Şimdi Ara

Yoğuşmalı kombi zorunluluğu geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
3.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yeni yürürlüğe giren "Enerjiyle İlgili Ürünler (Energy Related Products-ERP)" yönetmeliğinin, Türkiye'de de uygulanması için hazırlıklara başlandı.
     

    Yürürlüğe girmesi planlanan yeni yönetmelikle enerji ile ilgili tüm ürünler için ekolojik gereksinimleri karşılaması, tasarruf sağlaması ve zararlı emisyonların azaltılması hedefleniyor.

     

    Tüm yeni kombilere yoğuşmalı teknoloji zorunluluğu

    Yönetmeliğe göre ülke içinde üretilen veya ithal edilen 400 kilovata kadar ısıtma kapasiteli kombi ve kazanların yoğuşmalı teknolojiye sahip olması zorunlu olacak.

     

    Türkiye'de ortalama yıllık bir milyon kombi alım-satımı yapılıyor ve pazarın yüzde 35'i yoğuşmasız kombilerden oluşuyor. Nisandan itibaren pazarın kalan yüzde 65'lik kısmının da yoğuşmalı cihazlara dönmesi bekleniyor.

     

    Verimli kombiler ile çevreye daha az zarar verilecek, doğalgaz tüketimi azaltılacak. Bu sayede hem doğaya hem de ülke ekonomisine katkı sağlanacak.

     



  • Türkiye'de ortalama yıllık bir milyon kombi alım-satımı yapılıyor ve pazarın yüzde 35'i yoğuşmasız kombilerden oluşuyor. Nisandan itibaren pazarın kalan yüzde 65'lik kısmının da yoğuşmalı cihazlara dönmesi bekleniyor.

    Bu cümlede bir yanlışlık mı var yoksa ben mi yanlış anladım?

    %35 yoğuşmasızsa kalan 65 zaten yoğuşmalıdır.
    1) yoğ kombilerle konvansiyonel kombiler arasında %50 fark yok yoğ kombiden kasıt piyasada satılan 3 eşanjörlü condense yoğuşmalılar ise o cihazlar konvansiyonel kombiden bozma cihazlardır premix teknolojili değildir ara nesil cihazlardır.bir günde maximum 1 su bardağı yoğ suyu üretir.maalesef piyasada yoğ kombi adı altında satılan sözde yoğ kombilerdir

    premix yoğ kombilerde fiyatlar son döviz kuruna rağmen 2000liradan başlıyor ortalama fiyatlar 2100-2200

    2) yedek parçadan birşey farketmiyor komponentlerin %70i konvansiyonel-premix yoğ kombilerde ortaktır örneğin:genleşme tankı,kullanım suyu eşanjörü,3yollu vana,hidroblok grubu,pompa,kasa....vs

    tam yoğ kombilerde premix eşanjör ise genellikle en kaliteli malzemeden yapıldığı için çelik,alaşımlı metal...vs korozyondan dolayı delinmiyor geriye anakart kalıyor onda da fazla fark yok (yerli üretim cihazlarda) kombi regülatörü kullanarak kart korunuyor

    garanti uzatımında fazla fark yok eca da daha yeni yaptırdık +3 yıl garanti konvansiyonel 350tl,yoğuşmalı 450tl
    +3 yıl, bu rakama 3cü yıldan sonra 90liralık 3 adet bakım hediye dahil

    3) yoğuşmalı kombiler daha sık arıza vermez.en ucuz 1100liralık kombi de olsa kombinin monte edildiği yer balkon veya evin içi,şehir elektrik şebekesi,tesisatın kirlilik durumu...gibi durumlara göre orta vadede anca arızalanıyor istisnasi durumlar haricinde 1 2 yılda bozulan model kalmadı daha doğrusu kronik arızalı modeller pek kalmadı piyasada.premix yoğ kombilerde yaka sildiren aman uzak durun diyeceğimiz kronik arızalı model yok

    en ucuz kombi dahi olsa dikkat edilecek noktalar,yerli üretim olmalı(yedek parça açısından avantaj),çift eşanjörlü olmalı(tek eşanjörlüler 3 4 yılda deliniyor),hidroblok grubu kompozit değil pirinç olmalı(kompozitler bile hemen bozulmuyor ama pirinç daha iyi),3yollu vanası motorlu yeni nesil olmalı
  • farkı ne? keşke mynet tarzı haberleri bırakıp detay verseniz

  • Böyle haber başlığı mı olur ya aklım çıktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de ortalama yıllık bir milyon kombi alım-satımı yapılıyor ve pazarın yüzde 35'i yoğuşmasız kombilerden oluşuyor. Nisandan itibaren pazarın kalan yüzde 65'lik kısmının da yoğuşmalı cihazlara dönmesi bekleniyor.

    Bu cümlede bir yanlışlık mı var yoksa ben mi yanlış anladım?

    %35 yoğuşmasızsa kalan 65 zaten yoğuşmalıdır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tr@mmler

    Böyle haber başlığı mı olur ya aklım çıktı.

    olur olur, tıklaman için her türlü şeyi yapıyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllardır beklediğimiz haber.yoğ kombi zorunlu olunca doğalgaz esnafı bakalım neler diyecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten esnaf yoğuşmasız kombiyi bilinçsiz tüketicilere itelemek ve tekrar kombi satabilmek için insanları yıllarca kandırdılar.Yok 150 m2 olacak yok 12m petek olacak.Kombisi bozulan arkadaşımı bu laflarla kandırmaya çalışmışlar haberim oldu arkadaşa yoğuşmalı kombi aldırdım hem yakıtı düştü hemde güzel ısınıyor şimdi bana dua ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla yoğuşmalı kombi balkona takılır.Balkonu olmayan ne yapacak?
  • Yoğuşmalı kombilerin, yoğuşmasız kombilere göre farkı

    1. Arada en az %50 fiyat olması. Yoğuşmalı kombiler daha pahalı.

    2. Yedek parça, servis hizmeti garanti uzatımı gibi, yine %50 daha pahalı olması.

    3. Yoğuşmalı kombiler yoğuşmasız kombilere göre daha sık arıza verir.

  • Yoğuşmalı kombiler, normal kombilerde yaklaşık 200 santigrat derece olan atık su buharından yoğuşma yoluyla enerji elde edilmesi ve bu buharın 60 santigrat derece gibi değerlere düşürülmesi prensibi ile çalışır. Yaklaşık %20 daha tasarrufludur. Bir evde yılda doğalgaza ödenen fatura üzerinden basit dört işlem hesabı yaparsanız kendini bir kaç yılda amorti ettiğini görebilirsiniz.



    Öyle kafadan eleştirmek kolay tabi. Türkiye gibi enerjiyi dışarıdan alan bir ülkede çok geç alınmış bir karar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Türkiye'de ortalama yıllık bir milyon kombi alım-satımı yapılıyor ve pazarın yüzde 35'i yoğuşmasız kombilerden oluşuyor. Nisandan itibaren pazarın kalan yüzde 65'lik kısmının da yoğuşmalı cihazlara dönmesi bekleniyor"

    Bunasıl bir haber? pazarın %35 yoğuşmamız kombi ise kalan %65 i zaten yoğuşmalıdır. Nisan ayından sonra yoğuşmalı kombisi olanlar yeniden yoğuşmalı kombi mi alacak?

  • İstanbul Kurtköy de oldukça yüksek ve soğuk bir yerde yaşıyorum. 1 yılda 850 TL dogalgaz faturam var. %20 daha az yakacak ise bu 150 TL cebimde kalacak demektir. En ucuz yogusmali kombi 2000 TL baymak e protherm ler ve fiyata montaj falan dahil değil. Yani kombi kendini 14 yılda amorti edecek ve bu çok iyi öyle mi? Matematik ve aritmetik hatası mı yapıyorum yoksa diğer arkadaşlarda mı bir hata var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tr@mmler

    Böyle haber başlığı mı olur ya aklım çıktı.

    Halâ doğalgaz altyapısı bulunmayan, bulunsa bile doğalgaz tesisatı bağlanmayan evler var. Bu evlere doğalgaz tesisatı bağlatarak milleti ağır borca sokmayı zorunlu hale getiriyorlarmış gibi bir izlenim yaratılmasına neden oluyor bu başlık.
  • Yine kimi zengin ediyoruz lan?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2004 yıllarında yeni ev aldığımızda belediye ve doğalgaz firması yetkilisi geldi inceledi planı çizdi ve bacalı sistemi kullanabileceğimizi soyledi onayladı ve ona göre kombinizi aldık, denetimden geçip kullanıma başladık. Bu arada malum o yıllarda adı lazım değil bir belediye başkanı sayacaı herkes kartlı takacak diye tutturmuş doğalgaz firmasıda kartlı sistem takıldı, dolarlarıda çukkalamıştı. Neyse aradan 2 yıl geçmedi doğalgazdan yazı geldi herkes hermetik kullanacak mecburi diye. 2 Yıl olmuş taktırdığımız kombiye de aynı kişiler onay vermiş şimdi değiştirecen. Ben dedim en az 10 yıl kullanmadan kombiyi değiştirmem, bana değiştirtcekde anasından doğmadı, parasını verirsen değiştiririm dedim. Ve 2017 de yine doğalgaz firması yetkilisi geldi, kombi alacağız hermetik mi, yoğuşmalı hermetik mi dedim. Cihazı satan firma yetkilisi de geldi., inceledi, her ikiside olur doğalgaz ve belediye onay veriyor dedi. Her iki sistem içinde fiyat aldım arada 2 bin fark var. UYoğuşmalı için gider yapmak zorunda oldukları için extra işcilik de olacak. Kombi takılacak duvar direk dışa doğru açıklık olduğu için en mantıklısı hermetik olandı ve taktırdım, tüm denetimlerden de geçtim. Şimdi aynı şeyi söylüyorum en az 10 yıl geçmeden bana kimse kombiyi değiştirtemez,
    Aynı şekilde bir arkadaşa da geldiler illa bacalı kombiyi değiştirecen. Arkadaş diyor evim müstakil. Yok illa değiştirecen. Arkadaş ya evim müstakil, bacam özel yapım yok illa değiştirecen. Yetkili kişiler geldi, incelediler sonunda oluru verdiler bacalı kullanabilir diye.
    Kısaca kardeşim Türkiye'de ortaya atılan bir şeye hemen balıklama atlamayın.

    Bunun çevre, hava kirliliği, verimlilik olduğunu bana kimse inandıramaz. Bunu denilenleri hükümet düşünse gidip en verimli tarım arazisine kömür santralleri kurmaz. Kesinlikle ve kesinlikle bu biri ve birilerinin menfaatinden başka birşey değildir.

    Saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1Plus

    İstanbul Kurtköy de oldukça yüksek ve soğuk bir yerde yaşıyorum. 1 yılda 850 TL dogalgaz faturam var. %20 daha az yakacak ise bu 150 TL cebimde kalacak demektir. En ucuz yogusmali kombi 2000 TL baymak e protherm ler ve fiyata montaj falan dahil değil. Yani kombi kendini 14 yılda amorti edecek ve bu çok iyi öyle mi? Matematik ve aritmetik hatası mı yapıyorum yoksa diğer arkadaşlarda mı bir hata var?

    Senin yıllık verdiğin doğal gaz parasını ben 2-3 kış ayında veriyorum. üstelik yoğuşmalı kombi olduğu halde.
    sen kombiyi boşuna almışsın. Klima işini görürdü senin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Windows10

    Yoğuşmalı kombilerin, yoğuşmasız kombilere göre farkı

    1. Arada en az %50 fiyat olması. Yoğuşmalı kombiler daha pahalı.

    2. Yedek parça, servis hizmeti garanti uzatımı gibi, yine %50 daha pahalı olması.

    3. Yoğuşmalı kombiler yoğuşmasız kombilere göre daha sık arıza verir.


    1) yoğ kombilerle konvansiyonel kombiler arasında %50 fark yok yoğ kombiden kasıt piyasada satılan 3 eşanjörlü condense yoğuşmalılar ise o cihazlar konvansiyonel kombiden bozma cihazlardır premix teknolojili değildir ara nesil cihazlardır.bir günde maximum 1 su bardağı yoğ suyu üretir.maalesef piyasada yoğ kombi adı altında satılan sözde yoğ kombilerdir

    premix yoğ kombilerde fiyatlar son döviz kuruna rağmen 2000liradan başlıyor ortalama fiyatlar 2100-2200

    2) yedek parçadan birşey farketmiyor komponentlerin %70i konvansiyonel-premix yoğ kombilerde ortaktır örneğin:genleşme tankı,kullanım suyu eşanjörü,3yollu vana,hidroblok grubu,pompa,kasa....vs

    tam yoğ kombilerde premix eşanjör ise genellikle en kaliteli malzemeden yapıldığı için çelik,alaşımlı metal...vs korozyondan dolayı delinmiyor geriye anakart kalıyor onda da fazla fark yok (yerli üretim cihazlarda) kombi regülatörü kullanarak kart korunuyor

    garanti uzatımında fazla fark yok eca da daha yeni yaptırdık +3 yıl garanti konvansiyonel 350tl,yoğuşmalı 450tl
    +3 yıl, bu rakama 3cü yıldan sonra 90liralık 3 adet bakım hediye dahil

    3) yoğuşmalı kombiler daha sık arıza vermez.en ucuz 1100liralık kombi de olsa kombinin monte edildiği yer balkon veya evin içi,şehir elektrik şebekesi,tesisatın kirlilik durumu...gibi durumlara göre orta vadede anca arızalanıyor istisnasi durumlar haricinde 1 2 yılda bozulan model kalmadı daha doğrusu kronik arızalı modeller pek kalmadı piyasada.premix yoğ kombilerde yaka sildiren aman uzak durun diyeceğimiz kronik arızalı model yok

    en ucuz kombi dahi olsa dikkat edilecek noktalar,yerli üretim olmalı(yedek parça açısından avantaj),çift eşanjörlü olmalı(tek eşanjörlüler 3 4 yılda deliniyor),hidroblok grubu kompozit değil pirinç olmalı(kompozitler bile hemen bozulmuyor ama pirinç daha iyi),3yollu vanası motorlu yeni nesil olmalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 28 Ocak 2018; 12:30:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackrider

    Türkiye'de ortalama yıllık bir milyon kombi alım-satımı yapılıyor ve pazarın yüzde 35'i yoğuşmasız kombilerden oluşuyor. Nisandan itibaren pazarın kalan yüzde 65'lik kısmının da yoğuşmalı cihazlara dönmesi bekleniyor.

    Bu cümlede bir yanlışlık mı var yoksa ben mi yanlış anladım?

    %35 yoğuşmasızsa kalan 65 zaten yoğuşmalıdır.

    Haberin kaynağında da aynı şey yazıyor, ne yapsın editör oturup haberi mi kontrol etsin? Başka işi yok mu bu editörün kardeşim? Koskoca Anadolu Ajans hata yapacak ona laf yok, DonanımHaber yapınca vay efendim %35 %65.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nForcer


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tr@mmler

    Böyle haber başlığı mı olur ya aklım çıktı.

    Halâ doğalgaz altyapısı bulunmayan, bulunsa bile doğalgaz tesisatı bağlanmayan evler var. Bu evlere doğalgaz tesisatı bağlatarak milleti ağır borca sokmayı zorunlu hale getiriyorlarmış gibi bir izlenim yaratılmasına neden oluyor bu başlık.

    Ya "Kombi zorunluluğu geliyor" olsaydı başlık? Evinde sobasını kazanını yakmış adam bu başlığı okuyup hoaydaa deseydi daha mı iyi olacaktı?
    Hiçbir şeyi beğenmiyorsunuz arkadaşlar biraz geneli düşünmek zorundayız, dar açılı FOV'ların yerini daha geniş açılıları almalı artık.
  • AB'ye uyum diye yeni bir yönetmeliği uygulamaya sokacaklarsa bi zahmet Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne de bir el atsınlar. Elin gavuru karbondioksit salınımına göre vergi alır, bizim dinazor beyinliler hala motor hacmini baz alır. Komşunun Şahin'i benim aracımdan daha fazla yakıt yakıp çevreyi daha fazla kirlettiği halde vergisi çok daha az
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.