Şimdi Ara

1 fiber kablodan 2 wan çıkışı almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar.

    Binada Superonline fiber var. Eve cam optik kablo geliyor. Gpon cihazından çevrilip wandan modeme internet veriyor.


    Evimde 100mbps Vodafone fiber kullanıyorum. Superonline fiber altyapısını kullanıyor. Bu interneti iptal etmeden Superonline kendisinden 1000mbps internet başvurdum. Gelen ekip bir eve iki tane fiber kablo çekilmesinin yasak olduğunu belirttiler. Mecburen Vodafone modemi çıkarttım, Superonline modemi taktılar.


    Yapmak istediğim şey, iki modemde aktif olsun. Hem Vodafone hem Superonline. Gpondan gelen wan kablosuna Vodafone modemi takınca Vodafone interneti çalışıyor, Superonline modemi takınca Superonline çalışıyor.


    Aklıma gelen seçenek, Gpondan gelen Wan portunu çoğaltmak. İki modeme de wan takmak. İki modem aynı anda çalışır mı bilmiyorum.


    Elimde 2 tane gpon cihazı var. Ama tek fiber kablo var.


    Tavsiyede bulunursanız sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etym656 -- 13 Temmuz 2023; 17:43:49 >







  • Ya da fiber kabloyu çoğaltsam çalışır mı? Ama bu sefer 2 tane gpon fişe takılı olması gerekecek.

    Örnek resim,


    1 fiber kablodan 2 wan çıkışı almak
  • ONT kullanıyorsunuz muhtemelen. Değişik tecrübe olmuş sizinkide.

    Fiber'i ONT'ye takın. Ont çıkan etherneti 2 bir switch ile çoğaltın. Portları WAN olarak kontrol edilebilen bir router'a bağlayıp 2 WAN içinde değerleri girin bakalım oluyor mu?


    Zamanında fiber vodafone hattı bu şekilde çoklayıp kullananlar olmuştu. Yakalandılar da engellediler mi hatırlamıyorum. AMa şu durumda deneyip görmekten başka çareniz yok.

  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

    Evde eski dsl modem vardı. Köprü moduna aldım. Ont cihazından gelen kabloyu dsl modemin lan girişlerinden birine taktım. İki fiber modemin wan girişlerinden de gelen kabloları dsl modeme kablo taktım. Yani dsl modemi switch olarak kullandım ve iki fiber modemede internet geldi. Wan kablosunu çoğaltmak işe yaradı. Tabi dsl modemle yaptığım için şuan en fazla 100mbps internet geliyor iki modeme de. 1000mbps destekleyen switch alacağım. Sorun çözülmüş olacak. İlgin için teşekkür ederim.

  • etym656 E kullanıcısına yanıt
    Yani gelse de maksimum 1gbit olacak. Ont cikisi 1g it. 1.1 olmayacak.
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

    İndirmede 1000 yeterli olur. Daha çok upload gerekiyor bana. Ama switch alıp deneyince sonucu yazarım yine. Bir de Superonline VPN leri engellemiş bağlanmıyor. Hız gerekince Superonline modeme bağlanırım, gizlilik gerekince Vodafone. Bu devirde bize yaptırdıkları işlere bakın.

  • olt > ont > pon > ethernet > router > pc


    sıralama böyle oluyor galiba?. benim edindiğim bilgi, 2 ont'a 1 olt altında bağlantı kurulmasına izin verilebilir. bunun için de olt üzerinde "GEON OLT P2P işlevi" nin etkinleştirilmesi gerekiyor. bu işlev etkin ise tek pon üzerinden alınabilir mi yine bir şey diyemeyeceğim. iki pon'a çoklamak gerekli mi yani hiç bir fikrim yok. ama olt üzerinde ayar disable ise mümkün değil görünüyor. bu bahsi geçen işlevi son kullanıcı etkileştirilmesini isteyebilir mi? sormak lazım.   

  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Fiber kablonun desteklediği hız 1,25gbps diye biliyorum. Onu çoklasam işe yarasa da bu sefer 612+612 mbps olacak. Bu sefer 1000 lik internetim boş yere hızı düşecek. Gpon cihazından sonra switch ile çoğaltmak daha mantıklı geliyor. Sipariş verdim switch bakalım gelsin deneyeceğim

  • etym656 E kullanıcısına yanıt

    sen zaten çoklamaya çalışıyorsun bunu anladım. gerisi çok daha teknik detaya giriyor. olur ya da olmaz zaten, araştırma sonucu bir şeyler yazdım ama switch neden tercih ettin onu anlamadım. daha maliyetli olmayacak mı? mesela fiberi çoklasaydın ve 2 gpon'a verseydin yine aynı şey olacaktı. böyle daha ucuz olmaz mıydı? bir de gpon ip almıyor mu? maalesef fiberim yok ama bu let ip alıyor diye biliyorum. alıyorsa eğer, switch ile iki ayrı hat nasıl tek bir gpon üzerinden olacak? 1 fiber kablodan 2 wan çıkışı almak  neyse dene bakalım ben de öğrenmiş olurum. bir gün diyeceğğim ama hkaye ya buralara fiber felan gelmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 15 Temmuz 2023; 17:41:20 >
  • Gigabit switch ile denedim iki modeme aynı anda internet geldi. superonline 1000mbps, vodafone 100mbps görüyor. ikisine aynı anda hız testi yapınca toplam indirme 1000 geçmiyor tabi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.