Şimdi Ara

Yurtdışında Çalısma Ve İş Bulma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Eğer IT sektörü içinde (Özellikle de Yazılım) iseniz, iyi düzeyde İngilizceye sahip ve yurtdışında (Özellikle de Nordic/Kuzey Ülkeleri) yaşamak isteyenler için biraz bilgi vermek ve olabilecek sorularınızı cevaplamak isterim. Öncelikle neden Kuzey Ülkeleri ve buraların ne gibi özellikleri vardır onlardan bahsedeyim:


    - Nüfusun %90-95'i çok iyi derecede İngilizce konuşur.
    - Ekonominin neredeyse tamamı Teknoloji ve Teknoloji odaklı sektörlerden oluşur. Dolayısıyla pekçok Teknoloji işleri bulunabilir.
    - Sosyal sistem olarak Amerika, İngiltere, Almanya'dan bile daha güçlü bir sisteme sahiptir.
    - İnsanları dürüsttür. Yalan söylemezler ve söyleyenlerden de hoşlanmazlar. (Özellikle iş ortamında) Bu bağlamda sizin de sözünüze inanır ve itibar ederler.
    - Gelir vergisi yüksektir biraz. Ancak vergi iadesi olarak pekçok şey geri dönmektedir.
    - Dünya'nın belki de en iyi toplu taşıma sistemlerine sahiplerdir. (Eğer otobüsün duraktan geçiş saati 15:33 ise otobüs gerçekten 15:33'de gelir.)
    - Gerçek anlamda limitsiz, çok yüksek hızlı ve ucuz Internet bağlantılarına sahiptir. (Örneğin; 1 Gbps Fiber Internet 79.90 €)
    - Vize konusunda hiçbir sorun çıkarmazlar.
    - İklim olarak Kuzeyde olmaları nedeni ile kışları soğuktur haliyle (Gerçi son 4-5 senedir kar bile doğru düzgün yağmadı. Mesela Istanbul'a daha çok kar yağdı )
    - Dışarıda yeme içme Avrupa geneline göre biraz daha pahalıdır.
    - Alkol, markette de pahalıdır.
    - Temel ihtiyaç maddeleri (Ekmek, süt, peynir vs.) ucuzdur.
    - Bunların dışında, genel market ürünleri de genelde uygun fiyatlıdır.
    - Isveç ve Finlandiya vatandaşlık almanın en kolay olduğu 2 Ülkedir Avrupa genelinde.

    Bu bağlamda, Finlandiya ve İsveç genelde en çok iş potansiyeline sahip ve gitmenin en kolay olduğu Kuzey Ülkeleridir. Diğerlerinin bazı konularda daha katı kuralları vardır. Eğer bu 2 Ülkelere yönelik iş aramak ve başvurular yapmak isterseniz aşağıdaki 2 siteden faydalanabilirsiniz:
    http://www.monster.fı (Finlandiya)http://www.monster.se (Isveç)

    Uluslarasına açık olan ilanlar İngilizce oluyor. Dolayısıyla sitenin kendisi Fince ve Isveçce de olsa arama kısmında düşündüğünüz işle ilgili anahtar kelimeleri kullanarak aratabilirsiniz. Başvurular genelde ilanın sonuna verilen e-mail adresine CV göndermek sureti ile oluyor.

    Eğer aklınızda başka sorular varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

    Ek olarak asagidaki linkte de diger bazi konular da olmak uzere daha detayli bilgiler edinilebilir:
    https://www.infofinland.fi/tr/ana-sayfa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA941C94E -- 11 Ocak 2019; 9:28:45 >







  • Size bir sorum olacak. Sanırım yurt dışında yazılım sektöründe çalışıyorsunuz. Daha önce pek çok diploması olmayan ve farklı bölümlerden mezun olup ta bu işi öğrenerek yapan insanlar var. Bu Kuzey ülkelerinde yabancı dil dışında Türkiye deki gibi diploma şartı öne sürüyorlar mı peki? Ve daha çok hangi programlama dilleri daha çok tercih ediliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugursalkimtas

    Size bir sorum olacak. Sanırım yurt dışında yazılım sektöründe çalışıyorsunuz. Daha önce pek çok diploması olmayan ve farklı bölümlerden mezun olup ta bu işi öğrenerek yapan insanlar var. Bu Kuzey ülkelerinde yabancı dil dışında Türkiye deki gibi diploma şartı öne sürüyorlar mı peki? Ve daha çok hangi programlama dilleri daha çok tercih ediliyor
    Calistigim sirket bir yazilim evi. Ancak, ben sistem muhendisiyim. Ben tam bahsettiginiz profildeyim. Universite olarak Ekonomi bolumunden mezunum ama sistem muhendisi olarak calisiyorum. Bu durumdan da anlasilacagi uzere diploma sart kesinlikle gerekmiyor. Onemli olan isi bilmek ve biraz da tecrube.

    Programlama dili olarak en cok Java'ci araniyor. Java disinda Python ve C/C++ da aranilan diller arasinda.




  • Ben de dışarıdan Java, Html5, CSS dillerini öğrendim. Ancak Java diliyle ilgili programlar geliştiriyorum. İstedikleri profil ne şekilde peki. Uzak çalışma yada home Office e bakışları nedir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugursalkimtas

    Ben de dışarıdan Java, Html5, CSS dillerini öğrendim. Ancak Java diliyle ilgili programlar geliştiriyorum. İstedikleri profil ne şekilde peki. Uzak çalışma yada home Office e bakışları nedir
    Merhaba,

    Oncelikle gec cevap icin ozur dilerim. Her nasilsa gormemisim sorularini. Cevaplarina gelince: Java bilenler oldukca sIk araniyor. monster.fi ya da monster.se adreslerinde "java" diye yazarak aratirsan gelecek olan ilanlardan nasil bir profil istediklerini gorebilirsin. Uzaktan calisma/home office olayi sirkete gore ve aranan pozisyona gore degisiyor. Ancak cogunlukla tercih edilmedigini soyleyebilirim.
  • Hocam hala aktifseniz bir seyler sormak isterim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.