Şimdi Ara

yurt dışı telefon kayıdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bi tanıdığım hollandadan 2 ay önce gelmişti 2 3 gün durdu gitti tekrar hollandaya tekrar gelecek türkiyeye. hem hollanda hemn tc kimliğide var kendi telefonunu bana verecek telefonu kayıtsız ne kadar kullanabilirim bu 120 gün ne zaman başlıyor



  • Pasaportuna 2 sene içerisinde başka telefon kayıt ettirmemesi gerekiyor ve Türkiye'ye girdikten sonra 120 gün boyunca kullanabilir diye biliyorum ama forumda ki başka arkadaşlar yanlış bilgi verdiysem doğrusunu yazabilir.
  • Yurda ilk giriş yapmasından itibaren 120 gün olarak biliyorum. Bu arada ülkeden çıkış yapsada gün sayımı devam ediyor diye biliyorum.
  • ilgili telefonun içindeki hat ülke sınırları içerisinde şebekeye bağlandığı anda 120 gün başlar ve kullanım olduğu sürece kesintisiz devam eder. ne zamanki tekrar ülke dışına çıkar ve başka bir operatöre bağlanır o zaman bu 120 gün hakkı yeniden doğar. yani akrabanız geldi 2 gün kaldı ve buradaki 120 günlük hakkının 2 gününü kullandı. tekrar yurtdışına çıktı. 1 ay sonra tekrar geldi. geldiğinde tekrar 120 gün hakkı olur. buradaki asıl amaç ülke sınırları içerisinde maksimum 120 gün kullanabilmesidir.

    1 pasaporta 1 telefon kayıt hakkı vardır. 2 takvim yılı içinde başka bir imei kaydedilemez.

    kayıt için gerekli olan pasaportun kayıt tarihinden maksimum 120 gün önce ülkeye giriş yapması gerekiyor.

    ilgili kayıt 2 takvim yılı boyunca geçerlidir. lütfen gözden kaçmasın 2 takvim yılı çok önemli burada. örnek vermek gerekirse telefon kaydınızı 31 aralık tarihinde yaptırdınız. bir gün sonrası yani 1 Ocak itibari ile 1 takvim yılı tamamlanmış sayılıyor. yani 365 gün olarak hesaplanmaması gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stubburn -- 15 Ocak 2019; 9:58:18 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.