Şimdi Ara

Yerli Milli Kripto Para için ne yapmalıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Türkiye'nin kendi kripto parasını yapması için hangi şartların oluşması lazım. Kripto Para dönüşümünün ülkemize katkıları ne olabilir? 
     
    Kripto Para Günlüğü'nün özel bölümünde bu dönüşümün nasıl olabileceğini ve olası faydalarını konuştuk. 



  • Haram haram

  • Dolandırilmak isteyen buyursun gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen caiz değil falan deniliyordu noldu ona yaw :/

  • türkiye'de dolandırıcılık bu kadar basitken bi halt yapamazsınız.örn:çiftlikbank,ulusoy,turcoin,

  • Oldukça güzel ve aydınlatıcı bir sohbet olmuş. Yalnız Onur Bey'in bir şeyi gözden kaçırdığını düşünüyorum. Bizim devletimizdeki genel kanı ilk aşamada kripto parayı yaygınlaştırmak ve kamu hizmetine sunmak değil gibi görünüyor. Benim anladığım kadarıyla oluşturulacak kripto paranın asıl işlevi; kar etmek, borsa oluşturmak, kamu hizmetine açmaktan ziyade; Rusya, İran ve Türki Cumhuriyetler ile ortak yapılan projelerin (mavi akım, tanap vs) para ile ilgili olan bölümlerinde %10 ila %15 arası bir işlem hacmi oluşturmakmış gibi görünüyor.

    Yani kripto paranın geçerliliğinin sağlanması devletler arası ve devletler ile özel şirketlerin ortak yürüttüğü projeler üzerinden yürütülecek. İlk aşamada tahmin ettiğim üzere doğalgaz ve petrol üzerinde %10 ile %20 civarı bir işlem hacmi oluşturulacak. Halkbankası ve devletle ortak çalışan özel şirketlerin ve türki devletlerin bu oluşturulan milli kripto paranın kullanılması sağlanacak. Oldukça sınırlı sayıda enerji şirketleri ve en fazla iki bankanın katılımının üzerine ve yukarıda bahsettiğim devletlerin kullanması sağlanacak.

    Bu yüzden Rusya ile ortaklık oldukça önemli ve bence Türkiye Devleti bu konuda oldukça mantıklı hareket ediyor. Çok da fazla değer üretemeyen bir ülkenin kendi kripto parasını yaygınlaştırmak için böyle bir planın altına girmesi daha az risk demektir. Halk arasında yaygınlaşmasını sağlamak yerine bu tarz projelerin içine sokmak (devlet garantörlüğünde) çok daha mantıklı görünüyor. Rusya destekli kripto para Türki Devletlerde, bazı arap ülkelerinde ve çoğu balkan ülkesinde kolayca yaygınlaşır. Üstelik hazır yalıtılmış durumdayken enerji projeleri üzerindeki dolar hakimiyetini bir nebze olsun kaldırmak ve kripto paranın değerini dolara endekslemek bahsettiğim tüm devletlerin işine gelir.

    Özetle demek istediğim; devletimiz ilk aşamada kripto paranın yaygınlaşmasını günlük kullanım ve kamu üzerinden değil, şirket bazında uluslararası projelerle sağlamayı amaçlıyor. Bir kaç yıllık oldunlaşma ve gelişimden sonra yine şirket bazında ticari alanları genişletmeye çalışacaklar. Muhtemelen ihrac edilen madenler, üzüm, incir gibi ihraç ürünleri üzerinde ufak bir işlem hacmi yaratmayı planlıyorlar. Bu plan dahilinde minerların ve kobilerin bu işin içinde olmasını istemiyorlar gibi görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scene -- 3 Ağustos 2018; 19:38:29 >
  • Devlete dayalı bir dijital para oluşturmak isteyen neden blockchain kullansın manyak mı?

    Blockchain'in çözdüğü sorun otoriteye bağımlılıktı. Üzerinde bir otoritenin olduğu dijital para oluşturmak için blockchaine ihtiyacınız yok.

    Diğer ülkelerle ortaklıklı bir proje olsun istiyorsanız da daha efektif bir distributed ledger kullanırsınız, yetkiyi dağıtırsınız yine blockchain kullanmazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orientem -- 3 Ağustos 2018; 20:15:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekin-71

    Dolandırilmak isteyen buyursun gelsin

    Vah şu halimize biz ne diyoruz arkadaş Türkçe konuşulan videoyu anlamadan ya da anlamaya çalışmadan ne diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolancırıcılara güvenmemeliyiz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • orientem kullanıcısına yanıt
    Peki senin paran blockchain teknolojisi kullanmadan güvenli bir para birimi mi olacağını sanıyorsun ? Anında patlatırlar paranı ayık ol ;)
  • Mesut abi seni tebrik ediyorum. Gerçekten çok iyi bir konuyu gündeme getirmişsin. İşte bunları konuşalım, ileriye dönük olarak ne yapabiliriz, nasıl yapabiliriz, yapmamızın avantajı ne? Hem Blockchain teknolojisi hakkında daha detaylı bilgi ediniyor, hem beni ve başkalarını heveslendiriyor, hem de kripto paraya geçişimiz için zemin hazırlıyorsunuz. Ağzınıza sağlık...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roquish06

    Peki senin paran blockchain teknolojisi kullanmadan güvenli bir para birimi mi olacağını sanıyorsun ? Anında patlatırlar paranı ayık ol ;)
    Blockhain merkeziyetsiz yapıların güvenliğini sağlamak için oluşturulmuş bir sistem, merkezi sistemlerde güvenlik sorunu yok zaten. Kodlama hatalarından kaynaklanan sorunlar merkezi yapıların güvensiz olduğuyla alakalı değil aynı sorunlar blockchain kullanan sistemlerde de oluyor ve sonuçları daha ağır oluyor.
  • Ne yapmamanız gerektiğini anlatayım

    Doviz ve Altınlarınızı yatırmayın yeter

    EstCoin bile sürünüyor
    Önce Gerçek paramızı değerlendirmeye baksak çok daha iyi olacak

  • bu beyefendinin genel sorunu konuşurken karşısındakiyle asla göz teması kurmuyor. ne mesut çevik'e bakıyor nede kameradaki izleyiciye bakıyor. masadaki laptopa kahve fincanına kaleme silgiye bakıyor sanki onlarla muhatap olurmuş gibi. konuşuyor ama karşısındakini muhatap almadan gözlerine bile bakmadan. ben bir kişi senin gözlerine bakamıyorsa ya ayıbı vardır ya utandığı içindir yada korkak olduğu içindir diye biliyorum. kaç seferdir yazmayayım dedim tuttum ama yerli para biriminde bu beyefendinin kelam ettiğini görünce dayanamadım artık.

  • bu adami istesede dinleyemeyen tek benmiyim

  • Bu milletin saflığına bayılıyorum, her "yerli ve milli" diyenin arkasına takılıyor. Daha 2 ay olmadı mı yerli ve milli kripto para çıkaran dolandırıcı paraları toplayıp kaçalı...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: skythunderr

    bu adami istesede dinleyemeyen tek benmiyim
    Biz de senin yazdıklarını anlamakta zorlanıyoruz, ne olmuş?

    Ben amme hizmeti olarak Türkçeye çevireyim.

    Bu adamı istese de dinleyemeyen tek ben miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scene -- 4 Ağustos 2018; 21:23:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    bu beyefendinin genel sorunu konuşurken karşısındakiyle asla göz teması kurmuyor. ne mesut çevik'e bakıyor nede kameradaki izleyiciye bakıyor. masadaki laptopa kahve fincanına kaleme silgiye bakıyor sanki onlarla muhatap olurmuş gibi. konuşuyor ama karşısındakini muhatap almadan gözlerine bile bakmadan. ben bir kişi senin gözlerine bakamıyorsa ya ayıbı vardır ya utandığı içindir yada korkak olduğu içindir diye biliyorum. kaç seferdir yazmayayım dedim tuttum ama yerli para biriminde bu beyefendinin kelam ettiğini görünce dayanamadım artık.
    Dostum yanlış biliyorsun. Psikoloji biliminde bahsettiğin türde bir gözlem ya da ölçme, devamında değerlendirme veya yargıda bulunma yok. Senin bahsettiğin şekilde değil.

    Adam işin uzmanı, oldukça doğru konuşuyor ve mizacı da bir o kadar iyi. Bu insanları bu şekilde eleştirmek ne senin haddine, ne de benim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scene -- 4 Ağustos 2018; 22:1:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scene

    Biz de senin yazdıklarını anlamakta zorlanıyoruz, ne olmuş?

    Ben amme hizmeti olarak Türkçeye çevireyim.

    Bu adamı istese de dinleyemeyen tek ben miyim?

    Alıntıları Göster
    yazık sana, sırf yorum yazmak için ve gıcıklık olsun diye yorum yazıyosun. gramer nazisi olcaksan YALLAH TEKNOPATA
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scene


    Dostum yanlış biliyorsun. Psikoloji biliminde bahsettiğin türde bir gözlem ya da ölçme, devamında değerlendirme veya yargıda bulunma yok. Senin bahsettiğin şekilde değil.

    Adam işin uzmanı, oldukça doğru konuşuyor ve mizacı da bir o kadar iyi. Bu insanları bu şekilde eleştirmek ne senin haddine, ne de benim.

    neden ne benim haddime nede senin haddine değil? bence sen kendi adına konuşmalısın başkalarının adına konuşmamalısın. bir insanın göz teması sıfırsa isterse allame-i cihan olsun anlatımda ve hitapta başarısızdır. kimin yan hesabısın yada neyin peşindesin niye avukatlığa soyundun çokta önemsemiyorum ama ben sadece kendi görüşlerimi aktardım buna katılır veya katılmazsın. ayrıca hiç kimse eleştirilmezde değildir bunu unutma ve bu beyefendinin bu konuda ciddi yetersizliği olduğu çok açık her nekadar sen zerre toz konduramasanda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.