Şimdi Ara

1 Temmuz 2021 İtibariyle Taşıt Kredilerinde Güncelleme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araç Taşıt Kredilerinde ve vadelerinde düzenleme yapılmış.


    Kaynak : https://www.trthaber.com/haber/ekonomi/mobilya-altin-ve-arac-kredilerinde-taksit-sayisi-dusuruldu-592387.html


    Taşıt alımlarında kredi vadesi kısaldı


    BDDK, taşıt alımlarında kredi vadelerinde indirime gitti. Buna göre, nihai fatura değeri 120 bin lira ve altında olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade 60 aydan 48 aya düşürüldü.

    Nihai fatura değeri 120 bin liranın üzerinde olup 300 bin liranın üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırı 48 aydan 36 aya indirildi. Nihai fatura değeri 300 bin liranın üzerinde olup 750 bin liranın üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade 36 aydan 24 aya çekildi.

    Nihai fatura değeri 750 bin liranın üzerinde olup 1 milyon 500 bin liranın üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade 24 aydan 12 aya indirildi.


    Kredi tutarının taşıtın değerine oranı yeniden düzenlendi


    BDDK, taşıt teminatlı krediler hariç, tüketicilere binek araç edinimi amacıyla kullandırılacak taşıt kredilerinde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının taşıtın değerine oranında da düzenleme yaptı.

    Buna göre, nihai fatura değeri 120 bin lira ve altında olan taşıtlar için söz konusu oranın mevcut şekliyle uygulanmasına devam edilmesine karar verildi.

    Nihai fatura değeri 120 bin liranın üzerinde olup 300 bin liranın üzerinde olmayan taşıtlar için oranın yüzde 50'yi aşamaması, nihai fatura değeri 300 bin liranın üzerinde olup 750 bin liranın üzerinde olmayan taşıtlar için oranın yüzde 30'un aşamaması kararı alındı.

    Nihai fatura değeri 750 bin liranın üzerinde olup 1 milyon 500 bin liranın üzerinde olmayan taşıtlar için ilgili oranın yüzde 20'yi aşamamasına ve nihai fatura değeri 1 milyon 500 bin liranın üzerinde olan taşıtlar için oranın yüzde sıfır olarak belirlenmesine karar verildi.








  • farkettiniz mi ,ülkede kredi taksitleri düştüğünde alışveris durma noktaısna geliyor. faizler düştüğünde alışveriş başlıyor. yanı geldiğimiz durumda sadece borçla birşeyler alabiliyoruz. evin geçimi bile borçla kredi kartıyla saglanıyor.

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    Ona borç değil finansman denir ve kötü birşey değildir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bob Kelso

    Ona borç değil finansman denir ve kötü birşey değildir.

    yani hiçbirşeyi finanse edemiyoruz. sadece kredi, bizim harcamalarımızı finanse ediyor diyorsunuz. ben de oyle diyorum. ve bence de kötü birşey değil.

  • Normalleşmemeliydik.

  • berkay_53 kullanıcısına yanıt
    Üzücü ama gerçek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tüm bu vergiler, kredi kisitlamalari boşa yapilmiyor. Ulkenin arac alacak doviz sikintisi var. Ayni politika cep telefonu gibi seylerde de uygulaniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.