Şimdi Ara

Youtube üzerinden bana telif hakkı davası açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
38.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Youtube yüklediğim bir video yüzünden telif hakkı nedeniyle bir televizyon kanalı bana dava açtı. Onların telif hakkı dediği şey video da sadece 2 saniye gözüküyor ve bugün kağıt geldi tensip tutanağı diye. hukuk ile ilgili pek bir şey bilmiyorum tensip tutanağı nedir ? daha önce başına böyle bir şey gelen var mı ? youtube da sadece 2 saniye nedeniyle telif hakkı davası mı olur ? ayrıca o 2 saniyede ki telif hakkı dedikleri şey bugün youtube da dakikalarca yükleyen youtube kanalları var. onların da video üzerin de hiç bir hakkı yok peki neden bana dava açıyorlar hemde video 1.500 izlenme falan çok fazla değil. bu işlerden anlayanlar yardımlarınızı bekliyorum şimdiden sağolun.


    edit:

    dava benim lehime sonuçlandı ama tabii benim avukatın masrafları falan hep bana girdi. hep bizi bulur zaten aynı videoyu binlerce kişi paylaşmıştı yine biz kurban olduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 395808 -- 27 Aralık 2016; 17:25:13 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ömürcan

    2 Saniye için düştüğünüz duruma bakın. Çok geçmiş olsun hocam.
    Arkadaşlar benimde paylaştığım Alfabe şarkısının sahibi olduğunu iddia eden birinin avukatı videoyu kaldırmamı istedi. Bende önemsemediğim için kaldırdım. Fakat şimdide geriye dönük kazandığım ile ilgili benden şantaj yapar gibi 30 bin tl istiyor. aksi halde dava açacağını söylüyor. Bilgisi olan varsa yazarsa: dava açma hakkı var mı ? kaldı ki youtube den uyarı gelmedi , internette de yüzlerce paylaşan var onlarla neden uğraşmıyorsunuz dediğimde hepsinle uğraşacağız diye klasik bir cümle kuruyor benim videonun 4 milyon izlenmesi problem. gerçi sony müzik yapımcı şirket olarak gözüküyor onada mesaj attım telif hakkı kimindir diye cevabını bekliyorum.
  • karşı bildirim göndermiş miydiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: n0fx

    karşı bildirim göndermiş miydiniz

    evet. karşı bildirim gönderdim fakat ben youtube'a yolladığımı sanıyordum direkt kanala gitmiş sanırım veya youtube kanala yönlendirmiş. benim anlamadığım o videolardan her yerde var youtube'ta bugün aratsanız yüzlerce belki binlerce aynı videoyu bulabilirsiniz ve 40 dakikalık bir video değil sadece 6 saniye.
  • Karşı bildirim gönderdiysen youtube aradan çekilir sorun şirketle senin aranda olur. başkalarıda o videoyu atabilir ama karşı bildirim gönderip kendini haklı konuma çıkarmaya çalışırsan şirketin sana dava açma yetkisi vardır. geçmiş olsun umarım avukatla orta yolu bulabilirsiniz.
  • n0fx kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim ilgilendiğin için umarım hallolur.
  • karşı tarafın avukatıyla irtibata geçmeni tavsiye ederim hem dava ve yaptıımlar hakkında bilgi alırsın hemde avukat sana orta bir yol sunabilir iş uzamadan kapanabilir tabi sana kalmış. umarım bu durumu zararsız atlatırsın.
  • n0fx kullanıcısına yanıt
    ben burada bir avukatla konuştum vekaletname verdim. sanırım onlar halledecek konuşucaz falan dediler ama tam bilmiyorum tabi. birde şöyle bir şey var eğer davayı ben kaybedersem karşı tarafın avukat ücretlerini bilirkişi ücretlerini falan ben karşılıyorum fakat ben kazanırsam benim avukat ücretlerimi onlar karşılamıyor bunu avukata sordum öyle bir şey olmuyor dedi. şimdi ne alaka bir türlü anlayamadım. adam bana dava açıyor o şikayetçi oluyor eğer kaybedersem ben onun ücretlerini ödüyorum ama kazanırsam o benimkilerini ödemiyor. bir türlü çözemedim. böyle saçma bir şey olabilir mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 395808 -- 28 Nisan 2015; 11:52:48 >
  • Orasını avukat daha iyi bilir ama banada çok saçma geldi benim bildiğim kim kaybederse tüm yük ona biner. arkadaşıma aynı olay oldu 1 aydır davayla ilgili bir şey ulaşmadı eline. uamrım sorunsuz halledersin
  • arkadaşının davası da telif hakkı falan mıydı ?
  • evet karşı bildirim göndermişti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: n0fx

    evet karşı bildirim göndermişti

    ben de eve gelen kağıttan sonra başka bir haber almadım. avukat bunlar herkese böyle kağıt yolluyor olabilirler çünkü çoğu insan böyle şeyleri iplemez öyle kalır eve ceza gelir diye düşünüyor olabilirler dedi çünkü eğer o gelen kağıda 2 hafta içinde cevap vermezsem suçu kabullenmiş oluyormuşum ve bütün masrafları bana yıkabilirlermiş.
  • ben bir maç görüntüsü yükledim youtube a uefa telif hakkı atmış bende itiraz etmeden karşı bildirim yapmadan videoyu ve gmail hesabımı sildim . dava açılır mı ki ? bilgili arkadaşlar konuya lütfen.
  • Biley olmaz zaten telif hakkı gelirse o kısımları montajlarsanız telif sorunu kalkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videoyu kaldir bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uchiha-İtachi

    ben bir maç görüntüsü yükledim youtube a uefa telif hakkı atmış bende itiraz etmeden karşı bildirim yapmadan videoyu ve gmail hesabımı sildim . dava açılır mı ki ? bilgili arkadaşlar konuya lütfen.

    Sıkıntı olmaz kardeşim korkma. KARŞI BİLDİRİM göndermediğin takdirde telif hakkından hiçbir şey olmaz. Tabii vizyondaki filmleri falan yüklersen sıkıntı olabilir. En fazla para kazanman kapanır, kanalın kapanır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanlı portakal

    quote:

    Orijinalden alıntı: Uchiha-İtachi

    ben bir maç görüntüsü yükledim youtube a uefa telif hakkı atmış bende itiraz etmeden karşı bildirim yapmadan videoyu ve gmail hesabımı sildim . dava açılır mı ki ? bilgili arkadaşlar konuya lütfen.

    Sıkıntı olmaz kardeşim korkma. KARŞI BİLDİRİM göndermediğin takdirde telif hakkından hiçbir şey olmaz. Tabii vizyondaki filmleri falan yüklersen sıkıntı olabilir. En fazla para kazanman kapanır, kanalın kapanır.

    Sagolun hocam karsi bildirim yapmadim zaten.kanalida kapattim para kazanmiyordum zaten aktif degildi adsense

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 saniye için uzatma işi. Başını ağrıtırlar.
  • Son durum nedir paylaşabilirsen memnun olurum.
  • -Kmax- kullanıcısına yanıt
    son durum ilk günüyle aynı. araya adli tatil falan girdi şuanda ne oluyor hiç bir fikrim yok avukatlardan haber bekliyorum.
  • video açıklamalarında "all rights belong to the ..." diye bir cümle var, bütün hakları ... şirketine aittir diye, diğer bahsettiğin şikayet edilmeyen videolarla bunun bir alakası olabilir
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.