Şimdi Ara

Yurt dışında çalışmak isteyen bir mühendis için ingilizceden sonra en gerekli dil ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
8.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sevgili forumdaşlar,

    Metalurji ve malzeme mühendisliği okuyorum sizce ingilizce dışında hangi dili öğrensem yurt dışında çalışma imkanı veya yurt dışına yapan firmalarla çalışma imkanı artar.
    Öğrenmeye bir yerden başlamam için şu dillerin birinde karar kılmam lazım (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Rusça).
    Üstadlardan* yorum bekliyorum.


    *: Öneride bulunacak olanlar ya kendisi ya da çevresinde birileri aracılığı ile yabancı dil konusunda birşeyler tecrübe edinmiş kişiler olursa sevinirim, geleceğin dili şudur onu öğren tarzı vahiy gelmişçesine kesin konuşacak olanlar cevap vermese de olur.

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsngrms -- 15 Şubat 2011; 22:34:32 >



  • Elimde bir hayli fazla miktarda İNGİLİZCE, ALMANCA, RUSÇA, İTALYANCA, FRANSIZCA, İSPANYOLCA kitaplar ve dokümanlar var.

    İsteyenler PM atarsa gönderebilirim.
  • Kardeşim valla bence rusçaya ( kesinlikle kötü amaç için değil :D ) Ben ingilizce kursuna giderken 30 lu yaşlarda bi adam rusyada çalışıyormuş anlattı bana piyasada iyiymiş insan gücüne ihtiyaç duyulan kuruluşlar çok varmış (ki mesleğin gayet süper) kesinlikle rusça öğren
  • Türkiyedeki alman firmalarında ( mercedes vb) çalışmak istersen almancanın yardımı olacaktır
    bizim okulun mezunlarından biliyorum
  • şimdi hocam sana şöyle diyim anladığım kadarıyla se bu bölümü daha okuyacaksın yaklasık bır 5yıl sonrasından bahsedıyoruz bunun için, TÜRKİYE'nin calışma alanlarınıda ön plana alarak şöyle söylim şuan TÜRKİYE dogu ile ticaret halinde arapça rusça ve çince inanılmaz derece de ögrenmeye bak diğer dillere gerek yok soyledıgın dıger dıllerin pek bır onemı yok onların yerını ıngılızce dolduracaktır.
  • Matalurji malzeme hakkında cok bilgim yok ancak İnsaat'te Rusca Elektrik-Elektronik ve Makina'da Almanca gibi dallara ayrılmıs durumda bu konu .. Bence realist olmak gerekirse Almanca en cok isine yarayan olabilir zira kariyer sitelerinde de ingilizce yanında tercihen Almanca istiyor şirketler ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khefren
    Kardeşim valla bence rusçaya ( kesinlikle kötü amaç için değil :D ) Ben ingilizce kursuna giderken 30 lu yaşlarda bi adam rusyada çalışıyormuş anlattı bana piyasada iyiymiş insan gücüne ihtiyaç duyulan kuruluşlar çok varmış (ki mesleğin gayet süper) kesinlikle rusça öğren

    Bizim eski bir hocamız hep şöyle derdi küçük bir pastadan büyük bir dilim mi yoksa büyük bir pastadan küçük bir dilim mi almak istersin ? :) Rusya'da çalışırsam bana ne kadar katkısı olur teknolojileri Türkiye'den çok daha iyi mi? Bu konularda da aydınlatırsan sevinirim :) Ben sadece para kazanmak değil aynı zamanda kendimi geliştirmek istiyorum mesleğim üzerine, bu nedenle büyük pastadan küçük dilim almak tercihimdir :)

    quote:

    Orijinalden alıntı: ibocanvip
    Türkiyedeki alman firmalarında ( mercedes vb) çalışmak istersen almancanın yardımı olacaktır
    bizim okulun mezunlarından biliyorum

    quote:

    Orijinalden alıntı: tam_tam
    Matalurji malzeme hakkında cok bilgim yok ancak İnsaat'te Rusca Elektrik-Elektronik ve Makina'da Almanca gibi dallara ayrılmıs durumda bu konu .. Bence realist olmak gerekirse Almanca en cok isine yarayan olabilir zira kariyer sitelerinde de ingilizce yanında tercihen Almanca istiyor şirketler ..

    Lisede birinci yabancı dil olarak almanca görmüştük ancak tekrar etmeye etmeye unuttum
    Öğrenmeye uğraşırsam eskiden kalma bilgiler canlanabilir gibime geliyor o yönden gayet mantıklı fikir almancaya yönelmek
    Ama illaki almanlarla otomotiv işinde çalışacağım diye birşey yok şuan geri plana ittiğim tek sektör döküm onun dışında polimer, nanoteknoloji, otomotiv, alüminyum vs. herşey olabilir
    Açıkçası benimde saydığım diller içinde en çok kafama yatan almancaydı burada aldığım görüşlerde şimdilik almancayı işaret ediyor.

    quote:

    Orijinalden alıntı: i-take-in
    şimdi hocam sana şöyle diyim anladığım kadarıyla se bu bölümü daha okuyacaksın yaklasık bır 5yıl sonrasından bahsedıyoruz bunun için, TÜRKİYE'nin calışma alanlarınıda ön plana alarak şöyle söylim şuan TÜRKİYE dogu ile ticaret halinde arapça rusça ve çince inanılmaz derece de ögrenmeye bak diğer dillere gerek yok soyledıgın dıger dıllerin pek bır onemı yok onların yerını ıngılızce dolduracaktır.

    3. sınıfım şuan 5 yıl sonrası değil 2 yıl en fazla (askerliği de katıyorum), ayrıca Arapça Rusça Çince demişsin ama 3 tane apayrı dil bunlar bilgisayar değilim ki yükleyeyim kendime :) Çevrendeki insanlardan örnekler varsa mesela arapça biliyordu şuraya gitti iş imkanı çokmuş eleman arıyorlarmış diyebileceğin daha makbule geçer :)


    Cevap veren herkese çok teşekkür ederim, yeni cevaplar bekliyorum ne kadar kişi katılırsa o kadar faydalı bilgi çıkacağına inanıyorum




  • mühendisler için almanca daha ii diyorlar ya. rusçayı fln inşaat mühendislerine öneriyorlar genelde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cardinalmelon

    mühendisler için almanca daha ii diyorlar ya. rusçayı fln inşaat mühendislerine öneriyorlar genelde


    Kafamı kurcalayan şeyi iki alıntı ile açıklayayım başka yerde gördüm aynen benim düşüncelere tercüman olmuşlar

    quote:

    ileri olanın değil de geri olanın dilini öğrenmek daha iyi değil midir? Misal Çince veya Orta Asya için Rusça? İtalya, Almanya zaten aşmış, bu aşamadan sonra onlarla en azından makine alanında kendi kârımıza iş yapabileceğimiz pek sanmıyorum. Ancak Orta Asya'da ve Çin'de bilgimizi satabilecek durumdayız diye tahmin ediyorum. İngilizce bilimsel alanda yabancı dil olarak tek başına yeterli bence. Yanında da Rusça veya Çince daha iyi olur diye düşünüyorum. Ya da Arapça da olabilir. Libya'da, Mısır'da, Arabistan'da iş yapan firmaların sayısı da çok. Ayrıca hem parası çalışılan yere göre iyi, hem de kral gibi bakıyorlar (arkadaştan biliyorum)

    quote:

    Doğu Ülkeleriyle genellikle satış anlamında bir ilişkimiz oluyor. Ki çoğu orta-büyük ölçekli firma (özellikle makina imalatçıları) mallarını Araplara satıyorlar. Bildiğiniz üzere adamlar çoğu şeyi hazır almayı sevdiğinden böyle bir avantaj eğer öğrenirsen senin için var. Fakat sen makine mühendisi olacaksın ve literatürü gün be gün takip etmen lazım. Şimdi arkadaşlar çok doğru konuşmuşlar İngilizce ortak dil diye fakat , Avrupa ülkelerinin milliyetçiliklerini unutmuşlar. Konuştuğumuz bir İtalya bir Almanya diline inanılmaz sahip çıkar ve eğer onların sağlam bilgilerine ulaşmak istiyorsan dillerini gerçekten iyi bilmen gerekir. Eğer bu iki dilden herhangi birini bilirsen senin mühendilsiğine çok şey katacağına emin olabilirsin.




  • Yurt disinda calismak isteyenler icin ,
    Sirketim (www.co-select.com) Hollanda da calismak uzere her muhendislik dalindan deneyimli veya deneyimsiz muhendislere kendi firmalarinda ( DAF TRUCKS, Philips, MERWEDE Shipyards, etc. ) is imkani saglamaktadir ayrica yurt disinda her konuda (ulasim, barinma, yerlesme, etc. ) yardim saglanmaktadir.(Ingilizce sarttir,maaslar oldukca iyidir)
    Ilgilenenler icin mail :recruitment@co-select.com cvnizi atabilirsiniz.(daha fazla aciklama ve sorulariniz icin maille bildirimde bulunabilirsiniz)
  • fransızca diye düşünüyorum çünkü ingiltereden sonra en fazla sömürgesi olan devletti. bir dünya bağımsız ülke var ama kendi dilleri yok.ayrıca şuan türkiye en fazla arap ve afrikalı ülkelerle iş yapıyor bu yüzden .
  • Konuyu hortlaşmış gibi olucam ama naptın hocam yrut dılına çıktın mı ? Dil öğrendin mi ? Ögrendiysen hangi dili öğrendin geçen süreci anlatabilirmisin ?
  • Bazı istisnalar dışında mesleki olarak kullanabileceğin diller ikiye ayrılır.İngilizce ve yaşadığın ülkenin dili.İngilizce zaten akademinin ve uluslararası ticaretin dili.Bu yüzden yaşamak istediğin ülkenin dilini öğren.Hollandada yaşamak istiyorsan ve CVni Hollandalı firmalara atcaksan B1 seviyesi Flemenkçe anadil seviyesinde Almancadan daha değerli yani.

    Ama net bir planın yok diyelim.Ekonomik değerlere bakarak işinin düşebileceği en muhtemel ülkelere göre bir yorum yaparsak : ( Anglo-Sakson ülkeler harici ) 1. Almanca ( Almanya , Avusturya , İsviçre ) 2.Fransızca ( Fransa , Belçika , İsviçre , Quebec )
  • Rusça-Almanca-Fransızca. Üstteki arkadaşın dediği gibi gelecekte kendini nerede görmek istediğinle alakalı bir konu bu.
  • Merhaba arkadaşlar foruma bir süredir bakamadım baksam da yazamadım. Yanıtlayan herkese çok teşekkür ederim. Üniversitedeki düşünceleri icraate dökemedik sadece İngilizce ile yola devam ediyorum. Üniversitedne sonra askere git gel sonra tesadüfen iş hayatına atıldık, biraz tecrübe kazanalım sonra önümüze bakalım derken ilk girdiğim yerde 4 yılı doldurdum birkaç gün önce :) Yurt dışı güzel bir iş teklifi gelse değerlendiririm tabiki ama yukarıda yazdığımız şeyi yapmadığımız için zor ikinci dil olsa belki çoktan çıkmıştım. Hayat böyle garip işte.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de öğrenilmesi gereken diller

    İngilizce
    Arapça
    Rusça
    İspanyolca

    iş ilanlarına bakabilirsin özellikle arapça ve rusça bilen kişiler aranıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.