Şimdi Ara

1 metre 60 cm uzunluğundaki şerit led'i tuşundan kapatınca adaptörden hafif cızırtı geliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamün aleyküm arkadaşlar. Elimde 1 metre 60 cm uzunluğunda bir şerit led vardı. Elimde bir de 12V 800mA'lik adaptör vardı. Ben de bu ikisini bağlayarak ledi çalıştırdım. Sonra gene elimde olan bir açma kapama tuşunu adaptörden gelen pozitif kabloya seri bağladım. Gene çalışıyor sıkıntı yok ancak ledi o bağladığım tuştan kapatınca adaptörden hafif bir cızırtılı ses geliyor. Yani dikkat edince duyuluyor. Bende böyle şeylere çok takarım. Yani yangın çıkma riski vb. varmıdır? Şimdilik fişe çek tak şeklinde kullanıyorum. Ancak her hangi bir risk yoksa adaptörü hep fişe bağlı tutup tuşundan kapatıp açıcam. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Coil whine sesi o birşey olmaz kullanabilirsin. Rahatsız ediyorsa ses sökmek mantıklı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • goygoy06 kullanıcısına yanıt
    Sesi öyle yüksek değil. Kulağımı yaklaştırdığımda duyuyorum. Değiniz gibiyse takıp kullanırım o zaman. Ancak merak ettiğim bir şey var. Sesin kondansatör'den gelme ihtimali varmıdır? Farz edelim ki ondan geliyor. Uzun vadede sorun yapar mı. Çünkü bana en fazla duman atar dediler. Cevabınız için teşekkür ederim :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yok hocam tarif ettiğiniz şey tam olarak transformatör cızırdaması. Özelliklede yük yokken ses yapar. Teknik açıklaması var tabi de onu anlamak isterseniz link atayım.

    Kapasitör cızırdaması pek duymadım :d
    buradan bakabilirsin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • goygoy06 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum. Bende şu an elektrik öğrencisiyim. Gönderdiğiniz link aydınlatıcı oldu. Rahat rahat kullanıyorum şu an :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Genelde eski tip adaptörlerde bu cızırtı oluyor adaptör boş prize bağlayınca cızırdar güç çekecek bir şey bağlayınca cızırtı gider. Bu problem değildir dert etmenize gerek yok normal :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.