Şimdi Ara

12. Nesil İntel işlemci için hava soğutmalı soğutucu önerisi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • acemi33 A kullanıcısına yanıt

    Hyper 212 x benim bildiğim revizyon yenilenmediyse eski bir cpu soğutucusu yani yapı olarak belki sıkntı yok ama soğutmak için, ama onun kiti varmı lga 1700 soket için yoksa zaten uymaz anakarta


    ilk önce onu öğrenmek lazım eski versiyon olduğu için muhtemelen kit çıkarmayabilirler onun için , ama emin değilim son halinden. Kit olsa 4 ısı borulu 12 cmli kule tipi olan bu tarz soğutucular 12600 k ya da makul seviyede yeterli gelir


    iyi bir macunla.

  • Elimde 12600k var ve hyper 212x. Bi fan daha takıp kullanmak istiyorum. 1700 soket kitler var onu almak zaten mecburi benim için önemli olan soğutucu olarak yeterli olur mu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acemi33 A kullanıcısına yanıt

    Ona uygun kitler varsa mesele yok , evet 2. fanı da eklerseniz geyet yeterli olur. 12600 ün k olması o kadar gözünüzü korkutmasın sıcaklık konusunda sonuçta i9 kadar ısınmaz merak etmeyin.


    Birde kaliteli bir macun kullanın mümkünse, ısılar da fark eder mesela arctic mx 4 , noctua , coolermaster mastergel pro v2 , zalman stc 7 veya stc 9 modeli gibi ürünlerden biri olsun . Bunların termal iletkenlik dereceleri iyidir.

  • Teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar. Biraz konuyu hortlatmış gibi olacağım kusura bakamayın.Uzun zamandır erteliyordum nihayet birkaç gün önce işlemcimi upgrade ettim. i5 13600k aldım. Isınma konusunun farkındaydım alırken de ama max 86-87-88 seviyelerinde gezer 90'ları görmem diyordum. Zaten casual oyuncuyum. Haftada 8-10 saat ya oynuyorum ya oynamıyorum oyun. Bu yüzden de sıvı soğutmaya yönelmedim. Açıkçası çok anlamıyorum sıvı soğutma montajından. hava soğutma ile yoluma devam ettim ve amazondan Arctic Freezer i35 A-RGB satın alıp taktım kasaya (bir önceki işlemcim 8700k da çok ısınan bir işlemciydi ama cooler master marka bir hava soğutma işimi görüyordu). Alırken yorumları da fena değildi, yurt dışından amazonda yorum yazanlar falan olmuş memnun kaldıklarını, aşırtmayla falan uğraşılmayacak ise yeterli geleceğini yazmışlardı.


    İlk bir iki gün dead space ve birkaç işlemciyi çok yormayacak oyunlarda kullandım ve gayet iyi gidiyordu sıcaklıklar. 70'lerde geziyordu çok nadiren 80'in üzerine çıkıyordu yüksek ayarlarda ve 2K'da oynamama rağmen. Tamam dedim bu işlemci-soğutma benim işimi gördü. Sonra sistemi yoracak bir oyunda denemek istedim. Aklıma direk bf 2042 geldi haliyle. işlemci katili bir oyun. Oyuna girdikten kısa süre sonra 90 dereceleri gördüm. ağırlıklı 85-90 arası gidiyor ama zaman zaman 96 derecelere kadar çıkıyor. 90 üzerini görmek haliyle rahatsız etti.


    Ne yapmamı önerirsiniz? Belirttiğim gibi sıvı soğutmaya biraz uzağım, montajını alsam da yapamayacağım muhtemelen. Youtube'dan izledim montaj videolarını ama benim kasada ona göre bir alanda yok. Elimdeki bu hava soğutma ile devam etsem işlemciyi çok zorlayan oyunlarda 90+ dereceleri görmek bir problem yaratır mı? Elimdekini iade edip başka bir hava soğutma mı alsam daha iyi performans verebilecek?


    Kullandığım kasa Thermaltake Core v71


    Teşekkürler.





  • https://www.reddit.com/r/intel/comments/yczs9n/i513600k_air_cooler/

    Deepcool AK620
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0B6FGMSNM?ref_=cm_sw_r_mwn_dp_XAVCPGEB5JT340PT1XAV

    Noctua NH-D15
    https://www.amazon.com.tr/dp/B00L7UZMAK?ref_=cm_sw_r_mwn_dp_E85E38AJQ8482XN6YQP4

    O zaman bunlara bakabilirsiniz.
    https://www.thermaltake.com/core-v71.html
    Thermaltake 185 mm yüksekliğinde hava soğutma sığar demiş.

    Bunun yaz ayı da var. İyi bir soğutucu alsanız mantıklı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler bu iki modeli inceleyeyim ama bunlar yurt dışı sanırım. Tr'de hiçbir satıcı da göremedim.


    Bir de cooler master hyper 2012 dual sickleflow var. O işimi görür mü? Vatan'da ve Hb'de var stoklarda. Beklentimi az çok anlamışsınızdır. Overclock falan zaten çok anlamam. Çok serin yapmasına da gerek yok. Sadece yük bindiren oyunlarda dahi yaz kış max 84-85 leri geçmesin bana 90 dereceleri göstermesin kafi.


    Çok teşekkürler.

  • Dutch van der Linde kullanıcısına yanıt
  • Dutch van der Linde kullanıcısına yanıt

    Selam ben konuyu açtığımda 12400f vardı sonra 12700f le yola devam ediyorum. Id cooling x 214 xt model soğutucu kullanıyorum . 12700f 65 watt tdp değeri olduğu için ortlama üstü bir macunla iyi sonuçlar veriyor.


    Yük altında oyunlarda 68 leri görüyorum genelde. Oyuna göre 60 - 70 arası yani değişiyor. Sizdeki k işlemci olduğu için biraz daha fazla ısınması normal. Ama 90 lar çok. Aldığınız soğutucu kötü değil ama ısı borusu fazla


    olan ve iyi bir macunla montaj yapılan daha iyi ibir soğutucu , daha iyi sonuçlar verebilir. Montajı baştan dikkatli yapıp iyi bir macun ile deneyin sonuçlar iyi çıkmazsa soğutucuyu değiştirin.


    Kaliteli iş görecek macunları birkaç mesaj yukrda yazmıştım onlara da bir bakın.


    Siz mesaj yazdıktan sonra size verilen cvblardaki linklerdeki soğutucular güzel mesela, noctua modeli falan da daha etkili olur. benim biraktım linkteki soğutucu da iyidr.. 5 ısı borusu var. Deepcool marka. Siyahıda var renk olarak.


    Arkadaş 7600x gibi ısınan bir işlemciyi bununla oyunlarda 74 derecelerde tutmayı başarıyor. Eco mod falan tabi açmadan. gayet iyi bnce. 13600k yı da beklenen değerlerde tutar tahminmce.


    Stress testleri gibi bir şeyleri sık yaparım diyorsanız sıvı soğutma gerekir. Hatta onlar bile yeterli gelmeyebilir. Oyun oynamak amaç ise, söylenen soğutucularla doğru montaj ve iyi bir macunla üstesinden büyük ihtimal gelecektir.



    amazon
    Deepcool AS500 Plus WH, 5 ısı borulu CPU soğutucu, Intel ve AMD CPU'lar için işlemci fanı, 2 x 140 mm PWM fan, ARGB, beyaz
    https://www.amazon.com.tr/DEEPCOOL-AS500-WH-So%C4%9Futucu-%C4%B0%C5%9Flemci/dp/B09CKX6T1P/ref=sr_1_1?keywords=deepcool+as500&qid=1675769617&sprefix=deepcool+%2Caps%2C111&sr=8-1




  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için.


    Tavsiye edilen modellerin birçoğu Tr stoklarında yoktu. Öte yandan tekrar hava sogutma alıp risk almamak adına sıvı soğutma sipariş ettim (inşallah becerebilirim montajı en cok o kısım korkutuyor). Bütçem çok yüksek olmadığından daha mütevazi sıvı sogutmalara yöneldim. Vatan'dan cooler master masterliquid ML240L v2 sipariş ettim. Umarım işimi görür.

    + @salvatore_volkan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dutch van der Linde kullanıcısına yanıt

    O paraya hava istiyorsanız d15 almanız iyi olurdu. hava soğutma yetersiz kalıyor evet ama 240 sıvı soğutmadan daha iyi noctua. ben kendim kullanıyorum 13700f oyunlarda max 80 görüyor

  • Hocam hiç bir yerde yok bu sıralar Noctua 15. Amazon'da yurt dışı gönderim var ama o da biraz zaman alacaktı. Bakalım inşallah üzmez cooler master.

  • Dutch van der Linde kullanıcısına yanıt

    bende oradan aldım hocam 6 günde mi ne geldi


    cooler üzer hocam d15 alın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2E449A54C -- 7 Şubat 2023; 23:34:54 >
  • 6 günde iyi gelmiş valla hocam. 22 şubat falan yazıyordu en son baktıgımda. Gerçi oraya maksimum süreyi yazıyorlardır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazmasına bakmayın banada 6 günde geldi noctua tavsiye ederim

  • TarumRsh T kullanıcısına yanıt

    hangi modeli kaç tl ye maloldu size ?

  • Noctua NH-U12S gümrük vergisi kargo dahil 1.287,54 TL 6 taksit

  • TarumRsh T kullanıcısına yanıt

    anakartın nedir marka ve model tam olarak yazarmısın ? sana bir kaç bilgi yazıcam biostan uygulanman için.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.