Şimdi Ara

0 hyundai i30 aldım sol kapıdan darbe aldım lütfen yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar gözüm gibi koruduğum i30 aracıma sağ arka kapıdan darbe aldım çamurluğa kadar bayağı eğildi.Sonrasında sanayide vakumcu buldum.Büyük oranda onardılar.Ancak yine belli oranda çökme bariz belli.Araç kaskolu fakat servise gittiğimde servis kapıyı değiştirebileceğini ancak kaskonun delineceğini üstüne yeni gelen kapının orjinal gibi olmayacağını belirtti.Sanayide tamirciye vakumla onarttırdım.Aracın kapısının boyanmasını istemedim asla.Şimdi size birşey sormak istiyorum.Aracta tam anlamıyla göçük kalmasada dokusu dalga dalga kaldı ve uzaktan bakılınca net olarak göze çarpıyor ve bu benim canımı fena halde sıkıyor.Kapıyı değiştirsem kasko delinecek artı birde arka kapı boyalı olacak ileride satarken boyalı araç ve değişmiş diyerekten satmak çok zor olacak.Şimdi ben ne yapayım lütfen yardım ve tavsiyelerinizi söyleyin.Kapıyımı değiştireyim , yoksa sanayide tekrar boyatayımmı veya bu şekilde kullanmaya devammı edeyim.inanın çok üzgünüm 3 gündür moralim bozuk uyuyamıyorum.Usta ankaradan çıkma kapı bulursan alabileceğimi söyledi.Arkadaşlar bu kapıdaki ezikliği gidermenin başka bir yolu yokmudur.Kapının boyanıp macunlanmasını falan istemiyorum.Lütfen yardım edin.

    Hasardan önceki ve hasardan sonraki resimleri paylaşıyorum.
     0 hyundai i30 aldım sol kapıdan darbe aldım lütfen yardım. 0 hyundai i30 aldım sol kapıdan darbe aldım lütfen yardım. 0 hyundai i30 aldım sol kapıdan darbe aldım lütfen yardım. 0 hyundai i30 aldım sol kapıdan darbe aldım lütfen yardım. 0 hyundai i30 aldım sol kapıdan darbe aldım lütfen yardım.







  • öncelikle geçmiş olsun.Dokunmayın dursun.orjinal olsun.sattıınız kişi yaptırsın.Çıkma kapı bulsanız sonuçta kapının değiştiği belli olacaktır.Ayrıca servise yeni gelen kapı orjinalse ve iyi usta tarafından takılırsa orjinal gibi olur.Her söylenene inanmayın.böyle satarsınız sıkıntı olmaz sonuçta orjinalmi orjinal
  • Vakumla düzelmediyse boyasız olmaz, ama macunsuz olabilir.

    Büyük sanayi sitelerinde pahalı arabaların olduğu bir kaportacı bulun. Macunsuz düzeltiecek deyin, yapamazlarsa bile yapabilecek bir ustayı tavsiye edebilirler. Biraz araştırmak gerekebilir, tanıdık ustalar varsa onlara sorun. Rengi zaten beyaz, işi garanti edebilen bir yer yaparsa kendiniz ayırt edemez, göçüğün şeklini unutursunuz. Tecrübemi sorarsanız (ben de arabamı severdim), önemli olan kendinisizn unutacak kadar iyi olması. Endüztride mükemmel diye bir şey yok, o arabanın ilk çizildiği CAD dosyası bile matematik olarak mükemmel değildir, tolerans sapmaları vardır ;)

    Ne teknikler var aslında, meraklı olup uygulayacak usta yok. Degrade astar, yüzeye sürülen "degrade" incelticiler var. Geçiş yumuşak bir şekilde 20-30cm veya daha fazla bir alana yayıldığından metalik boyada bile boyanan yerin hatları ve ton farkı hiç belli olmuyor. Böyle tekniklerle çalışanlar Jaguar, Corvette'lerle falan uğraşan yerlerde olabilir.

    Aslında servisin orjinal gibi yapabilmesi lazım ama baştan olmaz diyen yere de iş verilmez.




  • Sanayide iyi bir usta gayet güzel yapar ama elinizde resim var macunsuz boyayı deneyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayide iyi bir usta gayet güzel yapar ama elinizde resim var macunsuz boyayı deneyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • macun olmasının sakıncası nedir birde vakumlattıktan sonra baya düzeldi ama yinede orayı görünce moralim bozuluyor.
  • adrenaline_68 kullanıcısına yanıt
    Macun olursa ilerde catlayabilr birde boya ölçüm cihazında orası mikron olarak biraz yüksek çıkar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adrenaline_68 kullanıcısına yanıt
    Macun olursa ilerde catlayabilr birde boya ölçüm cihazında orası mikron olarak biraz yüksek çıkar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki hocam yapılması en mantıklı iş hangisidir.
  • Yaptırın gitsin ya ne bu kadar düşünüyorsunuz. Fotoğrafları elinizde zaten, aracı sonraki sahibi için kullanmayın kendiniz için kullanın. Boyanırsa da boyansın sizin canınızı sıkacağına yaptırın gitsin.
  • BENİN ANLAMADIĞIM OLAY , O DARBEDEN SONRA VAKUM VS İLE DÜZELTTİRİP HALLOLURSA , HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ BAŞKA BİRİNE SATILACAKİLERDE.
    VE ALAN KİŞİNİNDE BELKİ HİÇ HABERİ OLMAYACAK.
  • ya biraz genleşme olmuş bunun bir çözümü varmıdır ütüleme yaparız diyorlar ama nasıl olur bilmem ustaya veririmde sonra pişman olursam korkuyorum
  • Hocam okurken acıdım size valla. Allah kolaylık versin..

    Ben olsam giderdim servise 4 tane vida söktürür yeni kapıyı taktırır devam ederim. Yapmayın şöyle kendinize yazık..

    Yada siz arabaya bineceğiniz zaman taksi falan tutun öyle gidin gideceğiniz yere, sizden sonraki sahibine ter temiz bırakın arabayı
  • adrenaline_68 kullanıcısına yanıt
    Trafik kazasimi yoksa kaldırım vb nedenlerden mi oldu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaliteli bir mini onarım boyasız işlem yapan yerler bunu çok güzel yaparlar ben ön tamponu boyattım çok pişman oldum.. özellikle kılsanız illa bir hata yakalıyor ve canınız daha çok sıkılıyor facebookda mini onarım ekibi diye bir sayfa var videolarına bakın sizinkinden daha beterlerini hallediyorlar.
  • insan üzülür tabii ama uyku kaçıracak kadar olmamalı.arabaya bineceksen arıza,ufak kaza sürtme vs. illaki oluyor ve bunu kabullendin mi uyku filan kaçmıyor.zaten gün geçtikçe ufak şeylere alışıyorsun.tekrar onarım yaptırsanda, kapıyı değiştirtsende satarken malesef eksi puan olacak.bu hepimizin şikayet ettiği ama memleketimizin araç alıp satmadaki acı gerçeği.
  • Bende aşırı takıyorum kafaya ama şu orjinalliği gitti muhabbeti bayıyor beni, serviste değiştiriliyorsa yine orjinaldir benim gözümde.

    Tabi herkesin düşünesi farklı ama seni çok iyi anlıyorum ben de senin gibiyim Geçmiş olsun.
  • arkadaşlar servise götürdüm dedim bu kapıyı değiştirin kasko karşılasın bana dedikleri cevap bunu kasko karşılayamaz siz dosya açtırıp iptal etmişsiniz zaten şuanda iyi gözüküyor kapı demesinlermi.Şimdi ben 1500 tl verip aldığım kaskoyamı yanayım yoksa arabamamı yanayım.Her işimizde üçkağıtcılık var kanımıza işlemiş resmen.Adam bana hocam bunu iyice vur kır diyor ne yapayım.
  • hocam oncelikle cok gecmis olsun bence ellemeyin boyle kalsın ileride satarken alacak kiside gorsun cikma kapi isine girmeyin hic benim kapida bu halde her seferinde goruyorum orayi ama yapacak bir sey yok malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: strong.

    hocam oncelikle cok gecmis olsun bence ellemeyin boyle kalsın ileride satarken alacak kiside gorsun cikma kapi isine girmeyin hic benim kapida bu halde her seferinde goruyorum orayi ama yapacak bir sey yok malesef

    hocam ne bieyim ya inan hiç şansım yok geçen marşpiyeli eğdik araba bide boyalı oldu herşey üstüste geliyor hamdolsun yinede
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.