Şimdi Ara

Yurtdışında Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği için öneriler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
22
Favori
59.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

    Yurtdisinda okumus birisi olarak. Almanyadir vs hicbir AVRUPA ulkesine gitmeyin.

    Gidecekseniz ilk tercihiniz ABD olsun. Baska ulkeye de gidip paranizi car cur etmeyin.

    ABD'de San Francisco'da herkesin rahatlikla kabul alacagi San Jose Uni var. Buraya gittikten sonra, ilk yilini bitirir bitirmez CPT ile geriye kalan 3 yilinda start-uplarda saati 30-35 dolara part-time + yaz tatilinde full-time is bulabilr. Mezun oluncada OPT sayesinde full-time 18 aylik calisabilirsin. Bu esnada Google, Twitter, Facebook ve sayamadigim bir suru firmalarda gorusebilir, mezun isi ayarlayabilirsin. Ayrica kendi calistigin start-up ta sana H1B vizesi ayarlayabilir. Facebook Google vs de staj yaparsan misal, yemek + konaklamanin parasini onlar karsiliyor. Bunun ustunede aylik 6000-7000 dolar para veriyorlar. + Full-time universite mezunu olunca alacagin minimum 80-90 bin dolarlik yillik maasin olacak. Start-upta calisirsan ustune sana equity (yani % lik hisse vericekler), google vs de calisirsan bunun ustune stok ve bonus alicaksin, yillik rahat 110-120 bin dolar edicek.

    Almanyada DHL & Siemens &SAP vs lerde alacagin stajyer maasi aylik 800 eurodan fazla olmaz. Bunun ustune kira vs de cebinden cikar. Full-time is teklifi alsan yillik 30 bin euroluk is bulursun en fazla.

    Bende yurtdisina gittim ve universite secerken siralamasi yuksek, ABD de olmayan sectim. Zar zor staj ayarladim. Simdi start-uplarla konusuyorum + Facebook ve VMware ile gorusuyorum fakat H1B vizesi veremedikleri icin 100 bin dolarlik is teklifini alamiyorum. Halbuki orada okumus olsaydim OPT sayesinde H1B ile bu sene basvurmalari gerekmezdi...


    Bunun disinda TR de de gayet iyi uniler var. ODTU olsun Bilkent olsun, her yil Microsoft duzenli olarak buralardan stajyer + mezun alir.

    Tercih senin
    Merhaba hocam, Fransa hakkında görüşleriniz neler? Maddi durumum Amerika Kanada İngiltere gibi ülkeler için yeterli değil, Almanya'yı düşünüyordum ama Almanya'da okuyan hocamla ve bir kaç kişiyle konuşunca fikrim değişti. Polonya ve Rusya da bana uygun değil. En uygununun Fransa olduğunu düşünüyorum maaşlar Almanyaya göre biraz düşük ama sorun değil. Vergiler daha düşük ve 5 yıl oturumdan sonra vatandaşlık hakkı olması benim için artı. Gene de bir bilene danışmak istedim. Sizce nasıl bir fikir?




  • Merhaba,

    İngiltere yi önerebilirim kesinlikle. Bu konuda yazılmış oldukça bilgilendirici bir yazı var okumanı tavsiye ederim.

    http://blog.govego.com/muhendislik-mimarlik-kariyerine-ingilterede-baslamak/
  • Kanada'nın Vancouver şehrinde bulunan Cornerstone International Community College'da 2 yıllık web and mobile application development programı bulunmaktadır. Program içerisinde öğrencilere web developer veya mobile app developer olarak kariyerlerine devam etme şansı verilmektedir.

    Programın ilk 3 ayında algoritmalar, problem çözümü gibi bilgisayar programcılığı ile genel bilgiler alıyorsunuz. Ardından Java kodlamanın mantığını anlamak için Java üzerinden eğitiminize devam ediyorsunuz. Ardından öğrenciler isteklerine göre sınıflara ayrılıyor. Böylece Web Developer olarak ilerlemek isteyenler, HTML, CSS, JQuery, JavaScript ve frameworkleri olan React.js veya Node.js öğreniyorlar.

    Mobile uygulama kısmını seçen öğrencilerde Android, Objective-C ve Swift eğitimleri alıyorlar.

    İlk yılın sonunda her öğrenci, seçmiş olduğu alan ile ilgili projesini tamamladıktan sonra Kanada'da 1 yıl boyunca full-time çalışma imkanına sahip oluyorlar. Genelde IT sektörü çalışanlara ödenen maaşlar ciddi miktarlarda olduğu için programın ücretini çıkartma şansını da yakalmış oluyorsunuz.

    Ek bilgi : Akademik eğitim aldığınız ilk yılınızda haftalık 20 saat olmak üzere çalışma izninizde bulunmaktadır. Böylece yaşam giderlerinizide çalışarak karşılamış oluyorsunuz.


    Programın başlangıç tarihleri, takvimi, kayıt koşulları hakkında bilgi almak isterseniz aşağıda ki bağlantıdan inceleyebilirsiniz.

    https://ciccc.ca/programs/web-mobile-application-development-diploma/

    Eğer ki Kanada'ki yaşam masrafları, koşullar, nasıl iş bulunur gibi konularda bilgi almak isterseniz yazmış olduğum bloğumu inceleyebilirsiniz.

    https://www.blog.gezenthi.com/

    Başarılar dilerim




  • Merhaba,

    Bilgisayar veya Yazilim Muhendisligi icin Finlandiya'yi tavsiye ederim. Tum Kuzey Ulkeleri gibi Finlandiya ekonomisi de tamamen IT sektorune dayalidir. Dolayisi ile yazilimci olarak tonla ve pekcok degisik is imkani mevcuttur. Daha detayli bilgilerihttps://www.infofinland.fi/tr/finlandiya-da-ya-am/e-itim adresinden bulabilirsin veya sorabilirsin de :-)
  • Ukrayna Odessa düşünürseniz bende yardımcı olabilirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslar uzun bir aradan sonra konuyu hortlatıyorum ama 2019 ve sonrası için bilgisayar mühendisliği bölümünde tavsiyeleriniz nedir ? (CE 2.Sınıf öğrencisiyim Abd'de calismak istiyorum. Software engineer olarak calistiktan sonra manager olmayi hedefliyorum. )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ukraynada eğitim iyimidir sizce lisans nasıl olur veya türkiyede iyi olmayan bir üniversitede okuyup yüksek lisans için kanadaya gidebilirmiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir4823 E kullanıcısına yanıt
    Paranız varsa gidebilirsiniz sınavlarına çalışıp başvuru sürecini hallederseniz paranız yoksa şimdiden söyleyeyim zor yüksek lisans için lisans tan daha pahali rakamlar istiyor okul onun yanında yaklaşık 40k dollar gibi bir rakam göstermenizi isteyecek her yıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.