Şimdi Ara

2001 focus 1.6 ghia sedan rolanti sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar arabayı alalı 4 aya yakın oldu. son 15 gündür aracımda rolantinin yüksek olduğunu farkettim. araçla yolda giderken kırmızı ışığa takıldığımda aracı boşa alıyorum ve motoru dinliyorum. sanki benden habersiz biri gaza basıyor rolanti 3500 devire kadar çıkıyor. hem gazda hem benzinde bunu yapıyor daha sonra kendiliğinden düşüyor.ama biraz geç düşüyor düştüğü seviye ise 1500-2500 arasında vanda yaşıyorum. ustalara gösterdim boğaz kelebeğinin temizlenmesini söylediler. geçen ay yağ değişimi yaptığımda zaten boğaz kelebeğini temizlemiştim. bu arada akümde zayıfladı !! acaba diyorum aküdenmi yada nerden :( yardımcı olursanız sevinirim.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: amentus

    arkadaşlar arabayı alalı 4 aya yakın oldu. son 15 gündür aracımda rolantinin yüksek olduğunu farkettim. araçla yolda giderken kırmızı ışığa takıldığımda aracı boşa alıyorum ve motoru dinliyorum. sanki benden habersiz biri gaza basıyor rolanti 3500 devire kadar çıkıyor. hem gazda hem benzinde bunu yapıyor daha sonra kendiliğinden düşüyor.ama biraz geç düşüyor düştüğü seviye ise 1500-2500 arasında vanda yaşıyorum. ustalara gösterdim boğaz kelebeğinin temizlenmesini söylediler. geçen ay yağ değişimi yaptığımda zaten boğaz kelebeğini temizlemiştim. bu arada akümde zayıfladı !! acaba diyorum aküdenmi yada nerden :( yardımcı olursanız sevinirim.

    Hayır aküden falan değil...iyi bir usta bulun

    1) Vakum hortumunu kontrol ettirin
    2) Motora giren altta kartelin oradaki hortumu kontrol ettirin
    3) Direksiyon pompasına giren bir soket var basınçtan eriyor onu kontrol ettirin

    Not: eğer yetkili servis varsa onlar çok kolay buluyor..( Rölanti valfini falan değiştirelim derlerse değiştirmeyin orda sorun olmaz)

    Kolay gelsin...




  • vanda usta yokki :( hangi motor ustasına gittiysem farklı şeyler söyledi. servis desen beni talan eder :( ama dediklerine bi baktırayım.
  • Bu sorunu çözen usta henüz yok ,Kronik arızalar bölümünü iyice okuyun,
    İp ucu: Dış donanımda sorunu çözemezseniz,iş Sübaplara kadar
    gider,(lpg focus araçlarda 100.000 küsürden sonra sübapları eritebiliyor.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer bir sorunu ben de yaşadım ve arıza çok zor bulundu.

    Arkadaşım hız sen sensörünü devre dışı bıraktırtıp (Focus'tan iyi kötü anlayan bir usta yapar) aynı sorunun devam edip etmediğini yazar mısın ?

    Bendeki sorunda hız sensörünü devre dışı bırakınca rölantide devir artması olmuyordu.
  • birde onu deniyelim bakalım
  • Karter havalandırma hortumunu orjinali ile değiştirin, sorununuz düzelecektir.
  • karter hortumu değiştirildi ama sorun çözülmedi fakat usta bi durumu farketti. rolanti sensörünün ucundaki soketi çıkarınca motorun stop etmesini yada afallaması gerektiğini söyledi ama benim aracımda soketi cıkarınca her hangi bir değişme olmuyor. bu durumda parçayımı değiştirmek gerekiyor söyledikleri buydu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.