Şimdi Ara

10k-15k arası kafam çok karıştı. Tavsiyeye ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biraz uzun yazacağım kusura bakmayın, ama okuyup cevap vereceklere şimdiden teşekkürler. Sorunum kısaca şöyle: Çok küçük yaşlardan beri arabalara, mekanik aletlere vs. ilgi duyan ve hemen her konuda meraklı bir insanım. Son zamanlarda da özellikle savunma sanayisi ilgimi çekmeye başlamıştı. Yani ygs-lys sürecini tamamen mühendis olmaya odaklı olarak geçirdim. Bu odağım meraktan kaynaklanıyordu, çalıştığım zaman yapıyorum ama çok iyi matematik zekam olduğu söylenemez.

    Şimdi LYS sonucum geldi: MF3: 11K ve MF4: 14K. Arada 3 bin kişilik bir fark var. Haliyle etraftan ufak ufak tıp baskıları gelmeye başladı. İyice kafam çorba oldu. Şimdi aşağıya şu ana kadar bana uygun gördüğüm bazı bölümleri yazacağım, bölümler hakkında fikri/bilgisi olan arkadaşlardan yorumlar bekliyorum.


    Hacettepe Otomotiv:

    Yaptığım sıralamaya göre geride bir bölüm, 26k da. Ancak forumda bir konu vardı orada çok övdüler burayı, savunma ve otomotiv alanında iş imkanları baya iyi sanırım. Mercedes desteği, staj imkanları ve bir çok nedenle çok tercih edilesi duruyor. Sıralamanın geri düşmesi nedeni de okul eğitimiyle alakasız bazı sebeplermiş. İstanbul'da yaşıyorum ve Ankara'da olması da büyük kafa karışıklığı yaşatıyor. Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.


    İTÜ Makine:
    Sıralaması 13 civarı. Zorluğu nam salmış. Artısı İstanbul'da olması, eksisi de ingilizce hazırlığı olmaması. Çok bir şey yazmayacağım klasik makine. Ama sonrasında bana kazandıracakları okurkenki zorluğa değer mi bilemiyorum. Yine fikirlerinizi bekliyorum.


    İTÜ İnşaat:
    Sene içinde pek bakmadığım ama şimdi bakınca gözüme hoş gelen bir bölüm, Türkiye'de alanında en iyi eğitimlerden biri veriliyormuş sanırım. Ekşide işsiz kalmak olanaksız diyorlar ama o kadar kesin mi bilmiyorum. Bir yandan da madem bu kadar iyi neden 15k da diye düşünmüyor değilim... Zorluğu hakkında pek bir şey göremedim. İngilizce hazırlık ve ayazağa kampüsü artıları arasında.

    Galatasaray Endüstri:
    10 bin küsürden alıyor, ben muhtemelen tutturamam. Ama yine de bilgisi olan yazabilir.


    Trakya Tıp:

    Gelelim zurnanın zırt dediği yere...
    2-3 yaşlarından beri arabalara, makinelere, aletlere meraklı olan ben şu an tıp baskılarıyla karşı karşıyayım. Bir yandan şöyle düşünüyorum: Tamam hep bunlara ilgim oldu ama matematik-fizik konusunda mükemmel değilim. (çalışınca halledebiliyorum, ama zeki sayılmam)Diğer yandan biyoloji dersinde de yine çalıştım mı yapıyordum ama bazı saf ezber konularına karşı çok mesafeliydim, mantığı olan konuları ise sorunsuz yapabiliyordum. Şimdi tıpta neyle karşılaşacağımı tam bilmiyorum, belki de yapabileceğim bir şeydir ama kararsızım. Bunu daha çok kendim araştırıp öğrenmem gerekecek ama buraya ekleyeyim dedim.


    Okuduysanız teşekkür ederim. Bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum.







  • Sadece sunu soyleyebilirim; eger yapabilecegini düşünmüyorsan kesinlikle o bolumu secme sonunda pisman olursun. Arastir kesinlikle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Osvajac

    Sadece sunu soyleyebilirim; eger yapabilecegini düşünmüyorsan kesinlikle o bolumu secme sonunda pisman olursun. Arastir kesinlikle

    İşte bölümün içinde ne olduğunu bilemeyince tam olarak karar veremiyorum buna. Tembel birisi değilim, çalışmasına çalışırım ama tıpta veya itü makinede abartılı yorumlar var. Kaçını kendime referans alabilirim bilmiyorum.
  • Şimdi itü makinenin kalitesini falan anlatmiyim de geçen sene arkadaşım 4 bindi itü makineye gitti mesela :D Ben sana öyle söyliyim
  • prlk kullanıcısına yanıt
    Kardesim kendimden ornek vereyim sen kendine yorumla. Ben marmara shmyo tgt mezunuyum ve lisede de bu bolumu okudum. Ancak basladigimdan beri icim isinamadi suan aktif olarak calisiyorum ayriyeten.



    Meslekten sogumam neticesinde bu yil tekrar sinava girdim dil3 16k ts30k civarı puanima gore yapabilecegim bir bolumu tercih edecegim tekrardan isim gucum umrumda deil inan.



    Bana tek faydası bir miktar para biriktirme sansim oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.