Şimdi Ara

12 Angry Men SPIDER WEB (örümcek ağı) Kasası ( 900 D ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
4
Favori
6.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Baştan sona detaylıca okudum. Ancak Arg İst'in bazı mesajlarında ne demek istediğini tam anlayamadım. 12 Angry Man'in hiçbir talebi veya sorusu muhatap alınmamış bu mesajlarda... Siparişi veren arkadaş iddialarını destekleyen bir sürü veri sunmuş. Parasını ödediği rakorlarını geri istemiş, alamamış. Karşı taraf berbat bir işçilik için hem para almış hem de rakorların üstüne yatmış. Yazık günah. Hani ben şöyle tanınan böyle büyük işler yapan bir insanım denmiş. Hiçbir yerde hakaret olmadığı halde hakaretler yağdırıldı denmiş. Olayın odağını dağıtılmak istenmiş. Arg ist'in ben de biliyorum bazı çalışmalarını, başarılı modlar yapmış, ödül almış, tebrik ediyoruz saygı duyuyoruz ama bir işi eline yüzüne bulaştırıp kendine ait olmayan eşyaların üzerine yatmayı aklamıyor bunlar. 12 Angry Man, geçmiş olsun. Sanıyorum bu mod kasa meselesinde yine buna benzer bir olay yaşanmıştı. Siparişi veren kişinin anakartında sıvı azot izleri falan çıkmıştı. O olay kimler arasında geçmişti hatırlamıyorum ama o vakadan sonra bu ikincisi olmuş.




  • barhonda kullanıcısına yanıt
    Konu altında kimse yorum yapamaz olayla ilgili görüş bildiremez diye bir mesaj görmedim. Diğer konulara mesaj yazarken nasıl yöneticilerden izin almıyorsam burada da yaşanan bu durumla ilgili gayet ılımlı ve yapıcı bir mesaj atmakta bir sakınca görmedim. Ben gayet düzgün seviyeli bir yorum yaptım ona cevap olarak gelen alt taraftaki seviyesizliğe bir söyleminiz olmalı buna değil. Orada aralara sıkıştırılan ifadeler dilerim dikkatinizden kaçmamıştır.

    Bakalım ne demişim...

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nessarien

    Bu kardeşimize yaşadığı sıkıntılar sonrası elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışan biri olarak kendisinin bana attığı mesajlardan resimlerden ve adım adım geçirdiği süreçten ve delil olarak ortaya koyduklarından yola çıkarak yaşananları son derece talihsiz ve üzücü olarak adlandırıyorum. Ben her daim sıvı soğutma konusunda bilgisi olmayan arkadaşları kendi başlarına bu işi adım adım öğrenmesi için rehberlere ve başlıkları yönlendirmeye çalışıyorum yoksa ne yazık ki böyle durumlar ortaya çıkabiliyor.

    Eldeki verilere ve sunulanlara bakıldığında ortada bir mağduriyet olduğu şüphesiz lakin ben hakaret kısmına takıldım. Gasp etmek, dolandırıldım, tehdit edildim gibi kavramların dışında ithamlar göremiyorum ki yukarıda da ssleri alınan mesaj geçmişleri bu eylemlerin yapıldığını ortaya koyuyor. Hal böyleyken yapılan bir eylem sonrası bunu vurgulayan bir sıfatın kullanılmasını açıkçası ben bir iftira ya da hakaret olarak adlandırmakta güçlük çekiyorum. En sağlıklı olan çözüm yolu kişilerin karşılıklı şekilde saygılı bir şekilde diyalog kurup olayı çözüme kavuşturmasıdır.

    Dilerim iki taraf için de olumlu şekilde neticelenip bu genç kardeşimizin yaşadığı mağduriyet giderilir, geçmiş olsun.



    Gayet objektif ve yapıcı bir yorumdan bu kadar rahatsız olduysanız aynı rahatsızlığın bin katını seviyesizliğin yapıldığı o cevaplarda da yaşamışsınızdır umarım.

    Madem ortada konuyu ele alış biçiminin idrakı noktasında bir sorun var o halde biraz daha basit, daha sade söylemler ile bu durumu ele alalım, hatta örneklendirelim.

    Başınıza olumsuz bir hadise gelse bir malınız çalınsa ya da en basitinden gasp edilse bu olayı karakola şikayet amacıyla gittiğinizde nasıl aktarırsınız ?

    Efendim yolda gidiyordum derken bir zat-ı muhterem dalgın anımı fırsat bilip elini cebime sokmak suretiyle bana ait bir eşyayı alıp terk-i diyar eyledi falan mı ?
    Yoksa yolda gidiyordum derken hırsızın biri dalgın anımı fırsat bilip bana ait bir eşyayı çaldı/gasp etti şeklinde mi olur ilk diyalog ?

    Bir başka örnek daha verelim.

    Birinden ürün aldınız parasını yolladınız hop eksik geldi. Tepkiniz ne olur ? Bu durumu ifade etmenin başka yolu yok çünkü eylemin kendisi çok çirkin ve o eylemle ilişkilendirilen sıfat da ne yazık ki böyle çirkin oluyor.

    Elbette ortada karşılıklı şekilde ithamlar var keşke olmasa ama çirkin durumların içerisinde bunlar çoğu zaman kaçınılmaz oluyor. Ağır itham, kişinin yaptığı eyleme karşılık onun eylemi üzerinden yola çıkıp kullanılan bir sıfat olmuş buradan. Ben yukarıda da bir örnek verdim. Olur da benzeri tavırlar içerisinde bulunursam birilerini mağdur edersem birilerinin parasını alıp kaçarsam ya da ne bileyim birilerinin işini yarım yamalak yapıp cebime bir şeyler atarsam o sıfatları hak etmiş olurum. Durup dururken bunca yıldır kimsenin bir başkasına böyle şeyler söylediğini ben görmedim hele de böyle bol deliller bol konuşma ve yazışma ssleri hatta onu geçtim ürünlerin sayısını bile gösteren fotoğraflar varken ben edecek bir kelam bulamıyorum. Ortada mağduriyet var buna şüphe yok bunu gidermek yerine inkar yolu tercih edilip esas konu dışında her yola sapılmış bence siz bununla ilgilenip yönetici olarak olayı olumlu şekilde objektif bir bakış açısıyla değerlendirerek neticelendirme gayreti içerisinde olursanız daha güzel bir sonuç ortaya çıkacaktır.

    İşin sonunda da her iki taraf için güzel bir tablo ortaya çıkmış olur bu şekilde, görevinizde başarılar dilerim.




  • Konu kilitlenmiştir, sorunlu alışverişler bölümunde konu açarak devam edebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.