Şimdi Ara

Yerli hava savunma sistemi duyuruldu: SİPER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Et yiyemiyoruz et enflasyon olmuş %100 hala daha yok savunma sistemi yok bilmem ne !!!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savaşçılık oyununa meraklı kişiler makarna yer yine oyunlarına devam eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siperiniz batsın, bir kilo domates salçası 10tl'yi geçti.. domates ulan, domates!!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava savunma açığımız var burası bir gerçek, s400 hatta sm3/aegis gibi sistemlerimiz olmalı ki caydırıcılığı olsun.
    Artık savaş havada başlıyor, önce uçaklar bombalıyor sonra kara birlikleri giriyor. Düşman uçakları hava sahamıza giremeyeceğini
    bilirse her zaman avantajımız olur. Umarım diğer birçok haber gibi lafta kalmaz, sahada görürüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 1 Kasım 2018; 0:5:33 >
  • Timsah-16 kullanıcısına yanıt
    Yanlış hatırlamıyorsam Hisar-A 15 km Hisar-O 50km. ve orta menzilli hava savunma sistemi sayılabilecek Hisar-U 70-90 km arası menzili var.Şefimizin bahsettiği ise S-400 gibi uzun menzilli savunma sistemi olacak yani 400+ km.

  • Hükümeti çeşitli bahanelerle elestirmenize alıştıkta, bu savunma sanyiinde yapılan atılımlar ve projeler size neden bu kadar batıyor , ona anlam vermekte zorlanıyorum

    Gerçi sayilariniz vazaldi baya bu atılımlardan sonra, ama yinede rahatsız olanlar var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tostumm

    Kimse söylemeden yazayım. Bu gelişmeler siyasetten yakından uzaktan alakası olmayan gelişmeler, savunma sanayimizin temelleri çok önceden atıldı, bugün daha olgun meyveler veriyor. Hükümetlerden tek beklentimiz yeter ki köstek olmasınlar, zaten rayında gidiyoruz. İşin haber kısmı siyasi olabilir veya olmayabilir, bırakın siyasete karıştıranlar utansın, bu gelişmeler a partisi olamasa b partisi sırasında da olacaktı, yeter ki bu haberlerden oy devşirmek isteyenlere sıcak bakmayalım, iş bu noktaya geldiyse demek bugüne kadar başka güzel icraatları olmamış o kişilerin.

    Bir ekleme daha yapmak istiyorum: Bugün gidin rus televizyonları açın hep askeri haberler, şöyle yaptık böyle kaçıyor vs, bir de abd'de bir kanal açın ne kadar silah haberi görürsünüz? ABD sistemleri ruslardan daha mı zayıf neden haberleri bu kadar sık yapılmak istenmiyor? ABD'de obama döneminde, Trump döneminde daha mı az gelişme oluyor da halklarının gözlerine gözlerine sokmuyorlar? Ben bu kadar söyleyeyim siz puzzle birleştirip büyük resmi görün.
    Kardeş k.bakmada şu soruyu soracağım



    Akp öncesi neyimiz vardı bizim? Kendi üretimimiz olan yada ortaklaşa üretilen adam akıllı ne vardı?



    Para olmadan bu işler olmuyor kardeş. Para akıtmak lazım. Butce lazim. Bunun da tek kaynağı hukumetlerdir. Akp bu konuda çok başarılıdır. Hem bütçe ayırma hem de diğer devletlerden teknolji transferi konusunda. Nasil hukumetlerden ayri tutabikirsin ki? Aha öncesi ortada. Para ayrılmayan yada yeteri kadar ayrılmayan bir savunma sanayi vardı. Ne cıktı piyasaya ? Her şeyin başı ilk önce para. Musluğun başında da kim var? Hükümetler. O vakit bu iş pek tabi bir hükümet başarısıdır. Ya da başarısızlığı. Aha mesela tfx projesi. 10 milyar dolar deniyor maliyeti ilk etapta. Bu parayı bir hükümet ayırmasa nasıl olacak? Yada altay tankı için ne ödedi sadece otokara devlet? 500 milyon dolar geliştirme ve prototip üretme için. Ya da hükumet amaan banane deyip itilyayla anlaşmasaydı ve bütçe ayirmasaydi atak helikopteri olur muydu? Ya da milgem projesi için hükümet para ayirmasaydi olur muydu?



    Ve tabi gösterilen irade de bunda önemli. 2000 lere kadar neredeyse her şeyi dışarıdan alma alışkanlığı vardı. Akp sonrası ise daha çok ya yerlisini üretme ya da ortak üretme prensibi ortaya çıktı. Meyvelerini de topluyoruz.



    Hakkaniyetli olun diyecem ama en hakkaniyetli sözünüz ancak bu kadar oluyor sizin. Geri kalanlar zaten ancak laf çakma derdinde oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vain

    Hava savunma açığımız var burası bir gerçek, s400 hatta sm3/aegis gibi sistemlerimiz olmalı ki caydırıcılığı olsun.
    Artık savaş havada başlıyor, önce uçaklar bombalıyor sonra kara birlikleri giriyor. Düşman uçakları hava sahamıza giremeyeceğini
    bilirse her zaman avantajımız olur. Umarım diğer birçok haber gibi lafta kalmaz, sahada görürüz.
    Diğer bir çok lafta kalan mesela ne kardeş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan en hızlı gelişen sektör savunma sanayi ve en büyük eksikliğimiz hava alakalı kısımlar. İnşallah bir an önce düzgün çalışan bir sistem yapabilirler.

  • hala her gelişmeyi seçime bağlayan kıt zekalı parazit topluluğu var ya.. bir bitmediler
  • Milli projeler her zaman desteklenmeli. Ruslara pek guvenmemek lazım S400 lerın savaş deneyimi yok

    Amerikan teknolojisi her zaman Rusları alt edecek bir çozüm bulmuştur

  • Biz bu ülkede uçak fabrikalarını kapatıp uçakları toprağa gömenleri de biliyoruz. Devrim otomobillerinin başına gelenleri biliyoruz. Siyasi destek olmadan askeri ve teknolojik gelişme olmaz. Savunma sanayiine yönelik çalışmalar Kıbrıs ambargosunu dayanır ancak kabul edelim ki Ak Parti gelene kadar ASELSAN telsizden başka Rojetsan ise ÇNRA dan başka birşey uretmiyordu.

  • İnsana ne zaman yatırım yapıp geliştireceğiz. Milletin işsizlik fonunda toplanan paraları başka yerlere harcanıp show mu yapılıyor? Bu nasıl bir terbiyesizliktir. "Sana insan gibi maaş vereceğime/belirleyeceğime senin işsizlik fonunda biriken sana verilmek için ayrılan para ile füze yarapım daha iyi" Sende alkışlarsın şimdik...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 1 Kasım 2018; 14:44:9 >
  • Bizzat vasıflarını görmeden ve seri üretime geçmeden inanmam.

  • İlk yerli gemi inşa fikri, 1996 yılında[1] ortaya atılmış gerekli altyapı ve ön çalışmalar yapıldıktan sonra Türk Deniz Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan 12 adet korvet tipi gemi inşası için tasarı faaliyetlerine 15 Şubat 2000 tarihinde Savunma Sanayi İcra Komitesi kararıyla MİLGEM Projesine resmen başlatılmış,[2] 12 Mart 2004'te Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'na bağlı İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda MİLGEM Tasarı Ofisi (yeni adıyla Dizayn Proje Ofisi) kurulmuş ve bu ofiste görev alan Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mensubu subay, astsubay, mühendis ve işçiler MİLGEM korvetinin tasarımına başlamıştır.
    Türkiye, taarruz ve keşif helikopterinin her şeyi ile Türkiye'de üretilmesi için 1995 Ekim ayında ön çalışmalara başladı. Bu proje için Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nı (SSM) görevlendirdi.[5] Yaklaşık 12 sene süren inceleme ve araştırma sürecinin ardından, Savunma Sanayii İcra Komitesi 30 Mart 2007 tarihinde İtalyan AgustaWestland'ı ATAK programı ihalesini kazanan firma olarak duyurdu.
    ve şu anda kullanılan fırtına obüsü, aselsanın helikopter ve uçaklar için seyrüsefer ve güdüm sistemleri, elektronik harp sistemleri, güdümlü ve güdümsüz roket ve füzeler vb. bir çok proje 90 lı yıllarda başlayan ve gelişimi devam eden projeler. 2000 den önce ne vardı kısmı hep meydanlarda söylenen araştırılmadan söylenen sözler. Şu anda kullanılan bir çok askeri proje temelleri 2000 lerden önce atıldı. Ki bu projeler uzun soluklu projeler.





  • Seri üretime geçmeden bütün sözleri çöp
  • stridercop S kullanıcısına yanıt
    Ben siyasi olarak konuya girmek istemiyorum, ancak kendim bizzat şahit olduklarımdan ve edindiğim izlenimlerden yola çıkarak bir kaç şey söylemek istiyorum. Tabii ki her hükumetin gelecek için planları olmuştur, altyapı çalışmaları yapılmıştır, bunlara katılıyorum. Bu ülkeye hizmet eden, iyiliği için gayret gösterenlerden Allah razı olsun. Mevcut hükumet için konuşmam gerekirse yiğidi öldürün hakkını yemeyin arkadaşlar, devlet istese bu bütçeleri buralara ayırmazdı, adamlar bu konularda musluğu sonuna kadar açıyorlar. Çok daha kısıtlı imkanlar tanıyabilirlerdi, yeni projeler başlatmayabilirlerdi. Sizin saydığınız gibi eskiden temelleri atılmış işler de var, ama mevcut yönetimin de başlattığı pek çok proje var.

    Ha eleştiriler yapılabilir mi, kesinlikle yapılabilir, her işi doğru mu yapmışlardır, kesinlikle öyle bir iddiam da yok. Ama görüyorum ki devlet üretmesi gerektiğinin farkında ve gerekli yerlere gereken bütçeleri ayırmak için elinden geleni yapıyor. Özellikle savunma sanayinde gün geçtikçe çok daha iyiye gidiyoruz.

    Oy konusunda, şahsen ben bu gelişmelere bakarak oyumu belirlemem. Seçim zamanı etrafta gezen seçim arabalarından etkilenip oyunu değiştiren var mı, şahsen bu tarz haberler benim gözümde o seçim arabaları gibi. :) Ülkede herkesin görüşü aşağı yukarı bellidir zaten, herkes istediğine oy atmakta da özgür, hoşunuza gider gitmez, seversiniz sevmezsiniz, ama siyasiler için birbirinizle kavga etmeyin, bu ülke hepimizin, herkes ülkesi için çaba gösteriyor, düşünceler farklı diye karşımızdakileri aşağılayıp, hakaret etmeyelim. Allah hepimize hakkımızda her şeyin en hayırlısını nasip etsin dostlar.





  • RichesMen kullanıcısına yanıt
    Tek taraflı yanıtlamayın, Erdoğan'ın ve partisinin de rektörün söyledikleri hakkında neler söylediklerini paylaşın.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.