Şimdi Ara

ZTE ve TP-Link modellerinde Wifiden 70mbit alamıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Yeni bağlattım VDSL hizmetim 70mbit hız sağlıyor. Bu hızı aşşağıdaki modelli modemlerde sadece ethernet bağlantısı ile alabiliyorum. Wifi'de ortalama 30mbit ancak görebiliyorum. Bazense aktarımda ani düşüşler oluyor (2mbite kadar). Bu düşüşlerin de sadece wifiden yaşandığını test ederek doğruladım. Wifi testleri modemin hemen yanında yapıldı. Uzak mesafede bir değişiklik olmuyor. Test edilen modeller TP-LINK W9970V3 ve ZTE_4073 modemleri.Modemlerin servisleri ile görüşmemde herhangi bir sonuç elde edemedim. Firmware güncelleme, resetleme gibi denemeler yaptım, sonuç değişmedi.

    Bir modem servisi ile görüşmemde böyle bi hız alamayacağımı (70mbt) belirtti ancak nedenini açıklamadı. Sanırım daha iyi bir modem almam gerekiyor.Bu cihazlar 300mbit desteklediği iddaası ile satılırken bu şekilde düşük hız alınmasının nedeni hakkında bilgisi olanlar konuyu aydınlatırsa sevinirim.

    Ayrıca minimum düzeyde almam gereken modem tavsiylerini de bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.



  • Çevrenizdeki wifi kanallarına bakarak boş bir kanala geçmek etki edebilir.
  • 300 mbps teorik hız oluyor. Bunun en iyi ihtimalle yarısı pratikte görülebiliyor. Çevredeki sinyal yoğunluğu, seçilen kanal, 20-40 mhz seçimi ve anten sayısı, modem ve bağlanan cihazın uyumluluğu vs derken pratikte 30-40 mbit'i geçmek pek mümkün olmuyor. (2.4 ghz kablosuzda)

    Bir de 5 ghz kablosuz ağlar var. Günümüzde kullandığımız çoğu ağ 2.4 ghz. Çok fazla kişi bu ağı kullandığından bu ağ üzerinde çok fazla hız elde etmek mümkün değil. 5 ghz'i çok fazla kişi kullanmıyor. 5 ghz'in kapasitesi daha yüksek (1300 mbit gibi teorik hızları var, pratikte bunun yarısını alsanız bile 70 mbit'e haydi haydi yetiyor.) Ancak mesafesi 2.4 ghz'e göre daha düşük. (Frekans arttıkça kapasite artar ancak sinyal duvarlarda daha çok güç kaybeder.)

    Tabi modeminizin ve bağlanan cihazınızın 5 ghz ac standardını desteklemesi gerekir. Bağlanan cihazınız 5 ghz ac destekliyorsa 802.11ac modem, ac modem olarak aratıp fiyatlarına bakabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 23 Ekim 2018; 14:15:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkürler. Netspot adlı bir program aracılığı ile dediğiniz gibi çevredeki ağları kontrol ederek buna yönelik ayarlamalar yapmayı deniyorum. Acaba bu kanalları tercih ederken etrafda en az tercih edileni mi yoksa sinyali en güçlü olan yayınlardan mı kaçınmak gerek fikriniz var mı?
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Açıklamalarınız için teşekkürler. İnternet kullandığımız alan dubleks bi ev. Şu an tek modem heryere yetiyor ama dediğiniz gibi 5ghz ayarlaması yapıtğımda diğer kata ulaşamama problemi olabilir ve yine 5ghz destekleyen bir access pointte mi ihtiyacım olacak o senaryoda?

    Anladığım kadarı ile 5ghz desteği henüz yaygın bir standart değil. Örneğin notebookdaki adaptör "qualcomm atheros ar9285" modeli.Bu modelle ilgili bilgiye tam erişemedim. Göz atabilir misiniz acaba?

    Bir de modemler acaba birden fazla yayın veriyor sanırım. Yani 5ghz desteklemeyen 2.4 ile bağlanabilir mi? Bağlanan telefonlardan birinde sadece "802.11 b/g/n" desteği olduğu yazıyor. Örneğin "TP-Link Archer C50 AC 867" modeli birden fazla yayın sağladığını belirtiyor. Bu tarz bir modemle sağlıklı bi kullanım sağlanabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Discopolis -- 23 Ekim 2018; 17:0:50 >
  • En az tercih edilen, en boş kanalı seçmeniz gerekiyor. Network adaptörünüz sadece 2.4 ghz destekliyor. 5 ghz ac desteklemiyor. 5 ghz ac destekli modemler çift bant yayın yapıyor. Yani hem 2.4 ghz'den hem 5 ghz'den yayın yapıyorlar. 5 ghz'i desteklemeyen cihazlarda ya da 5 ghz'in çekmediği yerlerde 2.4 ghz'i kullanabilirsiniz.

    5 ghz'in koptuğu yere kablo çekip orda access point kullanılabilir. Kablosuz istenirse, sinyali kablosuz alıp tekrar kablosuz yayan cihazlar hızı ikiye böler. Bu da bir miktar hız kaybı yaşatabilir. Kaybı azaltmak için access pointe kablolu bağlantı yapılabilir ya da elektrik tesisatı iyiyse ve priz durumu müsaitse powerline kullanılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 23 Ekim 2018; 17:25:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız ve ilginiz için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.