Şimdi Ara

15 Ay Çalışarak Sıfırdan İlk 10.000 Sıralama Hedefi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
3
Favori
3.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben 11. sınıfım. Lgs’de %8’lik dilime girmiştim. İstediğim okulu kazanamayınca onun mutsuzluğuyla 9.sınıfta hiç ders çalışmadım sadece ders dinleyip son gün çalıştım. Bizim sınavlar 9. sınıfta il geneli oluyordu ve milli eğitim bakanlığı tarafından gönderilip tüm devlet okullarıyla aynı sınava giriyorduk ve ortalamam 97,2 idi(meslek liseleriyle falan aynı sınavı olduğumuz için zor olmuyordu sınavlar). 10.sınıfın 1.dönemi ise daha berbat, derslerde hep uyudum ve sınavlara yine son gün çalıştım( fakat bu sefer sınavları özel okulun kendisi yaptığı için bi tık daha basitti oradan yırttım) ortalamam 92.8’idi. Zaten 2.dönem de koronadan dolayı okullar kapandı. Hep 11 olayım deli gibi çalışıcam derdim fakat 11 oldum ilk 1 ay çalışabildim sonra bazı problemler yaşadığım için(derslerle alakalı değil) yine 3 ay falan kendimi baya saldım, derslere bakacak gücüm yoktu zaten. Şu an arkama dönüp bakınca tamamen 2.5 yıllık bir boşluk görüyorum ve önümde sınava sadece 15 ay kaldı. Hayatta ideallerim vardı, çok iyi bir mühendis olucam şirket kurucam falan diyordum fakat Türkiye şartlarında bunların hayal olduğunu anladım artık. Şu an tek isteğim kimseye muhtaç olmadan, iyi gelirli ve rahat bir iş sahibi olmak. Doktorluk, diş hekimliği, pilotluk gibi bölümler var aklımda. Bunun için de ilk 10.000 gibi bir sıralama yapmam gerek. Şuanki durumuma gelecek olursak; lise hayatı boyunca hiç 1 kere bile test kitabının kapağını açmamış, sadece sınavdan sınava çalışan 96 obp’li (obp’mi 11’in sınavlarından yüksek alarak yükselttim.) Özel bir Anadolu lisesinde okuyan bir öğrenciyim. Burayı 15 ay boyunca blog olarak kullanacağım, şimdiden destek olacak herkese teşekkür ederim.
    TYT netim = 55-60



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterBlack -- 19 Nisan 2021; 18:54:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yatarak 96 obp yaptıysan 10k için yatmaya devam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kanka 9.sınıfta bizim sınavları il milli eğitim bakanlığı yapıyordu bence basit soruyordu 97.2 ortalama yaptım. 10. Sınıfta ise özel okul kendi sınav yapıyodu, ben son gün çalışarak 92.8 yaptım(özel okul olduğu için basit bi tık). 11de de sınavlara yeterince çalışarak 98 ortalama yaptım( zaten 11’in ilk konuları basit) Ama hiç test çözmediğim için teorik olarak konuları bilsem de pratikte bi sonuç alamadım. 9-10’da denemelerde hep türkçe ve sosyali yapıp diğerlerini salladım çünkü yapamıyodum.
  • Merhaba ben de11.sınıfım. %10a girmiştim bende. Bahsettiğin şeylerin aynısı bende de oldu. Liseye geçmeden önce Bir video izlemiştim sınıfta havalı olma falan diğe AŞDLQODIAISIS liseye geçtiğimde en arkaya oturdum dersleri takmadım. (utanıyorum) 10.sınıfta çalışmaya başlamıştım 2.dönem pandemi yüzünden alt üst oldu 7-8ay boş boş geçti şimdiyse 11.i sıkı tutuyorum bakalım hayırlısı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sıfırdan yazan konulara ne zaman girsem 90-95 arası obp görüyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • canrox kullanıcısına yanıt

    Olum keşke obp ile sınav kazanılsa, şuanki durumumla ilk 200k ya zor girerim. 10.sınıfın 2.dönemi tamamen 0. Fonksiyonlar, polinom, 2.dereceden denklemler falan yok yani dinlemedim hiç. Eğer koronadan okullar kapanmasaydı geçen sene ben 2.dönem ortalamamı baya düşürürdüm. Yani aslında şanslıydım o bakımdan. 11.sınıfın başından beri de çalışamıyorum. Kimya gazlar, çözeltiler yok; fizikten atışlardan sonrası yok; matematikde halletmeye çalışıyorum şuan parabolleri bitiriyorum geriden geliyorum biraz; geometri desen 0; tyt fen 0; tyt mat yapamıyorum 5 net falan yapıyorum çünkü herhangi bir pratiğim yok hiç problem çözmedim ve fonksiyonları, polinomları falan bilmiyorum. 2.dereceden denklemleri daha yeni öğrendim düşün yani. Bi de ben 10. sınıfta tüm derslerin telafilerine girmiştim. Mesela matematikten 60 alıyodum sonra telafisinden 85'e çıkarıyodum hep öyle oldu. Ama 0 derken de türkçeden okuduğunu anlamayı yapamayacak kadar da gerizekalı değilim yani lgsye falan çalışmıştım baya matematik işlem yeteneğim de var 8.sınıftan. Senin 0 dan ne beklediğine göre değişir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterBlack -- 30 Mart 2021; 2:11:0 >




  • Sadece son gün çalışıp obpsi 96yı okumasam ciddiye alırdim hem özelde değilsiniz hem de devlet okulları puan dağıtmiyor. Dürüst gelmiyor bu cümle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreboss -- 30 Mart 2021; 2:20:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • emreboss kullanıcısına yanıt
    Kanka özeldeyim, yazdım ya oraya parantez içinde özel okul olduğu için bi tık daha kolay oluyor diye. Sadece 9. sınıfta tüm il geneli milli eğitim bakanlığından gelen sınavları olduk. Yani devlet okullarıyla aynı sınava girdim ben de 9. sınıfta ama 10 ve 11de özel okulun kendi sınavına girdim.

    Edit: şimdi fark ettim bazı detayları yazmamışım şimdi ekledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterBlack -- 30 Mart 2021; 2:42:51 >
  • Hoca sadece başlığı okdum. Okulun zaman kaybıysa 10k zor. okul olmazsa düzenli bir şekile derece bile yaparsın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle aynı fikirdeyim okul çok ciddi zaman kaybı. Youtubedaki hocalar bizim hocalardan 10 kat daha kalitelidir. Koronadan dolayı evde olduğum için şimdilik iyi gidiyor okula gitmiyorum
  • WalterBlack W kullanıcısına yanıt
    Seneye kesin açığa geç o zaman. Okulda Başarının karşılığı, öğretmenlerin egosunu tatmin etmek olmuş. Açığa geçtiğim için çok iyi verim alıyorum lise hayatımda ki en iyi şey açığa geçmekti cidden.

    dün eski okulda ki hoca Neden yks hazırlanıyorsun daha çok var diyip okul sınavına hazırlan demiş. Artık böyle bir hal aldı okullar 🤦🏻‍♂️

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim 9 ve 10da başarısız olmamın en büyük sebebi hocalarım zaten. Ne zaman hocalara muhtaç kalmak yerine evde kendim çalışmayı öğrendim işte o zaman işte ben bi şeyler yapabilirim dedim.
  • 60 netten 100 nete çıkan arkadaşlarım var oturup çalışınca her şey oluyor sana tavsiyem ilk 11 . sınıfı hallet yazında tyt mat geometri dil bilgisi çalış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cinadam kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle yapıcam. Hazirana kadar 11 konularını tamamen bitirip elimden geldiğince bol test çözücem. Yazın da tyt matematik, problemler, dil bilgisi, geometriyi halledip bir yandan da 11. sınıf konularını unutmamak için sürekli test çözüp 11’i kusursuzlaştırmayı planlıyorum. 12.sınıfa türkçe 35 net matematik 25-30 net ile başlarsam çok iyi olur benim için.
  • amma stres yapıyorsun şimdiden he bu kadar stresle kazanacağın sınavı kaybedersin rahat ol oglum azıcık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4ffection kullanıcısına yanıt

    aynısının 85 obpli versiyonuyum

  • Daha yeni başladığım için biraz heyecan var. Konuları halledip netlerim yükseldikçe biraz rahatlarım herhalde.

  • Yüzde 4 obp 97 versiyonunum bende bakalım ilk 10k olacak mı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Manwe.Sulimo kullanıcısına yanıt
    Bide bu lisedeki ben 10da aklım başıma geldi ama pandemi... şuan 94.3 2.donemde 90+ yapmaya çalışacağım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aramızda sadece iki fark var hocam, obp 92 ve yüzdelik 4 benim. çok kafaya takmayın şu anki durumunuzu yukarıda söylendiği gibi. çoğu 11. sınıf öğrencisi sağlam ilerletemedi zaten 11 konularını stres yapmanıza gerek yok rahatça ilerlersiniz.

    biyoloji-kimya-mat iki ayda rahat biter tek kaynaktan, çok zorlanırsınız iki kaynaktan ilerlersiniz.

    fizik için bir şey diyemeyeceğim ben de hala gerideyim :D

    tyt netleri benimde aşağı yukarı aynı, matta gördüğüm en yüksek net 20 küsür o da BS TG denemesiydi zaten, kolaydı. tytyi yazın hallederiz, en azından öyle umuyorum.

    başarılar dilerim hocam, takipteyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.