Şimdi Ara

1.3 euro 6 multijet motor için yakıt katkısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracım 5000 kmde dizel araçlarda enjektör sağlığı için belli aralıklarla yakıt katkısı kullanılmasını tavsiye ediyorlar bu işin aslı astarı nedir hangi markanın ne için kullanılması gerekir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osvajac -- 28 Nisan 2024; 19:18:8 >



  • Enjektör sağlığı için temiz yakıt kullanmanız yeterli 100-150k km sonra da daha uzun da olabilir ringleri yenileyip temizletirsiniz yola devam
  • Sakın böyle şeylere aldanmayın. Enjektör katkısı ıvır zıvır hele ki daha 5000kmde araca hiç lüzum yok. Opet veya shell dışında yakıt almayın. Bakımını orijinal parçalarla 10 binde bir yapın yeterli
  • Sakın, aracın daha sıfır hiç gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 28 Nisan 2024; 21:16:53 >
  • Hangi ... Tavsiye ediyor? Yine hurafeler :)
  • Sen bırak katkıyı ülkede düzgün yakıt alabileceğin istasyonları ara önce . Kaç istasyon düzgün kontrol edilebiliyor onca otobüs vs neden yollarda yanıyor yakıt kaynaklı sıkıntılar neden çoğalıyor bunları düşünmek lazim
  • Katkı tavsiye etmiyorum, devirsiz kullanmayın, kalitesiz yakıt almayın yolunuza rahatça devam edebilirsiniz. 80 bin km de fiorino kullanıyorum euro 6 şirket aracı olarak daha ne adblue ne dpf sorunu yaşadım halen pırıl pırıl.

  • Babamın fiorino 2016 e5 1.3 multijet aracını 100 bin bakımı için trabzon sanayide özel bi servise götürdüm. Bakım harici bi şikayetin var mı dedi. Çekişinden memnun olmadığımı söyledim. Karbon temizliği yapalım dedi ama 80 binde yapıldığını ve pek faydasını görmediğimi söyledim. O zaman opar ın yakıt katkısını önerdi 300 TL ücret ile. Yakıt az vardı sorun olur mu dedim sorun olmaz dedi. Ve katkıyı uyguladıktan sonra gerçekten araba daha canlı hissettirdi babam da farketmiş. Gel gelelim yeni araç için bakımdan bakıma bir depo koyulabilir belki ama pek fark edeceğini düşünmüyorum yeni olduğu için.
  • Enjektör katkısı, enjektörleri ve sübapların çevresinde kurum oluşmasını engeller. Uzun vadede faydası vardır. Her 3 bin km veya 5 bin km de bir aracın çalıştığı şartlara göre katmakta fayda var.


    Şimdi bunun fayda sağlayıp sağlamadığını nasıl anlayacağız derseniz, kendinizi arıza oluncaya kadar gözle anlaması zor. Biz bu tür ürünleri denerken en pratik egzoz emisyon değerlerinden anlıyoruz. Eğer ürün kullanımı sonrasında egzoz emisyon değerleri düşme eğilim de ise enjektörler ve motorun içi sağlıklı demektir ( katalitik dönüştürücü, EGR gibi diğer sistemler sağlam olacak tabi). Ürünleri kullanmayı bıraktığınızda da kademeli olarak bu değerler artar.


    Sıfır veya yeni motorda kullanılmaz değil zaten bunları ilerde sorunları önlemek için kullanıyorsunuz. Yoksa 100 bin km altında çoğu aracın egzoz emisyon değerleri kötü çıkmaz, sorunlar 100 bin km sonrasında başlıyor olmaya tabi daha erken de olan araçlar mevcut.


    Kendi dizel aracımda bu ürünleri yaklaşık 200 bin km kullandım, her 5 bin km de bir egzoz değerlerini ölçtüğümde enjektör temizleyiciyi kullandıktan sonra bariz şekilde değerlerin düştüğünü gördüm. O yüzden yaklaşık 15 senedir dizel araçlarda her 5 bin km, benzinliler de ise her 10 bin km de bir kullanırım.


    Marka olarak ise Würth yıllardır aynı kalite çizgisinde üretiyor, memnunum ürünlerinden.





  • Herkese teşekkürler anladığım kadarıyla kaliteli yakıt ve devirli kullanın daha önce geliyor shell ve opetten devam
  • shell veya opet fark etmiyor, kaliteli işlek temiz bir istasyondan yakıtınızı almalısınız. devirli şekilde kullanır ve 2 bakımda bir yakıt filtrenizi orijinal veya kaliteli bir marka ile değiştirmeyi ihmal etmezseniz kolay kolay bir şey olmaz enjektörlere.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.