Şimdi Ara

Yurtdışında İki Pasaport Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
9.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,

    daha önce hiç yurtdışına çıkmamış biri olarak yardımınızı rica ediyorum. bende standart bordo pasaport var. kamu kurumundaki işim gereği yurtdışı kursuna katılıcam bu nedenle kursa katılabilmem için gri hizmet pasaportu çıkıcak. şimdi ben avrupaya/luxemburg gitmişken kurs bitimi ingiltereye geçip oradan türkiyeye dönmeyi planlıyorum.

    ancak ingiltere hizmet pasaportu olsa da vize istiyor ayrıyeten hizmet pasaportu başka amaçla da kullanılamıyor. bu nedenle kendi pasaportumla ingiltereye vize başvurusu yapıcam. pasaport şubede dilekçe verin iki pasaportuda bulundurabilirsinizi dendi.

    sorularım ise şunlar:
    burdan çıkarken hizmet pasaportu kullanıcam sanırım damga vurulacak. lüxemburgda çıkışta ingiltereye giderken hangi pasaportla çıkış yapmalıyım.

    -hizmet pasaportunu kullanırsam ingiltere de kontrolde kendi pasaportumu göstersem ne damga var ne bişey durumu olacak. tertemiz pasaport
    -kendi pasaportumu kullanabilirmiyim yine aynı şekilde sadece lüxemburg çıkış damgası olacak herhalde adamlar sorarmı sen türkiye den nasıl çıktın diye.
    -iki pasaportu da göstersem sorum çıkarmı

    teşekkürler.



  • Merhabalar

    hangi pasaport ile giriş yapılır ise o pasaportta çıkış yapılır.(damga giriş ve çıkış) diğer kendi pasaportunuz ilede diğer ülkeye geçersiniz.
  • serkanertekin kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. o zaman kendi pasaportumu sadece ingiltereye indiğimde kullanıcam demekki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cerci46

    teşekkürler. o zaman kendi pasaportumu sadece ingiltereye indiğimde kullanıcam demekki.

    rica ederim
    İyi forumlar
  • Öncelikle iki pasaportunuz birden olamaz. Gri pasaportunuzu alırken bordoyu teslim eder işiniz bitince tekrar alırsınız.
    ikincisi görev pasaportunuz ile görevlendirme dışı ülkeye karayolu dışında gitmeniz pek mümkün değildir. Kaldı ki karayolu ile bile Shengen bölgesi içinde dahi sakınca doğurabilir. Misal Macaristan Avusturya ve Almanya Danimarka sınırlarında sınır kontrolleri olabilir (mülteci olaylarından dolayı) ve siz gri pasaportla sorun yaşarsınız.
    İngiltere ise tüm pasaportlara yeşil gri bordro vize istediğinden vizeli pasaport ile girebilirsiniz. Bordro pasaport+ingiltere vizesi+schengen vizesi almalısınız.
    Ayrıca gri pasaport ile gittiğiniz yerden dönmeniz gerekir yoksa suç işlemiş olursunuz.
  • Arkadaşlar benim de bir sorum olacak; 30'unda İngiltere'ye gidiyorum, henüz vize gelmedi lakin vize başvurusu yaptıktan sonra bir şeyi farkettim ki pasaportumun süresinin dolmasına 4 ay kalmış sadece! İngiltere ise en az 6 aylık pasaport isteyen bir ülke. Sizce vize alsam bile oraya indiğimde havalimanından geri döndürülme ihtimalim yüksek mi? Tecrübe eden var mı hiç yakın tanıdık vs.?
  • toslumbaa T kullanıcısına yanıt
    hocam biraz geç oldu yeni farkettim.
    iki pasaport olayı değişmiş kendim bizzat gidip sorum. dilekçe verince diğer pasaportunuzuda teslim ediyorlar.
    hizmet pasaportunu yakında çıkarıcam mart ayında lüxemburg a gidicem. benim kendi pasapotum var ve ingiltere vizeside yeni aldım. hizmet pasaportu lüxembg. gidip dönmek için tamam. ama ben yıllık izin alarak dönmeden ingiltere ye gitmek istiyorum. kurumda bu konuda sorun yok. yıllık izin alıp görev sonu izin başlatabiliyoruz. ilk defa yurtdışına çıkacağım için sıkıntı yaşamak istemiyorum.

    cevaplardan çıkardığım sonuç ş; hizmet pasaportuyla luxmb a gidiyorum. oradan ayrılırken yine hizmet pasaportu kullanıyorum. ingiltereye inince kendi vizeli pasaportumu kullanıyorum. inş. sorun olmaz.
  • yabancı forumlardan öğrendiğim kadarıyla yanlış değerlendirmişiz. iki ayrı vatandaşlığı olan ve iki pasaportu olanlar içinde geçerli. pasaportu gideceğimiz ülkeye göre kullanılıyoruz. örneğin ben lüxemburga giderken türkiyeden çıkışta hizmet pasaportu, inişte hizmet pasaportu gösteriyorum. lüxemburgdan ingiltere uçağına binerken ingiltere vizeli pasaportumu iniştede aynı pasaportu gösteriyorum. bir ülkeye girişteki pasaport ile aynı ülkeden çıkıştaki pasaport farklı olabiliyor. çünkü çıkıştaki pasaportunuzun o ülkede kalmaya olanak vermemesi çok sorun değil zaten ayrılıyorsunuz. yanlız bir uçağa biniş esnasında ve inişte aynı pasaportu kullanmamız gerekiyor. benim anladığım bu şekilde. teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerci46 -- 11 Şubat 2017; 3:53:41 >
  • son durumum şu
    havayolu ile ilgili işlemleri check in, bilet alma vs de gidilecek ülkeye uygun pasaportu, fakat resmi polis kontrolünde o ülkede kalmanı sağlayan pasaportu giriş ve çıkış kontrolünde kullanıyoruz. artık benzer durum yaşayacaklar için net olarak yolculuktan sonra paylaşırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cerci46

    yabancı forumlardan öğrendiğim kadarıyla yanlış değerlendirmişiz. iki ayrı vatandaşlığı olan ve iki pasaportu olanlar içinde geçerli. pasaportu gideceğimiz ülkeye göre kullanılıyoruz. örneğin ben lüxemburga giderken türkiyeden çıkışta hizmet pasaportu, inişte hizmet pasaportu gösteriyorum. lüxemburgdan ingiltere uçağına binerken ingiltere vizeli pasaportumu iniştede aynı pasaportu gösteriyorum. bir ülkeye girişteki pasaport ile aynı ülkeden çıkıştaki pasaport farklı olabiliyor. çünkü çıkıştaki pasaportunuzun o ülkede kalmaya olanak vermemesi çok sorun değil zaten ayrılıyorsunuz. yanlız bir uçağa biniş esnasında ve inişte aynı pasaportu kullanmamız gerekiyor. benim anladığım bu şekilde. teşekkürler.

    Çifte vatandaşlık ile alakalı bir olay arkadaşımın başına geldi.

    Kendisi hem TC hem de Kıbrıs (kktc değil Kıbrıs) vatandaşı. Kıbrıs vatandaşlığını sonradan aldı, babasından dolayı. neyse. Yeni aldığı için kıbrıs pasaportu yoktu, Sadece Kıbrıs kimlik kartı çıkartbilmişti. Aynı zamanda TC bordo pasaportu vardı.

    Neyse bu arkadaş Tr den Bulgaristan'a gitmek istediğinde, TC pasaportu ile BG ye giremez vize olmadığı için, ama Herhanki bir AB pasaportu veya sadece kimlik kartı ile BG ye giirş yapabilir. (Mesela bende de BG vatandaşlığı var, TR den uçakla Fransaya gittim, TR den BG pasaportu ile çıkış yaptım, Fransaya BG kimlik kartı ile giriş yaptım)

    Arkadaş da Kapıkuleden TC pasaportu ile çıkış yaptı, BG ye girerken de sadece Kıbrıs Kimlik kartı ile giriş yaptı (AB ülkelerine kimlik kartı ile girilebililiyotr çünkü pasaporta mühür vurmuyolar AB vatandaşı isen)

    Yani kısacası A ülkesine ne ile girdiysen A ülkesinden çıkarken o belge ile çıkmalısın. A ülkesinne X belgesi kullandıysan B üleksine girişte Z belgesini kullanabilirisn. ama B ülkesinden çıkarken X değil Z belgesini kullanmalısın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuni. -- 12 Şubat 2017; 22:55:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cerci46

    yabancı forumlardan öğrendiğim kadarıyla yanlış değerlendirmişiz. iki ayrı vatandaşlığı olan ve iki pasaportu olanlar içinde geçerli. pasaportu gideceğimiz ülkeye göre kullanılıyoruz. örneğin ben lüxemburga giderken türkiyeden çıkışta hizmet pasaportu, inişte hizmet pasaportu gösteriyorum. lüxemburgdan ingiltere uçağına binerken ingiltere vizeli pasaportumu iniştede aynı pasaportu gösteriyorum. bir ülkeye girişteki pasaport ile aynı ülkeden çıkıştaki pasaport farklı olabiliyor. çünkü çıkıştaki pasaportunuzun o ülkede kalmaya olanak vermemesi çok sorun değil zaten ayrılıyorsunuz. yanlız bir uçağa biniş esnasında ve inişte aynı pasaportu kullanmamız gerekiyor. benim anladığım bu şekilde. teşekkürler.

    Ufak bir araştırma sonucu anladığım kadarıyla belgeleyebildiğiniz durumda çift pasaport kullanabiliyorsunuz. O zaman en kısa sürede bordo pasaporta UK vizesi almanız gerekirken yurt dışı görevlendirme tarihine 15 gün kaladan başlayarak gri pasaporta başvurabilirsiniz. Ama bu kadar kısa sürede iş bilen memura denk gelmeniz gerekir. Yönetmelik yayınlandıktan sonra hizmet pasaportuyla yurt dışına çıkarken bordo pasaportu teslim etmiştik..
    Size iyi yolculuklar..
  • vize aldım, gri pasaportta da haftaya başvurabiliyorum. yurtdışına daha önce çıkmadığım için biraz panik yaptım bu durumu çevremde net cevapta bulamayınca. yardımlarınız için teşekkürler.
  • seyahatim sorunsuz geçti. iki pasaportuda kullandım. söylendiği gibi bilet checkin işlemlerinde gideceğiniz ülkeye göre pasaport kullanıyoruz ancak resmi polis kontrolünde o ülkeye giriş ve çıkışta aynı pasaportu kullanıyoruz. örneğin ben Luxemburg dan ingiltere ye giderken bilet alımında ve havayolu bilet-pasaport işlemlerinde İngiltere vizeli kendi pasaportumu ama aynı yolculukta güvenlikte/polis pasaport işlemlerinde hizmet pasaportunu (zaten o pasaportla Luxemburga giriş yapmıştım) verdim. ingiltereye giriş yaptığımda da sadece kendi/bodro pasaportumu kullandım. teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cerci46

    seyahatim sorunsuz geçti. iki pasaportuda kullandım. söylendiği gibi bilet checkin işlemlerinde gideceğiniz ülkeye göre pasaport kullanıyoruz ancak resmi polis kontrolünde o ülkeye giriş ve çıkışta aynı pasaportu kullanıyoruz. örneğin ben Luxemburg dan ingiltere ye giderken bilet alımında ve havayolu bilet-pasaport işlemlerinde İngiltere vizeli kendi pasaportumu ama aynı yolculukta güvenlikte/polis pasaport işlemlerinde hizmet pasaportunu (zaten o pasaportla Luxemburga giriş yapmıştım) verdim. ingiltereye giriş yaptığımda da sadece kendi/bodro pasaportumu kullandım. teşekkürler.

    Merhabalar
    bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.En azından aynı soru ile gelen arkadaşlara emsal olucak bir konu oldu...
    İyi forumlar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cerci46

    seyahatim sorunsuz geçti. iki pasaportuda kullandım. söylendiği gibi bilet checkin işlemlerinde gideceğiniz ülkeye göre pasaport kullanıyoruz ancak resmi polis kontrolünde o ülkeye giriş ve çıkışta aynı pasaportu kullanıyoruz. örneğin ben Luxemburg dan ingiltere ye giderken bilet alımında ve havayolu bilet-pasaport işlemlerinde İngiltere vizeli kendi pasaportumu ama aynı yolculukta güvenlikte/polis pasaport işlemlerinde hizmet pasaportunu (zaten o pasaportla Luxemburga giriş yapmıştım) verdim. ingiltereye giriş yaptığımda da sadece kendi/bodro pasaportumu kullandım. teşekkürler.

    en son 2 pasaport birden olmaz gibi bir mesaj vardı üstte. o arkadaş da öğrenmiş oldu.
    teşekkürler.
  • İlhan hocam;



    Forumda pasaport ile ilgili paylaşımlarınızı gördüm ve çokça istifade ettim. İlginize alakanıza, bunu forumla payşaştuğınız için ayrıca teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cerci46 bilgilendirme için teşekkürler, ben de benzer bir durumdayım. Sizin deneyiminize dayanarak UK vizesi bulunan pasaportumla check-in yapacağım. Ben de UK'e giriş yaptıktan sonra teyit ederim.

    p.s. yıllar sonra sırf teşekkür etmek için donanimhaber.com'a girdim :)
  • Epic E kullanıcısına yanıt
    rica ederim. bende teşekkür ederim işinize yaradığına sevindim.
  • toslumbaa T kullanıcısına yanıt
    Olur, benim var 2 tane.
  • Umumi ve hizmet olmak üzere iki pasaportunuz mu var yani?
    Olabilir ancak hizmet pasaportunu ilgili görevlendirme tarihleri dışında kullanmak kişinin ve idaresinin sorumluluğundadır. Yani idarenin el koyması gerekmektedir aslında. En azından yönetmelik böyle.

    Hizmet pasaportlarının süresi uzun olsa ve aktif-pasif durumları olsa keşke. Resmen pasaport çöplüğü ve bir sürü yazışma. Adıma 6-7 tane böyle pasaport var işi bitmiş..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.