Şimdi Ara

2. Diskim %100 Kullanımda olarak gözüküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
61
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba. Geçen sene Samsung SSD'ime ek olarak aldığım "Kingston snv2S2000G" adlı M.2 SSD'im son birkaç aya kadar sorunsuz çalışıyordu. Bilgisayarımı Windows 11'e güncellediğimde ise birkaç aydır ciddi sorunlar yaşıyorum. Öncelikle bilgisayarda herhangi bir okuma/yazma eylemi gerçekleşmemesine rağmen bu SSD'im %100 kullanılıyor olarak gözüküyor. Herhangi bir okuma yazma eylemi gerçekleştirmem gereken bir zamanda da buna engel oluyor. Herhangi bir kullanım olmamasına rağmen %100 kullanıldığı için bilgisayarın performansı epey düşüyor hatta neredeyse kullanamayacak hale geliyor. Bazen düzeliyor ve günlük işlerime devam edebiliyorum. Ancak bu durum kronik bir hale gelmeye başladı. Bütün kontrollerini yaptım ve sürücülerini güncelledim. Sorun teşkil edebilecek tüm uygulamaları kaldırdım ve Windows hizmetlerinden kapatmamın önerildiği bazı hizmetleri de kapattım ancak sorun hala devam ediyor. Gündelik işlerime devam edemiyorum zira bilgisayardaki belgelerin çoğu bu SSD'imde ve bu sorun düzelmediği sürece de onlara erişemiyorum. Bilgisayarı kapatırken de epey uğraştırıyor ve oyunlara giremiyorum. Oyun güncelleme bazı zamanlar benim için işkence haline geldi. Diskin sağlığı %100 ve kullanım %0'ken tam performansta çalışabiliyor. Virüs kontrollerini de tamamladım. Umarım sorunu çözebilirim. Hatanın kaynağını bulabilmeniz için ek bir bilgiye ihtiyacınız olursa hemen atarım. Şimdiden teşekkür ederim.

    2. Diskim %100 Kullanımda olarak gözüküyor


    2. Diskim %100 Kullanımda olarak gözüküyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thatsmedoo -- 15 Mayıs 2024; 22:52:37 >







  • anakartın marka modeli nedir? misal x470 amd anakartlarda 2 m2 takarsan ikisi de yarı hızında çalışır. anakartla alakalı bir şey olabilir diyorum. ikinci m2'yi kutu ya da adaptörle mi taktın yoksa anakartın 2 tane m2 portu mu var? doğru olana mı kurdun windowsu? master slave hani yoktur artık da m2'lerde bu birinci slot bu iki yapabiliyor bazı anakartlar.



    2. Diskim %100 Kullanımda olarak gözüküyor


    2. Diskim %100 Kullanımda olarak gözüküyor
    2. Diskim %100 Kullanımda olarak gözüküyorIMDb
    12 Years a Slave (2013) - IMDb
    https://www.imdb.com/title/tt2024544/

    2. Diskim %100 Kullanımda olarak gözüküyor 





  • Abra A5 V17.2 Bilgisayarım. Anakart modelini öğrenmeye çalıştım ama bulamadım. Ayrıca iki tane slot var samsungun takılı olduğu kısımda bir sıkıntı yok ama diğerinde sıkıntı var. Eskiden yoktu son 1-2 aydan beri bu sorunla karşı karşıyayım. Windows sorunsuz çalışan samsunga kurulu.

  • thatsmedoo T kullanıcısına yanıt

    notebooklarda modeli bilirsin ama içinde ne marka model ram var hdd ssd var çok zor öğrenmen. şimdi bu alette iki ssd çalışabiliyor samsung portu ki şunlar m2 mi sata mı bi yaz en başta. ikinci ssd kingston'da sıkıntı var acaba port hatası mı yoksa kingston ssd'yi garantiye mi göndersen? sorunlu ssd'yi samsung ile yer değiştir ikisi de aynı tipse. biri sata biri m2 ise olmaz tabi de ben port hatası mı onu merak ettim çünkü bir kaç ay öncesine kadar sorun yoktu diyorsun ve sahte kingston da almadığını varsayıyorum.

  • Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Öncelikle SSD'lerimin ikisi de M2. 1 sene boyunca kullandım sahte olsaydı muhtemelen belli ederdi. Amazondan satın almıştım. Yakın bir zamanda bilgisayarın içini açıp tekrardan incelemeyi düşünüyorum ama tek 2 port var başka bir yere de takamıyorum test etmek için. Garantiye gönderebilir miyim bilmiyorum zira bu yurtdışından geldi ama onu da son çare deneyeceğim. Teşekkürler

  • thatsmedoo T kullanıcısına yanıt

    rica ederim. umarım uğraştığına değer ve bir çözüm bulursun. amazon varsa arada bir sor chat üzerinden. TR'de de dist'i teknik servisi bir yetkilisi vardır oraya yönlendirebilirler yani yurt dışı diye yurt dışına gitmez bence vardır bir şekilde garantisi. yoksa değişim istersin işte görüş amazon'la. sonucu da yaz ki biz de bilelim. mesela ben bu sene amazon.de'den ses kartı aldım sanmam bozulmaz da hani nasıl işliyor yurt dışı ürünlerin garantisi fikir vermiş olursun herkese. sürekli değişen şeyler çünkü bunlar yani geçen sene öyleyken bu sene farklı olabilir en taze bilgi seninki olur. bak adamların şakası yok direkt işlem başlatın diyor. chat olsaydı soracaktım ürünün garantisi nasıl işliyor diye?



    2. Diskim %100 Kullanımda olarak gözüküyor




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.