatura tarihinde pasaportu kayıtlı kişinin de yurtdışına çıkması gerektiğini bir yerde okumuştum. Yani pasaportta yurtdışı çıkışı da gözükecekmiş. Doğrumudur yanılıyormuyum?

    Ben kayıt yaptırırken, ne vergi dairesinde nede Turkcell, Avea, Vodafone'da benden cihaza ait fatura talep edilmedi. Böyle bir şeyide ilk defa sizden duyuyorum, ancak hiç olasılık dahilinde olduğunu düşünmüyorum

    Merhaba benim de bir sorum olacakti önceden pasoporta kayit ettirmek istesek bile 15 gün telefonu kullanabiliyorduk 15 gün sonra telefon kapaniyordu simdi yine sistem öylemi yani 15 gün bekleniyormu yoksa direk kapaniyor mu aydinlatirsaniz cok sevinirim .

    hayirli geceler.
  • Hocam sunu merak ediyorum yabanci biri turkiyeye gelip telefonunu kullanmak isterse kac gun kullanabiliyor bilen varsa alintiyla cevap verirmi tesekkurler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bugün telefonumu kaydettirebildim. Yabancı pasaport üzerine kaydettirdim.
    Bilginiiz olsun. Yabancı pasaport sahibi yani çift vatandaş olan Türk vatandaşları ülkeye girip çıkarken yabancı pasaport kullanıyorlar. Bu pasaporta kayıt için pasaport ile vergi dairesine gidiyoruz. tckimlik no yerine pasaportun seri ve sıra nosunu verip telefonun imei numarasını veriyoruz ve 100 lira vergiyi yatırıyoruz. Yanlız dikkat edilmesi gereken pasaportta isim ne geçiyorsa vergi dairesie o isimle yatırmak. Bazı bulgar göçmenlerinin bulgar isimleri ile türk isimleri farklı olabiliyor mesela.
    Bu işlemden sonra alındı belgesi ile kayıt yapacağımız yere gidiyoruz. Eğer pasaport sahibi ikametgah verirse telefon tüm hatlar açık oluyor tam kayıt oluyor. İkametgah vermez ise sadece bir hattında kullanabiliyor.
  • başlıgı acan arkadasa tşk, yaralı bilgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 5 Temmuz 2012; 16:48:08 >
  • Paylaşım için teşekkürler.
  • bilgi için teşekkürler devlet baba yaptı yine yapacağını
  • Bilgilendirme için teşekkürler.
  • Gerçekten yararlı oldu, teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda bu yasa ve yurtdışından telefon getirme ile ilgili bütün yanlış konular arasından tek gerçek bilgi içeren konu olsa gerek.Teknofobi'ye teşekkür ederim.
  • arkadaşlar bir pasaporta bir telefon kaydedilebiliyo...kimin pasaportuna kayıt yapılacaksa o şahıs tr ye bir ay içinde giriş yapmış olması lazım...eğer bir ayı geçmişse pasaportunu kullanamıyosunuz...ve bir pasaporta iki yıl içerisinde sadece bir telefon kaydedilebiliyo..kimin adına kayıt yapılacaksa vergi dairesine de o şahsın tc kimlik nosu ile para yatıracaksın EM numarasını da isteyecekler yanınızda bulundurmayı unutmayın EM numarasını.

    tc vatandaşı değilsenin neden burda ikamet ediyosunuz bunu belgelendirmek zorundasınız....öğrenci falansanız yani....

    bende bugün kayıt yaptırdım sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım...

    konuyu açan arkadaşa da teşekkürü borç bilirim
  • aklı olan kendi pasaportu dışında telefona kayıt yaptırmaya çalışmasın heleki yabancı pasaport ile kayıt falan yaptırmaya hiç kalkmasın
    ben yaptırmaya çalıştım verdi dairesine verdiğim 100 tl ile kalakaldım çünkü tim e gittiğimde pasaportu 100 tl lik fişi ve telefonu istediler
    ne varki yabancı pasaport olduğu için sıfırdan bir hat açmamı istediler ve hattı da yabancı pasaporta sahip olan arkadaşımın üzerine acıcaklardı
    10 senedir kullandığım hattan olacaktım ve pasaportta türkiyeye giriş mühürü olmadığından ( beceriksiz adamlar tr ye giriş yaptığında basmayı atlamışlar)
    şuan yapamıyacağını ilçe emniyet müdürlüğüne gidip giriş kağıdı almamız gerektiğiini söyledi ne yapacağımı da bilmiyorum
  • arkadaslar bilen bi arkadas yardimci olursa sevinecem. gecen ay bi tane s2 aldim yurtdisi. ancak pasaport bulup kayit yaptiramadigim icin tel kapandi. simdi pasaport bulup kayit yaptirmaya kalksam vergi dairesine 100tl mi yoksa 150 mi yatircam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yasindan kucuklerin pasaportuna kayit yapilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 18 yaş altı küçüklerin pasaport hakları velilerine mi geçiyor? Doğru mudur??
  • arkadaşlar bende telefon alıcamda şuan iki sorum var
    1.si %20 alınan vergiyi ülkemize dönünce geri alabiliyormuşuz doğru mu ? doğruysa nasıl ?
    2. si bir haber gördümhttp://m.shiftdelete.net/yurtdisi-telefonlarina-kayit-yasagi-geldi-37966.html bunun hakkında bilgi sahibi olan varmı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cmulkut

    arkadaslar bilen bi arkadas yardimci olursa sevinecem. gecen ay bi tane s2 aldim yurtdisi. ancak pasaport bulup kayit yaptiramadigim icin tel kapandi. simdi pasaport bulup kayit yaptirmaya kalksam vergi dairesine 100tl mi yoksa 150 mi yatircam.

    Arkadaşlar bende aynı durumdayım. Telim 1 aydır kapalı, pasaport buldum şimdi vergi dairesine ne kadar yatırmam gerekli ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.