Şimdi Ara

ZYXEL VMG3312-B10B ve Telnet Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
15.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt
    siz galiba snr 19 sabitliyorsunuz bu komut ile. Hattınızda aşırı dalgalanma mı var?
    Birde no-ip tanımladım uzaktan modeme bir türlü erişemedim? Uzaktan modeme erişmeyi denedinizmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 16 Mayıs 2017; 23:18:27 >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    SNR'ı belli bir değere sabitleme değil de oransal olarak artırma oluyor daha çok. %150, %200 olarak artırmak için aşağıdaki siteye ondalık değeri giriyorsunuz karşılığında çıkan onaltılık değeri de daha önce bahsettiğim 0x'ten sonra gelen yere yazıyorsunuz. Bu değer sayı da olabilir, sayıyla karışık harf de.
    http://www.binaryhexconverter.com/decimal-to-hex-converter

    Bende bazen SNR değeri çok düşüyor ve bağlantı kopuyordu. Birkaç kere TTNET'e bildirdim, hızı daha düşük bir hıza sabitliyorlardı fakat bir hafta sonra tekrar sıfırlanıyordu hızım nedense ve yine kopmalar yaşıyordum. Ben de çözümü bu şekilde buldum. %400'ün karşılığı onaltılık sistemde 190. Kod da haliyle "adsl configure --snr 0x190" oluyor. Siz başka bir değer de deneyebilirsiniz hattınızın durumuna göre.

    Ben uzaktan erişimi hiç kullanmadım. Yazılımla ilgili bir kısıtlama olabilir. İşletim sisteminde bir ayar yapmak gerekiyordur belki, bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 17 Mayıs 2017; 1:27:59 >
  • Bende de vmg8324-b10a var. DNS değişmedi. Yardımcı olabilecek olanlar var mı? Teşekkürler.
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz kodu ve xdsl.... kodunu da denedim fakat modemim hiçbir şekilde bu komutları yerine getirmiyor. Kodları enterladığımda DSL ışığı gidiyor bir süre sonra internet geri geliyor ama değişen hiçbir şey yok
  • Hangi yazılım var şu anda modemde? Bende fark oluyordu açıkçası ama şu anda gerek duymuyorum çünkü o zaman ADSL'de çok sık hattım kopuyordu, onun için kullanıyordum. Şu an VDSL'e geçtim, hat aynı hat olmasına ve daha yüksek hız almama rağmen kopma yaşamıyorum.
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt
    AAPP0 2 gibi bir şeydi Telnet' in aktif olduğu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Otomatik güncelleme yapmıyor mu sizde? Bende eski sürüm yazılımı kurunca bir süre sonra yazılım güncelleniyor son sürüme. ADSL mi kullanıyorsunuz, VDSL mi? Ben ADSL'de kullanmıştım, dediğim gibi sorun çıkmamıştı. Kodu girince SNR değerleri yükseliyordu, hız düşüyordu bir miktar ama en azından internet kopmuyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 13 Ekim 2018; 14:12:2 >
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt
    VDSL internet hattımda kullanıyorum ve xdsl --snr... komutunu da denedim sonuç aynı. Hayır, otomatik güncelleme yapmıyor. Bildiğim kadarıyla Türk Telekom kullanıcılarının modemlerindeki fw otomatik olarak güncelleniyor. Ben ise Türknet kullanıcısıyım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de Türknet kullanıcısıyım ama modem güncelleme yapıyor zorla nedense. VDSL olduğu için olmuyor muhtemelen, ADSL'de çalışıyordu çünkü.
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt
    O halde Airties 5650 ile yoluma devam edeyim :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Net mi kopuyor, onun için mi kodu deniyorsunuz? Hiç olmadı bir miktar düşürülmesini isteyin buradaki destek hesabından kopma yaşıyorsanız.
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt
    İndirme ya da karşıya yükleme yapacağım zaman tüm sınırlamaları kaldırıyorum ama gündelik kullanımda indirme ve karşıya yükleme hızını düşürüyorum çünkü SNR Margin değerleri çok düşük oluyor. 6-7 aralığında her ikisi için de. Huawei-Sagemcom haricinde tüm markaları denedim ve en iyisi şahsen Airties 5650. Umarım en kısa zamanda onları da deneyeceğim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba. Dün araştırırken konuya denk geldim. Yazılımı düşürdüm, gerekli komutları da girdim ancak snr değerinde değişim olmadı. Sanırım vdsl modu için farklı komut işliyor. Bu modemin de chipseti broadcom markaymış. Airties modemlerde işleyen komutlar işler mi diye düşündüm.
    Bir de şöyle bir sorum olacak bilgisi olan arkadaşlara.
    Benim internet hızım şu an 24mbps. Ulaşılabilir değer ise 50-51 mbps seviyesinde. Bazen 48-49 oluyor bazen 52-53 oluyor. 50mbps pakete geçersem muhtemelen sıklıkla düşme yaşayacağım. O yüzden ufak bir iyileştirmeye ihtiyacım var. Bina tesisatı yeni. Ankastrede 55-56 civarı ölçüm yapıldı. Şimdi benim iki sorum olacak. SNR değerini sanal olarak yükseltmenin nasıl bir etkisi oluyor? Diğer sorum ise şu. 50mbps'ye geçersem hızı 45 seviyesine sabitlemenin bir yolu var mı? Modem üzerinden hızın 45 civarında kalmasını sağlayacak bir ayar yapılabilir mi? İSS'ler vdsl'de 24-32-35-50'ye sabitliyormuş. Telekom'u arasam hızımı 45'e sabitleyin desem bunu yaparlar mı?
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Üstte de yazdığım gibi VDSL'de olmuyor herhalde, ben ADSL için kullanıyordum bu kodu. Ben ADSL kullanırken hızı sabitlemiştim santralden ama hız tekrar eski haline geliyordu ve internet kopuyordu doğal olarak. Mecburen kodu kullanıyordum yine. Benim işimi görmedi hız sabitleme ama sizde sıkıntı olmaz belki, bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 15 Kasım 2018; 20:52:30 >
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Başka bir kod buldum. Airties modemlerde işe yarıyormuş. Broadcom chipsetlilerde daha doğrusu. Sanırım bu modem de braodcom chipsetli. Fırsat olunca onu deneyeceğim. Asus’ta doğrudan snr ayarlanabiliyormuş arayüzden. Keşke her modemde olsa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bu modemde ssh i nasil aktif edebilirim ? telnete baglanabiliyorum
  • http://blog.boramalper.org/mahremiyet/zyxel-vmg3312-b10b-modeminde-tr-069-protokolunu-kapatmak

    pages/tabFW/tabFW.html?tabJson=../maintenance/tr064/tab.json&&tabIndex=0

    tr064 kapatılabiliniyor. bu kodla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e_capkan

    http://blog.boramalper.org/mahremiyet/zyxel-vmg3312-b10b-modeminde-tr-069-protokolunu-kapatmak

    pages/tabFW/tabFW.html?tabJson=../maintenance/tr064/tab.json&&tabIndex=0

    tr064 kapatılabiliniyor. bu kodla.
    YAPTIM DA SONRADAN MODEM ARAYÜZÜNDEN TR69 PROTOKOLÜNÜ KAPATMAK İÇİN BU RESİMDEKİ MENÜYÜ BULAMADIM? NEREDEN GİRECEĞİZ BURAYA?

     ZYXEL VMG3312-B10B ve Telnet Hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panamalı Hasta -- 13 Eylül 2019; 13:54:58 >
  • Panamalı Hasta kullanıcısına yanıt
    1.00(AAPP.7) güncel yazılımda kapalı bu kısım. Eski yazılımda açılabiliyor ama eski yazılımı kurunca da bir süre sonra son sürüme güncelleniyor modem kendiliğinden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black_Wolf14

    1.00(AAPP.7) güncel yazılımda kapalı bu kısım. Eski yazılımda açılabiliyor ama eski yazılımı kurunca da bir süre sonra son sürüme güncelleniyor modem kendiliğinden.
    bunu yaparsam (tr69 protokolünü kapatırsam) modeme telnet ile müdahale edip hızla oynayarak snr margini daha iyi hale getirebilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panamalı Hasta -- 13 Eylül 2019; 14:4:49 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.