Şimdi Ara

1.3 Linea triger zincir ve ağır bakım hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi akşamlar.Aracim 1.3 Linea 2011 model 182000 km de.Aracimin trigeri,kayişlarini ve devirdaimini değiştireyim diyorum.Muhtemelen hiç değişmemiş.Hafiften zincirden ses geliyormuş.Bu bakımlarının yani sıra neleri değiştireyim sizce?Mesela yağ pompasının değişimine ihtiyacı varmı?Mesela şanzıman yağını değiştirmeli miyim?Veyahut antifirizi,direksiyon yağını?Kayislarin oradaki rulmanlar degisiyormu mesela?

    Yardımcı olursanız sevinirim.




  • Bu arada Fiat servisi 25 bin Fiat verdi
  • Zinciri lancia ya da ina nın deliklisini almanızı öneririm bir daha değiştirme derdiniz olmaz (ömrü 300-400 bin diyorlar ve araç daha sessiz çalışıyor. opar için 160 bin civarı) devirdaim değişirken su akacağı için antifriz değişecektir ona da Petrol ofisi öneririm kaliteli antifrizdir ekleme yapmanız gerekirse de her yerde bulunur (tabi aracınızda farklı renk varsa ondan devam edersiniz)…Onun dışında yağ soğutucuya baktırmanızı öneririm ya söktürüp temizletin ya da değiştirin patladağınıda sisteme ciddi zarar verebilen bir parça çünkü hocam.Yağ pompası için yağ basıncı ile ilgili problem vs yoksa değişmesi gerekmiyor diye biliyorum km niz de yüksek değil sorun olmayacaktır (400-500 binlerde olsa değişebilirdi bence)
  • İyi geceler eğer İzmir'de iseniz size yardımcı olabilirim size çok abuk sabuk fiyat vermişler.

  • Buradaki insanlar usta değil ki hatta çoğu 13-15 yaşında çocuk nereden bilsinler

    Triger devirdaim yağ soğutucu yağ pompası tabiki önemli değiştirmezsen yarın birisi arızalandı patladı vs motor zarar görür

    Parçaları internetten kendin al götür bir özel Fiat servisine yaptır

  • zincir değişirken 1.3ler yağ pompası değişmeli,lancia yada ina marka set bulursanız alın bunlar harici verim alınamıyor malesef,devirdaim tabiki değişecek ustanız kayış ve bilya kontrolü yaptığında hangisi sağlam hangisi arızalı görür ama servis çok fiyat vermiş,allah bilir 1.6 multijet gitse 40 derlerdi herhalde 

  • toyota16 T kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim

  • Dwayne35 D kullanıcısına yanıt

    Maalesef Eskişehir'de oturuyorum.

  • UltimateRs U kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler

  • tayfun_aslan T kullanıcısına yanıt

    Merhaba, Eskişehirde iyi bir usta bulabildiniz mi, ben de geçen sene GM marka triger zinciri, orjinal yağ pompası, orjinal devirdaim pompası, total kırmızı organik fiat onaylı antifiriz değiştirmiştim, şimdiye kadar herhangi bir sorun yok, bu konuyla ilgili değil ama daha iyi ve temiz iş yapan usta bulsam daha iyi olur :)

  • eSeSLi77 kullanıcısına yanıt

    Daha aracın bakımını yaptırmadım ama Dostlar oto ya goturucem herhalde.Daha önce onlara yaptırıyorum bakımları.

  • Günceli bilmiyorum ama biraz pahalı geldi verdikleri rakam. Daha hesaplı denk getirebildiniz mi. Ben de değiştireceğim yakın zamanda fiyatı alınca söyler misiniz
  • tayfun_aslan T kullanıcısına yanıt

    Benim de yağ karterinde yağ terlemesi var, ben de bir ara yaptıracağım, biraz araştırma yaptım internette otobay özel servisi ile ilgili olumlu yorumlar okudum ama daha hiç gitmedim oraya nasıldır bilmiyorum, havalar ısınınca yağ karterini söktürüp tekrar sıvı conta sürdürüp taktırmayı düşünüyorum

  • eSeSLi77 kullanıcısına yanıt

    Arkadaşlar arabanın bakımını yaptirdim.Hersey dahil 18 bin TL tuttu.Sanayide yaptırmayı tercih ettim.Ama A dan Z ye herşeyini yaptırdım.Sadece malzeme 11800 TL tuttu.

  • tayfun_aslan T kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun, parçaları orjinal mi aldınız, benim trigeri değiştirirken yağ karterini sökmüşlerdi sizinkini de söktüler mi, o gün bu gündür yağ karterinde yağ sızıntısı var iyi bir usta bulup tekrar yağ karterini söktüreceğim, işçilik nasıldı memnun kaldınız mı, bir süre gözlemleyin arada çevre yoluna çıkıp 3 bin devir 15-20 dk sürün hem dpf temizliğine katkı sağlar hem de yağ karterinde sızıntı olacak mı bir bakın bakalım, yine burdan haberdar edersiniz bizleri, tekrardan hayırlı olsun, umarım uzun süre sorunsuz binersiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eSeSLi77 -- 8 Şubat 2024; 21:43:44 >
  • eSeSLi77 kullanıcısına yanıt
    O karter bir kere söküldümü dikiş tutmuyor artık. Ben 3 kere yeniden yaptırdım yine kaçırıyordu.
  • 25.000 TL 90.000 Km büyük bakıma girmemek için 2 yıldır dizel aracı yatırıyorum...

  • bilmediğim için soruyorum sarı sitede görüyordum ben işte araç düşük km 30 bin 40 bin ama 6 seneyi geçtiği için triger kayışı değiştirilmiştir falan diyordu dedim benimki de geçti 6 seneyi ne kadar 34 binde miydi neydi o zaman ama dediler ki abi seninki zincirli triger değişmez 6 sene geçti diye. iyi dedim peki kaç km'de değişir? 100 bin gör en az ama sen böyle kullanırsan bu araba seni gömer dediler.1.3 Linea triger zincir ve ağır bakım hakkinda  2015 hb astra j 1.4t 36200 küsürde şu anda. fiat 2011 model 182 binde değişmiş bizde aşağı yukarı bir km olsun kafamda diye soruyorum yani önemli değil o kadar.


    konu ile ilgili olarak geçen sene ramazan bayramında yani nisan 2023'te kuzenim 2019 muydu a3 sedan'a 120 bin bakımı yaptırdı 26 bin lira tutmuştu bu sene ne olur acaba ki o kadar da bir şey yapmadılar. 18 bin çok iyi bence bu kadar işlem için hani bu da bu işlere çok uğraşmayan birinden yorum olsun çünkü ben periyodik hariç bir kere gittim sanayiye 2023 kasımda o da sağdan çamurluk sürtmesini yaptırdım 1750 liraya boyatmadan ama rötuş var tabi. göstereyim hatta çünkü birincisi burada erkek erkeğe araba muhabbeti yapıyoruz ve konu sahibi desin adam neyle uğraşmış bizim iş gene iyiymiş.



    1.3 Linea triger zincir ve ağır bakım hakkinda


    1.3 Linea triger zincir ve ağır bakım hakkinda




  • hardcrss kullanıcısına yanıt

    Aslında karteri söktürmeden önce aracı lifte kaldırınca baktım kırmızı sıvı conta vardı ve yağ karterini daha önce değiştirmişler herhangi bir sızıntı yoktu, güzel montaj yapılırsa aslında hiç kaçırmaz, şimdi siyah sıvı conta sürmüşler, bu sefer kırmızı sıvı contayı kendim alıp gideceğim kardeşim karteri sökünce başka conta sürme şunu sür, yalama yapan karter vidası varsa kontrol et helicoil yapılması gerekiyorsa onu yapalım diyeceğim, insanı zorla usta yaptırıyor bazı iş bilmez ustalar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eSeSLi77 -- 9 Şubat 2024; 11:20:5 >
  • eSeSLi77 kullanıcısına yanıt

    Hocam benim karter yenisi ile değişmiş.Butun parçaları Manas oto yedek parçadan almışlar.Faturada markaları yazmıyor.Degisenlerin listesi var.Faturasini verdiler.

    -Triger seti

    -V kayış

    -Gergi bilyesi

    -Devirdaim

    -Yağ pompası

    -Gergi kütüğü

    -Şanziman yağı

    -Arka fren balataları

    -Yağ hava polen filtresi

    -Motor yağı

    -Ön ve arka disk tornalama

    -Antifriz değişimi

    Bunların hepsi değişti ve yapıldı.Arabanin çekişi ve en ilginci motor sesi o kadar değiştiki anlatamam.Megersem triger ile ilgili şeyler bozuk ses yapiyormuş.Ustanin dediğine göre hepsi orjinalmiş yani daha önce bakım yapilmamiş.

    Aracım şu anda 183 bin km de.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.