Şimdi Ara

1.500. 000₺ C sınıfı HB araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Halihazırda kullanmış olduğum 2022 model 12.000km de 1.0 TCe 90HP Clio5 icon paket aracım mevcut. Clio'nun yakıttan yöne sıkıntı yaşamam ayrıyeten bir üst segmente geçiş yapmak istememden dolayı C sınıfı HB araç arayışım bulunmaktadır.


    Aklıma;

    Peugeout 308 GT.

    Opel astra GS.

    Cupra leon modelleri geliyor.


    Bu araçların hangisini almak mantıklı olabilir. 3'ününde tasarımları çok güzel, yakıt durumlarını bilmiyorum. 2022 üzeri ve en azla 20.000km olan önerileriniz ya da bu araçların olumlu olumsuz yönlerini bilgi verebilirseniz sevinirim.








  • 3 araçta yakıt anlaminda çok farklı olmayacaktır. Benzinli araç şehir içinde düşük hızlarda iyi yakar maalesef. Aracınız LPG uyumlu zaten ucuza binmek istiyorsanız LPG taktırıp binebilirsiniz. Yeni alacağım diyorsanız 308 GT alabilirsiniz.
  • Astra gs tasarım anlamında çok iyi bu seçenekler arasında onu tercih ederdim
  • Kesinlikle Cupra Leon. Hem içlerinde en performanslısı hem de eTsi desteğiyle şehir içlerinde daha tasarruflu ve elektrik desteğiyle daha atik.
  • Focus hb de bakabilirsiniz
  • Seçenekler arasında Style paket 1.5 eTSI Golf olsa ne düşünürsünüz?

  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Ford tarafı hiç cazip gelmiyor açıkcası

  • Astra Ultimate donanım 2023 yılında GS olarak geçiyordu, sıfırı 1838 liste fiyatı. Bazı bayilerde 1725'e kadar düşüyor. İkinci elleri 1450 civarı. Donanım olarak baya dolu. Golf Style olarak 1962 liste büyük ihtimal onlar da 100bin düşerler. İnternette en uygunu 1675 civarında. Golf alırsanız alcantara koltuk yok, 18inç jant yok, orta ekranı daha ufak. Astra alırsanız Golf'ten eksiğiniz yok, dezavantaj olarak 1.2 üç silindirli triger kayışı motorun içinde olan bir araç var. Kalite algısı artık pek kalmadı, aradaki uçurum bitti. Canlı canlı Astra'nın içine oturmanız lazım bence çok iyi bir araç.

  • Müsait zamanda bir Opel bayiye giderek bakacağım içerisine, bilgileriniz için teşekkür ederim. Cupra Leon hakkında bilginiz var mıdır?

  • Aralık ayında bu 3lüye ek olarak 1.0 golf life paketten cupra leon aldım.
    Alacağım araçta aktif güvenlik donanimlarinin ve temel özelliklerin olmasını istiyordum. Şu ana kadar memnunum, biraz sert olması dışında. Onu da otoyolda veya bulvarda hissetmiyorsun, aksine sürüş dinamiği açısından iyi hissettiriyor.
    1.5 golf ile fiyat farkı olduğu ve sıfırı o dönemde gelmediği için o seçenekler arasında yoktu. 1.0 golf life da hem daha boştu ve daha güçlü bir motor vardı karşısında ve donanımsal olarak eksikti.
    Açıkçası çok 308 ile leon arasında kararsız kaldım. Ama 308in kokpitin dar ve basık geldi bir de ön konsola alisamadim . O yüzden leon aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yogurtcanavari -- 23 Nisan 2024; 21:14:52 >
  • Sıfır Kia Ceed de düşünebilirsiniz. 1.5 turbo benzin DCT. Şu an tek paket gözüküyor o da Elegance. Şayet ellerinde 2023 kalmışsa hem fiyat daha da düşüyor hem de 1.0 hybrid paketi de listede gözüküyor. Ama dediğim gibi ellerinde varsa.

  • yogurtcanavari kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun aracınız, yakıt tüketimi konusunda nedir değerler nasıl kullanıyorsunuz, gözünüze çarpan olumsuz durumları gibi bilgi verebilir misiniz?

  • DemonJester kullanıcısına yanıt
    Genellikle aktif kullanımda sehir içi 5-10 kmlik bir alanda oluyor ve aktif trafik de olduğu için 10lt oluyor ancak akıcı trafikte/bulvarda 7 lt uzun yolda da 5.5-6 lt diyebilirim(>120 sonrası artıyor)
    Olumsuz olarak da sert suspansiyonlar dışında şu anda bir şikayetim yok. Formentorda da olan kronik bir sunroof paneli sorunu var. Dokunmqtik olan panel bazen calismayabiliyor onu da servis ücretsiz değiştiriyor
  • Clio'da ortalama hız ile birlikte yakıt tüketiminizi paylaşabilir misiniz?

  • fractal design kullanıcısına yanıt

    Uzun yolu şöyle söyleyebilirim; Balıkesir İstanbul arası otobandan 130a sabitleyerek ara ara 150 civarına çıkarak geldim. 7.8 lt tüketim oldu.



    İstanbul trafiğinde yaklaşık 10km ev iş arası arası git gel ile yakıt tüketimi 11.3 lt civarı yakıyor.


    Hal bu durumdayken madem bu kadar yakıta para veriyoruz bari hakkını alalım kısmını düşünmeye başladım. O yüzden değişikliğe gitme fikrim bulunuyor.

  • Leon. TSI’ın hem yakıtı hem performansı iyi. Görüntüsü de güzel.

  • Bunlar arasından cupra tercihim olurdu. Eski bir 308gt kullanıcısı olarak 308 ve astradan uzak durmanızı tavsiye ederim.

  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt

    308 hakkında bilgilendirebilir misiniz? Neden uzak durulmalı bu araç?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DemonJester

    308 hakkında bilgilendirebilir misiniz? Neden uzak durulmalı bu araç?

    Araçta devamlı bir motor arızası problemi bulunuyordu, satana kadar herhalde 7-8 defa yolda kalmışızdır. Servise götürdüğümüzde araca bağlandıklarında bir problem yok deyip yolluyorlardı. Daha sonra biraz araştırınca lspi problemiyle karşılaşmış bir sürü insana denk geldim. Sonra servisin biraz üzerine gidince durumu kabul etti, aracın motorunda bir kaç dene yaptıktan sonra(buji değişikliği vs.) eğer sorun devam ederse motor değişikliğine gidileceğini söylediler.


    Tabii bu süreç bizi çok yıprattı, bir ayın 15-20 günü servise gitmek durumunda kaldık. Bu süreç içinde ne bir ikame araç ne de müşteri memnuniyeti sağlayamadılar ayrıca bu durum tek bir servisle alakalı değil, bir kaç tane serviste de aynı durumu yaşadık.


    Elektronik problemlerine hiç değinmiyorum (ekran donması hatta tamamen gitmesi, sensör arızaları, direksiyon koltuk ısıtma arızaları vb.) zaten bir çözümleri de yok.


    Ayrıca alırsanız boya kontrolünü çok iyi yapmanızı öneririm, biz sonradan fark ettik aracın bazı ufak tefek noktalarında boya hataları mevcuttu.


    Bu söylediklerimi zaten google dan araştırırsanız mutlaka bu sorunların hepsini yaşamış insanlara denk geleceksiniz.


    Ayrıca yakıt konusunda cupra çok daha iyi olacaktır. Şu an 35 tfsi kullanıyorum, cuprayla aynı motor, yaklaşık 1.5-2lt gibi bir fark mevcut.





  • Golf r line
    Leon fr

    Başka da bakma
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.