Şimdi Ara

2. El Araba Piyasasına Neler Oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler. Şu aralar araba ihtiyacım olduğu için günümün çoğunu araba bakmakla geçiriyorum ama insanlar çok abartı rakamlar yazıyorlar. İlk arabam olacak çok pahalı bir araç almak istemiyorum en fazla limitim 9-10 Bin TL, insanlar 96-97 model uno ya 9 bin den aşağı istemiyorlar. Aslında bu kadar fiyatların bu kadar abartı olması değilde; geçen gün internette uno ları araştırırken 2007 yılında açılmış bir konuya denk geldim. Adam konusunda -97 model Uno 1.4 SX e 7.500 YTL istiyorlar bu parayı eder mi?- diye konu açmış ve yorumlarda -o parayı etmez 5-6 bin ver al- tarzı yorumlara denk geldim. Bu benim moralimi bozdu ve bir hayli sinirlendirdi. Bir araba 8 sene içerisinde fiyatı düşmesi gerekirken nasıl olur da fiyatı artar.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: freestyler17

    Herkese iyi günler. Şu aralar araba ihtiyacım olduğu için günümün çoğunu araba bakmakla geçiriyorum ama insanlar çok abartı rakamlar yazıyorlar. İlk arabam olacak çok pahalı bir araç almak istemiyorum en fazla limitim 9-10 Bin TL, insanlar 96-97 model uno ya 9 bin den aşağı istemiyorlar. Aslında bu kadar fiyatların bu kadar abartı olması değilde; geçen gün internette uno ları araştırırken 2007 yılında açılmış bir konuya denk geldim. Adam konusunda -97 model Uno 1.4 SX e 7.500 YTL istiyorlar bu parayı eder mi?- diye konu açmış ve yorumlarda -o parayı etmez 5-6 bin ver al- tarzı yorumlara denk geldim. Bu benim moralimi bozdu ve bir hayli sinirlendirdi. Bir araba 8 sene içerisinde fiyatı düşmesi gerekirken nasıl olur da fiyatı artar.

    2007 yılında sizin maaşınız ne kadardı, şimdi ne kadar? ya da dolar o zaman ne kadardı, şimdi ne kadar?




  • alistar A kullanıcısına yanıt
    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maksatım 2007 de piyasa şartları şu şekildeydi, şimdi böyleydi demek değildi. Benim anlamadığım konu şu bir araç neden eskidikçe pahalanır bu araç hırpalanıyor, kaza yapıyor, hatta çürümeye başlıyor ve bir bakıyorsun bu arabaya bu para verilmeyeceğini bile bile mecbur olduğun için, sırf piyasa yüksek olduğu için veriyorsun. Ve de 2007 de ki maaşa gelirsek, biz 2007 de yeni eve çıktığımız zaman kirası yanlış hatırlamıyorsam 120-130 TL idi İstanbulda. Şuan oturduğumuz ev halen kira da ve ocakta 850 Yapacağım diyor. Yani sadece benim maaşım yada başkasının aldığı maaş değil. Maaşlardan daha hızlı yükselen değerler var.
  • freestyler17 F kullanıcısına yanıt
    hoşgeldin kardeş 2.el piyasasında yenisin galiba. şimdi sana bir örnek vereyim daha iyi anlarsın. 1.5 sene önce 9 bin liraya 2000 model uno almıştım. sonra başka araba alacağım için ne kar ne ziyan sattım. şimdi ise 96-97 model unoya 9 bin lira istiyorlar ve gerçekten satılıyor.

    eğer sen böyle şikayet edip araba almaz isen araba fiyatları düşmeyecek. ama 1 sene sonra 9 bin liraya anca 94-95 model uno alabileceksin. 2. el piyasasının durumu bu işte. hiç hoş değil ama mecbur kalıyoruz. kimse almazsa düşer aslında ama bu da mümkün değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonidas26 -- 30 Temmuz 2015; 12:45:14 >
  • leonidas26 kullanıcısına yanıt
    Anlatmaya çalıştığım tam olarak bu. Bu kadar pahalı olması ne zamana kadar devam eder sizce ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freestyler17

    Anlatmaya çalıştığım tam olarak bu. Bu kadar pahalı olması ne zamana kadar devam eder sizce ?

    sonsuza kadar.

    atıyorum 5 yıl sonra asgari ücret 2bin olacaksa.

    unolar 18-24bin lira a olacak

    99 corollalar 40bin

    99 doğan slx ler de 30bin lira olacak.

    kaçarı yok
  • Hocam mükemmel bir ülkeyiz valla :D Diğer ülkelerde refah düzeyi yükselir alım gücü artar. Bizde aynı tam tersi oluyor. Ne kadar maaşa zam yaparlarsa o kadar araba piyasasına zam geliyor :D
  • freestyler17 F kullanıcısına yanıt
    hocam piyasadaki arabalar değişecek ama pahalı olması değişmeyecek.

    şimdi nasıl piyasa 90 modelin altında araba kalmadıysa 10 sene sonra da 2000 modelin altnda araba kalmayacak. psikolijik sınır 20-25 yaşında arabaya binmek diye düşünüyorum.
    yani 10 sene sonra unonun yerini palio doğan şahinin yerini siene albea alacak.
    tabiki fiyatlar artacak.
    ama artık 10 bin lira altına araba kalmayacak diye düşünyorum. yani görünen o ki yakında en ucuz 2.el araba asgari ücretlinin 1 yıllık maaşı kadar olacak.

    ayrıca eskiden bir insan bir arabayı aldımı senelerce binerdi. alım satım zordu. çalıntı falan çıkar diye korkulurdu.
    şimdi herşey çok kolay. internet var. noterler daha güvenilir. bu yüzden hemen herkes senede bir araba değiştirmeye başladı. adam arabaya masraf ediyor. zarar da etmek istemiyor. o zaman ne yapıyor satarken üstüne koyuyor. alacak adam da ona göre alıyor. bu çark da göyle devam ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonidas26 -- 30 Temmuz 2015; 15:32:00 >




  • 2. el fiyatlarından hepimiz şikayet ediyoruz ama,

    aracımızı satabileceğimiz zaman satış sitelerinde şöyle bir dolaşıyoruz. yazabileceğimiz max fiyatı yazıp ilan açarak piyasanın yükselmesine katkıda bulunuyoruz. sonrada piyasanın yükselmesinden şikayet ediyoruz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkiye avrupa birliğine girmedikçe bu fiyatlar böyle devam eder.avrupada ki 2. el piyasasına bakın bakalım,buranın yarısı kadar,o zaman şurası kazalı ama temiz arabam 34 bin vs diyen uyanıklar arabalarını satacakları kimse bulamadıkları için makul seviyeye gelecekler ama bizim ab'ye girmemiz zaten hayal olduğu için bu uyanıklar iş yapmaya devam edecek.
  • Bir forumda okumuştum, tam marka ve modelini bilmiyorum ama mercedes benz' in bir modeli Türkiye pazarında 180 Bin TL ye satılıyor ve devlet bu araçtan 120 Bin TL vergi alıyor yazmıştı. Doğru mu değil mi bilmiyorum ama devlet kılını kıpırdatmadan milletin üretipde kazandığı paradan daha fazla kar ediyor.
  • 3 gündür tertemiz puntomu satamıyorum , 2.el piyasası yine şaşırmış.
  • Ekonomik sartlari bir kenara birakirsak bizim milletin acgozlugu yuzunden boyke,refah duzeyimiz yukselse bu sefer milletde para var diye fiyatlari yine arttirirlar,sifir fiyatlar duserse vergiler konusunda iyilestirme olursa ancak o zaman ikinci ek normale doner

    Millet merakli degil 10 yasindaki arabalara 40 bin vermeye

    Su da var adam alip biniyor satarken nasil kar etsem diye 40 takla atiyor bakiyosun almanyada adamlar yillarca ayni araca binip sakiz parasina satiyor,insanlar hayattan zevk aliyor abi bizim insanimiz üç kagit pesinde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikinci elde aldığın arabayı doğru düzgün kullan..kaza yapma, takla attırma...İstediğin kadar kullan aynı fiyata satıyorsun.. 0 Km alıp 4 yıl sonra satan çok güzel zarar ediyor....Ben 2014 Avensis 73,500 den aldım...2i elde ise 2011 Avensis 55 Bine almayanı dövüyorlar...Buyur 4 yılda 20 bin zarar...Oysa bu gün 2011 av. alan kullanıp kullanıp zevkini alıp 4 yıl sonra yine 50 - 55 arası satacak.. Temiz araba alıp kaza yapmaz isen 2. elde zarar yok...insanlar bu hesabı yapıyorlar...Fiyatlar düşmüyor... EK... T.L. Konuşuyorum dikkat edin..Döviz olarak EU ve USD olarak asla aldığınız 0 km veya 2. el otomobili aynı fiyata satamıyorsunuz...Fiyat düşüyor....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 30 Temmuz 2015; 17:48:58 >




  • Kendi ham madden ile kendi ülkende kendi teknolojin ile birşey uretirsen o malın ffiyatı sabite yakın kalır. Yenisi aynı fiyat olunca da eskisi zamanla değer kaybeder. Paran değerini korur.

    Örneğin Abdde 85 model Camaro o yıllarda 20bin dolara satılırken şimdi de o fiyata satılıyor. Haliyle eskiyen araba antika değeri yoksa degersizlesiyor. Normal olan da bu.

    96model uno 2007 yılından daha değerli ise bunun sebebi senin paranın değer kaybetmesidir.

    Almanyada da aynı şey söz konusu. Adam üretiyor. 30bin euro paran varsa her yıl daha yeni aaracı alabiliyorsun. Eskisi de hemen değer kaybediyor. Çünkü insanlar sıfır alıyor. Zaten kendi uretiyorsa yenisini alması gerek yoksa ekonomik çark dönmez.

    Mercedes bir aracı baştan aşağı ar ge giderleri dahil 50bin euro etiketle satıyor ve kar ediyor. Devletimiz bu araçtan mercedesin karından 3 kat fazlasını vergi olarak alıyor ve bu şekilde bir yandan parasının degersizlesmesini sağlıyor. Vergi almasa dışa giden parayı kontrol edemeyecek..

    Sonuç mutlaka katma değeri yüksek olan birşeyler uretmeli ve başka ülkelere satmaliyiz. Yoksa paramiz daha da değer kaybedecek. Arabalar 100binleri bulduğu gibi banknotlar yetmeyecek 400luk binlik banknotlar basılacak. Yeniden 6 sifirli günlere geri donucez..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: freestyler17

    Maksatım 2007 de piyasa şartları şu şekildeydi, şimdi böyleydi demek değildi. Benim anlamadığım konu şu bir araç neden eskidikçe pahalanır bu araç hırpalanıyor, kaza yapıyor, hatta çürümeye başlıyor ve bir bakıyorsun bu arabaya bu para verilmeyeceğini bile bile mecbur olduğun için, sırf piyasa yüksek olduğu için veriyorsun. Ve de 2007 de ki maaşa gelirsek, biz 2007 de yeni eve çıktığımız zaman kirası yanlış hatırlamıyorsam 120-130 TL idi İstanbulda. Şuan oturduğumuz ev halen kira da ve ocakta 850 Yapacağım diyor. Yani sadece benim maaşım yada başkasının aldığı maaş değil. Maaşlardan daha hızlı yükselen değerler var.

    Alim gucumuz dustu de ondan fiyatlar dusmuyor.

    Yani dune kadar aldigimiz 50 tl ile daha cok sey alabilirken,simdi getirisi daha az

    O yuzden fiyatlar artti

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • sistem o kadar saçmaki

    yıllar geçtikçe araçların fiyatı düşeceğine artıyor...
  • Burası Küba değil, koca kominist Rusya bile değiştiyse burası hayda hayda değişir. Farkındaysanız cep telefonları, bilgisayar ve tv ler dünya fiyatlarına eşitlendi neredeyse.

    Sorun otomativde çok kaymak vergilendirme var ve iktidar ve bu kaymağı kaybetmek istemiyor ama nereye kadar! Gelecek seçimlerden sonra koalisyon olsun, elektronikte olduğu gibi araba fiyatları da Amerika kadar olmasa bile Avrupa fiyatlarına düşer. Millet neyin ne kadar olduğunu iyi biliyor, bu devir de tarihe vay be ne paralar ödemişiz hurdalara diye geçer. Sabredin bir kaç yıl sonra herşey farklı olacak. Uno yu 2000 liraya zor satarlar o zaman çünkü dünya standartlarında arabanın ederi 000 lira yani çöp!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.