Şimdi Ara

1 haftalık bilgisayarda tıkırtı sorunu, sebebi ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaelm -- 2 Kasım 2023; 21:41:50 >



  • Fanları tek tek elinle durdursan?


    acaba sıvı soğutma pompasından mı geliyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 20 Ekim 2023; 22:19:1 >
  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    Montajı yapan arkadaş "Kasayı sadece ben açayım, ne sorun olursa ben ilgileneyim" dedi, ben de anlamadığım için hiç dokunmuyorum, kendim hiç açmadım kasayı.

    Geldiğinde sorun yaşanıyor olsaydı muhtemelen sıvı soğutmayı iptal edip duruma bakmak gibi denemeler yapabilirdik ama o sırada ses olmadığı için birşey yapmadık.

  • Öncelikle geçmiş olasun. Ben de hiç sevmem bilgisayarda gürültüyü. Birkaç denemeyle buluruz diye düşünüyorum.


    Kasadaki fanları BIOS'ta fan ayarlarında veya windowsta yazılımla durdurabilirsiniz. Oyun oynamıyorken fazla güç çekmeyeceği için bir sıkıntı olmaz. Daha az ses gelirse gürültünün nerden geldiğini daha kolay tespit edebilirsiniz.


    Bir de PSU'ya bakar mısınız? Ondan da kaynaklanabilir. Zero fan özelliğini açık ve kapalı durumlarda test edin bakalım fark olacak mı? PSU'nun üzerinde (kasanın arka tarafında) açma kapama düğmesinden başka bir düğme daha olacak. Onu 2 farklı durumda da test edebilir misiniz?

  • Pompa sesi bu, hava kabarcığı kalmış olabilir. Kasayı hafifçe sağa sola yatırarak sallayıp deneyin bir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkbozkus -- 21 Ekim 2023; 0:52:47 >
  • kasanın kapağını açsan da ses ne taraflardan geliyor onu bari tespit etmeye çalışsan? kapalı kasanın içinde bi sürü parça var.


    bana da pompa sesi gibi geldi. radyatör zemine paralel durmamalı, uç tarafı (boru çıkışlarının olmadığı taraf) yüksekte kalmalı yani, evet radyatör eğri takılmalı.


    sen önce bi yan kapak açık kullan bi süre, sesin en azından yönünü tespit et.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 21 Ekim 2023; 4:34:34 >
  • Sıvı soğutmanın pompa kısmında kronik problem var garantiye gönder

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ters takılmış bir fan da yapabilir bunu, bazen sıvı soğutmanın fanlarını ters takabiliyorlar. Ses, kasanın üst kısmına yakın bir bölgeden mi geliyor?

  • Yazdığınız herşey için çok teşekkür ederim, ben anlamıyor olsam bile en azından anlayan kişiye gösterme imkanım olacak. Lütfen herkes şüphelerini dile getirsin, tamamen sıvı soğutma diye mi düşünüyorsunuz, başka birşey olamaz mı, ekran kartı veya psu?


    Yeniden hatırlatayım, ekran kartına ve işlemciye yük bindirdim, ses yokken, olmasını tetiklemedi. Neye istinaden tetiklendiği belli değil. Isınmaya bağlı değil, son derece rastgele ve harekete çok duyarlı. Biraz yana eğip pizza kulesi gibi durduğunda kasa, ses olurken sesi kesiyor mesela, tekrar dik duruma getirince bir daha olmaya başlıyor. Bilgisayarı kapatıp 10 saat sonra açınca genelde olmuyor. Ama olmaya başladıktan sonra açıp kapamalarda gırrrrç diye bir ses veriyor kasa hem açılırken hem kapanırken. Videoların birinde de olması lazım kapanırkenki o gırrrç sesi. Ses yokken kapandığında bölye bir durum yok.

  • Teşekkür ederim geçmiş olsun dileğiniz için.


    PSU'da açıp kapama harici olan düğmeyi buldum kapattım açtım. Ses oluyordu o sırada, kesilmedi. Sanıyorum onunla ilgili değil. Speedfan uygulaması bozulmuş sanıyorum, ana kartımı tanıtamadım. Bir daha denemedim. BIOS'a girmeyeyim, anlamam çünkü. Ama güncellenmesi gerektiğini biliyorum. Evde güncelleyeceğini söylemişti bu Vatan'dan yardımcı olan arkadaş fakat şimdi de elektrik kesilirse anakart yanar o nedenle dükkanda güncellemem daha güvenli diyor, bana 40 kilo kasayı taşıtacak Vatan'a.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaelm -- 21 Ekim 2023; 16:20:31 >
  • Anlamıyorsun fakat sorunun çözüm önerilerini de yapamam diyorsun.

    O zaman ne diye yardım istiyorsun, götür aldığın yere halletsinler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • :)

  • OverClocKing kullanıcısına yanıt

    Aldığım yere tam olarak güvenemiyorum çünkü, o yönde gelişmeler (https://forum.donanimhaber.com/vatan-da-yuklu-bir-satin-alimda-bir-durum-yasadim-endiselenmeli-miyim--157137536) oldu.


    Bu işten çıkarı olmayan insanların objektif kanaatine ihtiyaç duyduğum için burada sorunun ne olabileceğine dair çeşitli fikirler almak istedim. Bana Vatan'da "Sorun şu" denirse söyledikleri şeye inanmakta tereddüt edeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaelm -- 21 Ekim 2023; 17:8:26 >
  • Gaelm G kullanıcısına yanıt
    Almadan once buraya niye sormadiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

    Nasıl yani?


    Hadi böyle garip polemiklerle doldurmayalım burayı, konuya katılmak isteyen insanların dikkati dağılmasın. 36 yaşındayım, 15 yaş diyalogları kurmak üzere açmamıştım başlığı. İsterseniz özelden iletin bana bu magazinel meraklarınızı.

  • Gaelm G kullanıcısına yanıt
    Panik yok hocam.Geri götür ve ses yapan parçayı degistirmelerini iste.Degistirmek zorundalar.Her parcada arıza çıkabilir normal bu.Sen değiştirmelerini iste .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdıklarında bozuk otlu peynir ve ağır bir yanık kokusu var ama hayırlara vesile olsun.

  • Gaelm G kullanıcısına yanıt
    Bence forumdakilerin dedigi yere yogunlasin , ztn pcde komple sknti olsa calismazdi oyun vs oynuyorum demissiniz.İns hallederler , elden alim 150k vs diye heralde vatani tercih etmissiniz
    hem piyasadan pahali hemde soru isareti simdilik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece fanlara çalışırken dokunacaksın paşam, bu kadar çekinme. Göbeğine bas durdur ses gelirken. Fan bozulmaz elin parçalanmaz.


    1 dakikadan az sürede bulursun. Olmadı pompaya da şöyle tık tık hafiften vur bir şey değişiyor mu.


    Bu 12 voltluk fan nedir ki, ben endüstriyel parmak koparan 3100 devir/dk santrifüj fanları test ederken elimde durduruyordum..


    Binlercesini test ettim.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.