Şimdi Ara

Yerli hava savunma sistemi duyuruldu: SİPER (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Frost05 kullanıcısına yanıt
    Adamın demek istediği teknolojinin gelişmesi değil ki, ülkemizin teknolojik gelişmeler için çalıştığından bahsediyor, yoksa biz geliştirmesekte teknoloji geliştiren ülkelerden alabiliriz.

    Mesela biz bilgisayar yapmıyoruz, ama ülkemizde bilgisayar teknolojisi gelişiyor, bugün kullandığımız bilgisayarlar 20 sene öncekilerden çok ileride. Çünkü bilgisayar üreten ülkelerden satın alıyoruz, daha teknolojik cihazlar kullanıyoruz. :)

  • Biz yiyemiyoruz, gelecekte daha iyi imkanlara sahip olalım diye yapılıyor bu yatırımlar. Üretip satmamız lazım ki zenginleşsin ülkemiz.

  • interwap kullanıcısına yanıt
    Know-how konusunda destek almak için ortak yapılma ihtimali var gibi geliyor, zamanı gelince öğreniriz. :)

  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    O paralarla füze yapıp başka ülkelere satarak kâr edecek, ülkene para kazandırıp refahını arttırmaya uğraşacak, aynı zamanda kendisi kullanarak vatandaşlarının güvenliğini sağlayacak. Ama sizin gibi sadece kendilerini düşünenlerin bunu fark edebilmesi zor.

  • YoYoxP kullanıcısına yanıt
    füzeleri satıp kumarda parayı yemesinler...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tostumm

    Kimse söylemeden yazayım. Bu gelişmeler siyasetten yakından uzaktan alakası olmayan gelişmeler, savunma sanayimizin temelleri çok önceden atıldı, bugün daha olgun meyveler veriyor. Hükümetlerden tek beklentimiz yeter ki köstek olmasınlar, zaten rayında gidiyoruz. İşin haber kısmı siyasi olabilir veya olmayabilir, bırakın siyasete karıştıranlar utansın, bu gelişmeler a partisi olamasa b partisi sırasında da olacaktı, yeter ki bu haberlerden oy devşirmek isteyenlere sıcak bakmayalım, iş bu noktaya geldiyse demek bugüne kadar başka güzel icraatları olmamış o kişilerin.

    Bir ekleme daha yapmak istiyorum: Bugün gidin rus televizyonları açın hep askeri haberler, şöyle yaptık böyle kaçıyor vs, bir de abd'de bir kanal açın ne kadar silah haberi görürsünüz? ABD sistemleri ruslardan daha mı zayıf neden haberleri bu kadar sık yapılmak istenmiyor? ABD'de obama döneminde, Trump döneminde daha mı az gelişme oluyor da halklarının gözlerine gözlerine sokmuyorlar? Ben bu kadar söyleyeyim siz puzzle birleştirip büyük resmi görün.
    Yokya önce seçim propagandası diyordunuz yemeyince şimdi başladınız hükümet ile alkası yok demeye babayı alırsınız babayı adam kol gibi geçiriyor kbjnkgjbnkgbnj
  • cıvata üretemeyen ülke nasıl yerli füze üretiyor acaba hiç düşündünüz mü? yerli falan değil hepsi çalma. milleti yerli diye kandırıyorlar. atak helikopteri mesela. İtalyan mangusta firmasına ait. motoru da Amerikan geliyor. altay tankı güney Koreli rotem şirketinden, motoru ise alman mtu. eğitim sistemi bitik bir ülkenin hangi mühendisi çıkıp da bu tankı topu uçağı yapacak Allah aşkına.

  • Bu ülke su motoru üretemiyor ne S-400'ü, Siperi? Belki parçalarını falan üreten bir kaç girişimci ya da şirket çıkar. O kadar. Onların da başına gelmedik kalmaz. Rusya bunu belki 100 yıllık araştırma geliştirme ve bilgi birikimiyle üretiyor. Tamam belki Batı ile kıyas edildiğinde Rusya baya geride bir ülke ama Türkiye ile arasında da dağlar kadar fark var. Ve bu birikimi de kimse vermez. Tipik AKP reklamı işte. Ortaya bir yalan at sonra millet doğruymuş gibi tartşsın.
  • YoYoxP kullanıcısına yanıt
    Bak sana kısa yoldan söyleyeyim hanginizi eğiteceğimi bilemiyorum çünkü çoğaldınız. Toplu güvenlik güncelleştirmesi (KB) yayınlamak lazım herhalde.

    Arkadaşım. Amd 1.5milyar dolara satılırken satın alabilirdin. İntelle rekabet edecek kadar bilgi birikimine sahip olmak lazım. İntele füze atarak değil. Eğer işlemciyide zen / zen2 gibi geliştirebilirsen ki, bu üniversitelerine bağlı fizik/kimya/elektronikte geldiğin noktadır. Dünyaya yön verecek kıvama gelmişsin demektir. Sen hala imam hatip açıyorsan karakteristiğin grafik olarak çizilip nereden gelip nereye gideceğin öngörülebilir. Yukarıdakini kafanda simule et/yaşa düşün sonra eğer cevap yazmak istiyorsan da yaz. Buna göre kafandaki diğer olgu düşünüş biçimleride tekrar değişecektir. Kendi kendini eğitebilirsin.
  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    Daha çimento fabrikasını işletirken sıkıntı çekip zarar eden devlet işlemci işine girsin diyorsanız kusura bakmayın ama kendinize bir güncelleme ayarlatsanız iyi olur. :) AMD'yi devletin değil özel firmalarımızın satın alıp bir şeyler yapmaya çalışması çok iyi olurdu. Bu işlere girmek istiyorsak olması gereken de bu zaten. Ancak adamlar riske girmezler, nasılsa bu şekilde rahatlar, düzenlerini kurmuşlar paralarına bakıyorlar, farklı alanlarda gelişim çabasına girmelerine hiç gerek yok. Bu tarz bir girişim yapmak isteyen adamların da paraları yok maalesef. Devletin bu noktada yapabileceği maksimum şey AMD yi satın almayı düşünen firma varsa ona destek çıkmak olabilirdi, teşvik vb., zaten ülkede çoğu yeni üretime devlet destek veriyor. Neyse bu yatırım konusuna yeterince değindiğimi düşünüyorum.

    İmam hatip açılmasından neden rahatsızlık duyduğunuzu anlayamıyorum, bu milleti dininden uzaklaştırdıkları için bu durumlara düştük, batıya özendirile özendirile özümüzden uzaklaştık. İş ahlakı, kul hakkı kavramlarından git gide daha da uzaklaşıyoruz, herkes nasıl daha çok para kazanırım derdinde, helalmiş harammış kimsenin umurunda değil. Her geçen gün ahlak değerlerinden uzaklaşan toplumumuzun ileriye gitmesini, iyi işler yapmasını beklemek bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası. Şayet dinimiz bize hak yememeyi, kul hakkına girmemeyi emrediyorken, bugün en ufak sıkıntıda fırsatçıların neler yaptıklarını hep birlikte daha net şekilde görebiliyoruz. Bizi zayıflatmak için dinimizden uzaklaştırdılar,dinimizden uzaklaşınca birbirimizden de uzaklaştık, hepimiz kendi çıkarlarımız uğruna değerlerimizi bir kenara bıraktık. Bu konuda diyebileceğim pek fazla bir şey kalmadı, aksini düşünüyorsanız temelde demek istediğimi anlayabilmeniz pek mümkün değil. Bu noktadan sonra açılan imam hatiplerin bunları düzeltmesi mümkün mü derseniz, dinimizden ve toplumsal ahlak değerlerimizden uzaklaşma seviyesi bu kadar yükselmişken bence de çok zor. Yine de zamanla neler olacağını göreceğiz. Olumlu etkileri olmasını ümit ediyorum.

    Bu imam hatipler neyi engelliyor onu anlayabilmiş değilim, ülkede bilimin ve teknolojinin ilerlemesindeki en büyük engellerden biri olarak imam hatipleri görenler var, ama bunun altında yatan mantığı hala kavrayamadım. İmam hatipte okuyan adam kendini geliştirip bilim insanı olamıyor mu, bunun önünde bir engel mi teşkil ediyor bu imam hatipler? Devlet engel mi koyuyor, "siz imam hatiplisiniz" deyip üniversitenin fizik/kimya/elektronik bölümlerine girmelerini mi engelliyor?

    Ben düz lise mezunuyum, metalurji ve malzeme mühendisliğini bitirdim, şuan yüksek lisans yapıyorum, bir aksilik olmazsa da önümüzdeki dönem doktoraya başlamayı düşünüyorum. Devletin bana "sen düz liseden geliyorsun, ne işin var akademik kariyerle" gibi bir yaklaşımda bulunduğunu hiçbir zaman hissetmedim de görmedim de. Okumak, kendini geliştirmek, bilimle uğraşmak isteyen (ve aşırı bir mali sıkıntı içinde olmayan) herkes çalışıp ülkesine bilim ve teknoloji konusunda fayda sağlayabilir. Düz lise mezunu olmak, imam hatip mezunu olmak falan buna engel teşkil etmiyor. Ha tabii ki fen liseleri daha yüksek standartlara sahipler, ancak bütün okulları fen lisesine çevirip, herkesi gönderirsen bu sefer fen liselerinin bir kıymeti kalmaz, standartlar düşer. Çalışkan öğrencilerle, onlar kadar çalışmayan, hatta hiç çalışmayan adamlar aynı okula giderlerse çalışkan öğrencilerin de performansını aşağı çekerler. Bu konuda biraz daha detaylı düşünürseniz ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.

    Neyse konuyu fazla uzattım, kısaca özetlemem gerekirse; bize, çalışıp belli bir seviyeye gelip yatacak vatandaşlardan ziyade (üniversitelerimizin pek çoğundan böyle insanlar çok fazla var maalesef), iş ahlakına sahip, kul hakkı bilen, kendi çıkarlarından önce vatanını milletini düşünerek hareket edecek bir toplum lazım. Zaten bu saydıklarıma benzer özelliklere sahip insanlar yetiştirebilirsek, gelecekte bu insanlar bizleri bilim ve teknoloji alanında da diğer alanlarda da ileri taşıyacaktır. Toplumumuzdaki "çalış kendini kurtar" mantığını değiştirmemiz gerekiyor.
  • YoYoxP kullanıcısına yanıt
    Kardeşim elektronik eml mezunuyum. 16 yaşımdan beri en ileri modda çalışıyorum. 25yıl oldu. Doğruyu eğriyi dilenciyi kralı imamı berduşu gördüm hepsiyle yaşadım yurtiçi yurtdışı bine yakın da sevgilim oldu. Tüm din dil çeşitleri akeoloji tarih,.... okum. 10m. sayfa tıp okudum pil takılacak kalbi düzelttim. Çalıştığım işyerini internet devi yaptım. Olan her şeyi olurken içinde yaşayarak gördüm benden önce gelen geçmişi ise ince ince okudum. ilk web sitesini 1998de yaptım. internete ilk 1996da bağlandım. internet yokkken 1995te 1disketi başka bir şehire telefon teli üzerinden gönderdim. Müsaade etde konuşayım. Bu yazdıklarımdan birini yaşamadıysan eğer benim gibi görüp düşünemezsin buna göre ön göremezsin. Cennete ve cehenneme girmek gerekiyor ki nerede olduğunu bilesin ona göre yerini çıkartabilesin buna görede pozisyonunu değiştirebilesin. Fazla söze gerek yok. Din mi adaleti sağlar devlet mi? Gelişmiş ülkelerde nasıl oluyor? Niçin adamlar 1600lerden beri kitap yazıp araştırıyor? Her şeyin kitabı diye bir basit bir kutsal kitap yok. Bunlar ahlaktır. Ahlak arapçadır. Türkçesini yolda 100kişi çevirsen bilmez. Türkçesi ölçüdür. Ölçü ufak yaşta verilir. Her bilgisayara windows yüklersin. Her insana din yüklersin. Hepsi farklı anlar farklı çalışır. Dinin hükmü bitmiştir. Küçükken ölçü dersi verirsin biter. Mahkemeler ve adalet (Türkçesi:denge) kurumunu adam etmek lazım. Türkçeleştirmek lazım. İşte orada ince detaylar lazım kaba din kitapları olursa kurallarda konfeksiyon olur hazırcı ezberci çabukçu olur. Bunları fmri ile iki farklı beyni önündeki lcd ekranda farkını bile gösteririm. Kime ne anlatıyorsun? Öğretmenlerinden aldığın dersler pili doldurmuş bana deşarj olmana gerek yok. Varsa alıp öğreneceğin bir şey alabilirsin. Benim için her şey 1-0 siyah beyaz istiklal yada ölümdür. Bu kadar keskin görürüm. Düşünmem karar vermem vakit alır ama olabilecek en doğru son-uç 'u veririm. Diğer yorumlarımda açık aç oku vaktin var ise... // bu arada akan giden zaman içerisinde ki şu kelime bile geçti 3sn önce... YoYoxP kimdi? anlamı neydi? benim için? adın da bir kod var mı? de-code edip repertuara katmak için yoksa anlamsız E mi errorün e si... devleti yukarıdaki kafa yönetmeli o kafa bende olmamalı geri kalan ben özgürce yaşamalı yaşlanmayacak gibi çünkü bunlarla ilgili anahtarlarda buldum
    robotluklar dışında ruhsal ilerlemelerim çalışmalarımda var anladığın dinden öte kabak gibi karşılaştım sistemle insanlara görünmeyeni de gördüm düzende kabloyu bağlayanları ateşi insan formunda olanı şimdik sen kimsin? hangi YoYoxP ? sin? Ne anlamı var burada yazmanın zaman kaybı dışında? okurken bir virüs mü geçiyor? bir ilaç mı gözden öze? bilmiyormusun? bilmiyorsan ben biliyorum //



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 5 Kasım 2018; 23:30:51 >
  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    Yanıtının tamamını okudum, bu saydıklarının hangilerini gerçekten yaptın hangilerini yapmadın bilemem, belki uyduruyorsundur, belki de doğru söylüyorsundur, bana bir şey kanıtlamak zorunda değilsin, zaten bunları yapmış olman yada olmaman benim için önemli değil. Yine de fikrimi belirtmek istediğim için yazıyorum. Okurken fark ettim ki, bu yanıtı yazan kişi gerçekten bunları yapmışsa ve bunca şeyden sonra düşünceleri bu şekildeyse, çok şey bildiğini düşünmek insanların düşüncelerini gerçekten de köreltiyormuş. Gördüğüm kadarıyla bir sürü insanla tanışmış, bir sürü kitap okumuş, tonlarca bilgi edinmiş bir insan, bunca şey öğrenmesine, tecrübe etmesine rağmen, hala daha bilmediği ne kadar çok şey olduğunun farkına varamıyormuş. Tabii ki sizin yaşadıklarınızı yaşamadığım için sizinle birebir aynı düşüncelere sahip olamam, aynı şekilde siz de benim yaşadıklarımı yaşamadığınız için benimle aynı düşüncelere sahip olamazsınız. Dünyada her insanın yaşadıkları farklıdır, arada çok büyük benzerlikler olsa bile, herkesin hayat tecrübeleri ve edindikleri bilgiler farklıdır. Her şeyi okuyarak öğrenemeyeceğinizi fark etmişsinizdir diye düşünüyorum, bu kadar hayat tecrübesine sahip olan birinin mutlaka fark etmiş olmanız lazım diye düşünüyorum. Belki 10 milyon insanla konuşup hepsinin düşünce yapılarını öğrendiniz, ancak ne kadar insanla tanışırsanız tanışın kat kat fazlasını tanımıyorsunuz, bu da demek oluyor ki bunca yaşanmışlığa ve bilgiye rağmen, hala daha bilmedikleriniz bildiklerinizden kat kat daha fazla, daha bunun bile farkında olmayan biriyle tartışmama gerek yok diye düşünüyorum. Ne de olsa size göre her şeyi yaşamış, öğrenmiş biri olarak her düşünceniz doğru. Ama gerçekten böyle mi? Sanmıyorum.
  • Şimdi mi akıllarına geldi üretmek? İşiniz gücünüz yalan dolan, sormazlar mı adama BUGÜNE DEK NE B*K YEDİNİZ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oy zamanı da hepimiz kardeşiz demesini bilirsiniz ama değil mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YoYoxP kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarının da yaşanmışlıktan gelen bilge/hakikat edilmiş bir cevabı var fakat artık beyin transferi yapmak istemiyorum.
  • Y A P A M A Z L A R



    Neden çünkü P A R A Y O K



    Götüne altın yaldızlı tanga alacakken düşünecektin Türk milleti...

    Yazın yediğin hurmalar kışın götünü tırmalar jdjsjdjdhdbf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaw hikaye kardeşim hikaye dünyada 1 devlet var diğerleri klon yansıma sahte devlet o kadar her şey 1tane diğerleri kopya. Ölçüleri koyan 1 devlet var. Dışarıda olan şeyleri kopyalayıp veriyorlar. 1 mayısı bile biz bulmadık. İnsana insan ücreti vermeyip füze roket torpil kız kaçıran yapıyorlar. 8yıldır iş mahkemesinde hizmet tespit davam vardı. 8yıl için 8yıl sürdü. Düşünsene 1yıl - 2 yıl sigortasız çalıştırılanları. Bunca insanın içinde nefret birikiyor. ki 8yıl süren dava beni bıktırdı para verip verdiğin dilekçeyi parayı alıp okumayan mahkemeler var. Bunların hepsinin bir geri dönüşü olur. Bunlar ne yapıyor? Füze roket ne bu? Yaw madem bu kadarını yapıyorsan niye mercimek dışarıdan geliyor? Yarın sen savaşa bile giremezsin. (zaten onun için içerden oyma çökertme) Yiyecek içecek ithal visa kartı kapat iç savaş çıkar herkez marketten visa ile alıyor. Yani bu roketler ne ayak? Savaşa giremezsin bu belli. Satarsan da gelen karı milletle bölüştürmüyorsun ayrıca sattığın ülkeler senden ufak ülkeler msl pakistan para ödemedi... ya diğerleri? kim soruyor? bu da belli çünkü işçinin birikmiş işsizlik sigortasına çöküyorsun. Böyle devlet olmaz ki... o yüzden bunlar yalan. İleride umudunuz filan varsa onu çıkarın beze sarın toprağa gömün. Doğruluk şimdiden başlar. Komple bir ihracat için top yekün ne yapıyorsun? Daha resourceları dolardan alıp milletine bi ton vergiyle verip ihraç edememesini sağlıyorsun bunların hepsi şimdide&ileride düğümcükle sonuçlanır. Kilit bitik yoğun bakımda yaşayan bir ülke. Yaşamıyor ki yoğun bakımdaki adam yaşar mı? Yaşamak ne demek? yatakta yatan adamla koşup zıplayan adam aynı mı? Hasta adam (osmanlıya denen) dedikleri bu olsa gerek. Birileri andı Atatürkü marşı vs kaldırmak istiyor. Anne bana para ver ben torpil füze yapıp satacağım. Öyle mi zengin olacaksın? Eee o torpil füze yi başkası alacak diğerinin kafasına atacak... oğlum daha toprağı ekip biçmedin daha karnını doyuramıyorsun etrafa çok borcun var faizleri var ve hala borç alıyorsun birde benden para istiyorsun..... gibi bir hikaye... ne füzesi arkadaş? bu noktadan önce... tüm ithalat kalemleri kafaya doğrulmuş silahtır. Bunun farkına varamamışlar. Değiller mi? Öyle ise iç-düşman(düş-man) bunlar.

    Pentagon 1940larda buğday tohumu ile oynuyordu. Eee buda asker oda asker.. ee o pentagon şuan ki interneti yaptı bunun füze ile ne alakası var? o da asker.. her şeyi bir silah olarak görebiliriz bir ekmek,.... işte kopya olunca böyle oluyor... ışık içinden gelmiyorsa kara deliksin demektir. Adamlar sağlam ışıyor. Diğeri kayıplı ışığı yansıtıyor bizimkiler çok kayıplı değiştirilmiş yansıtıyor(ölümü yansıtıyor). Çökmüş bir vücut füze yapıp show yapıyor. şuanda devlet asgari ücreti 3000tl yaparsa susarım. Ama onuda bunlar yapmasın: Para ile dansöz oynatmasın. Her tarafı satıp para vermesin. Hem onu yapmıyor hem Atatürk, and, marşlar vs., cumhuriyet kurumları tekel vs.... oo o o.. zorla tavuğun tepeye çıkan horoz hesabı 15yılı geçti rekor kırdı orası tamam ama hüsnü de mısırı 30yıl yönetti amerika kendi koyduğu adama bir gün bu adam diktatör dedi bitti. Geçmişten gelen doğrumuz Büyük Bilge Kağandan Atatürke bir doğru çizip oradan da o doğruyu ilerletmemiz lazım osmanlıyı katmadım neden? çünkü o emperyaldi (imparator) yani içine herkezi kattı bozuldu bozulacağı baştan belliydi. Bilge Kağanda bunu yazdı. Atatürk tekrar geçmişten gelen bir doğru çizdi 2 doğruyu birleştirip en doğruyu çizmemiz gerekirken.... 40yıldır bir doğru göremedim (ne cpu fabrikası açıldı ne ram ne usb,... -- adalet en gelişmiş felse araştırma ile donatılmadı.. kurban pazarı gibi bir yer tvlerde dizi film setleri gibi değil çok çooook geir kalmış paralar yeniyor tiytrolar oynanıyor oldu bitti maşşalah sünnet gibi... böyle olmaz nefret birikiyor(nefret---eski fransızca hain kelimesinden gelir... gizli nefret=hain/ bastırılmış nefret) standart vatandaş için bir çok şey doru olabilir onu bu füze ile kandırabilir ama en uçta yürüyen adamı ülkenin gittiği yol rahatsız ediyor. Biz bunu hak etmiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 6 Kasım 2018; 16:17:54 >
  • Kardeşim şimdi akıllarına gelmemiştir elbet, ama bu işler "ol" deyince olmuyor maalesef. Uzun vadeli planlamalara ve yatırımlara ihtiyaç var. Yalana dolana gerek yok, bundan 15-20 sene öncesine bak bakalım ülke ne durumdaydık. Geçmişten miras kalan borçları, sorunları çözmek kolay iş değil, üstüne bir de geleceği inşaa etmek gerekiyor. Ben şöyle yapardım, böyle yapardım, bunu neden böyle yaptılar, bunu neden yapmadılar diye atıp tutmak, yargılamak kolay. Bu arada kimse her şeyi doğru yapamaz kimseden öyle bir beklentim de yok, yanlışlar da yapılmıştır, doğru işler de yapılmıştır, ama değerlendirirken objektif olmak lazım, pek çok faktörü göz önünde bulundurmak lazım.
  • YoYoxP kullanıcısına yanıt
    Yediğimizi dışarıdan ithal ediyorken biz neyi konuşuyoruz? 1 doğru 20 yanlışı temizliyor mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Savunma sanayi gelişmeleri diğer yatırımları düşündüğümde gerçekten sevindirici. Üstelik lafta kalan şeyler değil bu haberler. Fuarlarda bunu görebiliyoruz. Somut sonuçlar alınıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.