Şimdi Ara

150bin ve altı mezuna kaldiniz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yazip kurtulmak mi istediniz yoksa 1 sene daha hazirlanmak mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Upp

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dalga mı geçiyosun birader? millet 7k yapıp odtü ee için mezuna kalıyor neyden bahsediyosun sen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahane1994

    dalga mı geçiyosun birader? millet 7k yapıp odtü ee için mezuna kalıyor neyden bahsediyosun sen

    Birader harbi cok fazla trolluyorsun konulari yeter isin yok mu senin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk 50 binde olup mezuna kalmak isteyenlerin agzina kurekle vurasim geliyor

    Hayir tercih yapacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fwet344yw3t b4wr2wrcwc2cwr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryse1182011 -- 7 Eylül 2015; 12:17:19 >
  • 100 bininci olup bir mühendisliğe yerleştiğin zaman kurtulduğunu mu sanıyorsun?Tam tersine dönülmez bir yola giriyorsun ve %99 işsizsin.
  • ryse1182011 kullanıcısına yanıt
    kalmak istiyorsan içinden geliyorsa kal seneye zaten sınavı kolay yapar diyor çoğu hoca dershaneler kalktı bakın puanlar arttı ayağına



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanKzlkaya96 -- 6 Temmuz 2015; 13:00:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apocalypto33

    100 bininci olup bir mühendisliğe yerleştiğin zaman kurtulduğunu mu sanıyorsun?Tam tersine dönülmez bir yola giriyorsun ve %99 işsizsin.

    Benimde durum boyle hocam ikna etmek gerekiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var mi sıralaması boyle olupta mezuna kalan bende 148bindeyim karar veremedim kalsam mi kalmasam mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tm1 100bin mezuna kalmayı düşünüyorum bir yer tercih ederim oda :) yuzde 70 çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up dertlesin gardaslar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene dediğin aralıkta tercih yapmadım mezuna kaldım. Tavsiye etmem. Emin ol büyük değişiklikler olmuyor. Tabi ki biraz daha iyisini yapıp önünü açıyorsun ama öyle çok büyük farklar büyük üniversiteler bekleme. Hele de dershane yokken direk tercih etmeni tavsiye ederim. Seneye ne olacağı belli değil,en azından memnun kalmazsan öbür sene üniversiteli olarak sınava girersin garantin olur.
  • Kırık obpyle hazırlanacak bir genç olarak buradayım.
  • Hocam haklısınız ancak adam seneye girdiği zaman diyelim ygsde 50bine girdi.Siz böyle olsanız ne hissedersiniz.LYS'ye sağlam çalışmış olsa onu 20-30bine çekebilirdi.Kırık OBP sorunu olmayacaktı ? Sizce bu daha kötü bir senaryo olmazmıydı.Büyük farklar olmaz diyorsunuz.Bu seneki gibi çalışırsa tabiki farklar olmaz.Benim açımdan dershane zaman kaybından birşey değildi.Konu anlatımı yapılması çok büyük zaman kaybı oluyordu.Dershane Rehberlik+Soru Çözümü için iyiydi.Fazla bir kayıp olmaz güzel bir soru çözüm grubuna girersin.İnternette bir kaç tane soru bankaları çözümleri var.Mezuna kalmak isteyen arkadaşlar kesinlikle çalışacaklarsa kalmalılar yoksa bu seneden kötü de yaparlar.İyi yapanlarda en fazla 20-30bin sıralama iyi yaparlar.Ki buda ekstrem bir yer kazanmasını sağlamaz.Geçenlerde forumda paylaşılmıştı bir video 2.senesinde adam tıp kazanıyordu.Olmayacak birşey değil.Gerçekten temeli olan adam başarabilir.Sayısal açısından konuşayım Seneye bu sene Organik+Türev-Limit-İntegral sağlam temeli olan insanlar 12.sınıflardan 4-5 adım önde başlayacak maratona.Bu senenin kaybedenleri 12.sınıflar En büyük kazananları ise temeli olan mezunlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxbar10xx

    Hocam haklısınız ancak adam seneye girdiği zaman diyelim ygsde 50bine girdi.Siz böyle olsanız ne hissedersiniz.LYS'ye sağlam çalışmış olsa onu 20-30bine çekebilirdi.Kırık OBP sorunu olmayacaktı ? Sizce bu daha kötü bir senaryo olmazmıydı.Büyük farklar olmaz diyorsunuz.Bu seneki gibi çalışırsa tabiki farklar olmaz.Benim açımdan dershane zaman kaybından birşey değildi.Konu anlatımı yapılması çok büyük zaman kaybı oluyordu.Dershane Rehberlik+Soru Çözümü için iyiydi.Fazla bir kayıp olmaz güzel bir soru çözüm grubuna girersin.İnternette bir kaç tane soru bankaları çözümleri var.Mezuna kalmak isteyen arkadaşlar kesinlikle çalışacaklarsa kalmalılar yoksa bu seneden kötü de yaparlar.İyi yapanlarda en fazla 20-30bin sıralama iyi yaparlar.Ki buda ekstrem bir yer kazanmasını sağlamaz.Geçenlerde forumda paylaşılmıştı bir video 2.senesinde adam tıp kazanıyordu.Olmayacak birşey değil.Gerçekten temeli olan adam başarabilir.Sayısal açısından konuşayım Seneye bu sene Organik+Türev-Limit-İntegral sağlam temeli olan insanlar 12.sınıflardan 4-5 adım önde başlayacak maratona.Bu senenin kaybedenleri 12.sınıflar En büyük kazananları ise temeli olan mezunlar

    Hocam 150 bin olan birisinin(sayısalda) kendindem biliyorum,fen temeli yoktur. Maalesef biyoloji haricinde fizik ve kimyada liseden kalma bir temeliniz yoksa lysde en fazla 10 nete çıkabiliyorsunuz. Ya da fena şekilde 5-6 nette kalıyorsunuz. Ciddi şekilde bir birikim meselesi. Biyolojide ezber falan yapıp halledilebilir. Bunun haricinde aynı sıralamada olan birinin ciddi matematik ve geometri sıkıntısı da vardır ki bu da ygs kısımlarını dışarıya attığımızda ciddi sorundur. Polinom,logaritma,2.derece,ve ygs sorularından 10 tane yaptığında aşağı yukarı 20netlere dayanır mezuna kaldığında. 4-5 tanede matris-karmaşık falan yakalarsa 25e çıkar ki bu gayet iyi olur. Onun haricinde belirttiğiniz türev-integral zaten zor soru veren ve gerçekten temeli olmayanları zorlayacak konular. Zincir gibi trigonometri bilmeyen türevin yarısında kalıyor,türevin öğrendiğiniz yarı kısmından 1 ya da en fazla 2 soru geliyor onlarda zor çıktığı için yapılmıyor,yarım yamalak türev bilgisiyle integral zaten hiç gitmiyor. Bahsettiğiniz organik falan ayrı bir dünya zaten,hidrokarboları bilip 3-4 soru işaretleyip işin içinden çıkılabilir ki en mantıklısı budur kolay sorular oluyor arada. Ben tecrübem ile yazıyorum. Maalesef ki 150binden 20 bine falan hayal. Ha şu olmuştur sınavda hastalanmıştır,ekstra bir durum olmuştur 50binlik birisi 150 olmuştur o adam gibi bir çalışmayla 30 falan olabilir. Onun haricinde normal 150 olan adamın 30 olma ihtimali maalesef söylüyorum ki %1'in altındadır. Bunları 2 senelik tecrübeme,arkadaşlarımın ve hocalarımın tecrübesine dayanarak söylüyorum çünkü bu konu hakkında aşağı yukarı 2 sene her gün konuştuk ve yaşadık. Maalesef ki böyle oluyor,sene başı mezuna kalıp mükemmel yer tutturma hayalleri Kasım'a kadar sürüp bitiyor. YGS'de iş bitmiyor maalesef,YGS'de süreyi iyi kullanıp seri çözüp 50 bin olunabilir fakat temelden gelen eksiklikler emin olun geriye atacaktır.
    Eğer ki benim fizik-kimya temelim orta düzey,matematiktende bu sene 22-25 düzeyleri yapabildim seneye bırakıyım mi derseniz 50-70 bin arası için bir ışık var derim. Fakat kendinize sağlam güvenmiyorsanız ve dershanelerinde olmayacağı bir sene mezuna kalmayı düşünüyorsanız,pek bir şey farketmeyecek belki geri bile atabilirsiniz. Ayrıca son olarak başıma gelen olayı yazıyorum, geçen sene arkadaşım 60binde mezuna bıraktı Ankara'da bir yere girebilmek için,dersleri iyiydi fakat YGS'de yaşadığı aksaklıklar sonra 99 bin oldu. Onu da ancak 77 bine getirebildi o moral bozukluğuyla. Geçen seneye göre 17 bin kayıp,ve bu sene geçen sene girebildiği yerlere bile giremiyor. Bu iş sadece çalışmak değil sınav size çok terste gelebilir yapabildiğiniz yerleri yapamayabilirsiniz,bunları yaşadınız zaten. İyi düşünün derim. Kusura bakmayın uzun oldu biraz,sorunuz varsa yardımcı olurum bu başlık altından..




  • Mezuna kalmak sadece sıralama ile ilintili bir tercih değil. Öğrencinin mental, ailevi, maddi durumuna, hedefine göre karar vermesi gerekiyor. Ben de mezunda kazandım. 27.000 sıralamam vardı ve bir sene daha çalışabileceğimi, eğer denemezsem pişman olacağımı düşündüm ve bir daha denedim. Sıralamam tam istediğim kadar olmasa da daha iyi bir seviyeye geldi ve hayat boyu yapacağım mesleğim bu tercihle değişmiş oldu.

    Bir öğrenci eğer mental olarak bitmiş hissediyorsa ve 1 sene daha çalışmanın yükünü ve stresini kaldıramayacağını düşünüyorsa kalmaması gerek. Fakat daha iyi bir hedef için kendini strese sokmadan çalışabileceğini düşünüyor ise kalmasında yarar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lentisel -- 7 Temmuz 2015; 1:19:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lentisel

    Mezuna kalmak sadece sıralama ile ilintili bir tercih değil. Öğrencinin mental, ailevi, maddi durumuna, hedefine göre karar vermesi gerekiyor. Ben de mezunda kazandım. 27.000 sıralamam vardı ve bir sene daha çalışabileceğimi, eğer denemezsem pişman olacağımı düşündüm ve bir daha denedim. Sıralamam tam istediğim kadar olmasa da daha iyi bir seviyeye geldi ve hayat boyu yapacağım mesleğim bu tercihle değişmiş oldu.

    Bir de bu yönü var tabi. Psikolojik olarak,ailevi baskı olarak,arkadaşlarınızın üniversiteye gidip sizin çalışmak zorunda kalmanız olarak ve en önemlisi de maddi olarak(dershane,özel ders,gss primleri). Bir süreden sonra ciddi sıkıntılarda çıkarabilir. Ama tabi kafaya koyduktan sonra buradan yazmamızın bir manası yok.Keşke demektense 1 sene gitmek daha iyidir ama o sene geçtikten sonra bir şeyin değişmemiş olduğunu görmek yaşanan o sıkıntılara değmiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ankaragucu1910

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lentisel

    Mezuna kalmak sadece sıralama ile ilintili bir tercih değil. Öğrencinin mental, ailevi, maddi durumuna, hedefine göre karar vermesi gerekiyor. Ben de mezunda kazandım. 27.000 sıralamam vardı ve bir sene daha çalışabileceğimi, eğer denemezsem pişman olacağımı düşündüm ve bir daha denedim. Sıralamam tam istediğim kadar olmasa da daha iyi bir seviyeye geldi ve hayat boyu yapacağım mesleğim bu tercihle değişmiş oldu.

    Bir de bu yönü var tabi. Psikolojik olarak,ailevi baskı olarak,arkadaşlarınızın üniversiteye gidip sizin çalışmak zorunda kalmanız olarak ve en önemlisi de maddi olarak(dershane,özel ders,gss primleri). Bir süreden sonra ciddi sıkıntılarda çıkarabilir. Ama tabi kafaya koyduktan sonra buradan yazmamızın bir manası yok.Keşke demektense 1 sene gitmek daha iyidir ama o sene geçtikten sonra bir şeyin değişmemiş olduğunu görmek yaşanan o sıkıntılara değmiyor.

    Katılıyorum. Bu noktada hemen strese girebilen, kriz yönetiminde ve kendini yönetmede çok başarılı olduğunu düşünmeyen arkadaşların 1 sene daha denemesi çok sağlıklı olmaz bence. Çünkü YGS büyük oranda soğukkanlılığı ölçen bir sınav. YGS'ye girip de yine geçen seneki ya da geçen seneden daha kötü bir derece yapıp dağılan pek çok insan da var bu süreçte.

    Fakat bir öğrenci gerçekten daha yüksek noktaları hedefliyorsa ve bunun için de mantıklı ve tutarlı bir şekilde çalışmayı göze alıyorsa bence kalmasında kesinlikle yarar var. 1 kere daha deneyememenin pişmanlığını uzun yıllar çekmek de acı bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lentisel -- 7 Temmuz 2015; 1:24:38 >




  • Mesele 12.sınıfa gelmiş adamın yatmasındadır hocam genel anlamda haklısınız.Genel çalışma prensibi edinmeyen bir insan için ancak hayal olur çok yüksek hedefler.Mesele 12.sınıfda adam akıllı çalışan bir insanın bu sıralamada olmasıdır.Bende size şöyle söyleyeyim 440-460 aralığında takılan dershane 1.si olan adam 310 puan aldı bu sene YGS'de LYS de 40bine çekebildi bu adam TIP fakülteisini hak ediyordu.Ama olmadı meselede bu zaten.benim anlatmaya çalıştığım şey konulara aşina olan temeli olan insanlar yapabilir meselesi.Bu sene 12.sınıflar tecrübesizliğin kurbanı oldular.Çevremde çoğu kişi mezun idi iyi yerlere gelenler.Dediklerinize katılıyorum.Bilgi birikimi önemlidir yoksa bugün YGS 1.si 12.sınıf ise mezun değil ise dediklerinizde sonuna kadar haklı olduğunuzu gösteriyor.Yalnız şu sıkıntı var.Benim düşüncem oturup 7-8 ayı full ders temposu ile 6-7 saat geçiren bir insan her türlü istediğini alır.Mesele zaten 150 bin ve aşağısındaki insanların oturup adam akıllı dikiş tutturamaması.7-8 saat çalışamaması.Çalışabilen yapabilir.Ekim kasım gibi mezuna kalanların çoğu sönüyor.Karamsarlık içine giriyor.Ama gerçekten sonuçlarından ders alan birisi başarabilir.Oran belirlemek yanlış olur.Çünkü inanç meselesidir.Gerçekten isteyipde yapamayacak adam yok.Zamanda var ben kendi açıma konuşayım normal netlerimi yapsaydım denemelerde 30-35 mat yapıyordum.Gerçekten kendimi geliştirmiştim.Bir ara çıldırdım kalkülüs kitabına bile merak salmıştım siz düşünün artık.Ama sonuç hüsran 20 net yapabildim sıralamam 120bin.Fende konu eksiğim var evet ama fen bence 1 senede çok rahat halledilebilir.Mat-Geo bilemem ama fen halledilebilir.Mezun arkadaşların dershanesiz daha iyi yapacaklarına inanıyorum.Arkadaşlar bize yatmayı öğrettiler.Bir hocanın gelip ders anlatmasını soruları çözmesini öğrettiler.Adam gelir dersini anlatır gider anladım aha ben bunu dersin 1-2 test çözer geçersin.Çözümlü sorularla uğraşmazsın.Bu sene bence avantaja çevrilebilir.Sen hiç kendin uğraşıp yaptığın bir şeyi unuttuğunu kavramadığını gördün mü ? Göremezsin insan çabaladıkça bir yerlere gelir.Ha bu yazacaklarımı yapan insan her türlü istediği yere gider.Hergün sorusunu çözecek 400-500 ne kadar çözebilirse.Çözemediklerini çözecek.Çözemediği soruları bir kaç saat gün sonra tekrar çözmeye çalışacak hala çözemediklerini asacak panosuna tekrar edecek.Not tutacak fen derslerinde.Bol bol deneme çözecek.Günlük tekrar ve not defteri + küçük formül defteri tutacak.Hiç temeli olmayan adam bunu yapsın rahat ilk 50bine girer.Temeli olan adam en az 30-35bine oynar.Nefsine hükmeden insan sınavı başarır.Ben bunları bu sene için yapmadım evet sonucumu aldım ama oturup yan gelip yatmadım millet ygs için ağlarken ben ogün oturup lys çalıştım temel oluşturdum deneme çözdüm.Fen netlerim fizik 14 kimya 17 bio 13 ve seneye bunları arttıracağım.Soru pratiğim 0 dı açıkca söyleyeyim şimdi sen diyorsun ki seneye 20bin hayal.İnsan hayal kurmadığı zaman ölür.Elinden geleni yap büyük hayallerinide kur.Yan gelip yatıp ben TIP okuyacağım demek polyannacılıkdan öteye gitmez ve hedefinin altında ezilmene sebep olur.Umarım herkes istediği hedefe ulaşır.Kolay değil farkında olun ama imkanları siz yaratırsınız.İmkansızlıkları çevreniz.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.