Şimdi Ara

2 HDD LI LAPTOP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bende dell d600 var ve 40 gb 5200 hdd takılı. ikinci bir hdd takma gibi bi lüxüm olabilirmi ? yoksa bunu cıkarıp daha yuksekmi takmalıyım.
    tesekkurler.



  • 22days arkadaşım, bende de D600 var.

    İkinci bir HDD takmak için bir seçenek, CD-Writer'in olduğu kısıma takmak üzere Dell'den özel HDD almak. Fakat bu durumda, zırt pırt CD-Writer ile HDD'yi çıkartıp takman gerekir.

    Benim tavsiyem USB porta takılan harici bir HDD alman. Bu sayede laptoptaki tüm verilerini yedekleyebilirsin. Laptopun başına bişey gelirse tüm verilerinin yedeği harici HDD'de olur.
  • hmm anladım arkadasım cok saol. peki bi sorum daha olacak. ben birde 512 ram ilavesi yapmak istiyorum. sorum şu: şuan takılı olan ram 333 mhz dimi? yani 512 ram alırken 333 mhz almam daha mantıklı olacak bu durumda.
    ayrıca herhangi bi 512 mb 333 mhz ram aldıgımda bu laptopa uyumlu olacakmıdır. yoksa her marka icin ayrı rammi uretiliyor? yani ram alırken dikkat etmelimiyim uyumlumudur diye?

    tesekkurler.
  • selam 22days kardes sonunda almissin laptopu hayirli olsun güle güle kullan
    ben de dell inspiron 2200 aldim, üzerine hemen kingston 256 mb 333mhz ram ekledim, hicbir sorun cikmadi. sanirim seninkine de bir 333 mhz ram taksan sorun cikmaz. hadi kolay gelsin.
  • Hocam Ram alırken laptop'ı yanında götür ve orda taktırıp dene, takmaıs kolay zor olduğundan değil ama önceden takılı ram ile sonradan takacağın ram uyumsuzluk yapabilir o yüzden hemen değiştirme imkanın olur.
    biri yanımda sony notebook getirdi ram takmak için bi tane taktılar olmadı bilgisayar açılmadı sonra başka bir tane denediler oldu yani işine riske atma.


    quote:

    Orjinalden alıntı: 22days

    hmm anladım arkadasım cok saol. peki bi sorum daha olacak. ben birde 512 ram ilavesi yapmak istiyorum. sorum şu: şuan takılı olan ram 333 mhz dimi? yani 512 ram alırken 333 mhz almam daha mantıklı olacak bu durumda.
    ayrıca herhangi bi 512 mb 333 mhz ram aldıgımda bu laptopa uyumlu olacakmıdır. yoksa her marka icin ayrı rammi uretiliyor? yani ram alırken dikkat etmelimiyim uyumlumudur diye?

    tesekkurler.




  • Arkadaşların dediklerine katılıyorum.

    Yalnız, anladığım kadarıyla sen mevcut 256MB RAM'e ilave olarak bi 512MB RAM takmak istiyorsun.
    Belki 256 + 512 sorun yaratabilir. Genelde her iki RAMin aynı kapasitede olması tavsiye edilir.
    Yani bence 256 + 256 daha iyi bir çözüm yolu. (Bizim ekran kartı nasıl olsa ayrı. Toplamda 512MB yeter bence.)
    Tabii tercih senin
  • benim 512 almamin sebebi ilerde bi 512 daha alip 1 gb a tamamlayip,aleti maximum poerformansa cıkarmak
    simdi bi 256 alırsam 1 gb a asla tamamlayamam =)
  • internette görmüştüm toshiba qosmionun bir modelinde iki tane 160 gb lik hdd vardı. ancak türkiyede olmayan bir modeldi ve yurt dışı fiyatı bile 3000 dolar civarındaydı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.