Şimdi Ara

Yozlaştıran güç değildir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lord Acton mutlak güç mutlak yozlaştırır dediğinde yanılıyordu. Daha önce çok tartışıldı bunlar, kimi zaten yozlaşmış olanlar gücü elde ederler dedi, kimi de Acton saf bir adamdı ve tümden yanılıyordu dedi. Ben farklı bir açıdan yaklaşacağım.


    Bir insanın yozlaşmasının sebebi güce sahip olması değildir. Özellikle yozlaşmış olanlar da güce erişmez. İnsan yozlaşır çünkü zayıftır, bazı durumlarda da bu zayıflıktan dolayı korku içindedir. Ahlaki değerleri feda edenler içinde bulundukları zayıflıkla orantılı olarak bunu yapar. Devlet memurunun rüşvet alma oranı içinde bulunduğu ülkenin fakirliği arttıkça artar. Tiranlıklarda baskının düzeyi tiranın halkından korkusuyla beraber artar. Yaptıklarının hesabını verebilmek gücün bir başka şeklini gösterir, silahların arkasına saklanmak korkaklıktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • bence güç yozlaştırır. çünkü güç insana unutkanlık verir. aslını unutturur. zaafiyetini unutturur. küçük dağları ben yarattım edasına bürünen insan yozlaşır
  • quote:

    Tiranlıklarda baskının düzeyi tiranın halkından korkusuyla beraber artar. Yaptıklarının hesabını verebilmek gücün bir başka şeklini gösterir, silahların arkasına saklanmak korkaklıktır.



    Hayırdır hocam biz kefenimizle çıktık yola.
  • Aşırı gücü kontrol etmek zordur. Aşırı güç güç değildir. Bir teneke sobanın gücü ile bir atom bombasının, bir atom b.sının da güneşle gücü bir değil. Etrafa vereceği zarar bile bir değildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.