Şimdi Ara

1 Haftalık Casper da 1 adet ölü piksel...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    28.09.2014 tarihinde TEKNOSA mağazasından CASPER Nirvana CN.TKI-4100A Notebook satın aldım. Şansıma tüküreyim ki şu an ekranın sol üst kısmında 1 adet ölü piksel oluştu. Ne yapmalıyım? 1 Ay dolmadığından değişim talebi ile başvurmalı mıyım? Bu konuda çok acil yardımlarınızı bekliyorum.



  • Normalde Tv lerde 4 adet ölü pixel'e kadar normal karşılanıyor ama sanırım pc'lerde bu durum söz konusu değil. Şöyle yapacaksın dostum.

    1 - Cihazı almış olduğun TEKNOSA mağazasına bir dilekçe yazıp malın gizli ayıplı olduğunu ( sorununu detaylı şekilde anlatarak ) ve derhal tarafına iade çeki verilmesini veya başka bir ürün ile değişim istediğini belirteceksin. ( Bu dilekçeye ek olarak ürün faturası, garanti belgesi ve Tüketiciyi koruma kanunda yer alan ilgili maddeyi koyacaksın )

    2 - Bu dilekçeyi teknosaya ister elden ver istersen iadeli tahüttlü olarak gönder.

    3 - Beklemeye geç cevap gelsin. Eğer red kararı çıkar ise dilekçe gönderim tarihin belli olduğu için yani 30 günlük süreyi doldurmadan sen satıcıya ihbar ettiğin için durumu sıkıntı olmayacaktır. Bu red kararı ile hakem heyetine veya tüketici mahkemelerine başvurabilirsin.

    * Teknosayı tehdit etmezsen bir sonuca varamazsın.

    * Seni casper'a yönlendirmeye çalışacaklar. Bu oyuna gelme. Senin işin satıcı ile casperla bırakacaksın onlar uğraşacak. Tatava yaparlarsa yine tüketici koruma kanunu hatırlatacaksın. Satıcı sorumluluktan kaçamaz diyeceksin.

    Zaten en son yasanın durumunu incelemedim ama gizli ayıplı mallarda kesinlikle süre söz konusu değildir. Seni tamire yönlendirmeye çalışacaklar kesinlikle kabul etme. Senden cihazı getirin teste gönderecez diyecekler onuda kabul etme. Ortada test olacak veya servis raporuna ihtiyaç yok. Ayıp göz önünde ve kullanıcı hatası söz konusu değil. Zaten teknosaya sen iade çeki istiyorum veya başka ürünle değiştirecem dersen zorluk çıkarmazlar! Gelişmelerden beni haberdar edersen mesaj alıntılayarak veya pm yolu ile mutlu olurum. Geçmiş olsun.




  • Teşekkür ederim. Hemen dediklerini yapıyorum. Sonuçtan sizi muhakkak bilgilendireceğim. İlgin için teşekkür ederim.
    Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.