Şimdi Ara

Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
302
Cevap
4
Favori
5.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Hayır yazılanlar saçmalık değil. Telefon parasına araba alıp sıfır km bir Polo nun 15 bin bakımı fiyatına adam motor şanzıman dizmiş. On binlerce km yol yapmış. Türkiyedeki tüm arabalar çöp Golf 5 te çöp Vega da çöp 2.el ne alsan çöp.


    Şu an 100-200 bin bandında arabalar kapış kapış gidiyor benim galerici arkadaşım son 2 ayda 3 tane Samara sattı hepsi de 150-170 bin arasına gitti, Vega alacaksan bir telefon parası daha ver 50-100 bin km de al.


    Bu arabaya Castrol yağ al 740 TL, filtre seti 300 TL, kayışlar ve bujiler 300 TL... Daha ne olsun arta kalan paraya da altın al birikim yap sıfır araba alsan attığı yerden sigorta kasko mtv bakım senelik 50 bin tutacak

  • Lada Vega için kavga etmeyin onun yerine


    1. Ben kimim onu düşünün 
    2. Bana 10w40 yağ alın çünkü yağ kaybediyorum 
  • Yağ eksiltiyorsa sebebi castrol marka koyulduğu için olabilir. mobil veya motul deneyin. Benim araçta şu an TP bornit 5w40 var 9900 km oldu koyalı eksiltme yapmıyor.

    Ayrıca eski üyelerdenseniz kimsiniz nesiniz söyleyin bilelim. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 26 Ocak 2024; 15:37:31 >
  • motograter M kullanıcısına yanıt

    onun cevabı çok basit; o araçlar karbüratörlü, bu enjeksiyonlu. karbüratörlü aracı soğuk havada ilk çalıştırma biraz tecrübe gerektirir -eğer ki bakımlı değilse-

  • Hey gidi Lada. Komşumuzda Lada Samara vardı. Çok sağlam taş gibi bir arabaydı.

  • motograter M kullanıcısına yanıt

    Evet Castrol yağ koydum. Yakalandım. 


    Karterden atıyor hocam, sıradaki yağ bakımında mantar contayta geçeceğim.


    Yağ tavsiyeniz tam olarak hangi ürün, Motulu orijinal olarak nereden alıyorsunuz? 15w40 vs mi sizin yağ 10w40 mı?


    Kartere sıvı conta almayı da düşünüyorum VW in contasından

  • Venerable kullanıcısına yanıt
    Bende samara vardı. İki samara değiştirdim. Şahin’e göre daha ergonomik, daha seri, daha ekonomik bir arabaydı ama “taş gibilik” özellikleri arasında yoktu.

    -motor sesi öyle bir seviyedeydi ki sanki motor kucağında, daha sonra aldığım şahin onun yanında tesla kalıyordu
    -genel işçilik, kalite malesef şahin’den kötüydü

    İşçilik ve parça kalitesi şahin’den iyi olsa ondan çok daha iyi bir arabaydı ama kalite malesef kötüydü.
  • Benim araçta da karter kaçakları vardı mantar conta sıvı contayla beraber yenilendi akıtma sızdırma yok.

    Yağ olarak ben beş bakımdır 5w40 kullanıyorum. Marka olarak Mobil, doill ve TP( Türkiye Petrolleri) denedim gayet iyidi. Hatta bu sefer 0w40 aldım 0w yağa geçeceğim.

    Orjinal olsun diyorsanız kendi satıcısından, patlak da gelmesin uğraşamam diyorsanız petrol istasyonlarından alın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 2 Şubat 2024; 22:0:51 >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Benim aracımda 2000 devire kadar neredeyse motor sesi duyulmuyor. 2300 devir gibi ses belirginleşmeye başlıyor.

    Ayrıca işçilik olarak şahinle kıyaslanması da artık kasten abartmaktır bence.

  • motograter M kullanıcısına yanıt

    motor sesi bulunmuyor demek ve işçilik olarak şahin'den üstün olduğunu iddia etmek kasten veya kasıtsız abartmaktır. iki araca da sahip oldum. tamam samara şahin'e göre çok iyi kaçar, çok seridir, buna karşın daha az yakar, direksiyonun konumu, vites kolu çok çok daha güzeldir ama işçilik + malzeme kalitesi kötü. yalıtım sıfır, bu yüzden de çok ses alıyor.

  • Vegada motor sesi dediğim gibi zaten motor ve kabin arasında yalıtım keçesi var. Samara için youtube incelemeri var. Şikayet ettiğiniz kadar bir motor sesinden bahsedillmiyor.
  • motograter M kullanıcısına yanıt

    vega'yı hatırlamıyorum, çok az bindim, doğrudur. ama samara dediğim gibi. vidyoda bahsetmemiş olmaları motor sesinin yüksek olmadığını göstermez -ki çok yüksek-

  • peaceb kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler Üstad

  • motograter M kullanıcısına yanıt

    Hocam benim 2024'te muayene var, yağ eksiltiyor ama motor çalışırken baktığımda hem yağ kapağının oralarda yağ dönüyor, hemde çubuk Max çizgisinin altına kadar yağlı çıkıyor, koyarken usta 4 litre koymuştu.



    Usta dayson süreceğim dedi, arabanın egzos delik, birkaç aya muayene var, sağ davlumbazın orada çürük var Trendyol dan bir sürü malzeme aldım inşaat köpüğü, mastik, pütür, yalıtım malzemesi, DNS sünger vs. izolasyon yapmayı da düşünüyorum bagajda resmen rüzgar esiyor 



    Senin araba temiz herhalde, ben alırken en ucuzunu aldım sayılır. Parçaları Aslaner Lada dan alıyorum ama Lada parçalarında cidden fabrikasyon sorunlu gelenler var. Benim arabayı aldığımda tavandaki siperliklerin biri kopmuştu, ortadaki emniyet kemer ikazı, balata göstergesi, cam suyu göstergesi olan ekranın dış kaplaması yırtık.


    Benim arabanın sağ sol üflemeler kırık ama eski tip onları bulmam lazım, şimdilik suyunu vs. değiştirdik Plenty antifiriz koyup bidonu vs. yıkadık suı tesisatı güzel, kalorifer peteğine 2 tane 1 lira düşmüş onları oradan alamadım. 





  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

    Vega kaporta olarak Şahin den çok sağlam sen kendin demiştin İstanbul da 10 senede kaporta atıyor Tofaşın diye.


    Mesela 2000 model Şahin ler stepne havuzlarına kadar çürümüşken Vega larda tabanda tavanda havuzda şaselerde avuç içi kadar çürük bulamazsın sadece istisna şeyler olabilir.

  • Kaporta olarak vega için bişey diyemem. Ama şahin için öyle bişey demedim. Sıfırdan aldığım şahin 5 senede çürümeye başladı, onu demişimdir. 3 yaşındaki broadway’im de çürümeye başlamıştı. Ama aynı yaştaki samara’m da farklı değildi. Tempra daha iyiydi.
  • Yağ kapağının oralara kadar döner ama kapaktan dışarı sızıntı mı yapıyor tam anlayamadım. Yağ seviyesine de araç çalışırken bakmıyorsunuz değil mi ?

    Usta dediğiniz 4 litreyi doğrudan ölçmeden komple boşalttıysa eğer kötü olmuş. 3.25 -3.5 lt. kadar yağ alıyor motor. Keçeyi patlatabilir fazla yağ ve triger kopabilir dikkat edin. Benim başıma gelmişti.

    Egzoz kaynakla kurtarırsa kaynatın yoksa değişir. Benim aracta orta ve son susuturucu gecen sene değiştirtmiştim. Fiyatları o zaman iyiydi.

    Benim araç çokta temiz değil kötü de degil orta hallice ben çok ilgileniyorum bakımını onarımını çoğunlukla kendim yapıyorum.

    Parça lazım olunca sanayiden ve Lada parçacılarından temin ediyorum. Bazen bir ihtimal parçalar hatalı olabilir. Her markada olur öyle şeyler.

    Ikaz göstere tablosunu çıkma olarak bulabilirsin.

    Havalandırma ızgaraları sağ, sol, ve orta olarak satılıyor. Ladaci sitesinde var mesela.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 11 Şubat 2024; 3:35:36 >




  • motograter M kullanıcısına yanıt

    Hocam benim araç 1.5 8 Valf enjeksiyonlu Samara motoru. PM'den cevap veremedim.


    Kapaktan sızdırma vs. yok, yağ çubuğuna tabii ki de araç mtoru kapalı vaziyette bakıyorum. Yağı sizin dediğiniz gibi çok koyduğumuz için eksiltmesine rağmen halen MAX çizgisinde geziyor belki de ondan kaçak yapmıştır. Bana yedek parçacı 3.75 alır demişti.


    Egzoz tamamen ölmüş arka susturucu değişmiş ama orta susturucu fabrikasyonmuş pas yığınına dönmüş.


    Evet çıkma parçalar için hurdacılaı gezdim ama bulamadım, Rusya da ikaz göstergesinin tek camı satılıyor en kötü ihtimalle reklamcılarda bastırmayı düşünüyorum.


    Araçtan çok memnunum, keşke zamanında 2006-2007 gibi bir tane sıfır km alıp köşeye atsaymışız iyi olurmuş. Ömürlük arabamız olurmuş.


    Dediğiniz sitedeki havalandırma ızgaraları 2000-2003 arasına uymuyor hocam orta taraf oluyor ama sağ sol bizimkilerde açma kapama özellikli büyük bir ızgarayla gelmiş.


    Bundan önce bir sürü sıfır km VW aldım, yakın fiyatlardan da 1.3 GLXi Felicia almıştım, baktım Felicia'lar 10 bin Dolar olmuş 5 bin Doların biraz altına Vega aldım. Beklediğimden çok daha iyi çıktı, içi inanılmaz geniş, sorunları oluyor ama bir iki sprey sıkıyorsun temizliyorsun düzeliyor. Geçen gün tek tuşla bagaj açma (Sedan) ve sol ön cam çalışmıyordu. Camı aynı anda elimde çektim düzeldi, bagajdaki elektrik kablosunun biri de pislenmişti sprey sıktım bagaj da düzeldi. Km çok yüksek ama MaşAllah diyelim hiç yolda kalmadım henüz.


    2024 muayenesi için egzoz yapılacak birde birinci vitesten bazenleri atıyor hocam, birden gırçççççççç diye bir dişi sürtme sesi gelmeye başlıyor, ustaya şanzımanı indireceğiz dedim ama şanzıman yağını da değiştirmeyi düşünüyorum birde 1. vites harici sorunsuz, acaba 2'ninde maşon, senkromeç değişse iyi olur mu emin olamadım. Şanzımana 75-90 yağ bakıyorum ama manuel şanzıman yağı bulamadım bir de dişli katkısı falan var acaba işe yarar mı bilemedim.


    Hocam bir de size şeyi sorayım sol arka davlumbazda benzin deposuna giden keşafet kabı var, sizin araçta o aktif mi hocam kablo bağlantılarına bakabilir misin müsait olursan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F93E6459 -- 11 Şubat 2024; 17:28:5 >




  • Benim araçta aynı motor. Ama fazla devir çevirmeyi sevmiyor acaba 16v motorlarda da durum boyle mi diye merak ettim. Ben yağ kapasitesini 3.25 motor+0.25 filtre olarak biliyorum. Vega genişlik olarak ideal bir araç ufak tefek sıkıntılar çıkarsa da kolay ve ucuza çözümleniyor.

    Bence en önemli özelliği sağlam motoru ki bunun milyon km yapanlarını duydum. Ayrıca alt takımlar serttir ama ciddi sağlamdır.

    Şimdi havalandırma ızgaraları sadece orta taraftakiler değişkenlik gösterebiliyor onun dışında sağ ve sol kapı tarafında kalanlar aynı diye biliyorum. Mesela benim araç 2000 model ve havalandırma böyle


    Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl


    Benim aracın şanzımanında da aynı sorun var bazen 1 den atıyor hatta tam geçmemiş de oluyor ve o ses gelebiliyor. Senkromenç mi bilmiyorum ama ustama indirip neyi varsa yapalım dedim. Adam alıp aracı biraz sürdü birşey yok bunda boşuna kaşınma dedi. Şimdilik şanzıman konusunda beklemedeyim.

    Şanzıman yağı olarak kullanım kitapçığı var elimde

    80w-85 veya 80w gl-4 özellikli yağ gerekiyor. 5 sene önce elf marka bu özellikte yağ bulup değiştirmistim çok iyi gelmişti.

    Kesafet kabı dediginiz karbon kanister kabı mı motirdan depoya giden buhar geri dönüşum hattı mı bende aktif olduğunu biliyorum. En azından arıza lambasi yakardı çalışmasa diye düşünuyorum. Çünkü soketli elektrik aksama da bağlı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 11 Şubat 2024; 18:14:17 >




  • Bu aracın en büyük eksikliklerinden birisi hiç bardaklık olmayışıdır.
    Özellikle yazın çok sıkıntısını çekiyordum bunun. Mağlum klima da yok soğuk su ya da içecek olsun alıp koymaya yer arıyordu insan.

    Lada Vega nasıldır -(2024 için)(BA3 2110) kondisyon incelemesi / Funtoma lastikler nasıl

    Birde kolçak arıyorum. Uygun sırıtmayacak bir şey lazım. Aracında olan varsa fotoğraf atabilir mi ?
    Kolçak için aslında musait bir alan var. Ön iki koltuk arasında arka tarafa doğru yükselen bir orta konsol var. Fabrika çıkışlı ufak tefek bir şey dizayn edilip konabilirmiş. Ama olmadığına göre artık biz kullanıcılar uyduracağız.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.