Şimdi Ara

Zidoo H6 Pro 4K UHD ( Allwinner H6 Chipsetli ) Smart TV Box Kullanıcıları (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
9.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bilid B kullanıcısına yanıt
    İyi günlerde kullanın.

    Ama ben bir iki konuda bilgilendireyim yine de.

    Cihazın video oynatımında bir stabilite sıkıntısı var ve bu son yayınlanan v1.0.25 yazılımında da maalesef hâlâ çözülebilmiş değil.Yani şöyle ki : cihaz sorunsuz oynattığı bir videoyu birkaç dakika sonra oynatmayabiliyor.Bu sıkıntıyı firmaya bildirdim ve haberleri var.İlerleyen süreçte yayınlanacak yazılımlarla umarım çözülür.

    Netflix'e gelirsek : Netflix oynatımı gerçekten emsal cihazlara göre çok iyi ama malesef orjinal kumandası ile menülerde rahat bir kullanım sağlayamaz ve keyif alamazsınız.

    Neden derseniz ; mesela açın 10-12 bölümlük bir diziyi ve sağ tarafta alttaki bölümlerden birine ( örneğin 10.bölüme ) gelmeye çalışın kumanda ile , gelemezsiniz.

    Bu yüzden ya Zidoo V6 gibi bir kumanda almak yada fare veya Logitech K400 gibi bir klavye ile kullanmak zorundasınız Netflix'i.

    Bilginiz olsun...
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için çok teşekkürler. Dediğim gibi daha çok yeni kullanmaya başladım ve sizin bahsettiğiniz sorunları henüz yaşamadım çünkü denemedim :)

    Netflix ile ilgili araştırma yaptım biraz ve 2 kanal çıkış sorununun hepsinde olduğunu gördüm. Bunu bir forumda modifiye edilen bir netflix verisyonuyla çözdüklerini okudum ama kurup deneme şansım olmadı. Siz DD 5.1 , DD+ ses alabiliyor musunuz Zidoo H6 Pro ile?
  • bilid B kullanıcısına yanıt
    DD yada DTS benzeri ses formatlarını alabileceğim AVR'li bir ses sistemi kullanmadığım için bu sorunuza cevap veremem.Çünkü TV üzerinden aldığım sesle izliyorum Netflix yayınlarını.

    Diğer yandan ben zaten sırf kullanım rahatlığı açısından Amazon Fire Tv Stick'te izliyorum Netflix yayınlarını.Yani ne Zidoo X9S'i ne de H6Pro'yu Netflix yayınlarını izleme amacıyla kullanmıyorum ben.

    Zaten özellikle Netflix yayınları için kimseye de tavsiye etmiyorum Zidoo ürünlerini.Ama medya oynatıcı amacıyla Zidoo alanlara da " Netflix'i de izleyebilirsin " tarzında tavsiyelerim oluyor , o kadar...
  • Arkadaşlar ,

    Firmadan öğrendiğim kadarıyla Zidoo H6 Pro modeli için çok yakında yeni bir firmware yayınlanacakmış.

    Bilginiz olsun...
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    harikaymış! nelerin düzeltildiğine dair bir bilgi var mı?
  • Zaman içinde kullandıkça karşılaştığım sorunları söylemek istedim. Bunlarla karşılaşıp da çözüm bulan varsa lütfen haber versin

    * Google Play uygulaması durduruldu hatası veriyor. Bu hata mesajı onaylamadan gitmiyor ve hatayı mesajını takiben kumandanın bazı fonksiyonları çalışmıyor.
    * Netflix'de steryo dışında ses alınamıyor
    * Netflix ana menüde ve oynatma sırasında kumanda yetersiz kalıyor ( #papirus bahsetmişti)
    * Kodi'de film oynarken geri tuşuna basınca film oynamaya devam ediyor. Bu oynatıcı ile alakalı değil ama kodiden bunu değiştirmenin yolunu bilen varsa lütfen söylesin)
    * Logitech bluetooth lu klavye-mouse vardı ama bu kumandayı tanımadı
    * Bazen hazırda beklet yaptığımda uyku modundan çıkmıyor.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
  • Gelecek yazılımla ilgili detaylar henüz paylaşılmadı , yayınlanınca göreceğiz artık.

    Netflix'teki ses durumunu bilmiyorum.Çünkü AVR kullanmıyorum ve Netflix'in ses formatları aktarımı konusunda bir fikrim yok.

    Kumanda olayı maalesef böyle , en başına beri de yazıyorum zaten.

    Logitech K400 akıllı klayve var evde , bir ara deneyeyim senin için.

    Uyku modu sorununu ise bilmiyorum.

    Aslında H6Pro'yu da eskisi gibi kullanmıyorum diyebilirim.

    Yayınlanacak yeni yazılımı yükledikten sonra cihazdaki son duruma bir bakıp belkide elden çıkartacağım.

    Çünkü zaten Zidoo X9S var düzenli kullandığım , bir de Zidoo X20 gelecek kısmetse.Haliyle biraz azaltmak lazım cihazları...
  • Zidoo H6 Pro modeli için yeni yazılım v1.0.28 sürümü olarak yayınlandı arkadaşlar.

    Henüz indirip yükleme şansım olmadı ama küçük çaplı bir güncelleme gibi gözüküyor.Yazılanlara bakıldığında ise ; Google Play Store , Chrome tarayıcısı , Youtube oynatma ve medya oynatıcı versiyonu ile ilgili güncellemelerden bahsedilmiş.

    Son olarak Zidoo'daki yazılımların ZDMC yüklü olarak gelmediğini ve isteyenlerin ZDMC'yi ayrıca yüklemesi gerektiğini de tekrar hatırlatmış olayım.

    Yeni yazılımı iyi günlerde kullanmamız dileğiyle...

    Zidoo H6 Pro modeli için yayınlanan v1.0.28 yazılımına ait detaylar şöyle....

    v1.0.28 for Zidoo H6 PRO

    Updatelist :


    1- Fix HDMI screen display status reboot restored

    2- Add Chrome app

    3- Fix Play Store Probability Stopping Work

    4- Fix Play video in Youtube for TV with black bars above the video

    5- Replace some setting items icon

    6- Media Center add smb v2


    Arzu eden arkadaşlar aşağıdaki linkten indirip yükleyebilir.Ama her zaman dediğim gibi , yükleme sonrası karşılaşılacak tüm sorumluluklar size aittir.


    Zidoo H6 Pro için v.1.0.28 Yazılımı

    Full_OTA_Package:http://ota-cloudfront.zidoo.tv/H6_Pro/ota/ZIDOO_H6_N_v1.0.28_20180510-ota.zip

    Doğrulama Kodu : 6933abb917b97e9d8a1e4625a7bc066e
  • teşekkürler papirus. sayende takip edebiliyoruz.. emeğine sağlık. forumdan desteğini çekmezsen çok seviniriz.
  • Yaklaşık 1 hafta önce yüklediğim v1.0.28 yazılımı sonrası cihazı biraz test etme şansım oldu.

    Bir önceki yazılımda gördüğüm ve hem burada yazıp hem de firmayla paylaştığım " Dolby Atmos ve Dolby True HD ses formalarında TV'den ses alamama sıkıntısı " hâlâ devam ediyor gördüğüm kadarıyla.Bu ses formalarına sahip videolarda TV'de ses alamıyorum bir türlü.Ama cihazını AVR ile kullananlaqrda belki sorun olmayabilir , bilemiyorum.

    Ama asıl önemlisi ; test videolarının oynatımında yine stabilite sıkıntısı gördüm cihazda.Bu detayı hatırlatırsam ; 3-5 dk. önce açtığı zorlu test videolarını bir sonraki denemelerimde açmayabiliyor cihaz.Aslında zorlu videoları oynatma kabiliyeti ve bu tarz görüntülerdeki akıcılık gerçekten çok iyi , cihaz oynatma esnasında hiç zorlanmıyor.Ama 3-4 dk. sonra tekrar denediğimde anlaşılmaz bir şekilde açılmıyor bazı videolar ve 1-2 kez denemek zorunda kalıyorum.Bu sorunun her ihtimale karşı HDD'den kaynaklanabilir olma ihtimalini de ortadan kaldırmak amacıyla test videolarını farklı bir HDD'e aktarıp tekrar denedim ama sonuç değişmedi maalesef.Aslında bu sıkıntıyı çok detaylı bir şekilde yazmış ve açılmayan videolarla ilgili tüm bilgileri de iletmiştim firmaya.

    Özetle ; videoları oynatma esnasında zaman zaman yaşanan stabilite sıkıntısını firmanın biran önce aşması şart arkadaşlar.Son yazılımı yükleme sonrası ilk görebildiklerim şimdilik bu kadar...
  • bilid B kullanıcısına yanıt
    Gün içerisinde Logitech K400 akıllı klavyeyi kutusundan çıkartıp tekrar denedim H6 Pro'da.

    Bende hiç sıkıntı yok ve sorunsuz çalışıyor bu klavye.Bilgin olsun...
  • feykbey kullanıcısına yanıt
    Zidoo H6 Pro ile birliktelik daha ne kadar gider orası bilinmez ama forumdan desteği çekmeyiz tabii ki.

    Eyvallah...
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    teşekkürler,
    k400 alayım ben de o zaman
  • Arkadaşlar ,

    Yayınlanan v1.0.28 yazılımında karşılaştığınız sorunlar varsa yazın ve firmaya bildirelim.Çünkü 1-2 gün içinde firmaya son yazılımla ilgili bir mail göndereceğim.

    Bu konuda özellikle yukarıda yazdığım " Dolby Atmos ve Dolby True HD ses formatlarından ses alamama " problemi hakkında sizlerin tespitleri de önemli.

    Bu yüzden hem AVR kullanan , hemde AVR kullanmayıp sesi benim gibi TV'den alan arkadaşlar özellikle bu formatları test ederse sevinirim...
  • Şuan için hiç bir sorun ile karşılaşmadım. Gayet iyi.
  • Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun.

    Tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı,huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle.

    Hayırlı bayramlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı bayramlar
  • Herkese merhaba,

    Bu cihazı ben de aldım. Genel olarak memnunum. Ancak sesi çok az veriyor. TV'nin sonuna kadar açık, kutununki de öyle ama doğru dürüst duyulmuyor. Son update'i sitesinden indirip usb üzerinden kurdum. Bu yapısal bir sorun mu yoksa düzeltmenin bir yolu var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaSaJaY

    Herkese merhaba,

    Bu cihazı ben de aldım. Genel olarak memnunum. Ancak sesi çok az veriyor. TV'nin sonuna kadar açık, kutununki de öyle ama doğru dürüst duyulmuyor. Son update'i sitesinden indirip usb üzerinden kurdum. Bu yapısal bir sorun mu yoksa düzeltmenin bir yolu var mı?
    Merhaba,

    Ses sorunu benim speaker bağlantımdan kaynaklanıyormuş. Bu açıdan cihazda bir ses problemi yok. HDMI çıkış kullanıyorum.

    Onun haricinde Google Play Hizmetlerini güncelleyemedim. Hata veriyor. Bu nedenle Chrome'u açamıyorum.

    Cihaz genel olarak güzel, yazılımı iyi çalışıyor ama önceki mesajlarda arkadaşların bahsettiği stabilite problemleri var. Bu tür şeylere takılan insanlar için can sıkıcı olabilir.

    Bir tane IPTV hizmeti test ettim. Güzel çalıştı. Rahatlıkla kullanılabilir. HDD'den film açma işine girmedim, arşivci olmadığım için eklentiler üzerinden online stream'leri kontrol ettim daha çok. TurkVod, Placenta, SportsDevil gibi eklentilerle sorunsuz çalışıyor.

    Sonuçta mükemmele en yakın 1 tane cihaz var, onun haricinde önemsediğiniz konulara göre cihazı değerlendirip satın alabilirsiniz. Kısa bir inceleme sonrası görüşüm, Zidoo H6 Pro olumsuz yanları sizin için çok önemli değilse uzun süre memnun kalabileceğiniz bir cihaz.
  • SaSaJaY S kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun , iyi günlerde kullanın.

    " Bağlantılarınıza , kablolarınıza falan bakın , cihazda yaşanan bir ses sorunu yok " diye yazacaktım bende ama neyse ki sıkıntının sizden kaynaklandığını farketmiş ve çözmüşsünüz.

    Cihaza gelirsek ; H6 Pro aslında fiyat-performans anlamında iyi bir cihazdır.Hem yazılım , hem de donanım anlamında basit Çin cihazları ile asla karıştırmayın.En zorlu dosyaları bile rahatlıkla oynattığını görmüştüm test ettiğim dönemde.

    Üstelik en büyük artılarından birisi de Netflix uygulamasının cihazda hazır gelmesi ve Netflix videolarını 1080p kalitesinde oynatmasıdır.Ayrıca Netflix'teki bazı videoları indirmeye izin vermesidir ki bu indirme özelliğini çoğu cihazda yapamazsınız.Tabii ki bu Netflix tecrübesini yaşayabilmek için aboneliğiniz olması gerektiğini söylememe gerek yok sanırım...:)

    Video oynatma kabiliyetine gelirsek ; HDD'den film açma ve seyretme konusunda oldukça başarılı bir cihazdır H6 Pro.Bunun yanında çokta iyi bir altyazı menüsü vardır.Ama videoları oynatma da bazı stabilite sıkıntıları var ve firmaya bildirdim bunu.

    Genel anlamda Chrome'la işim olmadığı için yaşadığınız sorunu bilemiyorum , müsait bir zamanda bakmaya çalışırım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 3 Ağustos 2018; 12:9:17 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.