Şimdi Ara

1000-1500 ARASI MAKİNE TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar zorlarsam 1500 liraya kadar bütçem var, bu fiyat aralığında alabileceğim en iyi fotoğraf makinesi nedir? Canon olarak bu fiyatlarda bulabilir miyim bilmiyorum.Şimdiden teşekkürler.







  • hocam pek fazla anlamıyorum makinelerden yeni yeni ögreniyorum fakat sanirim olympus'u önermissin yalniz türkiyede satiliyor mu bilmiyorum.dedigim gibi bu fiyata alinabilinecek en iyi makineleri soyleyin ki ona gore bi karar verelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Boow

    hocam pek fazla anlamıyorum makinelerden yeni yeni ögreniyorum fakat sanirim olympus'u önermissin yalniz türkiyede satiliyor mu bilmiyorum.dedigim gibi bu fiyata alinabilinecek en iyi makineleri soyleyin ki ona gore bi karar verelim.

    Önerme değil de, öyle de kabul edilebilir... Ben görsellerin altında kaynakları da paylaştım. Oralarda kurcalarsanız epey şey öğrenebilirsiniz. "En iyi" kişisel bir duruma geliyor böyle şeylerde. Kimisi ufak 7/24 yanında olacak bir şeyi daha iyi diyebiliyor, kimisi "Yok ben elime aldım mı alet görünsün isterim" gibi pornografik bir önem adledebiliyor ! Var yani, uydurmuyorum. Kimisi ergonomi, yani tutuş, ele oturuş falan önemli diyor. Bu benim incelemeler sonuçlarında paylaştığım verilere dikkat ederseniz imaj kalitesi iyi olarak Olympus'u gösteriyor ama mesela ergonomide de geride diğerlerinden.

    PM2'nin de boyutu şöyle mesela Canon 650D, 700D falan ile kıyaslarsak

     1000-1500 ARASI MAKİNE TAVSİYESİ


    Şu an 1.000 TL'ye bu PM2 var. Canon'un nesi var buna yakın mesela ? Benim bildiğim yok. Canon 1200D desek o burada test sonuçlarında gördüğünüz Canon 700D'den de geride bir makinadır. Dolayısı ile PM2'den çok daha geridedir.
    Sonra bunlar lensi değiştirilebilen tip oldukları için illa ki gün gelir buna lens almak gerekir. 2-3-5 lens alanlar oluyor. Sonuçta yıllar içinde yılda 1-2 lens illa ki alınabiliniyor. Lens fiyatlarına gelince de hani çok üst seviye olmayan makul lenslerde Canon'un en çok satan bir lensi var, sebebi de şu "arkaplanı nasıl öldürürüz bununla" meşhur sorusunun en ucuz ve güzel cevabı olması. 50mm. F1.8'i en ucuz Canon lensidir. Nikon'da Olympus'da dengi lens fiyatı 2-3 katına çıkar.

    Almazsam 50mm f1.8 arkaplanım ölmez mi benim ? Ölür, bir miktar ve çekmesini bilince gayet güzel öldürürsünüz ! Ne ise bu öldürme hevesi "Zevk meselesi" elbette ki, hobi ya e haliyle de zevk ama bulaşıcı bir zevk demek ki herkes koşa koşa arkaplan öldürmeye gider ille bi. Açıkcası bu bana biraz konuşula konuşula oluşturulmuş bir "balon etkisi" gibi de geliyor.

    Olympus'ların bir güzel yönü de "titreşim engelleme sistemi" nin gövde dahilinde olmasıdır. Bu ne demek ? Bazı sistemlerde (Canon ve Nikon D-slr'larında) IS ve VR diye adlandırılan bu titreşim önleme sistemi lenslerde olur. Nikon'da rastlamak mümkün değil galiba ama bugün Canon d-slr alırken çok dikkat etmezseniz ucuz diye size IS yani titreşim önleme özelliği olmayan bir lens ile makinayı satabilirler. Ondan sonra Azer Bülbül elinden çıkmış gibi fotolar çekerseniz şaşırmamalısınız. Olympus'lardaki dahili IS(titreşim önleme) olayı ise size 5'inci el(belki) 50 senelik filmi makina lensi(50-150 liralara mesela) alıp taktığınızda dahi titreşim önleme imkanı ile fotoğraf çekebilme yeteneği sağlar.

    Bir de şu sayfadan geriye doğru birkaç sayfa fotolara bakın. Burada kit lensler ile çekilmiş fotoğraflar göreceksiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/18-55-lensler-ile-cekilmis-fotograflar--58072200-51
    Az bileni, çok bileni karışık kit lensler ile neler çekmiş. Makina modeli ve lenslere dikkat ederek bir inceleyin.




  • hocam ben canon 600D alip ilerleyen zamanlarda da yanina 50mm 1.8 lens almaya karar verdim.Fotograf kalitesi olarak istedigimi cok cok fazlasiyla karsiliyor.Belki bulurdam bunun yerine 650D alabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Boow

    hocam ben canon 600D alip ilerleyen zamanlarda da yanina 50mm 1.8 lens almaya karar verdim.Fotograf kalitesi olarak istedigimi cok cok fazlasiyla karsiliyor.Belki bulurdam bunun yerine 650D alabilirim.

    Güzel tercih bence.
  • eyvallah sagolasın da nerede bulabilirim 600d yi, bugün teknosa sordum eski model oldugu icin yok dedi, eskidi mi yani bu model

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Boow

    eyvallah sagolasın da nerede bulabilirim 600d yi, bugün teknosa sordum eski model oldugu icin yok dedi, eskidi mi yani bu model

    Hmm ben de buldunuz aldınız sandım. Evet eskidir. Canon 700D bile eskidi denebilir, üzerine yeni seri çıktı. 650D bakın belki o vardır piyasada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.