Şimdi Ara

16-17 karşılaştırması ve zorluk analizi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 sınava da girmiş biri olarak ( 16 çalışarak 17 hiç bakmadan ) 16 çok saçma bir sınavdı.

    Din soruları ve türkçe'deki saçma sapan sorular ( Hani şu 3 şıkkın da cevap olduğu, hocaların birbiriyle kavga ettiği sorular ) sinirini bozmuştu milletin o sene. 16'nın matı da problemler hariç kolaydı. 35+ çok fazlaydı. Fen zaten bir klasik olarak her sene okuma yazma bilenin +35 yapacağı düzeyde geliyor.

    Karşılaştırırsak:

    Türkçe: 16 Daha saçma ama kısayken 17 daha mantıklı ama biraz daha uzundu. Parçalar çok daha anlaşılabilirdi. ( +5-10 dk arası)
    Sosyal: 16 Çok çok çok daha zordu. Ygs tarihinin en zor sosyali olabilir. 17 Kolay-Orta arası bir sosyaldi. Okuduğunu anlayan ve yetiştiren rahat bir şekilde yapardı.
    Mat: 17'nin problemleri ve geometrisi daha zordu 16'ya göre. Kalan kısmı klasik ygsydi işte. Matematik bilen yapıyordu zaten bir klasik olarak ilk 15-20 soruyu.
    Fen: Kimse kendini kandırmasın. Ygs klasiği olarak fen aşırı kolay oluyor her sene. Geçen senelerden çok da bir farkı yoktu. Özellikle kimya ve biyolojisini okuma yazma herkes soru kaçırmadan yapardı.

    Sonuçta ne olur derseniz:

    Sıralamalar 16 kadar sıkışık ve yakın olmaz gibi geliyor bana. Ama 15 gibi bir sıralama beklemek de hayal olur kimse kendini kandırmasın. En iyi ihtimalle 14-16 arası bir şey olacaktır. 99' nesline çok aşina değilim. Umarım 14 gibi olur, emeklerinin karşılığını alırsınız.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.