Şimdi Ara

Yeni yılda ücretsiz poşet dönemi sona erecek! Poşetlerden alınacak ücret ne kadar olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
1
Favori
12.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Doğaya olumsuz etkilerinden dolayı plastik kullanımının azaltılması için ücretsiz poşet dönemi sona eriyor.

    2017 yılında Avrupa Birliği mevzuatına uyum çerçevesinde Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği hazırlanmış ve geçtiğimiz sene Resmi Gazetede yayımlanmıştı. Mevzuata göre 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren marketlerde ve mağazalarda ücretsiz poşet verilmesi yasaklanıyor.

    AK Parti’nin bugün Meclis’e sunduğu çevre ile ilgili değişiklikler içeren yasa teklifinde poşetlerden alınacak ücret bilgisine yer verildi. 1 ocak 2019’dan itibaren poşetler ücretsiz verilmeyecek, 25 kuruşa satılacak.

     

    15 mikron ile 50 mikron arası kalınlıktaki plastik poşetler ücretlendirilecek. Yani satın aldığımız ürünleri taşımak için kullandığımız naylon poşetlerin tamamı ücretlendirilecek. Nakliyat, kuruyemiş gibi açık gıdaların hijyen amacıyla içine koyulduğu plastik paketlerin mikron değeri düşük olduğu için, bu paketlerden ücret alınmayacak. Marketler ve mağazalar dilerse file, kese kağıdı, bez çanta gibi ürünleri ücretsiz olarak verebilecek.

    Avupa Birliği ile uyumlu ambalaj atıkları yönetmeliği kapsamında, ilerleyen yıllarda poşet kullanımının daha da azaltılmasına için daha caydırıcı yaptırımlar uygulanacak. 2019 yılında kişi başı yıllık poşet tüketim adedinin 90’u, 2025 yılında ise 40’ı aşmayacak şekilde önlemler alınacak.

     







  • Sanki herşeyimiz AB ye uygundu sadece poşet kalmıştı böyle boş işlerle uğraşacaklarına boş kanunlar çıkaracaklarına halkın huzur ve refahını artıracak işlerle uğraşsınlar.Almanyada Hollanda da böyle diyen arkadaşlar burası Türkiye önce ekonomimiz falan onlar gibi olsun yada yaklaşsın bu tip şeyleri çabuk çözeriz 😉
    Çevrede kendını yok eden poşet yokmuş. Sadece daha hızlı parçalanıyor ama parçaları çözülmüyor, bu çevre ıcın daha zararlı cunku cok kucuk oldugu ıcın gozukmuyor ve canlıların içine kaçıyor.

    Bunu ben soylemıyorum, belgeselde ızlemıstım yıllar once. O yuzden cevreye plastık atmamak gerekıyor.
  • "Marketler ve mağazalar dilerse file, kese kağıdı, bez çanta gibi ürünleri ücretsiz olarak verebilecek." böyle bir şey ümit eden var mı ? Burası Türkiye

  • Bazı firmalar poşet için ek ücret alıyordu
  • Her şeyimiz tamdı poşetimiz bir kaldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amaç çevreyi korumaksa komple yasaklansınlar.

  • bizim milletin geneli cebinden para çıkmadıkça çevreci olmazlar anca sosyal medyadan iki yüzlü olarak duyar kasarlar o yüzden uygulamayı olumlu buluyorum.

  • Naylon, plastik doğayı kirletiyorsa komple yasaklarsın!

    Adam parasıyla alıp atınca doğa kirlenmemiş mi oluyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 13 Kasım 2018; 16:37:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sipihr

    Her şeyimiz tamdı poşetimiz bir kaldı
    Her kuşu yedik bir leylek kaldı.
  • Her şeyimiz Avrupa Birliğine uygun ya eksik olan bir bu vardı. Önce ülkeyi AB üyesi ülkelerdeki milletlerin yaşadığı refah seviyesine çıkartsınlar. Milleti yolacak yer arıyorlar.

  • Pöşet doğaya zararlı diyen o akademisyenler sivil toplum örgütleri nin iç yüzlerini öğrenmek için Netflixte " Cowspiracy :Sürdürülebilirğin sırrı " belgeselini izlemenizi tavsiye ederim arkadaşlar izlemeyen çok şey kaybeder gözü açılır.Şiddetle tavsiye ederim.O zaman bakış açınız tamamen değişecek.Sivil toplum örgütleri GreenPeach gibi bunların iç yüzünü görün.

  • Avrupada bircok ulkede oyle. Romanyadayim yanima hep bez buyuk posetlerden alip giderim alisverise aliskanlik oldu guzel bisey.
  • Almanya'da bu sistem var ve bence mükemmel isliyor. Neredeyse herkesin elinde bez torbalar var. Onunla alisveris yapiyorlar. Eger yanlarinda bez torba getirmemislerse, o zaman 25 cent'e naylon poset satin aliyorlar.

    Ben de Almanya'dan getirdigim bez torbalari kullaniyorum. Teyzeler, amcalar salakca bir yüz ifadesiyle bana bakiyor ama benim icin önemi yok. Sonucta dogayi bir nebze olsun daha az kirlettigim icin mutluyum.

    Üstelik, bez torbalar daha havali görünüyor.

    Yeni yılda ücretsiz poşet dönemi sona erecek! Poşetlerden alınacak ücret ne kadar olacak?




  • Geridonusumlu olanlardan yani ortalama 1 yil gecmeden kendi kendine cozunen posetler olsun boyle ce kazanc carki da elde edilmis olur... Yakisir ..

  • Askeriyede de bitecek mi?
  • Zaten yakin zamanda naylon maliyetleri yuzunden bdeava veremez hale gelecektik iyi oldu. İnanin cop poseti alan yok bu posetler yuzunden. Safi zarar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sepetle gideriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni yılda ücretsiz poşet dönemi sona erecek! Poşetlerden alınacak ücret ne kadar olacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Poşetler ücretsiz verilmeyecek, 25 kuruşa satılacak."

    Kâra bak. Decathlon, o kalitede poşetleri bile 10 kuruşa satıyor.

    Burada amaç fiyatı yüksek tutup bol miktarda KDV almak.

    Eeeeeee, devlete para lazım. Sinekten yağ çıkarılacaksa
    haber verin ayarlarız...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.