Şimdi Ara

2 yıl önce aldığım bosch akü bitmek üzere

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • az sürmemden dolayı,2 yıl önce aldığım bosch akü bitmek üzere şarj ettirsem bi müddet daha gider mi

    2 yıl önce aldığım bosch akü bitmek üzere



  • Şarja verin. Bakımsız olsa da suyu azalmış ise saf su ile tamamlayın. İki yıl erken bir süre.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutludan şaşma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıl bitmesi ise garantisi devam ediyor, garanti yoksa ölçtürmen lazım şarjı düşük ise cihaz ile uzun şarja takman gerek akü de sorun yoksa problem olmaz, şarj olduktan sonra akü eskisi gibi olur.

  • 2 yıl önce aldığım bosch akü bitmek üzere

    vaziyet bu

  • 1 yıl yatmış aracımın 4 yıllık vartası hala taş gibi diyerek tüm nazarları üstüme davet ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tacimmüdür kullanıcısına yanıt

    uyduruk bir rapor vermişler. bu kafaya göre akünün 8 yıl daha ömrü var diyor. Bu akü maks 2 sene daha giderse buraya mesaj at 2 sene daha kullanabildim diye. Zaten avrupa standartları böyle tse gibi dandik standartları var ama adamalr geri dönüşüme ve garanti sürelerine göre ayarlıyorlar zaten herşeyi. Yani 2. el olayı olmasın diye sistematik eskitme. Ama gidin japonlarla ortak yapılan inci akü alın 10 sene garanti. Benimde inci aküm vardı aküde yeşil ışık yanmıyordu akü bitti bitecek diyordum o halde 5 sene daha kullandım üstelik buz gibi ankara şartlarında. Toplam 11 sene gitmişti dile kolay, onca kalorifer açma , kışın soğuk çalışma vs vs . İnci kalitesi belli zaten japonlarla ortaklar artık

  • Artık akü işi şans işi sanırım 5 sene önce tanıdık olan akücü bilindik bir marka istememe rağmen zorla Kayseri Aküsan üretimi Action marka 60ah akü taktı pandemi de 1 ay aracı çalıştırmadığım oldu halen tek marş. Benimle aynı zamanlarda Varta akü alan arkadaş 2. sene sonunda yeni akü almak zorunda kaldı o arkadaşa Varta al diyen arkadaş 7 senesinde halen aynı Varta aküyü kullanıyor:)

    Hocam yılda kaç km yapıyorsunuz ?

    Edit: ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaqwear -- 12 Mart 2024; 20:57:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şans işi değil kullanım koşulları önemli bence.
    araç kısa mesafe kullanılıyorsa akü çabuk biter.
    hava koşulları da önemli. (çok soğuk çok sıcak)
    benim2016 model aracın aküsü 7,5 yılda yeni bitti.
    star stop her zaman kapalı kullandım.
    farlar, klima, radyo açıkken marşa basmadım.
    araç çalışmıyorken radyo açmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forever eagle kullanıcısına yanıt
    Hocam ben marka anlamında söylemiştim dediğiniz gibi kullanım koşulları tabiki akü ömrünü etkiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam ben aküyü 230 liraya almıştım kaliteli olarak bilinen markalar 350 lira civarındaydı. Ucuz olanı alıp uzun süre kullanmamı kast etmiştim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zaqwear Z kullanıcısına yanıt

    haklısınız sizinki şansınıza iyi çıkmış fakat buradaki uzun ömürün sebebi sizin kullanımınızdan da kaynaklanıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Rapor niye uyduruk olsun ki? Akü ölmemiş ama şarjı yok diyor. Aküyü tam şarj koyduktan sonra tekrar ölçüm yapılacak bu kağıda göre.

  • tacimmüdür kullanıcısına yanıt
    Aküyü şarj ediyorlar mı? Bir de aracı yaklaşık ne kadar mesafede kullanıyorsunuz? 3-5 km gibi akünün şarj olmasına yetmeyecek mesafeye gidiyorsanız böyle kısa mesafeli kullanıma hiçbir akü dayanmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • denildiği gibi biraz da şans işi. bende de arkadaşımda da 2018 aralıkta piyasaya sürülen audi a3 manuel 1.6 tdi araç (araç km'leri birbirine çok yakın) var. onun akü geçen sene bitti, benim akü halen çalışıyor, S&S de aktif durumda. bilindiği gibi akü zayıfladığında ilk belirtisi S&S'in devreye girmemesidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 13 Mart 2024; 8:36:21 >
  • RaptorFX kullanıcısına yanıt

    2 yıl önce aldığım bosch akü bitmek üzere ...


    VARTA AGM 2015-2023 arası 8 yıl hizmet verdi (araçta start stop hep kapalı kaldı)

    kuru bir ortamda kaldı araç ve iyi bakılırsa ve AGM saklama koşulları sağlanırsa agm aküler çok rahat 8-10 yıl'ı deviriyorlar...


    akü,silecek ve lastik kaliteli olacak...


    bilmem kaç liralık araçlarda önem verilmiyor...

  • Hocam selamlar,
    Ben yeni akü almadan önce bu konularda çok araştırma yaptım. Vardığım sonuç bu akü işlerinin tamamiyle şans işi olduğu. Markadan bağımsız artık ne alırsanız alın 2 sene içerisinde bozulma şansı da var 6 sene de bozulmadan kullanma şansı da.
    Bütün akü kullanıcı yorumlarına bakın varta alıp 2 senede ölende var 8 sene kullananda. Keza markasız akü alıp senelerce kullanan da.

    %80 marş gücünü etiket değerindeki gücün %80 i olarak hesaplamışlar. Marş basarken 9.5V un altına düşmüyorsa marş basmama gibi bi sorunla karşılaşmazsınız. Yüklü yada yüksüz 11V gösterirse, aracınızda geç marş alan bir araçsa geçmiş olsun ilk 2 saniye marş bastı bastı yoksa takviyesiz marş basmaz.
    Piyasada basit kalite olan çin malı akü takviye cihazları var %100 doğrulukla çalışmasa bile şarj etme konusunda epey fayda sağlıyor. Ben 2 ay kadar önce 1.100 civarına biraz daha kaliteli cihazı sattım, sizde 800-900 liraya bu cihazdan edinip garajınız varsa orda ayda 1 aküye bakım yaptırabilirsiniz.
    Çoğu öldü sanılan aküyü aslında geri alıp uygun yollarla şarj edip düzelterek (aşamalı şarj ederek) piyasaya geri sürüyorlar.
    Ben yukarıda bahsettiğim basit şarj cihazıyla akü üzerindeki siyah renkli değişim gerekli göstergesini yeşil renkli akü sağlam göstergesine çevirebilmiştim kış aylarında bile bana sorun yaşatmamıştı.
    Kullanılmayan akü sülfatlaşır bu yüzden yatan arabaları takviyeyle bile çalışırsanız şarj tutmamaya artık her marş basma sırasında takviye ister hale gelir. Piyasada çok ucuz desülfatör cihazları mevcut, bunu kutup başlarına takılı bırakarak bir müddet kullandıkça akü plakaları arasındaki sülfatı çözer bir nebze toparlamaya olanak sağlar.
    Start Stop aküler yüksek şarj kabulü sağlar, aracın çalışıp stop etmesi süresinde geçen sürede normal aküye kıyasla daha çabuk şarj olurlar. Normal pillerin aksine aküler hep dolu tutulmalıdır çünkü her pil teknolojisinde olduğu gibi cycle yani döngü bu aküler içinde geçerli her gün akünün enerjisini tamamen bitirip tamamen doldurduğunuzda 1.5 senede aküyü yemiş olursunuz ama hergün en fazla %25 enerjiyi bitirseniz x4 ömrü olur.

    Bu işin formülü aslında çok basit akü sağlığını dert eden varsa ayda 1 kere akü şarj cihazıyla aküsüne 7 aşamalı şarj işlemi uygulayacak (akü şarj cihazı dememdeki sebep bu, çoğunda bu işlemi yöneten bir işlemci mevcut) bu sayede sülfatlaşmanın veya düşük şarjda kalmanın önüne geçecek.
    Ha ben çok kaliteli bir akü şarj cihazına 2 akü parası verdim biraz mantıksız bir hamle oldu ama araç işi benim hobim uğraşmayı seviyorum.

    Uzun lafın kısası hiç dert etmene gerek yok bütçene uyan (etiket değerleri seninkine uygun) istediğin marka bir akü al geç. Akü sağlığına çok önem veriyorsan yukarıda söylediklerimi uygulaman yeterli.
    Kazasız belasız sürüşler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • forever eagle kullanıcısına yanıt
    Kullanımım şöyle; teyp açıkken, parklar açıkken marş basarım (aslında farlar açık oluyor ancak araç marş basarken kendi kapatıyor) klima yada kalorifer açık kapalı hiç dikkat etmem. Yılda birkaç uzun yol harici kalan kullanımım şehiriçi kısa mesafe zaten küçük bir şehirde yaşıyorum şehrin iki ucu maksimum 15 dk. Bazen hararet 90' a gelmeden gideceğim yere varmış oluyorum ve aracı günlük kullanmıyorum en son cuma günü 6-7 km kullandım. Garajım yok araç sürekli dışarıda yani bir akü için olumsuz sayılabilecek şartlar altında kullanmama rağmen 5 senedir aküyü şarja dahi vermedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zaqwear Z kullanıcısına yanıt

    son bir yıldır az sürüyorum,işe servisle gittiğim için araç genelde yatıyor,seat leon 2016 model 50 binde,sonradan geri kamera,oto ppark pilot taktirdim onlar mı bitiriyor yoksa

  • Paramedik 112 kullanıcısına yanıt

    kaç km sürmeliyim tam şarj için




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tacimmüdür -- 16 Mart 2024; 15:35:12 >
  • tacimmüdür kullanıcısına yanıt
    Bitirebilir, mümkün. Araca kaçak kontrolü yapıldı mı? Alternatör kontrol edildi mi? Her ne kadar araç düşük km' de olsa da kontrol edilmesi gerekli araçta sorun olup olmadığını belirlemeniz lazım. Araç kapalıyken akım çeken bir aksesuar olabilir eski aracımda başıma geldi teybin içindeki bir kondansatör araç kapalı olduğu halde akım çekiyordu 3 gün aracı kullanmazsam akü boşalıyordu.

    Sülfatlaşma başladıysa yol yapmak aküyü şarj etmez hatta yol yapmak boş bir aküyü hiçbir zaman tam şarj etmez yukarıda arkadaş ne yapılması gerektiğini ayrıntılı şekilde anlatmış. Dikkat etmeniz gereken akü zayıf ise marşa basmamak kurşun plakalar eğilirse şarj da aküyü kurtarmıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.