Şimdi Ara

0 klima montaj ücretli mi ücretsiz mi? neler dahil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
2.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar bir tanıdık (uzaktan) vasıtasıyla bir firmayla irtibata geçtim. iyi fiyat beklerken internette hemen bulabileceğim bir fiyat verdiler ki altı fiyat da vardı. bir de üstüne 1000 lira montaj bedeli demişler. karot gerekirse 400 lira daha. sitede oturuyorum tesisat nerdeyse hazır bakır boru ufak tefek karonpiyer kırma işleri vs gerekebilir belki.

    birçok yerde montaj ücretsiz yazıyor teklifi görünce biraz kıllandım toprak toprağı gurbette öper misali

    fikir alabilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remotion -- 30 Nisan 2020; 14:25:11 >



  • Selamlar.

    Söz konusu klima nedir ?

    Multi sistem,VRF(birden fazla iç üniteli,tek dış üniteli merkezi sistem) tarzı bir uygulama için fiyat verilmişse normaldir.

    Ancak 1 iç ünite 1 dış üniteli normal bireysel klima ise 1000 TL montaj ücreti bugünkü piyasanın durumuna rağmen çok abartı bir fiyat.

    Kaldı ki boru tesisatı hazır iken saçmalık. Hadi diyelim montaj şartı ne olursa olsun sabit fiyat verdiler,yine 1000TL abartı bir fiyat.

    Almayı düşündüğünüz klimanın marka-modeli nedir ? Montajın yapılacağı mekân hakkında bilgi verebilir misiniz? (Kaçıncı kat,vinç vs. gerekiyor mu ? vb.)

    Düzenleme : Çoğu firmada montaj ücretsiz iken,bazı firmalar(özellikle ithal olan markaların servisleri) montajı ücretli sunabiliyor. Bu olabilir ancak fiyatın insaflı ve mantıklı olması gerekir.

    Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 30 Nisan 2020; 20:28:47 >
  • standard duvar tipi klima bir dış bir iç ünite. 65.bloklu bir site burası 13.katlı binada 3.kattayız. klima için site yönetiminin paylaştığı teknik plan mevcut dış ünite için balkon düşünülmüş gider borusu da burda. tesisatın geçeceği yerler ayarlanmış planda kartonpiyeri kesip bakır boru çekecekler. iç ünite gideri için de çamaşır dolabının arkasına planda yer verilmiş.

    arada biraz tanıdıklık olmasa sorma gereği bile duymayacağım ama bana da abartı geldi emin olmak istedim sorayım dedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: remotion

    standard duvar tipi klima bir dış bir iç ünite. 65.bloklu bir site burası 13.katlı binada 3.kattayız. klima için site yönetiminin paylaştığı teknik plan mevcut dış ünite için balkon düşünülmüş gider borusu da burda. tesisatın geçeceği yerler ayarlanmış planda kartonpiyeri kesip bakır boru çekecekler. iç ünite gideri için de çamaşır dolabının arkasına planda yer verilmiş.

    arada biraz tanıdıklık olmasa sorma gereği bile duymayacağım ama bana da abartı geldi emin olmak istedim sorayım dedim.
    Merhaba. Hangi marka olduğunu da mümkünse söyleyebilir misiniz ?

    Bunu öğrenmek adına soruyorum. Yoksa marka farketmeksizin bi fiyat abartıdır. Kabul edilemez bir fiyattır.

    Saygılarımla...
  • Daikin servisi çağırdım garantisi bitmiş eski klimayı kaç liraya montaj yapıyorsunuz sıfır eve dedim 80 lira aldılar sadece.

    Sıfır klima aldım yarın gelecek kısmetse, onun montajı yine Daikin yetkili servisi ücretsiz yapacak.


    Sizin arkadaş çok pis üçkağıtçı çıkmış. Ondan almayın gerekirse yüz lira fazla verin başınız ağrımasın. İkinci el garantisiz ürün bile takar o.


    Ek olarak, duvar delme falan da ücretsiz. Sadece klima için elektrik tesisatı ve şalter size ait oluyor. Onu biz yapmıyoruz sorumluluk almıyoruz elektrikçi çağırıp yaptırmanız lazım diyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 1 Mayıs 2020; 22:32:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söyledikleri klima electrolux EPS18V38HWI ama direkt yetkili servisle muhattap olmadım birçok Avmde mağazası olan firmaydı. En son tanidik araya girdi işçilikte 250 indiririz demişler ikimiz de hassstir çektik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz forumları kurcaladım Arçelik’te karar kaldım kaçlık alıcam emin olamadım Arçelik sitesinde 15000btu luk öneriliyor keşif mi yaptırsam yoksa direkt alsam mı. Arçelik sitesinden çok daha ucuza satılan yerler var oraları mı tercih etsem bilemedim

    Salonda kullancam esas amacım soğutma
    0 klima montaj ücretli mi ücretsiz mi? neler dahil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün arçelik keşfe geldi klima için belirlenen yerin yüksekliği yetmez mutfak girişine yapıcaz pompa takıcaz derken toplam 1100 tl (pompa dahil) ücret çıkardılar

    harbi yıldım bu klima işinden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: remotion

    bugün arçelik keşfe geldi klima için belirlenen yerin yüksekliği yetmez mutfak girişine yapıcaz pompa takıcaz derken toplam 1100 tl (pompa dahil) ücret çıkardılar

    harbi yıldım bu klima işinden
    Merhaba.

    Klimanızın monte edileceği şartlar hakkında biraz daha ayrıntı verebilir misiniz ?

    Yani boru çekilecek mi ? Neresi kırılacak ? Nasıl bir montaj gerekiyor da bu fiyatlar çıkıyor ? Mekânı görmediğim için yorum yapamıyorum şahsım adına.

    Servislerin 3 liralık ürüne 30 lira yazma huyları vardır. Acaba drenaj pompası bu 1100TL'lik fiyatın ne kadarlık kısmını kapsıyor ? Yani drenaj pompasına kaç tl yazdılar acaba ?

    Piyasadan 250-300TL'ye alabileceğiniz bir ürün. Yine pahalı ancak piyasası bu ve nadiren tercih edilen bir ürün. Kaset tipi,kanallı tip vb. cihazlarda zaten dahili olarak bu pompa mevcut.

    Drenaj hattı için başka imkan bulamadılar da mı pompa önerdiler ? Pompayı kabul etseniz bile klima kapalı da olsa bu pompanın zaman zaman çalışacağını ve bir miktar sesli olduğunu da söylemeleri gerekirdi.

    Saygılarımla...




  • selam pompa nın fiyatı 650 tl toplam 1100 tl montaj bedeli içinde. bazı yerleri kescez delcez dediler kapatacak mısın dedim yok biz kapatma yapmıyoruz dediler. dedim internette öyle yazıyor işte şöyle böyle dediler.



    ilk resim teknik planda klimanın asılacağı yer (alçıpan), klimayı asmak için profil ve iç ünite gider boruları ayarlanmış (yükseklik 28cm kadar kartonpiyeri de kaldırırsan 37cm e çıkıyor)
    0 klima montaj ücretli mi ücretsiz mi? neler dahil

    ikinci resim klima sığmaz diye alternatif düşünülen yer (kapı üstü) pompa gerekir dedikleri yer burası
    0 klima montaj ücretli mi ücretsiz mi? neler dahil



    diğer resimler balkona doğru gidiş tavanlar alçıpan ara bölmeler hariç

    0 klima montaj ücretli mi ücretsiz mi? neler dahil

    0 klima montaj ücretli mi ücretsiz mi? neler dahil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remotion -- 5 Mayıs 2020; 11:57:18 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.