Şimdi Ara

20 Dakika Havluda - 20 Dakika Buzdolabında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar uzun zamandır foruma yazmıyodum,bu olay vesile oldu..Şimdi benim xbox 2.kez tamirden geldi 3 kırmızı vakasından ötürü..Bugünde bioshock oynarken takılmalar başladı ve malum kitlenme oldu,3 kırmızıyı gördük gene..Bende artık nasıl bir hırslanma yada boşvermecilik olduysa,youtubedan gördüğüm havlulu 3 kırmızı kurtarma yöntemini deneyeyim dedim..
    Çünkü artık öyle bir durumdayım ki ne olursa olsun yaklaşımındayım..Seneye orjinal xbox gelince alma kararı almıştım bir kere daha bozulursa diye..Bu yüzden artık makinaya yedek parça olarak bakıyordum..Ve Havlu yöntemini denedim..
    3 Havluya sarıp xboxı açık şekilde 20 dakika beklettim,ardından gene cinnet anının geyiğe bağlaması ile 20 dakika ısıttıktan sonra makinayı buzdolabına koydum..Evet normalde videolarda evdeki klimalar açılıyordu ama benim odada klima olmadığı için olayı fantastico boyuta taşıdım :) Şimdi ise buzdolabında makina..Artık ne olursa olsun diyorum.. Bu tür değişik işlemler varmı zorlu ve tehlikeli olan,onlarıda denemeye hazırım :) Birazdan makinayı buzdolabından çıkarıp test edicem,sonuçları yazarım..Microsoft'a selamlarımıda iletiyorum buradan...Eğer işe yararsa sanırım xbox literatürüne girmiş olucak makina :)



    edit: ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halukjohn -- 4 Aralık 2007; 21:07:02 >







  • Gelişmeleri bekliyoruz.
  • Evet açıkçası beklemiyodum böyle bişey olacağını ama OLDU :) Abimle ekran karşısında heyecanlı şekilde bekliyoduk ve çalışınca kalakaldık öyle..Evet denemesi bedava..Tam olarak 3 havluyla 20 dakika açık şekilde bekletin ve ardından 20 dakika makinayı serin bekletin(ben buzdolabına koydum orası ayrı :)) Ve karşımızda çalışan bir xbox..Ama videolardan anladığım kadarıyla uzun ömürlü birşey değil,4-5 gün daha idare eder diyolardı ama belli olmaz bu xboxın ne yapacağı :)
  • Hocam buzdolabına koyana kadar balkona koysan sanki daha iyi olurdu. Geçmiş olsun..
  • Dostum helal olsun walla inanılmaz bi yöntem
    Xboxla deney yaptığın için tekrar kutluyorum
  • aynı sistemi bi arkadaşım denedi, hemde tam halo3 çıktıgı gün yaşadı 3 kırmızı olayını, aynı senin gibi havluya sardı ısıttı sonra soguttu ardından halo3 ü açtı ve 12 saat aralıksız oynayıp halo3 ü bitirmişti ama makine 1 hafta dayandı, şuanda o makine evinde gömülü vaziyette ve kendisi elite makine aldı, elite alınca havalara girmesi ayrı bi olay tabi , dün msn den gelmiş avatarımda xbox resmi vardı beyaz " aa " diyo " bunların beyaz rengidemi çıktı " , evet dedim hatta birisi senin evde gömülü bu yazımıda okur şimdi , sana kırmızı xbox360 alıcam fahri abi




  • valla şimdi düşünmüyor değilim,her sefer bozulduğunda böyle yapa yapa makina gitse fena mı olur diye..Ama herhalde 2-3 seferden sonra yemez diyorum xbox..Yada beyni sulanır bi sıcak bi soğuk :)
  • ii kurtarmışın en azından gittiği yere kadar artık
  • Isıtmak için havlu yöntemini boşverin direk fırına atın, madem bozdolabına koydunuz fırın neden olmasın
  • valla bişi söyliim bende bu havlu yöntemini denedim ama ben 3 dakika tek havluya sarıp denemiştim
    olmadı bende içini açtım bütün leğimleri yeniledim termal macun aldım işlemciye gpu ya sürdünm gene fayda etmedi ben bilseydim 2o dakika 3 havluyla olacağını ben 3 değil 13 tane havlu sarardım önce terletirdim keratayı sonra serinletirdim masaj bilem yapardım kalbi dayanmıyor abi makinanın oyunlara bizden daha heyecanlı ne yapsın garibim
  • YAPMAYIN ...

    Bu işlemleri yapmayın ve hatta hatta ani soğutma hiç yapmayın.

    Hazırcısınız işte başka bi şey değil.Biraz okuma araştırma yapayım değilde zart diye çözeyim istiyorsunuz herşeyi.

    Arkadaş problemi bi anla önce neden 3 kırmızı vermiş.Cihazın 3 kırmızı vermesi normal ısınmadan dolayı board gevşiyor gevşeyince gpu ya da cpu bacakları yerinden oynuyor temessızlık oluyor bu da 3 kırmızı oluyor (soğu 3 kırmızı hatasında ki sende bu yontemle çalıştığına göre bahsettiğim hata)

    Sen cihazı aşırı ısıtıp lhim ve bacakların temas etmesini sağladın sonra ani bir soğutma ile soğuttun. bu da = bu makina 1 2 gün yaşar demek.Yine alacaksın aynı hatayı %100.

    Sakın makinana bu havlu işlemini yapma sonu E74 hatası ve reballing gerektiriyor.Bu reballingi yapabilmek için bir cihaz gerekiyor ve onu tahtakaledeki vatandaşlar getirmeye çalışıyorlardı en son.O işlemde garanti değil ve bana sorarsan the end.

    Eli tornavida tutan, biraz ingilizcesi olan biri için bu 3 kırmızı (tabi 3 kırmızının bu ısınma prblemi diye ayrıca belirtmeye gerek duymuyorum) basit bir işlem.

    Size hangi parçaları nereden alacağınıza kadar söyleyebilir (3 5 ytl tutatında vida somut etc.) bu dökümanları gönderebilirim.Kendi yapmak isteyen arkadaşlara lafım.Yok ben uğraşmam diyorsanız (BUNA DIKKAT);

    Aldığın yere cihazı götür de ki; SAKIN XBOX'IMA SICAK HAVA TABANCASI İŞLEMİ YAPMAYIN ...

    Benim başıma geldi ve şu an en baştan bu kadar araştırmadığıma pişmanım.Sonunda bunları deneyip öğrendim.

    1- Makinan 3 kırmızı gördü (Eyvah yok)
    2- Ben yaparım. Go to yukarıda anlattığım gibi
    3 - Ben yapamam.Go to aldığın yer ve anlattığım cümle SAKIN HAVA TABANCASI UYGULAYIP BANA GERİ VERMEYİN
    4- Makinayı düzelttin ve kafan rahat oynuyorsun

    Dediğim gibi tecrübe ile sabit olup sakalımda olduğuna göre yaş olarakta belki bu prblemi yaşayacak arkadaşlara hitaben büyük sözü dinlemekte fayda var diyorum.
    Bu işlem için deli gibi para vermeyin 40 kere götür getir aa çalışıyor süper aaa gitti ya tüh yapmayın.

    3 Kırmızı ışık basit bir problemdir ve başarı yüzdesi bana göre %90'dır.Üstelik bir de ufak bir fan ile soğutma yaparsanız ( 2 tane yere ufacık lehim yapacaksın ya da yaptıracaksın )
    probleminiz çözülür.

    Beni dinleyin..Kendim uğraşırım diyen arkadaşlara son sözüm ARTIC SILVER5 termal macun var elimde onu bu işlemi yapacak yanixbox'ını kurtarmaya çalışacak arkadaşa ücretsiz vereceğim.İşlem sonrası isteyen diğer arkadaşlara vermek kaydıyla.Ki en az 10 15 kişi gezer düzgün kullanırsanız.Sözüm söz diyen arkadaş pm'den mesaj atsın yemin ediyorum elimden ne geliyorsa yardımcı olmaya çalışacağım.

    Saygılar.




  • arkadaşım çok güzel yazmışsın da biz bu dediğin lehimleri nereye yapacağız.
    işin püf noktası o zaten
    içini açıp öylece baka kaldık elden birşey gelmedi
    sen şimdi bunu çözmesi kolay diyorsun da yöntemi anlatmıyorsun.

    eğer sen biliyorsan yaz madem bizler senin bilginden istifade edelim.

    konsollar tamire digip gelmekten kurtulur en azından.

    çok teşekkürler..
  • atik şuan 3 kırmızı tamirine 3 ay garanti veriyor diger yerler nasıl yapıyor bilmiyorum arkadasın aleti verdik tamir için bekliyoruz ama 3 ay garanti çok iyi bir şey sonucta adamların adam akıllı yaptıgına inanıyorsun sonucta adam sana 3 ay bir şey olmaz diyor ondan sonra ne kadar gider bilemem elbet bi yerde gene patlıyacak ama bu havlu yöntemi artık aleti çöpe atcaksanız atraksiyon olsun diye yapılacak birşey onun dışında hiç gerek yok
  • Anlamadım şimdi 3kırmızı görmüş bir 360ın her tarafına dünyanın en kaliteli macununu sürsek vede dünyanın en iyi fanlarını taksak makina direk 3kırmızıdan çıkacak ve yeşillerimi yakacak.Tamire götürecek ve yapan adama hava tabancası uygulama diyecekmişiz isinmadan o gpu nasıl çıkacak 3kırmızıdan fan ve termal macunlamı?reballing yöntemi dışında gpuyu ısıtmadan xboxı 3kırmızıdan çıkartan adamı bana gösterin ellerini öpecem.
  • Bunlar 500 kere soruldu 1500 kere cevaplandı. Bugüne kadar anlatılan hiçbir yöntem kesin sonuç değil , 15.000 $ verip makinayı getirsen bile 6 ay sonra tekrar 3k veriyor , bu bir gerçek. Zaten yurtdışında da adam makina ile işlemi yapıyor fakat öyle "al sana 1 sene garanti" demiyor , çünkü biliyor ne olacağını. parası olan elite alır. olmayan ise UPS+sağlam bir GPU&CPU soğutması ile konsolu hiç kapatmayacak. Geçen hafta 15 gün aralıksız konsolu kapatmadım ve konsol sağlam bir şekilde çalışmıştı. Durum bundan ibaret. Tabi ki çok iyi ve tecrübeli bir elektronikçinin elinde canlanması gerek konsolun , yoksa donmalar olabiliyor.
  • bende buradaki arkadaşlara katılıyorum. bu soruda burada kronikleşmi haftada 1 kez karşımıza çıkan konu başlıklarından farklı değil. elektronik cihazların aşırı sıcak ve aşırı soğukta ne hale geldiklerini en cahil insan bile biliyor artık. bir elektronik cihazı buzdolabında saklamak o cihaza zarar vermeseydi koskoca bilgisayar serverları için onbinlerce dolarlık soğutma sistemleri yerine bir buzdolabının içine bütün parçalarını koyar çalıştırırlardı. buzdolabının içerisindeki hava tam olarak kuru olmadığından elektronik devreler üzerinde su yoğunlaşması olabiliyor. buda orta vadede cihazın oksitlenmesi ve tamamen kullanılmaz hale gelmesi demektir. aynı şekilde havlu sarılıp ateş gibi ısınmış bir konsolun üzerindeki çiplerinde doğal kullanım ömürlerini çok yüksek miktarda kısaltmış oluyorsunuz. bu nedenden dolayı bu yöntemler sonrasında cihazlar en fazla birkaç ay daha çalışıyor.
  • Buradan başla:
    http://forums.xbox-scene.com/index.php?showtopic=595746

    Sonuçlar:
    Current results:

    1. Fixed the 3RLOD. No issues at all now, no freezing, works fine: 867 consoles.
    2. Fixed the 3RLOD. Video still freezes occasionally: 23 consoles.
    3. Mixed results. Sometimes works with no 3RLOD: 8 consoles.
    4. Did not fix the 3RLOD: 78 consoles.

    Ya arkadaş yapma, dalga geçer gibi mesaj yazıyorsunuz.1 sayfa üşenmeyip yazı yazdım size yardımcı olmak için biraz saygı duyun buna.Macunu heryerine sürmüyorsun arkadaş termal macunu gpu ve cpu heatsinklerine sürüyorsun çok çok az.Aslında bu %100 gerekli değil yukarıdaki işlemlerde.Sürersen daha iyi olur sürmezsende bi şey olmayabilir.Terlam macun ve soğutucuyu lehimlemekle alakalı değil bu konu.

    Çalışan makinaya soğutucu modifiyesinden bahsetmiyorum.Makinayı hiç kullanmadan en başta bu soğutucu işlemini yapmak gerekir.O da tam çözüm olmayabilir.

    Bu linke bakın oradan probleminizi çözün diyorum bu kadar basit.Hazırcı olmayın.Resimlerden gözünüz korkmasın hiç bi şey yok o işlemlerde keyif bile alırsınız böyle içini açayım tamir edeyim olayınız da varsa.
    http://rbjtech.bulldoghome.com/pages/rbjtech_bulldoghome_com/XClampIII.htm

    Alacağınız bir kaç vida somundan öte bir şey değil.Kaldı ki daha kaliteli olması için ben ücretsiz Artic Silver 5 termal macun bile ücretsiz göndereceğim diyorum yardımcı olmak adına.

    Çoğu firma Xclamps dediğimiz o gpu ve cpu'nun altındaki X şeklindeki zımbırtıları çıkarınca oluyor düzeliyor sanıyor.Olay o değil ama.Olayın ana fikri şu; ısınmadan dolayı board'un yamulmasını şekilden şekilde girmesini önlemek.
    Size 3 kırmızıyı tamir ettim buyur diyenlerin çoğu bu olayı yapıyor yani sizin havlu yönteminin bir benzeri.
    http://www.youtube.com/watch?v=DVttOR_uez4

    Ben diyorum ki bunu yapmayın.Şimdi youtube dan baktım ama bulamadım çok zamanım yok.youtube da boardu sıcak hava tabancasıyla nasıl dans ettiğini görünce bir fikriniz olabilir.

    3 Kırmızı ışık görmüş makinayı nasıl düzeltebiliriz olayı yukarıdaki anlattıklarım.Bazı işlemler gerektiriyor bunları tek tek okuman lazım.ilk yazdığım gibi biraz ingilizce ve tornavida tutmakla yukarıdaki sonuçlar ortada.867 tane konsol bu şekilde ayağa kalkmış ve problemsiz gidiyor.Dediğim gibi yukarıdaki forumu inceleyin sorunuz olursa seve seve yardımcı olurum.Hiç bir çıkarım ya da başka bir amacım yok.İşim ile bu konunun hiç bir alakası da yok.Dolayısıyla siz bilirsiniz.İster git yeni makina al 3 kırmızılı makinayı at çok paran varsa, ister otur ağla hüngür hüngür.

    Bunlar 1500 kere söylenmiş olabilir.15 000$ vermiş düzelmemişte olabilir.Neyse polemiğe gerek yok sizin paşa gönlünüz bilir.


    Saygılar.




  • -durk_la

    Arkadaşım söylediklerine katılıyorum.Zaten bende en baştaki yazımda belirttiğim üzere bu makinanın sorunlarından bıktım ve risk alıp böyle bir atraksiyona girdim..Yani kimseye böyle bir çözüm tavsiye etmiyorum,çünkü sağlıklı ve kalıcı bir yöntem değil..Ben artık makinaya birşey olsada üzülmem,çünkü bu makina insanı diken üstünde tutuyor yeterince,seneye microsoft türkiyeye orijinal xbox getirince alırım diye düşünüyorum artık..Yani inanılmaz sevdiğim bir konsolun böyle sorunlar çıkarması insanı çileden çıkarıyor..Neyse sonuçta böyle problemlerle karşılaşanlar profesyonellerden yardım alsınlar..Maceracı ruhlu ve "ne olcaksa olsun" diyenler ise deneyebilirler..
  • durk_la

    Ne olursa olsun paylaşımından dolayı teşekkürler, keşke herkes olaylara senin gibi yaklaşsa diyorum, burası forum arkadaşlar, paylaşılan bilgi bilgidir ancak, önemli olan tartışmayı adam gibi yapabilmek,

    tekrar teşekkürler,
  • Ya bakın bnde size bişey söyliyim yukarda arkadaşın anlattığı olay tüm makinalar için uygunalabilr tamam güzel ama her makina o olayı kaldırmaz ... Bakın ben bu forumda ilk 360'lardan alan biriym.

    10.ay 2006 Pal makinem vardı. şubatta almştım hazirana kadar güzelce oynadım. Graw 2 oynarken feci kasmalar takılmalar olmaya başladı sonraki gün açtıımda oyun içinde 3kırmızıyı gördüm götürdüm

    götürdüm gerekli yerlere aynen burda insanlarn dedikleri gibi kırmızıyı görünce direk bilen birine bu işe el atmış birilerine danışmak aynen öylede yaptım....Hatta pc kasası içine board'u ilk koyanlardan

    biriyimdir. O işlemden önce normal olarak soutma işlemleri yapıldı. 3 4 gün snra yine aynısı oldu..Kasa yöntemine girdk mademki çok ısınıyo bord ve gpu cpu kasa içnde rahatça kullanılır diye aldık oraya.

    2 gün açık bıraktık 2.gün makina spiderman 3 oynarken haşıt oldu... Yawaş yawaş ümidiyi kesmeye başladım ben zaten ordan. SOnra bi sıcak bi souk işlemler yapıldı. yine artk 3 4 gün idare ederek ara ara

    o işlemleri yapmaya başladık.. Artık gına gelmişti. Bordu komple çıkartık Köpük üstüne koyduk bord dışarda öyle kullanmaya başladık bozuldukça Sıcak souk işlemi yapıp oynuyoduk. Herşey meydandaydı.

    Bu işlem bile bi süreden sonra artık bişey yaramamaya başladı ve hiç açılmamaya başladı box sonunda kaybettik zaten kendisi... Söylemek istediim şu Makinayı 3 kırmızı görmeden önce Güvenli hale

    almalısınız herşey orda bitiyo. 3 kırmızı aldıktan sonra yapsanda bişey yaramıyo demiyorum ama belli bi süre içinde sonra yine el-fatiha :).... Buda benim başımdan geçen bi olay. İnş yararlı olmuştur.


    Herkeze Saygılar 3 kırmızız Günler..........




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.