Şimdi Ara

10m HDMI Kablo tavsiye eder misiniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
11.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bende 15 metre istiyorum verı kaybı olurmu full hd de merak edıyorum
  • Kazık yeme, 30 YTL'ye HQ marka 10 metre HDMI kablo vardı Teknosa'da !

    Ben 13 YTL'ye aldım 5mt.lik, noname(markası filan yok) ve Çin malı ama altın uçlu(dijital bağlantıda çok şart değil aslında) olanını HDDVD-projeksiyon bağlantısı için sorunsuz, mükemmel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 24 Ocak 2009; 23:29:37 >
  • Arkadaşlar beni iyi dinleyin ben bu işlerle yıllardır uğraşıyorum. Kablo almak isteyenlere bir iki tavsiyem olacak.
    10 metrelik bir kabloda inanılmaz kayıplar oluşur. 1080 çözünürlüğüne ulaşabilmek için kablonun 10.2 Gbit veri aktarabilmesi gerekir. Sıradan bakır kablolarla bunu sağlamak çok zordur. O yüzden kablo damarları gümüş kaplı olmalıdır. 180TL nin altında gümüş kaplı kablo olmaz. Bunu aklınızdan çıkarın.
    Eğer 720 çözünürlüğünü geçmeyecekseniz sözünü ettiğiniz kablolar işinizi görecektir. Fakat 1080 ni unutun o kablolarla çalışmaz.
    Altın kaplama olayına gelince çoğu kabloda bunlar sahtedir. Gerçek altın değildir kanmayın.
    Uzak mesafelerde HDMI yerine VGA kablo kullanmanızı tavsie ederim görüntü kalitesini ayır etmek çok zordur. Tabi TV kaliteliyse, kalitesizse HDMI almak şarttır.
    Ucuz kablolara kanmayın hiçbiri yüksek çözünürlüğü veremez. 1600x1200 e bile çıkamazlar nerede kaldı 1920x1080 e çıkabilsinler.
    1600x1200 ü garanti eden kablolar bugün 200TL den başlar.
    Benim söyleyeceklerim bu kadar gerçekler acıdır.




  • hocam teşekkürler doğru dürüst bilgi verdiğin için sanırım bu son noktayı koymuştur.ben 1.3 ile 1.4 hdmi kablo arasında ne fark vardır bir de yukarda resimleri bulunan en kaliteli ve pahalı kabloları istanbulda nerde bulabiliriz onu merak ediyorum teşekkürler.
  • Arkadaşlar 2 senedir avr ile projektör arasında 15m'lik hdmi kablo kullanıyorum. İlk kullandığım kablo noname'di, gittigidiyordan almıştım oldukça uygun bir fiyata. 720p yayını sorunsuz iletebiliyordu ama 1080p'de kesinlikle çok başarısızdı ya kesik kesik alıyordum görüntüyü ya da hiç alamıyordum. Yaklaşık 1 sene sonra da kablo tamamen bozuldu çöpe atmak zorunda kaldım. Onun üzerine burdan bir arkadaşın tavsiyesine uyup (kim olduğunu şimdi hatırlamıyorum ama kendisine çok teşekkür ediyorum) amerikadan bluejeanscable'dan yeni bir kablo ısmarladım. Yaklaşık 150 dolar gibi bir para vermiştim ama kesinlikle değdi, hiç sorunsuz 1080p yayınları da iletebiliyor çok memnunum. Yani kısacası 7-8m'den sonra hdmi kablonun kalitesi çok önemli oluyor aksini söyleyenlere inanmayın ve mutlaka kaliteli bir kablo alın.
  • Gittigidiyordan aldım 10mt 29tl. Bence hiç 190 liralık kablo almanın anlamı yok, hepsi aynı işi yapıyor sonuçta.
    Analog iletişimde(scart) kaliteli kablo kullanmak parazit açısından önemliydi, fakat dijital iletişimde aynı sorun olmayacaktır.
    Görüntü ve ses verisi zaten tv'ye kadar dijital veri olarak iletilip bu veriler tv'de açılarak görüntü ve sese dönüşüyor, bu açıdan kayıp olmaz.
    200 lira pc'yi tv'ye bağlayacak kabloya verene kadar alırım bir nmt, tv'nin altına koyarım 1metre kabloyla çalıştırırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 23 Aralık 2009; 4:53:48 >
  • Peki niye firmaların envai çeşit ve fiyata hdmi kabloları var arkadaşlar?
    Misal Monster gibi bir firma bile hdmi ürün gamında bu kadar çeşit ve modele gitmesi size göre "anlamı yok" bir üretim politikası mı?
    Oradaki üretim müdürlerini işten çıkartsın ozaman şirketin ceo'su dimi!
  • Arada fark yok demiyorum elbet iletim hızında farklar olacaktır, fakat hdmi kablolar için aradaki farka bana göre kesinlikle değmiyor.
    Çünkü verdiğiniz para farkı kadar görüntü kalitesine gözle görülür "fark" yaratmıyor. Altın uçlu kaliteli scartta parazitler yok oluyordu, ve fark gözle görülür seviyedeydi.
    Fakat hdmi görüntüde görüntü/ses kesik kesik gelmediği, bit akışı çok düşmediği sürece bu hız farkını kullanıcının kolay kolay hissetmeyeceğini, hissetse de çok küçük bir fark olacağını düşünüyorum.
    Yine de parası olan alır, buna kimse karışamaz. Bahsettiğiniz firmalar parası bol olan, mükemmeliyetçi kullanıcılara hizmet ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan

    Arada fark yok demiyorum elbet iletim hızında farklar olacaktır, fakat hdmi kablolar için aradaki farka bana göre kesinlikle değmiyor.
    Çünkü verdiğiniz para farkı kadar görüntü kalitesine gözle görülür "fark" yaratmıyor. Altın uçlu kaliteli scartta parazitler yok oluyordu, ve fark gözle görülür seviyedeydi.
    Fakat hdmi görüntüde görüntü/ses kesik kesik gelmediği, bit akışı çok düşmediği sürece bu hız farkını kullanıcının kolay kolay hissetmeyeceğini, hissetse de çok küçük bir fark olacağını düşünüyorum.
    Yine de parası olan alır, buna kimse karışamaz. Bahsettiğiniz firmalar parası bol olan, mükemmeliyetçi kullanıcılara hizmet ediyor.


    Umutcan'ın söyledikleri doğru ama bir ilave yapmak lazım bu belli bir mesafeye kadar geçerli. Genel kabul 7-8m uzunluğa kadar pahalı kablolarla ucuz kablolar arasında hiç bir fark görülmediği yönünde. Ama mesafe uzadıkça iletim hızından kaynaklanan sorunlar ortaya çıkabiliyor. Ama bu sorun da görüntü kalitesinin bozulması değil de görüntünün kesik kesik iletilmesi veya hiç iletilememesi şeklinde oluyor. Mesela ben 15m'lik kabloyla bu sorunları yaşadım ama Umutcan 10m'de bir sorun yaşamamış.
    Bunun dışında kablolardaki fiyat farklarının önemli bir sebebi de sağlamlık. Ucuz kabloların bağlantı uçları çok kolay bozulabiliyor, bu da benim başıma geldi. Eğer kablonuzu sık sık takıp çıkarmak zorunda kalacaksanız paraya kıyıp sağlam dizaynı olan bir ürün seçmekte fayda var, ancak bir kere bağlantıyı yaparım bir daha da dokunmam diyorsanız bunun için de fazla para ödemeye gerek yok.




  • Kablonun kalitesi gerçekten çok önemli. Ben geçen yıl ranteks.com.tr'den 10m.lik bir kablo almıştım şu anda 115 TL.ye falan satılıyor sitelerinde, şeffaf birşey. Sözde v1.3b, Deep Color özellikleri falan yazıyor ama yeni aldığım 1080p projektörde sorunlar yaşattı bana. Araştırınca üreticinin Estonya'da olduğunu buldum, sitede Almanya'da üretilmiştir yazıyor bir de. Bluray player 1080p24 çözünürlükte iken Deep Color'u açınca projektörde görüntü gidiyor. Çözünürlüğü 720p falan yaparsam görüntü geliyor. Bazen de görüntüde çıtırtılar, parazitler oluşuyor. Yani uzun mesafede kaliteli kablo kullanmak şart. Bu yüzden, yabancı bir forumda okuduğum yorumlarda oldukça tavsiye edilen, hatta okuduğum bir yoruma göre 18 metre uzunlukta bile 1080p60Hz, 36-bit deep color açıkken (ev eğlence sistemlerinin ulaşabileceği en yüksek bant genişliği imiş) sorunsuz görüntü iletebilen Blue Jeans Belden Kablo sipariş ettim.

    quote:

    I am running a 60 foot BlueJeans Belden cable.
    It works flawlessly with every signal up to 1080p60 with 36-bit deep color, which is the very highest bandwidth signal you can possibly get from consumer equipment today.
    Priced fairly with quick delivery and excellent customer service.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 15 Ocak 2010; 12:50:47 >




  • ARakadaslar benim bir sorunum var,
    Bende simdi panasonic gw 20 var. 2 metrelik bi hdmi kablo vardi. Bunla ben pc yi sorunsuz bagliyordum TV ye. Daha sonra pc nin yeri degisince arada mesafe acildi ve 5 metrelik yeni bir kablo aldim. Bu 5 metrelik hdmi kablo ile baglayinca görüntü gelmiyor:s ama kasayi tasiyip 2 metrelik ile baglayinca görüntü yine geliyor:s
    Kablo mu bozukki diye bu 5 metrelik kablo ile ps3 ü bagladim, orda sorunsuz calisiyor. Sorun ne olabilir acaba???
    Ekran kartim ati 5770
    Yeni aldigim hdmi kablo 1.3b serisi.
  • konu öleli epey olmuş ama ben hortlatayım yinede :)
    malum bu sıralar medya oynatıcı çılgınlığı var, ben bu cihazlara para vermek yerine 10metrelik bir HDMI kablo alarak bilgisayarımdan tv me görüntü ve ses aktarsam sıkıntı olurmu?
    cevaplarınızı merakla bekliyorum
  • yukarda yazmışlar işte iyi bir kablo ile sorun olmaz :)
  • konu canlanacak ancak bana 10 metre hdm kablo gerekli net üzerinden uygun hemen nereden bulabiliriz...
  • Aynen benim de acilen 10 m.kaliteli bir kabloya ihtiyacım var monster iyimidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10mt 3 farklı noname ucuz hdmi kablo kullandım. Hiçbir görüntü kaybı vs. olmadı. Notebooktan Samsung led tv ye bağlantı yapıyorum. Görüntü gitmez falan olayı yaşamadım. Görüntü ve ses konusunda hassasımdır. 5.1 sony optik ses sistemi de tv ye bağlı. hdmi den giden seslerde sorun yok. Cam gibi gidiyor dandik kabloda bile. Tek sorun kablo ucundaki metal konnektörler zamanla söküp takmaktan esniyor ve kopuyor. Bunun için kablo alırken uçların sağlamlığına dikkat etmek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.